АС и други романтични К-драми - тема 1

• 26 762
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Това с обувките си е някаква традиция явно, но в същото време четох за суеверие пак в ЮК, че ако подариш на любим човек той ще избяга от теб.😂
   Определено , в последният който гледах кандидат гаджето и подари обувки с токчета, а няколко дни по-късно маратонки. С уговорката ако избяга с първите от него, да ползва маратонките за да се върне.

# 106
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ангаже съм, тия дни влизам рядко. Привет! Hug
Хайде малко Пако и ВИ да ви оставя за начало на почивния ден. Grinning
Обърнете си субките на български.

Довечера може да не успея да гледам Легендата, гледайте и заради мен. Wink

# 107
  • Варненска клюкарка
И двата сериалае по Лейдито са на 5та серия и в двата историте нещо се оспаха. Снощи в Легенсдата бяха само пълнежи, като се случи нещо чак на самия финал, което вероятно ще има развитие довечера, ама аз понеже се заблях в телефона пропуснах кой блъсна русалката.... Видях едно много симпатично момче, ще се окаже и добро, синът на мащехата, май е още ученик.
Като гледам действието, би трябвало в Паковия да се поразмърдат  вече и двамата ГГ останаха без работа. Аз по тв давах шанс до към 5-та серия, но тук след прилично начал и двата нещо забиха.... Осъзнавам и че рядко се случва да се види някоя история с прилична динамика и грабваща от раз, ама да си помрънкам Joy Продължавам защото за момента нищо друго не гледам, а и времето на излъчване засега ме устройва. довечера по време на първия сняг, предстои русалката да каже нещо на главния, чу по телевизияута поверието за любовта и първия сняг и е в трепетно очакванеда завали.

Случайно след първия сериал с Пако, в момента гледам трети, историите му са някак  повърхностни, на моменти инфантилни, само такива ли му предлагат, или сам си ги подбира такива... не знам... . В секретар Ким ги изгледах, щото ми харесаха с Минка, но пълнежа много портеше другото. В Хуаранг, главната разваляше всеки кадър, пък често я показваха и развали целия сериал, две момчета трябваше да се хванат за гушите заради нея, пък ни на едеиния му пукаше много за нея, нито на другия му личеше да му трепва нещо..... Тук още има надежда, а и главните са  много сладки, дори не знаех заглавието на сериала, а много често ми излизаха в Шортс Пако и Ера , значи още има надежда и за историята.
Опулих се като видях как ги налагат в училице, но пък от там се разжа и респекта и т.н....

До тук съм изгледала 5 сериала с ДжГ, неговите обратното - историите са много сериозни и кървави, даже не знам с толкова кръв как ги показват в прайм-тайма,, но реално харесах само 2 -  АС и и Цвете на злото и по двата нямам забележки, страхотни истории, логични, динамични, разгръщащи се постепенно, приближавайки финала показващи ескалация  и накрая логичен завършек.. Кучето и вълкът, въпреки чудонвищния си рейтинг от 30% не е моето, мразя екшъни и истории за отмъщения, мафия и прочие. Много пъти връщах повторната им среща с приятелката му от детството и ако имаше повече от това, много щеше да ми хареса, но честно казано  така в стила в който беше едва го догледах.... Вампирите, освен хубавата музика, другото много кръв и не си падам по чорапи и абажури на главите, също и многто народ там, много нещо.... трудно ги различавам като са повече корейци на едно място. В Седмиците до 5 серия биваше, ама докрая се оказа едно и също- бягане и криене. Някак ми заприлича нае Беглецъ с Харисън Форд, не бих се учудила да са поокрали идеята. И двамата главни невинни, обвинени в убийството на близки хора, избягаха при транспортирането, бягащи и криещи се  по всякакъв начин, и въпреки опасността за собствения им живот, не можаха да оставят в беда други хора. И на двамата им повярва човек от закона, който продължи да ги гони, знаейки че вината не е тяхна, то няма и как да е по друг начин, трябваше да ги преследват, хванат и докажат невинността им, но имаше още купища съвпадения, а историята с детето в Седмиците нещо не беше разписана както трябва, като съшита с бели конци беше. Самият ДжГ не е бил съгласен с някои неща и заради настояването му една от сцените е била заснета по негова идея, но все пак в сериала е влязла идеята на сценаристката и режисьора. За разнообрази във филма героят на Х.Форд беше на върха на социалната стълбица, в сериала героят на ДжГ беше на дъното....Просто имах усещането че вече съм гледала историята...Та както не веднъж съм казвала, трудно си харесвам истории. Бързо ме разглезиха тези корейци. Може би ще искам да погледна сериала от видеата на Марги, макар че в съзнанието ми пича вече си има прякор Joy
Марги, на първма сраница има ли линк за него, ако не, къде да го търся?

