Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 510
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
Активно мероприятие, в което участват толкова много хора?
Отзивите за директорката едно към едно повтарят това, която аз знам като нейно поведение още преди много години. Нещо, което съм споделила може би преди 2 години, ако не и още в момента, в който установихме кой е собственик на Изи. Нещо което Шарки тогава също потвърди, като впечатление от личен контакт. И всичко това през следващите години се потвърди И от други хора от далечния ми кръг познати, на които им се налага продължаващо да комуникират с нея.

https://mdvtraining.bg/about-mdv/our-team/

Златина Димитрова продължава ли да е преподавател в Иззи?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 23:18 от Fancy

# 361
Добре, тук има 12 човека с деца в Иззи според анкетата - само Rainy и Garamer се изказаха /положително/, извинявам се, ако съм пропуснала някого, но останалите 10 какво мнение имат, биха ли споделили? Това активно мероприятие ли е или има проблем там?
И моето дете е в Izzi, аз съм споделяла - с изцяло положително мнение съм за училището. Детето се чувства добре, интересно му е, никога не се е оплаквало от лошо отношение, физическа разправа или психически тормоз, както се твърди във FB. Но не мога да си кривя душата - всичко прочетено не ми излиза от главата в последните 2 дни.

# 362
  • в страната на чудесата
Има ли напуснали учители в иззи?

# 363
Аз също написах вчера, че сме доволни от Иззи, имам 2 деца там. Те са там за първа година. Върнахме се от чужбина наскоро, където бяха в училище с 60-годишна история, място, което бих препоръчала на всеки родител по всички параграфи. Като се има предвид откъде тръгнаха, аз лично се изненадах колко лесно се приспособиха в Иззи - учителите наистина им помогнаха с адаптацията и ходят с удоволствие всеки ден. Класовете им са по 16 деца, както и очаквахме. Преподавателите в общия случай са много позитивни и са добри специалисти, децата ги харесват с малки изключения. Съучениците на моите деца в общия случай са много приятни и възпитани (наблюдение от рождени дни основно).
Да, има по какво да се работи по отношение на комуникацията и аз лично бих предпочела да има повече общи срещи и пр, което споделих с ръководството наскоро и се надявам да направят нещо по въпроса. Нека се запитаме и защо тези утвърдени преподаватели остават в училището, ако нещата са чак път толкова зле, за да си плюят на реномето, което са градили с години?
За мен има кампаниен характер публикуваното във Фейбук, което не означава, че поставям под съмнение факта, че тези родители и деца са очевидно травматизирани от опита си с училището. Все пак трябва да четем критично и да се замислим дали е възможно само едната страна да е виновна при такъв сериозен конфликт. Дали до някаква стапен и тези родители не са подходили агресивно, с което са предизвикали ответна реакция (която категорично не оправдавам, ако написаното от тях е вярно). Между другото аз пък за тази почти година съм ставала свидетел на доста неприемливо и арогантно поведение от родители, които с джипове почти разблъскват чакащите, за да паркират непосредствено до входа и пр. Та всяка монета си има две страни, бих казала. Нека да има разследване и да се разбере какъв е случаят, така е най-справедливо.

# 364
  • София
Аз имам две познати учителки там от самото начало почти, едната доста близка, знам какъв преподавател е /прекрасен, отдаден на работата си/ и също трудно мога да си представя да остане да работи в подобна среда. Мисля, че има известен опит за очерняне от страна на група родители, не защото е активно мероприятие /Лейка, визирах публикациите от родители във ФБ/, но очевидно са се почувствали много засегнати от това, че децата са изключени. Нищо лошо не виждам в разделяне на децата на групи в зависимост от знания/умения, например по англ. език, това го имаше и в Прогресивно и работеше добре - няма нужда едните нищо да не разбират, а други да тъпчат на едно място. Явно училището има проблем с комуникацията и администрацията си и би трябвало да поработи върху това.

# 365
За да сме абсолютно коректни...
Не всички учители остават в Изи и това сме го коментирали в темата. Могат и конкретни имена да се споменат. На първо четене един от тези 4-ма учени, с които тръгна рекламата на училището вече не е на сайта им с презентация на екипа. Има и други имена(някои знакови, и част от успешния старт), които през няколкото години съществуване на училището са споменавани тук. Та за "оставане" все още не може да се говори. Може да се употреби тази дума, за дългогодишна история на преподаване на едно място.

Разделянето на децата на групи, а не на класове, по език е едно. Изолацията с цел изключване, както се твърди е друго. Разделяне на класовете на изпреварващите и изоставащите (генерално) също.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 08:49 от Fancy

# 366
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не знам за напуснали учители при моето дете, освен една по АМАТ, но тя имаше здравословни проблеми. Като за 3 години личен опит ми се струва ок.

# 367
Твърдиш, че учителите на твоето дете СА всички учители на Изи или какво?

Явор Денчев и Богданова, както и първият директор Богданов. Имаше и още доста имена, които ще ми трябва време да си припомня.

Златина Димитрова още е на сайта... прогнозирам да я свалят и нея скоро.

