Запалени по плетенето - 3

• 179 914
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Тия дни плетенето ми спореше, та изплетох предницата и гърба на пуловерчето за малкия. Остават ми ръкавите и бието. Дано стане скоро, че са ме налегнали много задачи.

# 106
niunia много равно изпленето, поздравления!

А на мен това ми е основен проблем - все не ми се получава равномерно плетивото, а толкова се старая. Чак ме е яд да продължавам да плета. Когато е само лицева що годе бива, но сега плета две на две лицево опаково и хич не става равномерно и много ме е яд  #Cussing out

# 107
А на мен това ми е основен проблем - все не ми се получава равномерно плетивото

С каква прежда плетеш?

# 108
  • София/Овча купел 2
niunia много равно изпленето, поздравления!

Благодаря.Да си кажа,не се старая особено,то си става Mr. Green.

Vladi_Mira,хлабаво ли плетеш,че не става равномерно?Пробвай малко по-стегнато,аз доста стегнато плета.

# 109
аз плета много стегнато и с тънки куки, но и на мен лицевото не ми е равномерно и избягвам. А 2х2 лицево-опако да ти е неравномерно, е странно.

# 110
Чувала съм че за да става равномерна плетката се плете с два различни обръча единия с полвин номер по дебел и тъка се оеднаквява . Можеш да пробваш.

# 111
Това с обръчите за пръв път го чувам. Лицевите или опаковите редове се плетат на по-дебелия обръч?
За равномерната плетка сигурно има значение и какъв е материалът на куките, каква е преждата и др.

# 112
Ох, аз докато кача снимка, сигурно забравихте за какво става въпрос...
Та яката на жилетката, която обяснявах...
Дано се разбере:
яката
Междувременно украсявах една блузка(джобчето и тук там- цветенце)

А сега плета едно коте- на 2 куки- много е елементарно, но като го оплета- тогава повече.

# 113
Момичета, страхотни сте! Имате златни ръце!
Наскоро направих на Ники едно пуловерче, доста е дебело. Ще се опитам тази вечер да го снимам, но с телефон, защото от няколко месеца съм без фотоапарат.

# 114
  • Бургас
mimi_kir, кажи за джобчето - отделно ли го прави или направо го плете / това не ми ясно как ще стане и дали е възможно/?

Vladi_Mira , а ти как направи джобчетата на онзи пуловер с острото деклоте ,че тогава забравих да те питам.

# 115
Галхен, блузата е готова, но Калина не я хареса и за да я носи я поразкрасих.
Джоба е пришит отгоре и си беше така. Аз само наплетох ръбчето с бежово.

# 116
  • Бургас
Ясно Grinning

# 117
Тазпрежда, с която в момента плета не я знам каква е, защото съм й хвърлила етикета. Плете се с игли №З  и нишката ми изглежда равномерна, предполагам това има значение. Иначе аз плета нормално, но сега пробвах и по-стегнато да плета, а резултат няма.

Галхен, и аз приших джобчетата, но има вариант да се направят атвори като за илици, но по-дълги и след това предполагам, че трябва да се сложи хастар.

# 118
Чувала съм че за да става равномерна плетката се плете с два различни обръча единия с полвин номер по дебел и тъка се оеднаквява . Можеш да пробваш.

аз видях някой нагоре, че плете с обръч - май нуня беше - и се учудих, понеже ми е много неудобен обръчът и го избягвам колкото мога.

Меижду другото никога не спазвам означенията на етикета с какви куки да плета - винаги плета с по-тънки, иначе ми става твърде рехаво и на дупки.

# 119
  • София/Овча купел 2

аз видях някой нагоре, че плете с обръч - май нуня беше - и се учудих, понеже ми е много неудобен обръчът и го избягвам колкото мога.

Аз плета с обръч,правилно си видяла.С куки се пробвах,но не мога,хич не ми е удобно.Около мен в радиус от 1м трябва да няма нищо и пак няма да мога сигурно Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт