Вълнението не стихва, ЯНУАРЧЕ на мама се усмихва - 1

• 30 221
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Петрова, може да пробвате някои от тези алтернативи на лежането по коремче: https://www.instagram.com/reel/CmAra10AfeB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 91
И аз цедя рядко вече. Давам да суче и колкото-толкова. Обаче си мисля, че ми намаля кърмата. Но малката суче и не плаче да иска още, значи й стига. Но много ме дъвче. При първото засукване направо сълзи ми текат докато влезе в ритъм. И така свикна с тези цици...ако се случи вечер да й дам изцедена кърма суче известно време и изведнъж започва един рев, бута шишето и си търси гърдите ми. Щом я сложа и се успокоява. Дърпа два пъти и заспива. Направо се плаша отсега какво ще правя като спре кърмата някой ден. Залъгалки не ползва - имаме две различни. Предлагам й ги, на нея й се гади от тях. В същото време от два-три дни си пъха ръцете в устата и се борим жестоко с това. Палеца естествено й е най-удобен и като й хвана ръката се ядосва и плаче.
Иначе си търси компания, все да й разказвам нещо, да се правя на клоун. Сама се заглежда и "говори" на предметите около нея. На играчките, въртележки, шезлонг се радва за кратко, бързо губи интерес.
Харесват й картинките в учебниците на батковците, поне тя ги оценява 😁
Даваме АМ, когато нямам изцедена кърма е трябва да излизам. Все така си яде от него по 90мл вода с 3 лъжички. Вчера за първи път ревна и й направих още 30мл. На кърма е стигала до 120-130мл, когато е от шише. Сутринта я премерих и беше точно 5кг. Не знам дали е много или малко, на 56дни. Ще видим във вторник, когато сме на консултация.
По корем я слагам. Клати главата извистно време и започва да мрънка. А онзи ден направо си заспа 😃
Понякога като мрънка я слагам в кенгуруто и си върша работата с нея. И там заспива също.
Вечер последното хранене е около 21-22ч. Заспива около 23ч. В 04:00- 05:00ч се размърда и промрънква насън. Може би, ако я оставя ще спи до сутринта. Но аз я чувам и я взимам да й сменя памперса. Тогава я събуждам и след това и давам да суче. Мисля си, че ще изпусне памперса и за да не спи мокра я взимам да я сменя. Може би трябва да опитам да не я будя и така да махнем нощното хранене. При тези от вас, при които вече го няма как са памперсите сутрин?

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 13:47 от Stefy39

# 92
И аз цедя рядко вече. Давам да суче и колкото-толкова. Обаче си мисля, че ми намаля кърмата. Но малката суче и не плаче да иска още, значи й стига. Но много ме дъвче. При първото засукване направо сълзи ми текат докато влезе в ритъм. И така свикна с тези цици...ако се случи вечер да й дам изцедена кърма суче известно време и изведнъж започва един рев, бута шишето и си търси гърдите ми. Щом я сложа и се успокоява. Дърпа два пъти и заспива. Направо се плаша отсега какво ще правя като спре кърмата някой ден. Залъгалки не ползва - имаме две различни. Предлагам й ги, на нея й се гади от тях. В същото време от два-три дни си пъха ръцете в устата и се борим жестоко с това. Палеца естествено й е най-удобен и като й хвана ръката се ядосва и плаче.
Иначе си търси компания, все да й разказвам нещо, да се правя на клоун. Сама се заглежда и "говори" на предметите около нея. На играчките, въртележки, шезлонг се радва за кратко, бързо губи интерес.
Харесват й картинките в учебниците на батковците, поне тя ги оценява 😁
Даваме АМ, когато нямам изцедена кърма е трябва да излизам. Все така си яде от него по 90мл вода с 3 лъжички. Вчера за първи път ревна и й направих още 30мл. На кърма е стигала до 120-130мл, когато е от шише. Сутринта я премерих и беше точно 5кг. Не знам дали е много или малко, на 56дни. Ще видим във вторник, когато сме на консултация.
По корем я слагам. Клати главата извистно време и започва да мрънка. А онзи ден направо си заспа 😃
Понякога като мрънка я слагам в кенгуруто и си върша работата с нея. И там заспива също.
Вечер последното хранене е около 21-22ч. Заспива около 23ч. В 04:00- 05:00ч се размърда и промрънква насън. Може би, ако я оставя ще спи до сутринта. Но аз я чувам и я взимам да й сменя памперса. Тогава я събуждам и след това и давам да суче. Мисля си, че ще изпусне памперса и за да не спи мокра я взимам да я сменя. Може би трябва да опитам да не я будя и така да махнем нощното хранене. При тези от вас, при които вече го няма как са памперсите сутрин?
Ние плачем когато е мокър памперса и нощното хранене още не сме го махнали искани се с таткото са го махне и д Аси спи до сутринта но горката се буди посред нощ нищо че вечерта е изяла 140 150 мл мляко как да го оправим това нещо

