Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 513
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз не случайно попитах колко са големи децата, защото има явни небивалици в поста. И за есето, и за "математиката си е математика", и за връзката между школите за АК и НВО, и за какво ли още не.
В 7-ми клас в СС хорариумът по математика и български се запазва като от предходните години, така че не разбрах от какво дезертира училището. От физическо и музика. Joy А и когато се говори за таксата се пропуска /или не се знае/ факта, че 7-ми клас учат до 30.06., все пак.

# 346

Вярна е! Коментара ще го запазя за себе си.
Сегашните седмокласници ги пое Константинова. И моя страхотен мързел започна да харесва българският и литературата благодарение на нея. Идея си няма какво сътвори с него, но вече са малко тези харизматичните учители които правят всичко в името на децата.
[/quote]

Константинова е страхотна, преподаваше миналата година на моето и сега явно са я прехвърлили на 7 клас. По същия начин и моя син не си даваше кой знае колко зор и знанията не му бяха блестящи , но от когато тази жена започна да му преподава всичко се промени. Имах големи притеснения когато разбрах, че ще я преместят и няма да ни е тя тази година, но дойде друга г-жа Тотка Златанова. Уникална. Не искам да казвам голяма дума, но моя толкова много знае, много наистина, че ако продължи със същото темпо не мисля, че въобще ще му е необходима каквато и да било допълнителна подготовка.

# 347
  • София

"Обещан брой деца в клас" - като не им харесва броят,  напускат сами, а не чакат да ги "изгонят".

Тази гледна точка не ми харесва. Местенето е изцяло на гърба на детето и семейството - да се намери училище със свободни места, в удачен район, със сходна такса... 

Цинично е да се каже "обещали сме ви, ама на. Като не ви изнася, напуснете". По-големият брой деца се отразява не само на обучението. Въпросът е и дали помещенията са пригодени - да има достатъчно пространство и въздух.

# 348
Категорично смея да твърдя, че обучението в СС е достатъчно, за да се изкарат на матурите тези оценки, които виждаме в класацията. Понякога има деца, които по-трудно се справят иза тях трябват допълнителни уроци. Ходенето по школи е главно заради АК и е за “подсигуряване”, макар че и аз видях, че тези школи са вятър работа. Деца, които са будни и отличници и без тези школи влизат в АК. Тези, които са разсеяни и денонощно да са в школа - не влизат.
Аз също потвърждавам, че разликата между ПУК в частно училище и в общинска градина е потресаващо огромна. Например - следобяд в градината се спи… или лежи… по 3 часа! Английски език = 0! Останалото го има , ама като почти да го няма. Ако човек не работи с детето си след градината, то нито ще бъде прието някъде, нито ще стартира държавното училище подготвено.
Обаче идва въпросът - откъде да е сигурен родителят , че е наясно с какво и колко да готви детето си? И как да компенсира липсата на средата, в която цял ден в ПУК с дирижирането на качествен педагог се вдига летвата да всичко, включително и общата култура!

# 349
Оф, оф топик....
Може ли да си сложите някакви различни никове, че с тази фейсбук номерация сте мега неразличими един от друг?

# 350
Някой знае ли, дали Питагор приемат след 2-ри клас? Ако случайно се освободят бройки? Или СС?

# 351
Оф, оф топик....
Може ли да си сложите някакви различни никове, че с тази фейсбук номерация сте мега неразличими един от друг?

Няколко пъти съм опитвала, не ми дава да си сменя името. Ако има такава възможност ще търся пак.

# 352
Писанията за Иззи продължават с пълна сила. Изумена съм колко много са случаите със засегнати.

# 353
Категорично смея да твърдя, че обучението в СС е достатъчно, за да се изкарат на матурите тези оценки, които виждаме в класацията. Понякога има деца, които по-трудно се справят иза тях трябват допълнителни уроци. Ходенето по школи е главно заради АК и е за “подсигуряване”, макар че и аз видях, че тези школи са вятър работа. Деца, които са будни и отличници и без тези школи влизат в АК. Тези, които са разсеяни и денонощно да са в школа - не влизат.
Аз също потвърждавам, че разликата между ПУК в частно училище и в общинска градина е потресаващо огромна. Например - следобяд в градината се спи… или лежи… по 3 часа! Английски език = 0! Останалото го има , ама като почти да го няма. Ако човек не работи с детето си след градината, то нито ще бъде прието някъде, нито ще стартира държавното училище подготвено.
Обаче идва въпросът - откъде да е сигурен родителят , че е наясно с какво и колко да готви детето си? И как да компенсира липсата на средата, в която цял ден в ПУК с дирижирането на качествен педагог се вдига летвата да всичко, включително и общата култура!

Аз пък пак да кажа, че тази разлика от земята до небето бива тотално пометена в 8ми клас, когато дирижираните се озовават в един и същи клас с недирижираните. За следващите 5 години.

# 354

Аз пък пак да кажа, че тази разлика от земята до небето бива тотално пометена в 8ми клас, когато дирижираните се озовават в един и същи клас с недирижираните. За следващите 5 години.

И недирижираните от педагог се делят на дирижирани от родител и недирижирани изобщо. Та силно се съмнявам, че тези дирижирани от ЧУ попадат с недирижираните изобщо в един и същи клас. Ако се случва, е изключение.

# 355
Попадат, бе, попадат. Не е голямо изключение. Ама си остават недирижирани. Не се класират за Айви лигата и Делфт.

# 356

И недирижираните от педагог се делят на дирижирани от родител и недирижирани изобщо. Та силно се съмнявам, че тези дирижирани от ЧУ попадат с недирижираните изобщо в един и същи клас. Ако се случва, е изключение.
Е именно де. Като има родител на място няма нужда да се фрустрираме от липса на допълнителен диригент. Постът ми беше по повод драматизма на Springscent.

Аз съм убедена, че и болшинството родители на деца в ЧУ не лежат на кълката на топ преподавателите, а хвърлят по едно оче как я кара детето.

Иначе по повод написаното за izzy - много прилича на активно мероприятие този целокупен негативизъм. Не мога да повярвам, че самият собственик върви срещу бизнеса си, но... всичко е възможно.

# 357
Кампанията значи тече поне втора година и са замесени доста хора..
Не е толкова изненадващо да е реалност. Много хора се самозабравят сато се сдобият с малко власт над детски съдби. Най-арогантно поведение съм виждала от директори на училища /с голям респект към тези, които са си на мястото/.

# 358
  • София
Добре, тук има 12 човека с деца в Иззи според анкетата - само Rainy и Garamer се изказаха /положително/, извинявам се, ако съм пропуснала някого, но останалите 10 какво мнение имат, биха ли споделили? Това активно мероприятие ли е или има проблем там?

# 359
  • в страната на чудесата
Какво имате предвид под активно мероприятие? От самата собственичка? Или от конкуренция?

Общи условия

Активация на акаунт