Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 71 453
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Страхотен епизод.Браво на сценаристите.
И според мен подкрепяна от Доа и Алеф Нурсема се връща да си разчисти сметките с двете праведни семейства.Козовете са в ръцете и,неочакваната и поява съвсем ще ги хвърли в ужас
А и не е сама.
За Апо какво да кажа-надявам се Алеф да не се поддаде на чара му,ха ха.
Наистина много  са различни Кавълджъм и Омер,тя за разлика от Доа си дава сметка за това и е леко разколебана.
Д а видим любовта ще бъде ли достатъчна.

# 121
И аз не издържах да чакам субтитри и изгледах с озвучка, която според мен беше онлайн превода. Ама не се търпи, как да чакам! Grinning
Споделям мнението ви- много силен епизод. Hands Clap
Да, Нурсема има план, толкова ми е интересно какво е замислила!
Успокоих се, като я видях във фрагмана да разговаря и с Доа, и с Алев- притесних се да не се разочарова от Алев. Ама то всъщност баща и си изливаше чувствата, Алев между впрочем никога открито не го е правила. Засегна го като каза, че живее с жена, която не обича, но  нали това е особено характерно за нея- винаги казва това, което мисли.
Нурсема се променя, напълно е възможно към края на сериала вече да е борец за правата на жените и изобщо за човешки права. Да, религиозна е, но при нея всичко това е съвсем искрено, не повтаря непрекъснато "Аллах"  като останалите от семейството си. Много ме дразнят с това- не самата дума "Аллах", нямам проблем и приемам всякакви различия. Дразни ме именно лицемерието в това повторение на името на техния бог от тези фалшиви семейства.
Да, ще има пукнатини между Къвълджим и Омер. няма начин, от различни светове са. Пък и не може всичко изведнъж да е прекрасно при тях- все пак сме в сериал. Blush
Нещо друго да споделя- колкото и да ме дразни Апо, все пак е една идея по-човечен от гаднярката Пембе. Разреши на Мустафа да започне кулинарен бизнес. вероятно и преди би му разрешил, но Пембето е натиснала да го вземат във фирмата. Тази нейна свръхпротективност особено силно вреди на Мустафа, толкова години го е направила нещастен в работата. И към трите си деца Пембето има изключително погрешни подходи впрочем.
А Мустафа и леля Сьонмез са голям екип, много са ми симпатични. Blush
А, де не пропусна да позлорадствам- Пембето как учеше Доа с каква нощница да спи при мъжа си, щото много ги разбирала тези неща. Satisfied Разбира ги тя, дръжки! Joy
Искам бившите на Къвълджим и Омер да изчезнат- не за друго, ама много са ми скучни. Grinning
Ох, нямам търпение за следващата серия, пък колко време има! Grinning

# 122
Привет, момичета!

Благодаря за споделеното!

Изгледах и аз епизода с озвучката и много ми хареса. Наистина много силен епизод.
Радвам се на прекрасния рейтинг, напълно заслужен е. Много хубава история ни разказват и много поучителна. А и има страхотна динамика в този сериал. Надявам се постепенно да станем свидетели на трансформацията на някои от образите в нещо, което повече прилича на хора.

Дъртият козел Апо голям е голям смелчага да си сподели чувствата с Алев, ама да вземе да сподели и с "розовата" си съпруга, че е влюбен и тя да се уплаши, че може да си доведе втора жена.  Шегувам се, разбира се.

Много ми харесва как Доа противоречи на Пембето и Нилай винаги когато не е съгласна с нещо. Ясно и открито си заявява мнението, а понякога им забива неудобни въпроси и изисква да се аргументират. А Пембето направо  позеленява от яд. Така Доа неусетно прокарва бунта в семейството и синовете  постепенно започват да се отърсват от опеката на родителите си. Ето, благодарение на подкрепата на Сьонмез, Мустафа се осмели да следва мечтата си да прави сладкиши. А тя май проявява повече съпричастност и разбиране към проблемите на чуждите деца, отколкото към своите, а това не е нормално.

