Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 421
  • 787
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз не видях някой да е определил родителите на оставащите деца като малоумни. Изрази се мнение, че училището третира родителите като малоумни, давайки им инструкции за четене на договора.

# 586
WIld boys mom - явно от Иззи правилно се опитват да насочат родителите.

Няма никакво сеирджиство, кометира се общо достъпна информация. Както би било при всяко едно ЧУ. Темата е дискусионна и това, че вас не ви харесва не е нобходимо да се опивате да натресете някаква вина на потребителите във форума.
Всички сме наясно, че никой от родителите на деца от Иззи не е щастлив от създалата се ситуация. Но ако вас не ви притесняваше тази ситуация, категорично коментарите във форума щяха да са последното което ви интересува.
Елементарен психологически подход.

Воистина Воскресе. Да сте живи, здрави и само успехи!
Включвам се да споделя, че никак не е приятно да наричате хора, избрали да останат в Иззи малоумни. Не е красиво, а директна обида, което май противоречи и на правилата на форума. Нека запазим добрият тон на темата и да не се определяме.

Ниъде не намерих, някой да е определил родителите като малоумни.
Малоумен за мен е маркетинга на училището. Въпос на вкус и гледна точка.

# 587
  • София
Аз не видях някой да е определил родителите на оставащите деца като малоумни. Изрази се мнение, че училището третира родителите като малоумни, давайки им инструкции за четене на договора.
Така е, мнението на Фенси е, че ни третират, като малоумни, което води до моята логика, че би могло да се възприеме, че като сме останали сме такива. Може да е емоционално, но така го възприех. Знаете, че не докладвам мнения, за това и помолих да не се определят останалите любезно.

# 588
  • София
Странно тълкуване, наистина.По никакъв начин не може да се изведе извода, до който ти си стигнала от това:
Направо книжка с инструкции за употреба да пуснат.

Ами те точно това са направили. Защото явно, според тях, бъдещи им и настоящи клиенти са малоумни.

Подобно подценяване на нивото на интелигентност и критичното мислене на "публиката" за пръв път виждам. Но такава самовлюбеност и самодоволство абсолютно винаги имат трагични последици.

# 589
  • в страната на чудесата
Уайлд бойс мъм, всъщност какви проблеми и страдания биха могли да имат оставащите семейства в училището, причинени от дискусии тук? Не разбирам, бихте ли обяснила? Каква роля за избора и добруването на Вашето семейство имат нашите разговори?
Рейни, написаното е фарс пълен.
Също ми хрумна - може би към Санака - това счита ли се за плагиаризъм (ако няма разрешение от издателя); има isbn, който не съм проверила дали е валиден.
Ох, добавям се. Сега погледнах цифрите - isbn е 42-КИ. Така че няма 😂

# 590
Така е, мнението на Фенси е, че ни третират, като малоумни, което води до моята логика, че би могло да се възприеме, че като сме останали сме такива. Може да е емоционално, но така го възприех. Знаете, че не докладвам мнения, за това и помолих да не се определят останалите любезно.

Очевидно емоциите ти подвежда логиката ти.
Смисълът на написаното от мен е точно в противоположната страна, на това което се опитваш да ми вмениш.

Ясно съм казала, че от Иззи се опитват да изкарат всички нас малоумни и неспособни да четем и анализираме доста елементарен договор. И това тяхно поведение е възмутително.

Или може би се напрегна, заради частта на предния ми пост с велики мисли? Simple Smile Да кажа ли кой точно ги разпространява в последните дни и какво повече от очевидно прозира зад тях?

Наистина адвокатстването идва доста в повече.
И аз не разбирам с какво нашите коментари биха нарушили вашето спокойствие, ако сте напълно уверени в избора си?!?!?

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 00:14 от Fancy

# 591
  • София
Представям си училището като въртележка и Изи раздават билетите за нея.

# 592
А аз не мога да разбера децата не споделят ли, не им ли прави впечатление какво е отношението към съучениците, че се вадят аргументи,  "ами моето е добре"?
Моето дете беше много добре в едно училище, но разказваше  как се третират други деца и от съученици, и учителището/учителите и това отношение не му харесваше.

# 593
Аз от снощи си мисля как толкова хора успяха да разберат какво точно съм написала, а 2-3-ма не успяха. И установих, че е въпрос на изгода на гледната точка.
Очевидно иронизирането и подценяването на нивото, пошло вземайки на заем велико произведение, е допустимо и приемливо за някои хора. Както и вменяването, че родителите осветлили ситуацията, са нули, взели се за ореол, или вокални глупаци. "Велики" мисли от фейсбук, публикувани точно в първите дни на "кризата", които неразбралите написаното от мен, са харесали страшно много. Там под публикациите, защо не попитахте защо по този начин си позволяват да обиджат родителите на "напуснатите" деца? А вместо това се хилите под тях самодоволно? Твърде елементарно поведение.

Очевидно госпожа Воева продължава да чете стрикто тази тема, та се налага участие по точно този начин в нея на познатите ѝ потребители.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 08:20 от Fancy

# 594
Уайлд бойс мъм, всъщност какви проблеми и страдания биха могли да имат оставащите семейства в училището, причинени от дискусии тук? Не разбирам, бихте ли обяснила? Каква роля за избора и добруването на Вашето семейство имат нашите разговори?

