Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 461
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Някой да е виждал прием за трети клас в ЧУ? В Питагор и Света София няма обявени места за прием за трети клас, а много искам да махна дъщеря ми от сегашното ѝ ДУ Disappointed

# 601
Като майка преминала дълги години през частното образование, познавайки се с много хора с деца в различни училища, ще споделя едно. Много симпатизирах на Иззи, даже информацията за откривне на гимназия много ме съблазняваше. Познавам част от учителите и пероснала и считам, че са чудесни професионалисти. Учители които могат да запалят искрата у всяко дете.
Но след прочетените постове в нета - не събирам сили да отида на отворените врати на гимназията.
Мислех, че всичко съм видяла в частното образование но се оказа, че чак за 20 години в него ей на такова нещо не бях попадала, нито чула, нито видяла.
И понеже съм на мнение, че знания и умения винаги могат да се наваксат, но психиката на децата е една. Не виждам никой в темата да си позволява да обижда децата от Иззи - дали са напуснали или останали, това е избор на родителите и децата нямат нищо общо с цялата ситуация.

Здравейте! Някой да е виждал прием за трети клас в ЧУ? В Питагор и Света София няма обявени места за прием за трети клас, а много искам да махна дъщеря ми от сегашното ѝ ДУ Disappointed
Мисля, че Питагор пускат свободните места малко по-късно. След подписването на договорите, което беше в края на април или началото на май преди години.

# 602
  • София

Зависи към кой квартал сте се насочили. И очевидно, не се препоръчва ИЗЗИ в момента Simple Smile
Важно е и дали детето е с математическа насоченост, ниво на английски и доколко академично училище търсите.

# 603
  • Blondeville
Не съм изчела всяка възможна дискусия за ИЗЗИ, но в тези, които съм не срещнах обиди и вменяване на вина у оставащите. Но пък имаше доста намеци към потърпевшите, че видиш ли може би децата им не са толкова умни и/или толкова добри и поради тази причина явно вече не са в училището. И всичко е топ.

От “позицията” на Izzy останах в ступор, още осмислям прочетеното…

И май нямаше опровержение за създаването на клас на отлъчените, в който клас не се учи, а само си рисуват децата, докато родителите им не се светнат сами да ги отпишат (за да нямат претенции за депозита) Stuck Out Tongue Winking Eye Интересно ми беше как биха оправдали отказа си да предоставят вече заплатената образователна услуга, но явно още не са го измислили…

Ако бях родител с доволно и щастливо дете в ИЗЗИ, щях искрено да се надявам училищното ръководство да излезе с достойна позиция и кардинално да промени подхода си по отношение на комуникация, подбор, критерии за не/продължаване на договора и т.н. И най-вече, да има достойно отношение към децата, независимо продължаващи или не - до последния им ден в училището те трябва да получават образователната услуга, за която е платено, както и достойно отношение. Разбирам, че оставащите са си щастливи и доволни и на тях това, което се пише може би чак не им се вярва. Но при толкова потърпевши заравянето на главата в пясъка ми се струва грешно за тях самите - като нищо днес са от “правилната” страна, утре не… Малко като да си вземеш мъж бияч например, който е бил бившата, ама тя сигурно си го е заслужавала, пък ние никога няма да сме като нея и на нас няма как да се случи”. Сори за аналогията, но наистина агресивната дефанзива на някои родители (по-скоро не визирам тези тук в темата) точно така ми звучи.

За наказани в студа малки деца, за недостойни реплики към тях и за недопускане до тържество дори не знам какво да кажа.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 11:56 от blondie_anna

# 604
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всъщност аз бих го препоръчала, според личния ми опит.

Какво точно търсите в ЧУ, освен да има свободни места?

# 605

Зависи към кой квартал сте се насочили. И очевидно, не се препоръчва ИЗЗИ в момента Simple Smile
Важно е и дали детето е с математическа насоченост, ниво на английски и доколко академично училище търсите.

Математическа насоченост от части, посещава курса в СМГ тази година, а на английски ходи от 3 години в Британика. Не е най добрата, но се справя добре и с двете.
 Живеем в Красно село и ще е супер, да е по близо, но не на всяка цена.

gadamer ЧУ което бихте препоръчали по ваше мнение, от опит за начален етап.

# 606
  • София
Освен частните училища, проверете и приема за НПМГ след 4 клас.
"Томас Едисън" се намира над Цар Борис III, като локация може да ви е удобно, но не мога да дам отзиви. Друго в района, само че в обратна посока, е Прогресивно училище до "Нишава".

# 607
И Увекинд е в района.

# 608

Фенси, съжалявам, но последното ти изречение приемам като лична обида - явно сега и глава на раменете нямам, че се подмазвам на някого си в Бг Мама. Или пък съм толкова отчаяна, че добруването на децата ми зависи от писането тук.

Не, не е лична обида. Напротив. Съжалявам ви. И само поради факта, че в този форум има правила, които се опитвам да спазвам(понякога не съвсем успешно), няма да постна снимка на лично съобщение на настоящ потребител на тази тема и училище Иззи, в което ясно се казва колко трябва да внимава, защото Воева чете и следи абсолютно всичко в социалните мрежи и пресата, което се пише за училището. "Не знаел кога и как успява, но винаги знае всичко."

