Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 529
  • 787
  •   2
Отговори
# 315
В СС познавам две деца в 7 клас, които ходят на курсове, тоест всичките, които познавам; това не е непременно лошо, целта оправдава средствата. Моите навремето не са ходили на курс, но и не са се борили за нищо. НВО им беше 5 и нещо си в точки, не помня вече.
Всъщност никоя майка от СС от темата не би признала за курсове, то хейтърите го изкараха нещо срамно, а не е.

Значи, в супер-важния 7-ми клас училището "освобождава" 2 х половин ден, седмицата става все едно 4 учебни дни, таксата си остава, а мнозинството родители вадят по още няколко к за школи.
Не би ли било по-логично в тези два следобеда училището да готви децата, вместо да ги извозва до други уроци.. А така учителите си почиват, докато родителите плащат повторно за тия полудни...
Не ми се струва справедливо.

# 316
Пълни глупости са да се твърди, че е по инициатива на училището.
След тия “разкрития” за Изи все повече го харесвам вашето.

# 317
В СС познавам две деца в 7 клас, които ходят на курсове, тоест всичките, които познавам; това не е непременно лошо, целта оправдава средствата. Моите навремето не са ходили на курс, но и не са се борили за нищо. НВО им беше 5 и нещо си в точки, не помня вече.
Всъщност никоя майка от СС от темата не би признала за курсове, то хейтърите го изкараха нещо срамно, а не е.

Значи, в супер-важния 7-ми клас училището "освобождава" 2 х половин ден, седмицата става все едно 4 учебни дни, таксата си остава, а мнозинството родители вадят по още няколко к за школи.
Не би ли било по-логично в тези два следобеда училището да готви децата, вместо да ги извозва до други уроци.. А така учителите си почиват, докато родителите плащат повторно за тия полудни...
Не ми се струва справедливо.

Като ви приемат, сте свободна да отправите питания и предложения. Аз съм ок с този график в 7 клас, както и с таксата. И не виждам нищо от описаното в поста ви, което да е истина или да ме дразни. Свободните следобеди са един през 1 срок и 2 - през втори срок. Кой как ги използва е лично решение и не е проблем на училището. А и учителите не си почиват. Имат часове с други класове. А и имат да проверяват 80 пробни изпити, защото децата всяка сряда редуват пробни матури по двата предмета. А пък децата след това имат нужда от почивка, след натоварването с пробната матура. Simple Smile

Борбата за справедливост продължава, а? В училища, от които не се интересувате принципно? Като другия потребител.

# 318
  • София
Що учат целодневно в 7-ми клас, що не учат един/два следобеда в 7-ми клас... Ейй, няма угодия! Joy

# 319
  • в страната на чудесата
Казах ви, че къщурите не стават. И иззи потвърди това.
Къщура плюс маркетинг, накрая лесна печалба от няколко жени с лесно изкарани пари.

# 320
  • София
Всеки явно си е намерил място, което му харесва. И търси кусури на местата, които в които не е... Може би за да оправдае своя избор... А може би не. Светът е шарен!

# 321
  • София
Що учат целодневно в 7-ми клас, що не учат един/два следобеда в 7-ми клас... Ейй, няма угодия! Joy
Ахам, много точно. Звучи ми като в оня виц - Зайо, защо си без/с шапка? Joy

# 322
Нашите деца също са щастливи в Иззи. Говорят за повечето учители много възторжено, макар че има и такива, които наистина не харесват (което, вярвам, би се случило и в друго училище?). Малкият е далеч от кротък, но някак си успя да се приспособи към изискванията. Иначе има неща, които и аз вярвам, че могат да се подобрят, но аз досега не съм се притеснявала да ги споделям с ръководството и не е имало негативни последици за децата. Надявам се така и да продължи, всеки родител би се притеснил и шокирал от коментарите от последните дни:(

# 323
Аз лично изтръпвам когато родители не харесват училището, но децата са щастливи там и те продължават да се примиряват.
Как може дете на 7 да не е щастливо. То реално няма база за сравнение и ако не се адаптира към каквато и да било ситуация би изпаднало в безумна депресия. А децата както знаем са адски адаптивни. И ако до този момент не познава злобата, то няма как да я разпознае. И ще я пречупи през друга своя призма. Рядко има депресиращи се деца.
Та в 99% децата са щастливи с училището си, независимо какво е то.

За Иззи само не схванах защо ги гонят тези деца?

# 324
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според родителите - за да не върне училището депозита.

# 325
Както го разбирам аз, няма реално обяснение защо ги гонят. Родителите говорят за личен конфликт с директорката. Като следствие не им връщат и депозита.
Един родител беше писал, че децата се отделят отделно и не ги обучават месеци наред преди да им кажат, че договорът е прекратен.
Не мога да разбера, имат учители, които са изградили име ппед обществото, как стават свидетели на такова нещо и стоят там?

# 326
Нали има договор, в който е записано, че депозитът се връща? Ако не го върнат, родителите могат да съдят училището и да си получат депозита с лихвите. Да, разправия е, но изходът ще е в полза на родителите.

Не мога да си представя, че отделят "нежеланите" деца. Те къде стоят през времето, през което другите се обучават?

След кофти опита ми от тази година, ЧУ със задушевна среда са последното, което търся. Видя ли "инвидидуален подход", "сплотен екип", "нуждите на Вашето дете" и започва да ми минава мисълта да го запиша в кварталното ДУ.

# 327
Аз лично изтръпвам когато родители не харесват училището, но децата са щастливи там и те продължават да се примиряват.
Как може дете на 7 да не е щастливо. То реално няма база за сравнение и ако не се адаптира към каквато и да било ситуация би изпаднало в безумна депресия. А децата както знаем са адски адаптивни. И ако до този момент не познава злобата, то няма как да я разпознае. И ще я пречупи през друга своя призма. Рядко има депресиращи се деца.
Та в 99% децата са щастливи с училището си, независимо какво е то.

За Иззи само не схванах защо ги гонят тези деца?

Мислите ли наистина, че нещата в това училище или в което и да е училище са изцяло черни и бели? Какво значи примиряване - ако децата ми са щастливи и ходят с удоволствие в училището, ако виждам как се развиват академично и се справят наистина отлично по състезания, ако много ми харесват другите деца и родители в класовете им, това примирение ли е? Учителите, с които сме общували до момента, винаги са били много положителни и сме останали с много добри впечатления от тях. Да, има и неща, които не харесвам и бих променила, но не мисля, че има перфектен вариант към момента.
Което не означава, че не съм шокирана от това, което родители са написали във Фейсбук и че не мисля основно за това, откакто разбрах какво са преживели. То няма как да не се отрази на мнението на който и да било родител...

# 328
Ако знам, че на друго място ще е по-добре, веднага го местя, но не знам.
И с голямото много си затварях очите, защото не засягаха в голяма степен лично детето ми негативите.
П.п. Славяна, от кое училище сте недоволни?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 08:59 от Spensa Nightshade

# 329
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честно казано и аз се шокирах като прочетох. Не си представям къде ще бъде отделено дете, че и месеци наред. То самото нали би казало на родителите си? Спомням си преди годшни И.Тенчева направи много лоша акция срещу едно училище, което беше изгонило детето й. Къде е истината, не знам, но дори на мен, която съм доволна, тази кампания във фейса ми подейства неприятно. ММ живее в блажено неведение за тези драми, защото не чете по групи и форуми.

Общи условия

Активация на акаунт