# 368
  • Отвъд алеята зад шкафа
Явно трябва да се интересувам повече от движението на учителите - не ми беше хрумвало да влизам по сайтовете на КО, Азбуки, БШ, Образователни технологии, СС, Питагор и ПЧМГ..че даже и АК и да си правя изводи. Но явно е важна информация. Нямам представа кои са тези хора, кога са били в училището и дали/защо ги няма. Както казах, знам за моето дете. Но ето - имам важни информационни пропуски 😆

Моля споделете - във вашите училища има ли напуснали учители или това е "масово" само за Иззи?

# 369
Собственичката/директорката на Иззи нямаше ли и друго училище (Лозен скуул) по Монтесори? То беше неуспешен проект, но дамата явно е доста харизматична и омайваща, защото тогава наши познати бяха записали трите си деца в Лозен скуул и спешно търсеха нови училища когато стана ясно, че то няма да просъществува.

# 370
  • София
Има афект на родителите в публикациите, има известно видимо преувеличаване, има и ... хъм, съмнителни твърдения без достоверна обосновка /напр. "физически и психически тормоз" без конкретика, "ужасни учители" и др./, но има няколко неща, които мен биха ме притеснили, ако имах дете в училището или обмислях да имам, а именно:
- абсурдната клауза за прекратяване на договора с едномесечно предизвестие без причина и нейното реално прилагане. Сега, че по принцип има родители, които и аз бих изключила, е факт. Joy Обаче не става дума за едно и две деца, изключени по тази клауза, а в един случай и 10 наведнъж. Извинявайте, ама изключване в средата годината е абсолютно недопустимо.
- разместването на деца по класове в средата на годината и отделянето на деца в отделен клас - формира се изведнъж нов В клас по никое време и 6-7 деца се натирват там. Е, представете си какво изживяват тези деца.
- липсата на нормални родителски срещи, на които родител може да се срещне сам с учителите на детето си и изобщо липсата на непосредствен контакт с учителите.

Жалко, защото събраха чудесен преподавателски състав, който имаше всички предпоставки да направи едно много добро училище.

# 371
  • София
Явно трябва да се интересувам повече от движението на учителите - не ми беше хрумвало да влизам по сайтовете на КО, Азбуки, БШ, Образователни технологии, СС, Питагор и ПЧМГ..че даже и АК и да си правя изводи. Но явно е важна информация. Нямам представа кои са тези хора, кога са били в училището и дали/защо ги няма. Както казах, знам за моето дете. Но ето - имам важни информационни пропуски 😆

Моля споделете - във вашите училища има ли напуснали учители или това е "масово" само за Иззи?
В интерес на истината, от "Света София" имаше вълна напуснали учители, които отидоха точно в Иззи. Част от тях още са там. Извън това нямам информация за промени. Но в сайта на повечето училища учителите не са обявени, мисля, че само Иззи имат тази практика.

# 372
  • Пловдив/София
Разбирам желанието да защитите училището си, вярно е и че има арогантни плоски родители, с които общуването не е лесно. Разбираемо е в такъв случай директор да си изпусне нервите. Веднъж, може би два пъти…
Но тук говорим за десетки случаи само във фейсбук. Всеки от тях е застанал с името си.
Най-лошото от всичко не е изключването, не е отделянето в клас за нарочени, не е липсата на лични шкафчета или обидите към родителу. Най-фрапантно е, че някой си позволява да прехвърля това към децата. Не един родител е написал, че е подмятано на децата “ти ли си тази, чиято майка постоянно ми пише писма”,”много изоставаш, ще е жалко да се разделим”, имало плачещи деца, защото им казали, че лятното училище е задължително, за да “наваксат”. Да подхвърляш реплики на 5-6-7 годишно дете няма никакво извинение. И в нашето училище е имало конфликти и драми, но не съм чула учител да си позволи да говори за тях директно с детето. Просто отврат.
Знаете, че бях фен на Изи и даже обмислях за второто ми дете, но вече категорично не бих отишла там дори за лятна академия.
Според мен тук и МОН трябва да се намеси при толкова сигнали. Може да се спаси училището, ако въпросната дама се оттегли, просто да наеме друг човек и да има доблестта да си работи нещо друго няколко години.

# 373

В интерес на истината, от "Света София" имаше вълна напуснали учители, които отидоха точно в Иззи. Част от тях още са там. Извън това нямам информация за промени. Но в сайта на повечето училища учителите не са обявени, мисля, че само Иззи имат тази практика.

Да, Богданова, Демебукова, двама по физическо, една по музика, една ПУК - Вълкова. Но има още доста облъчвани. Simple Smile

Гадамер, това беше последния път, в който персонално говоря с теб. Но недей да тръгваш по плоскостта кой за какво рови. Определено няма да е в твоя полза. Преди време ме обвини в изнасяне на информация? Simple Smile

ДА питам:
1. Има ли Изи електронен дневник? Не бюлетин, а персонален дневник за всяко дете?
2. Имате ли достъп до учителите, като например техни мейли и телефони? Определени дни за консултация?
3. Имате ли възможност за комуникация с учителите, без тази комуникация да е контролирана от собственик/директор или друг важен член на администрацията?

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 09:08 от Fancy

# 374
  • София
А, да, това за лятното училище го забравих. Брррр. Rolling Eyes Колкото до репликите, ако действително такива са отправяни към децата, също е недопустимо.

Гадамер, много родители писаха, че родителските срещи са онлайн. Ти на присъствени срещи ли ходиш?

Общи условия

Активация на акаунт