# 93
  • София
При нас постоянно имам чувството, че иска да е на гърда това дете.
През час, час и половина, два, рядко стигаме 2.30, за 3 часа да не говорим. Може би повечето пъти само суче за успокоение, към след обяд иска повече, но тогава става и по- неспокоен. Disappointed
Пръцка, оригва се, свива се, пусти колики, ноо ще мине и това. Като пръцне се стряска ако спи- буди се Grinning Весела работа. Мрънкоти доста.

Иначе забелязвам, че спря да ака сам освен ако не му помогна, хващам му крачетата и в поза за изхождане като по- големите деца си върши работата и то в големи количества, но сам не иска. Много рядко има нацапан памперс, повечето са леко изцапанки и мноого мокри. Но стане ли много неспокоен знам, че му се ходи и му помагаме така... не знам на какво се дължи, но не иска явно да ака в този памперс и това си е. Само като го събуем и направим тази поза си върши работата и е най- спокойното бебе. Не разбирам защо и как...
Всеки ден е различен за останалия "режим" който ние нямаме, хаха... браво на тези, които успяват!

# 94
Здравейте може  ли, майка на бебе с рефлукс да ми пише на лично. Бих искала да се допитам за някой неща

# 95
Аз се усетих че следобед девойката мрънка защото и се спи и колкото повече не спи толкова повече се изнервя. Сега започнах по рано да я слагам да дремне.

Иначе нощното хранене не мисля че има как да се махне ако бебето не иска и не е готово.

Постепенно се надявам да стане и при нея. Иначе си лягам рано с нея и си правя добри часове сън. Плюс една дрямка следобед и всичко е наред. Това за мен работи.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 21:15 от why_

# 96
  • София
нашия измести нощното хранене към по-сутрешно от 2ч. сега е към 4-4:30ч. Последно пие АМ в 22ч. после в 4ч. и следващото е в 8ч. сутринта.

# 97
Момичета, точно и при нас така започна формирането на режима. Първо почна да прави паузи между яденетата от 18, че чак до 00.00 часа. Постепенно изместихме от 22 до 4 ( след което в 8ч. После имахме една нощ с будене на всеки 3 часа, но след това нещата се промениха. Едната нощ при храненето в 4, човечето ме събуди, гладно, но заспа пак, докато му правих млякото. Не фо събудих, дожаля ми и така изкара чак до 6ч. На следващата нощ в 4 се събуди пак, но не плачеше, беше леко позаспал, дадох му биберона и така спа до 7.30. Оттогава се случва да се поразмърда към 4-5ч заради пръцкането, но мълча и кротувам в тъмното, докато заспи пак.  Но...докато не понамалеят коликите е трудно да се изгражда режим, просто защото събужданията са твърде чести.

@ При нас пак проблеми със стоенето по корем- след като посвикна,днес се засили да пробва да пълзи към играчките. Естествено не му се получава и се ядосва...сърди се и не иска да стои повече. Отидоха ни резултатите...

# 98
Здравейте. При нас малката пие АМ към 10:30-11:00 през нощта, после спи до към 4-5. После се рачзбужда и почва да шава и да мрънка, после пак заспива за минута-две. Не не напълно будна, така че и аз се чудя да я разбуждам ли да я храня и да и сменям памперса или не...Предполагам , че може да издържи половин -един час още, но ми става жал, че стои с мокър памперс и стсвам да я преповия и нахраня.После трудно заспива, поразбужда се и иска да си играе .

Иначе през деня все още се храним на 3  часа. Рядко издържа по 4, въпреки че се опитах да увелича  количеството мляко и да намаля честотата на храненията. Не се получава и това е засега. Иска си млякото по-на често .

Иначе постоянно се смее, издава сладурски бебешки звуци и е много сладка:) Стоенето на корем и при нас не се получава за повече от минута-две.

Ходихме на курс за масажж и много и хареса за моя изненада много и хареса и сега гледаме да се масажираме всеки ден.

Иначе забелязах, че много почна много  да се плюнчи и да си лапа ръцете постоянно. Дано не е знак , че ще и никнат зъби толкова отрано:(

# 99
И ние се плюнчим. Бях чела нещо от рода на това, че сега са активни слюнчестите жлези, понеже се развива мускулатурата на устата във връзка с опитите за говор. И аз се бях шашнала при първите слюнчени балончета Simple Smile
Пристигна втората ни кутия от Kiwi Co, има много интересни неща, например идеи за развитието на обонянието, за 3 месечни. Няколко вида чай, които можем да провесваме внимателно под нослето, за да усети различни аромати, както и допир по бузките с различни материи плат. Идеи за бутилки, пълни с ориз, за изучаване на звуци, интересни играчки. Тези кутии са вълнуващи и всеки път ги чакаме с такова нетърпение!