Абдулах обясни на Кавалджъм какво представлява Свещения месец за мюсюлманите, както му изнася. Тези, които са вярващи, трябва през този месец да се посветят на четене на Корана. А тези, които не са, пак трябва да четат Корана, че да влязат в правия  път. Няма измъкване. Grinning Един по един до един, това е девиза и на Пембето, която не пропуска случай да изиска от Доа я да се покрие, я да взема уроци по Коран като другата й снаха. А, щях да забравя, през този месец хората трябвало да правят само и единствено добро, за да прости Аллах греховете ни…  Ти да видиш…  

Умрях си от смях с Пембето, когато обясняваше на Нилай, че ще купува секси нощнички на Доа, щото ако продължи да ходи с тези странни пижами, мъжът й щял да погледне настрани. И това го казва за сина си … Не за друго, а си я представих за миг нея в подобно облекло пред Апо и … не е ли забавно? Grinning Но явно са на етап, когато и това не помага, защото на Апо му текат лигите по младата и красива Алев.

Всъщност интересно ми е с какво толкова Апо е привлечен от жена като Алев. Тя въплащава всичко, което той не одобрява и отрича, двамата имат коренно различни възгледи за живота. И в този ред на мисли, много правилно го попита Алев, какво търси той от нея. И го нарече страхливец. Много готина жена е Алев, ще го накара да си говори сам. Обожавам нейната директност, добре си му каза всичко, както си трябва. Че синовете му са големи мъже, но заради него не смеят да направят нещо, което желаят. Фатих не може да се изнесе в собствен дом, Мустафа не може да следва мечтата си, а Нурсема е омъжена насила.  И че това, което той смята за правилно, може да е нещо, което да направи нещастен друг. Попита го защо е такъв? А Абдулах, който е свикнал никой да не чупи думата му на две и никой  никога да не иска обяснение за постъпките и решенията му, се оказа в небрано лозе и започна да пелтечи. Такъв си бил, не се е замислял за тези неща и никого за нищо не бил принуждавал, видиш ли. Но черешката на тортата бяха следващите думи на Алев, с които буквално го застреля. Че не обича и самия себе, защото се насилва да живее с жена, която не обича и с която е нещастен, но не може да я остави. Но това не му пречи непрекъснато да си намира поводи да търси компанията й. Попита го в прав текст какво иска от нея и го предупреди, че не иска да има нищо общо със страхливци, да си знае. Апо, свикнал на лицемерие и угодничество от страна на жените,  едва не предаде богу дух от нейната откровеност и смелост. Помислих си, дали ще има ли последствия от думите й… А той взе, че се натресе неканен, този път в дома й да й каже колко бил влюбен, сигурно това смята за смелост. Не била го изслушала, тръгнала си , а той искал да й каже колко дълго се е борил с чувствата си към нея, но… не успял. Боже, колко романтично. И добре стана, че Нурсема чу това с ушите си. Вероятно е шокирана, но това ще й даде сили да постави и него и всички, които й причиниха това на мястото им.

Завяха първите ветрове между влюбените Кавалджъм и Йомер. Доа, нали е цапната в устата, в опитите си да се оправдае че си е покрила главата с кърпа, каза някои неща на майка си, които я накараха да се замисли, че няма да й е лесно в това семейство. А когато отиде при Йомер във фирмата да поговорят и разбра, че той е на молитва в джамията, съвсем й потънаха гемиите.

Много се страхувах да не вземат в духа на традициите на турските сериали да не накарат Нурсема да си изгуби паметта, че отиде добрия рейтинг, но не ме разочароваха. Тя е като скала след случилото се и подкрепата, която получи от Доа и Алев и се надявам да разбие на пух и прах и двете лицемерни семейства.

Завършвам поста си с топ фразата на Пембето: „Нашето семейство се увеличава, само че вътре в себе си”, казана по отношение на предстоящия брак на Кавалджъм и Йомер. Не може да не ги захапе тя, толкова се дразни от щастието им.

Приятна неделя, момичета!