Имах предвид, че цялата ситуация не е лека и приятна за семействата в училището - смятам, че е очевидно. Аз мисля, че засегнатите семейства имат 100% право да си търсят правата - по всякакъв ред. Да съдят училището за депозитите, за морални щети, за всякакви щети, които могат да докажат. Това да. Но да се поставят епитети на семействата и децата, които се чувстват добре е наистина недопустимо. Вие четохте ли във Фейсбук как се описват децата, които са щастливи в Иззи - кротки, примирени, а родителите овчедушни и наивни. Моля ви се, няма нужда от реторика, нещата са категорично извън контрол и извън рамките на допустимото, а сеирджиите, които нямат нищо общо със ситуацията, търсят още и още кръв и зрелища.

Фенси, съжалявам, но последното ти изречение приемам като лична обида - явно сега и глава на раменете нямам, че се подмазвам на някого си в Бг Мама. Или пък съм толкова отчаяна, че добруването на децата ми зависи от писането тук.

# 595

Фенси, съжалявам, но последното ти изречение приемам като лична обида - явно сега и глава на раменете нямам, че се подмазвам на някого си в Бг Мама. Или пък съм толкова отчаяна, че добруването на децата ми зависи от писането тук.

Не, не е лична обида. Напротив. Съжалявам ви. И само поради факта, че в този форум има правила, които се опитвам да спазвам(понякога не съвсем успешно), няма да постна снимка на лично съобщение на настоящ потребител на тази тема и училище Иззи, в което ясно се казва колко трябва да внимава, защото Воева чете и следи абсолютно всичко в социалните мрежи и пресата, което се пише за училището. "Не знаел кога и как успява, но винаги знае всичко."

Удивително пропусна да коментираш обаче предишния абзац в поста ми за обидите, които в същите тези социални мрежи, личности, които често споменаваме напоследък тук, си позволяват да разпространяват, чрез "велики" мисли и червени картинки, точно в началото на този месец и съответно 2-3 дни след избухване на "кризата". Аз обиди за вашите деца не съм прочела в нито един пост във фейсбук, но виж гореописаното е пределно ясна обида за разбунтувалите се родители.

Освен това в Гугъл отзивите един настоящ потребител на Иззи е написал следното:

"Вероятно нивото на обучение не е за всяко дете, но затова и родителите не е лошо да преценяват тези неща предварително, вместо да забъркват ненужни драми."

И друг:
"Браво, че Иззи естествено се "пречиства" от токсични родители. Виждат се по негативната вълна.

Много се радвам, че съм от светлата страна и мога само да благодаря на Izzi Science, че децата ми за поредна 3-та година предпочитат Вас и само Вас. ........
Трябва да има повече училища в България, в които родителите по-малко "си врат носа навсякъде и пречат на децата си да дишат свободно."

Та какво каза за обидите?

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 09:42 от Fancy

# 596
Сигурна съм, че ситуацията в Иззи не е приятна за децата, учещи в него, а и за родителите им, но тя е такава не заради далите гласност на проблема, не заради Fancy, а заради практики, които масово родителите на деца, макар и в други училища, смятаме за недопустими.
В случая МОН също имат немалка вина. За да се лицензира едно ЧУ като такова по ЗУПО, трябва да се представи проект на договор за обучение и ако проектодоговорът е внесен във вида, в който потребителите на услугата твърдят че е - с клауза за едномесечно предизвестие за едностранно прекратяване, с изискване за депозит и т.н. някой е за бой. Убедена съм, че са наясно с проблема и сега имат прекрасна възможност да направят нещо смислено и най- вече за децата, които остават.

# 597
  • София
Единственото неприятно за мен, като родител е, че постоянно ни вменяват неща, които не са верни. Има проверки и институции, които се занимават със случая, другарският съд не ми е по вкуса, особено от хора, които не са стъпвали в училището.

# 598
Единственото неприятно за мен, като родител е, че постоянно ни вменяват неща, които не са верни. Има проверки и институции, които се занимават със случая, другарският съд не ми е по вкуса, особено от хора, които не са стъпвали в училището.

Другарски съд? Неверни неща? Laughing Другарски съд има в обвинението, че се обиждат децата на Иззи.  
Дамата, която първа писа във фейса, все още успява да поддържа възпитан тон и да отговаря адекватно и без излишни емоции на провокациите на привърженици на правата вяра за доброто училище и неподходящите за него деца. Честно, възхищавам и се. Аз нямаше да успея, в ситуация, в която детето ми е потърпевшо.
Та за какъв другарски съд говориш?

На кои "вас" какво точно ви се вменява? Всичко споменато от мен е публично достъпно и може да се провери. Ако говорейки така неадресирано имаш предвид конкретно мен, разбира се?!?!?!? Simple Smile
Може би и всички родители, които писаха за практиките, не са стъпвали в училището? И постоянно излизат публично и други родители, извън тези на изгонените 9 деца, и извън този випуск, които разказват техния си опит. Който удивително съвпада с вече оповестеното. И това не се случва за първи път. Дори и тук е имало през годините постове с подобни оплаквания, които сме коментирали. Но такава масовост не е имало. Очевидно бентът се е отприщил най-накрая.

# 599
  • София
Аз не виждам някой да вменява нещо на родителите, които са предпочели децата им да продължат образованието в ИЗЗИ. А, както винаги обичам да казвам, тук сме свободна държава, всеки може да си каже мнението, не само засегнатите. Затова и пишем в този форум, а не в друг форум с различни правила.

Общи условия

Активация на акаунт