Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 68 287
  • 787
  •   1
Отговори
# 90
Всичко, което знам за Монтесори метода, се отнася за периода до макс 10-12 години. Любопитно ми е как се прилага при по-големи деца и какви са материалите. Снимката от статията не мога да определя като Монтесори, подобни презентации могат да се видят във всяко училище.

# 91
Методът монтесори е за деца до началното училище включително! Освен ако не е за деца с увреждания, но и тогава в тинейджърските години те също имат особености…

# 92
  • София
Имам въпрос - кога най-рано пуснахте децата с бусче на училището/детската градина и хареса ли им/как го приеха? 
Ще пускам моето с транспорт, екстроверт е, перспективата за общуване с “големите” в буса е вълнуваща, но все пак сигурно има неща, който могат да са ми полезни без да се налага да ги науча по метода проба-грешка.

# 93
Някой има ли пресни впечатления от Българско школо, доколкото разбрах имат нов директор?

При старата директорка на Българско школо имаше страхотна дисциплина. Новата смени екипа изцяло с кадри на Заедно в час и такава е посоката на обучение.
Наскоро имаше тежък случай на агресия в големите класове, но всички деца са били свидетели, защото когато е студено се събират в салона. По време на мач момче блъска свой съъченик на земята, защото се сбутали за топката, рита го, блъска  му главата в някакъв ръб и едва не го убива. Училището прикриха случая. Децата разказват помежду си, но иначе информация към родителите никаква. А детето е било доста зле. Щом го преместиха в друго училище по това време, смятайте какво е било. Другото дете си остана да си се вихри. Миналата година имаше подобен случай с внука на Манджуков в друго частно. Само че там го даваха по тв. Не е прецедент, имам предвид, не мисля, че някой тук се заблуждава, че в частните училища парите купуват спокойствие. Изглежда е и по-зле в това отношение. В държавните са делегираните бюджети, тук е таксата.
С две думи не съм впечатлена от БШ с новото ръководство - много амбиции, много приказки, а на практика нищо. За другото - плюя в пазва, че не се случи на нас. Догодина и ние се местим. Събирам мнения за Иван Апостолов.

# 94
Здравейте, биха ли могли родители на деца от Питагор да споделят как протича учебният процес: през работните дни ( през седмицата) децата имат ли домашни и проекти за вкъщи, през уикенда домашното какво представлява, контролните работи с каква степен на трудност са, децата как се чувстват?

# 95
Разказаното за БШ е ужасно... Във ФЛ също замитаха случки. Една майка ми каза да не се впечатлявам, цялото ни общество било агресивно, децата трябвало да се приспособяват.

# 96
Кой клас Питагор?

# 97
  • София
Детето на Манджуков го познавам от малко, беше и във ФЛ, много възпитано и кротко дете. Не съм светила на случката в св. Георги, но смея да вярвам, че е силно преекспонирана, да не река изкривена до крайност.
Иначе във ФЛ наистина нула мерки по отношение на агресията и насилието, та затова и побойниците, насилниците си ги знаем много добре. Докато другите панически се спасяват от там, точно тези с проблемното поведение си остават и прогресират, очевидно системата им ги тачи.

# 98
# 99
А след 1 децата спират да учат и вече няма значение колко са ангажирани Simple Smile
Сори не се стърпях Simple Smile

# 100
  • Пловдив/София
Някой има ли пресни впечатления от Българско школо, доколкото разбрах имат нов директор?

При старата директорка на Българско школо имаше страхотна дисциплина. Новата смени екипа изцяло с кадри на Заедно в час и такава е посоката на обучение.
Наскоро имаше тежък случай на агресия в големите класове, но всички деца са били свидетели, защото когато е студено се събират в салона. По време на мач момче блъска свой съъченик на земята, защото се сбутали за топката, рита го, блъска  му главата в някакъв ръб и едва не го убива. Училището прикриха случая. Децата разказват помежду си, но иначе информация към родителите никаква. А детето е било доста зле. Щом го преместиха в друго училище по това време, смятайте какво е било. Другото дете си остана да си се вихри. Миналата година имаше подобен случай с внука на Манджуков в друго частно. Само че там го даваха по тв. Не е прецедент, имам предвид, не мисля, че някой тук се заблуждава, че в частните училища парите купуват спокойствие. Изглежда е и по-зле в това отношение. В държавните са делегираните бюджети, тук е таксата.
С две думи не съм впечатлена от БШ с новото ръководство - много амбиции, много приказки, а на практика нищо. За другото - плюя в пазва, че не се случи на нас. Догодина и ние се местим. Събирам мнения за Иван Апостолов.
Аз не разбрах кое е лошото на кадри от Заедно в час и какво значи “такава” посока на обучение?
Относно случая, освен замесените каква информация се очаква за зрителите? Вие от какво конкретно не сте доволни в обучението?
И аз съм чувала смесени отзиви за горен курс от типа “пада нивото, не става”, но нищо конкретно и наистина се интересувам.

# 101
Аз бих очаквала родителите да са уведомени за случая по официалния канал на училището. Всичко друго, включително уведомяване само на родителите на замесените деца е замитане под килима. Също така бих очаквала да има дисциплинарни мерки срещу агресора. Говорим за побой, все пак.

# 102
  • София
Здравейте, ние присъствахме на отворените врати в Българско школо. Училището беше в полезрението ми през последните години, познати деца минаха от там до 7 клас, беше ми вариант за местене на голямото след 4 и сега за 1 клас на брат и. Последните четири випуска са им прогресивни паралелки. Ние не сме почитатели на този тип образование и отпадна за нас като вариант 1 клас. Ако искате индивидуален подход към детето, собствена скорост на напредване и тн неща, разгледайте го. На отворените врати на дадоха да попълним анкета, от дясно опциите бяха с прогресивен подход, от ляво класическо образование. Моите бяха 100% в ляво и мача свърши!

# 103
  • София
Аз бих очаквала родителите да са уведомени за случая по официалния канал на училището. Всичко друго, включително уведомяване само на родителите на замесените деца е замитане под килима. Също така бих очаквала да има дисциплинарни мерки срещу агресора. Говорим за побой, все пак.
Ако детето ви не е засегнато какво да ви съобщават? Казах по-горе, ФЛ не правят драма от всяко спречкване, но веднъж само имаше наистина сериозен инцидент – един ученик с един удар натрошил носа на друг, не съм очаквала да ми съобщават нещо, при положение, че моето дете не е в историята. Всички разбрахме какво е станало, както и какво е наказанието, и беше най-сериозното преди изключване, изключване за 10 дни.
Наистина не мисля, че е нужно друго. В българските училища няма изключване за дни, но има преместване в друго училище като крайна мярка, ако не се лъжа. Възможно е и родителите на пострадалото дете да заведат дело, ще се разбере, предполагам, но излишно замесване на всички останали родители не виждам с какво ще допринесе..

# 104
Въпросът е, че се взимат мерки, а не да ти кажат да го преместиш (пострадалия), например.

Общи условия

Активация на акаунт