# 123
Абдуллах според мен е привлечен от Алев, защото е млада и красива. То от далеко си личи ,щом я види му потичат лигите.
Гнусни са ми такива хора , дето си падат по млади хора на годините на собствените им деца. Неговото си е чисто увлечение ,не любов.
Не се бил замислял над тези неща (относно това което му е казала за децата си )....
Лъже като ц.....а

# 124
Мисля, че и Апо вътрешно не е този, който ни представят. Пембето каза, че са ги оженили без да се видят. Може Апо да е харесвал жени като Алев, но баща му да е заключил вратата към такив тип хора. А и досега те са общували все с хора като себе си, той за първи път видя такава жена и то отблизо: обядваха, разказваха си неща от живота и т.н.

За мен нещата са странни от страната на Алев. Образована, израстнала в много различна среда. И да се замисля за такъв човек е меко казано смешно.

# 125
Момичета, здравейте в неделя! Hug
Чета с удоволствие коментарите ви. Flowers Hibiscus Дъга, абсолютно споделям мислите ти! Hands Clap
И аз мисля, че козелът е привлечен от това, че са коренно различни с Алев и освен това тя е пълна противоположност на Пембето. Той може и да е кръшкал, но такова чудо като Алев, която напълно отговаря на името си вероятно не е виждал. Grinning

Netii 100, да- млада и красива е, облича се в съвсем различен стил от това, което е ежедневно пред очите му, но и характерът и е огън, та той не просто хлътна, а направо пропадна. Joy Прилича ми наистина на влюбване, напълно е възможно за пръв път през живота си да изпитва такова нещо. Виж, при Алев според мен не е влюбване, а привличане- по същите причини. ThankYou - да, изглежда странно, необичайно.  Предполагам, причината за интереса и е, че Апо е коренно различен от мъжете, с които досега е имала връзки. Но предполагам ще я разочарова също. Никак, ама никак не ми се иска да започне връзка с него, и аз не мога да понасям такъв тип отношения- дърт козел и над 20 години по- млада жена. Дано въведат някой нов готин герой за нея, може и през втория сезон, ама да има и за нея нещо хубаво. Two Hearts

И аз много се кефя на революцията, която прави Доа в семейството. Ей така си им ги казва нещата и гледа невинно. Hands Facepunch Grinning В началото ми бе скучен нейния образ, но сега я развиват по-добре. И линията с Нурсема е много хубава, истинско женско приятелство и подкрепа. И ето, вижда се, че когато хората са искрени и добронамерени, различията не пречат. В това е разковничето- искреността. И в това са проблемите на семейство Унал- че са оплетени в лъжи и лицемерие.
Изобщо темата за приятелството е хубаво показана в сериала- и приятелството на Умут и Алев е много истинско. А, сетих се нещо- как мислите, тази дама, която се появи в бара, дали няма да я пробват после да се явява трети в отношенията Умут- Нурсема, също традиционно за турските сериали? Надявам се да не е така, те си имат достатъчно проблеми, а и на този етап сериалът не показва скучен подход към героите.
За отношението на баба Сьонмез  към Мустафа само да допълня- според мен чрез него тя се дореализира като майка. Искам да кажа, че това, което не е успяла да направи със своите дъщери- да ги подкрепя безприкословно, да е нежна и добра с тях, тя го прави с Мустафа, като с трето дете.  Със своите дъщери тя се е държала като войник, вероятно и Къвълджим затова е станала толкова строга. Но все пак е по-мека от Сьонмез, бабето в някои моменти много ме дразнеше. За бащата нищо не са казали досега, но вероятно той е бил по-мекият в семейството, не само към децата, вероятно и на Сьонмез е обръщал твърде много внимание, тя на това е научена.
Мустафа намери подкрепа, каквато никога не е срещал в семейството си и е истински щастлив.
Къвълджим може би  имаше нереалистични очаквания спрямо Омер. Няма как да е от това семейство и да няма никаква следа. Пък и си мисля- какво толкова, че ходи в джамия за някоя молитва, не виждам проблем в това. Ако толкова е останало от семейното възпитание- проблем йок според мен. Grinning Но тя милата е наплашена от всичко, което видя досега при  Уналови  и сигурно затова и потънаха гемиите. Pensive Предполагам в следващите серии това ще е темата за зрялата двойка- осъзнаване на различията и приемането им. Може да имнат през една-две раздели докато свикнат с тях. Relaxed