Алексче, аз също в началото се чудех дали да будя напълно или търпя шума. Оставях го 1-2 часа да се събуди сам напълно, въпреки че оставах без сън, така успя да свикне на по- дълги периоди. С времето намаляват последното ядене, памперсът сутрин не е така пълен,както през деня, когато яде повече.

# 100
И аз чакам докато не се разбуди напълно, разбирайте да ревне. Много често се случва да ме събуди в 3 или 4 с мрънкане и пуфтене и после да се поуспокои. Преди често се случваше да изплаче в съня си и аз веднага търчах да го вдигам, но установих, че си спи.

Памперса го сменям само когато е напълно буден. Често се учудвма как за 5 часа не е препълнен, но някъде из темите четох, че когато бебетата спят много дълбоко не пишкат толкова. Като излязат от дълбокия сън, наваксват с пишкането. Явно това е логиката защо не се препълва памперса за дълъг период през нощта.

За махане на нощното хранене само мога да мечтая. Кърмя го на поискване и още нямаме режим заради газовете. Снощи беше ужасно - будеше ме през час-час и половина и естествено всеки път искаше да си похапне... Друг път спи непробудно 5 или 6 часа и особено ако е заспал към 23 ч. става чак в 5 и 30.

# 101
Оффф, да се оплача, че не знам какво става? То мрънкане, то рев, то не спане, не ядене. Вече втори ден е някаква мъка, яде по малко, има-няма 70-80мл, нервничи, а днес и времето е много лошо и не е спала, защото сме вкъщи, само придрямва през 20мин., буди се супер кисела. На всичкото отгоре мъжът ми е в командировка до неделя вечер, добре че ще идва свекървата за 2 дни, иначе как ще издържа не знам.. И тя си яде ръцете и се плюнчи, а и някакви пъпки са й излезли. Не е веселушка като предните дни, съответно си разбива крехкия "режим"...
Оплаках се ☹️

# 102
За по коремче много препоръчвам на ръка Simple Smile Голям кеф ѝ е Simple Smile Справя се вече, де, особено, от както взехме огледалце. Но е много на настроения -.- И дали я боли коремче. Вчера ми скъса нервите, цял ден мрънка и се излежава по коремче, рева, точи сополи, а вечерта си се изправи и се отбутна като пич. Днес на КиндиРу пак помрънка доста, даже възглавничка ѝ сложиха. Вкъщи си стоя.
Последните два дни се изхожда вечер и след това чааак ранния следобед :/ Съответно малко се мъчи и е киселяче. Разбирам я, и на мен не ми е до упражнения в такъв момент.

Бонболини, и мен ме чака една седмица без М. Основното ни притеснение е да не умра от глад, защото вкъщи готви той Grinning Но ще уговоря някоя-друга позната да наминава със запаси от храна Grinning

Serenapotta, как е положението с доставката на kiwi? Мен тя ме отказа :/ Lovevery са по-скъпи (и честно казано за първата годинка ми харесват повече), но с доставката kiwi идват даже повече. Но за по-нататък супер много съм им харесала нещата, особено роботиката. Ако зверчето не е фен мама ще си играе с тях, няма проблеми Grinning Чакаме си втората кутия с нетърпение Simple Smile

Кой беше в района около Ринг Мол? Утре ще съм там между 14 и 15ч и може да побутаме количките из етажите Grinning

# 103
Аз съм в района на Ринг мол 😄, но в 15ч на малкия му почва програмирането му и сме в другия край на София. Ще се уговорим друг ден. Аз съм там почти всеки ден от 11 до 15, 16ч.
Киселенето и неспането при нас продължава, омммммммммм, но лежането по корем освен рев, доведе до отново преобръщане по гръб, няколко пъти 😲

# 104
  • София
И при нас така, плюнчи се, има сълзички даже.
Излезнаха му леки пъпки на гушката, но я мия и мажа с кремче и сега изчезнаха. Grinning
Иначе от вчера започна на 3 часа да хапва. Сноще направи 4 часова пауза, за смяна на памперс - аз сменям на всяко ставане вечер, но понякога ми се спи много. Жал ми е да не го сменя, но спощи пропуснах на буденето в 4 и чак в 7 го смених. Нищо му нямаше 😁 аз само му дадох да хапне и оп в леглотоо пак 😂🥇

Общи условия

Активация на акаунт