Удивително пропусна да коментираш обаче предишния абзац в поста ми за обидите, които в същите тези социални мрежи, личности, които често споменаваме напоследък тук, си позволяват да разпространяват, чрез "велики" мисли и червени картинки, точно в началото на този месец и съответно 2-3 дни след избухване на "кризата". Аз обиди за вашите деца не съм прочела в нито един пост във фейсбук, но виж гореописаното е пределно ясна обида за разбунтувалите се родители.

Освен това в Гугъл отзивите един настоящ потребител на Иззи е написал следното:

"Вероятно нивото на обучение не е за всяко дете, но затова и родителите не е лошо да преценяват тези неща предварително, вместо да забъркват ненужни драми."

И друг:
"Браво, че Иззи естествено се "пречиства" от токсични родители. Виждат се по негативната вълна.

Много се радвам, че съм от светлата страна и мога само да благодаря на Izzi Science, че децата ми за поредна 3-та година предпочитат Вас и само Вас. ........
Трябва да има повече училища в България, в които родителите по-малко "си врат носа навсякъде и пречат на децата си да дишат свободно."

Та какво каза за обидите?

Категорично не подкрепям никакви обиди, за това пък съм 100% съгласна и не съм си позволявала такива. Всъщност има доста обиди и от двете страни, но на цялата ситуация се гледа много едностранчиво.

А от съжаление нямам нужда.

# 609
  • Отвъд алеята зад шкафа

Математическа насоченост от части, посещава курса в СМГ тази година, а на английски ходи от 3 години в Британика. Не е най добрата, но се справя добре и с двете.
 Живеем в Красно село и ще е супер, да е по близо, но не на всяка цена.

gadamer ЧУ което бихте препоръчали по ваше мнение, от опит за начален етап.

Далеч е, но също КО и БШ, ако имат класическа паралелка за тази възраст.

# 610
От всичко изчетено и изслушано, стигнах до извода, че Иззи е добър продукт с кофти собственик.
И че за да ползваш продукта, трябва да приемеш характеропатията на собственика, по един или друг начин.
И че все пак може да минеш между капките - да ползваш продукта без или при минимален досег със собственика.
И че този собственик вече има провален проект зад гърба си, когато ХХХ+ броя деца са оставени на произвола пред захлопнатите врати на училището.
Ако сега бяхме в училището, щях да съм под нарежение. Дали детето ми е сред нарочените, дали не е направило нещо, за което да разбера утре като ми пуснат предизвестието, та да не може дори да си довърши годината, дали му преподават знания или си рисува по няколко часа на ден... От тази гл.т. и на мен ми идва да кажа "съжалявам" на родителите в училището. Не като подигравка.

# 611
  • В офиса
Върнах се назад да прочета дискусиите, които са текли през 2019-а, когато се отваряше училището, много са интересни, ще цитирам само нещо, което и тогава съм го харесала, а сега е още по-актуално: "Ще бъде или най-доброто в смисъл на иновативно образование, което се предлага в България или ще бъде такова фиаско за каквото ще се говори дълго."
Колко тъжно обаче, че училището върви по сценария на фиаското.
Как Д.В. върти мъжа си на пръста си, че да й спонсорира всичките идеи, като за всеки страничен е вече очевидно, че жената няма управленски капацитет. Да си намери хоби, да се оттегли, да наемат професионалисти, да я направят "почетен управител", да я канят два пъти в годината на казионни събития и да я четкат, колко е гениална, та белким го спасят това училище.

# 612
  • София
Само аз ли съм останала с впечатление, че реалният собственик е Иво Прокопиев?

# 613
Само аз ли съм останала с впечатление, че реалният собственик е Иво Прокопиев?

Не е. Единственото общо е, че семейство Воеви са бивши служители на Алфа Финанс холдинг. Като натъртвам на бивши, и силно се надявам, че разбираш какво влагам в това.

Училището беше стартирано без особено голям личен капитал, като вложение. Финансирането беше основно от първите вноски от наплива, постигнат благодарение на рекламирането на 4-мата учени (един от които вече не е част от проекта) и две от най-добрите учителки на СС по Бел и Мат(едната също вече не е част от Иззи). Очевидно и затова е толкова жизнено важно, да не се връщат тези 2К на уж "доброволно" напусналите.

Да, на училището му трябва добър администратор с опит в образованието, за да не търпят негативни последици всички оставащи деца. И доколкото помня, го беше намерило в лицето на Богданов.

# 614
  • Пловдив/София
Аз да върна темата към информативна, в БШ увеличението е минимално (300 евро) и таксата за 2023/2024 е 13200 лв. без храна. Както знаете имаше огромно увеличение миналата година, затова сега е по-малко.
Има нов сайт и таксите са обявени там, както и всичко включено и не включено в тях. Това ми прави много добро впечатление, не обичам енигматични училища с неясни условия.

Общи условия

Активация на акаунт