Чакам с нетърпение втория фрагман, дано нещо намекнат за плана на Нурсема. Искам да разпердушини и онези престъпници, и собственото си семейство. И братята си включително, че не ми е минало от отношението им, особено на Фатих!

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 14:13 от oncee

# 126
В началото още на сериала Сонмез беше казала за Къвълджъм, че тя е този тип хора, които пият шербет и не се оплакват. Не мога точно нейните думи да си спомня, но нещо такова беше. Та, притеснявам се, че Къвълджъм и Омер като се оженят, ще гледаме проблемите им.

# 127
Девойки, имаме фрагман- огън! Nature Fire Гръм и мълнии! Nature Zap Nature Dash Nature Stars

# 128
При Нурсема нещата наистина са обнадеждаващи! Но ми омръзна да гледам през епизод как Доа и Фатих се карат, другият епизод може и да напусне къщата, нищо чудно.

# 129
Този път карането между Доа и Фатих бе по-кротко, обясняваха се нещо. Relaxed И по- големи скандали сме виждали. Обичат се те, лесно няма да се разделят. Тази досадна нахалница  свекито как нахлу точно в романтичен за тях момент! Няма рахат от нея! Head Band

Обаче между Омер и Къвълджим започва напрежение.

Много ми се иска това, което Нурсема прави да не е някакъв сън, че ги обичат тези подходи в турските дизита.

Този поглед много ме кефи, една съвсем различна Нурсема. Hands Muscle

А Фатих най-после скочи да защитава сестра си.

# 130
Сетил се той, миналият епизод мълча като шаран, сега се прави на загрижен. Не мисля, че ще е сън, и първият фраг имаше сцена на Нурсема, ако беше, нямаше да залагат толкова много, мисля. Незнайно защо има мигове, в който и Къвълджъм се държи малко странно.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 20:21 от ThankYou

# 131
Здравейте!

Вярно е огън и жупел новия фраг.
Признавам, че и аз за миг си помислих това с Нурсема да не е някой сън или пък нещо, което тя си представя.
Много бих се зарадвала толкова скоро да натрие  носовете и на своите и на чуждите.
Смело момиче е тя, ще намери начин да им разбуни кошера.

Ясно беше, че ще има проблеми между Кавалджъм и Йомер, но те ще намерят начин да се справят с тях.
Трудно се пребориха за любовта си и ще намерят начин да си я защитят и да изгладят различията.

А Пембето каквато е нагла, следващия път направо да легне между Фатих и Доа, тъкмо ще им дава любовни съвети при нужда.  Като се сетя за секси нощничките и ме напушва на смях.  Може ли да е такава напаст тая жена. Няма си собствен живот и като кърлеж се е впила в децата си.

# 132
Онче, нося ти чудесни новини Hug

Актрисата в ролята на Нурсема написала: "Всичко видяно във фрагмана е истина... Не е сън.

# 133
Онче, нося ти чудесни новини Hug

Актрисата в ролята на Нурсема написала: "Всичко видяно във фрагмана е истина... Не е сън.

Ихааа, значи да чакаме епизод бомба, дано с още по-добър рейтинг! Ще хвърчат главите на Пембе и Апо!! Браво,браво на сценаристите за тази сюжетна линия! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

# 134
ThankYou, голямо тенкю от мен! Grinning Hug
Супер, много се радвам!
Момичета, представяте ли си колко коментари е имало дали не е сън, за да го каже! Grinning

Прочетох, че ще има интервю на журналиста Хакан Гендже с актрисата, но загубих инфото някъде из Туитър. То ще се чуе.

Вижте какви са образи зад кадър. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт