Набор 2003

• 77 987
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
В СУ могат да се получат и двете стипендии - и за успех, и за приоритетна специалност.

# 91
  • Чикаго / София
aunt Ogg впечатлена съм! Браво на младежа! Добре се храни.

Vivi мерси за информацията, ще погледна.

Наборната е добре, учи си и се забавлява. Свикна вече там и се чувства добре.
Чакаме я да си дойде другата седмица за пролетната ваканция за 10 дни.

Ели дечкин и на мен ми стана мъчно за Алекс. Милият.

# 92
Ели, ще пусна сълза. представих си колко ти е домъчняло!
Лельо Ог, какъв е този Мастър шеф?! Браво!
Моят син живот си живее, т.е. не е спряло "вятър да го вее на бяла кобила'.
Университет, фитнес, работа, ново гадже, разхвърляна стая, обещания, планове....

# 93
  • тъгата в мен
Наследникът никога не се е интересувал от дати. Е, сега го "осветлих", че имат още месец и половина и опалянкааааа първата година свършила. Е, и някой изпит трябва да се вземе, де. Не е класиран за стипендия и аз не се сдържах и му наплесках едно дъъълго съобщение у месинджъра, за което предварително му казах, че сигурно ще съжалявам, ама...Не знам и аз защо чак пък толкова се изнервих. Ама майките..и ние сме хора Wink и понякога ни гръмва бушончето!
Ели, много тъжно ми стана като те прочетох... Разговори с детето и ще решите каква ще я продължавате.
Лого5ка, моята колежка ми каза, че нейният син вече е напуснал/прекъснал - специалността, която е като вашата!...

# 94
  • София
Наборът скъса с математиката още преди да завърши началния курс.
Но има братче в осми клас. Братчето от пети клас беше твърдо решено, че иска да учи във ФМИ. Дори специалност беше избрал. Затова се впечатлявам от това, което пишете. Споделяла съм с ММ, а Малчо чул и се замислил. Сега ми съобщи, че вече е избрал друг факултет.
Наистина ли ФМИ е станал чак такава касапница?

# 95
Да! Аз не очаквах да е толкова трудно. Синът ми хвана отличен успех, не е пълен отличен, но ужасно много труд. Много! И отиде от НПМГ, където все пак е учил добре математика, това ако е дете от езикова, или непрофилирано училище направо не искам да мисля колко им е трудно. Засега ходи на всичко. Онзи ден беше от 8 и аз го свалих, имаха контролно, прибра се в 9 вечерта. Ужасно е натоварването. Уж студенти, пък никакво време за купони - единствено в събота може да се види с приятели и то обикновено има някое контролно. Във ФМИ трябва да влиза човек, който много силно ги иска, защото има много лишения. Вярно, че и той влезе трудна специалност. Дано си заслужава, но изборът си беше негов. Той всъщност не се оплаква, харесва му, ходи с желание, но няма време за нищо друго. Ако го питаш него ще каже, че е “Страхотно!” Simple Smile
Преподавателите им са също доста ангажирани. Винаги са им на разположение, непрекъснато им дават консултации, въобще всичко е една машина, но е наистина за хора които обичат и искат да се занимават с математика.

# 96
  • Русе
Мдаа, трудно е във ФМИ. Хич не беше доволен от себе си на последното контролно.

Да споделя нещо: оня ден Алекс мина с Айсик картата в един от истанбулските сараи. Взеха му 7 лв, а на нас 35. Избихме й цената 🤣

# 97
  • София
Ние също изцедихме от ISIC картата каквото можахме в Мадрид. Simple Smile

# 98
Айсик за чужбина е супер, да, много намаления има.
Моята в София почти никъде не я ползва, то няма и много избор. Кафе в Старбъкс само и в книжарница Ориндж я ползва..

# 99
  • София
Аз в момента съм между смях и сълзи - детето ми учи някакви неразбираеми за мен неща и някой ден ще програмира изкуствен интелект, но не може да изпрати пощенска картичка. Не знае кое къде да напише и къде да сложи марката. Joy

# 100
Хаха, моят е инат, няма да звънне да пита такова нещо, ще чукне в Гуглето... Башка интроверт е, за да покаже слабост и незнание.
Ох, много са ми сладки, едни такива големи, пък в същото време малки балъчета. Леле, кога беше малък и боядисахме с ММ към 2 кори яйца, лъснали сме ги, наредили сме ги в едни хубави плетени кошници и този хубостник да се качи на стола и ги беше помлял всичките - едно в друго. Това време беше, Великденско Heart

# 101
  • София
Blackcat6, и нашият мъник е в НПМГ. Сигурно още ще те разпитвам.

Светли празници на всички!

# 102
Излезе ли класирането в ТУ за стипендии?

Да си допълня поста- класирането е излязло. Има ли в ТУ изискване банковата сметка да е в определена банка? И къде се посочва банковата сметка и кога?
Няма никаква информация.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 21:32 от Vita

# 103
И синът ми е класиран за стипендия и се чуди къде ще му превеждат пари, като му нямат банковата сметка. Каза, че в заявлението не е имало поле където да я посочи. Да не би да решат да им ги дават на ръка, макар че изобщо не ми се вярва…

# 104
Излезе ли класирането в ТУ за стипендии?

Да си допълня поста- класирането е излязло. Има ли в ТУ изискване банковата сметка да е в определена банка? И къде се посочва банковата сметка и кога?
Няма никаква информация.

https://www.tu-sofia.bg/newsEvents/17739

Общи условия

Активация на акаунт