Ох напоследък като се разпиша и нямам спиране, направо става нечитаемо.

# 108
От сериалите с ДжГ съм изгледала три - АС, Цвете на злото и Седмиците, направих опит и с други, но явно не им е дошло времето. А и като цяло един актьор в различни превъплъщения едно след друго не ми се получава. От АС се започна, но всъщност и Злото силно ме впечатли.
Русалката от Легендата сега я гледам и другаде и ми е малко объркано, та не бързам да наваксвам със сериалите по тв.
Към края съм на Моят любим от звездите. Ти за него питаш, има го в таблицата под №6 обаче линка май е само към един епизод. Бел, ако го загледаш случайно ще ти сложа и още. Като на шега го започнах, а ми хареса всъщност 😍 Криси нарече главния екзотичен хубавец, но на мен чат-пат ми идва да му казвам Извънземното като ги наостри тези негови уши 😆

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 12:39 от Margarita N.

# 109
Догледах и двата сериала по лейдито. Легендите ми харесаха от 9 еп. нататък. А сериала с Пако си ми хареса като цяло. И Секретарката ми хареса, но до към 10-11 серия и после ми стана прекалено сладникаво и безсмислено. От сериалите с Джун има един, който не че не ми хареса хич, ама е единствения от неговите, който гледах с прескачане и не бих повторила освен последната романтик сцена в пещерата, която е много нежна. Има и един с много тъпа и безсмислена последна серия, но останалите серии си ми бяха интересни и приятни за гледане. Останалите му сериали и филми са си съвсем по мой вкус и на повторка ги гледам също на маратон, защото ме увличат както и при първото гледане. Въобще забелязвам колко различни сериали/филми и актьори харесваме. И само два плюс един сериала и две плюс една двойки са ни сред любимите на всички.

Марги, дай английското име на Наследниците за да го намеря във вбокса. Почвам го утре. След него смятам да гледам Хуаранг и Императрицата, защото тях мисля Крис много ги похвали. Ив, Проф, дайте заглавията на вашите любими сериали освен АС. По лейдито темпото ми идва мудно. Ако пуснат АС ще го гледам със сигурност заради големия екран и дублажа, но за непозната история не мога да трая.
Искам да гледам и един сериал с Айю, но не му знам името. Доколкото помня в него са разказани 4 истории с нейната героиня, като в едната история живее с баба си и с актрисата в ролята на бабата много ги хвалят за партньорството. Ако някой го е гледал моля да даде името на сериала.

# 110

Рори, заглавието е "The heirs", №5 в таблицата на 1 стр. В мобилната версия има леки разминавания, но Профчето ги е номерирала и човек се оправя безпроблемно.

Не знам кой е сериалът с АйЮ за който пишеш, но ми стана интересно.

# 111
Представям ви Пако
https://rollngstoneindia.com/actor-you-need-to-know-park-seo-joon/
https://rollingstoneindia.com/k-drama-flashback-five-hit-osts-of-park-seo-joon/

Музикално представяне на Легендите
https://rollingstoneindia.com/k-drama-flashback-five-iconic-song … -of-the-blue-sea/

В този сайт попаднах на инфо, че Кралят и клоунът е бил избран като официалния кандидат на ЮК за Оскар за най-добър чуждоезичен филм за 2006г.

Как показват любовта в ЮК
https://rollingstoneindia.com/fun-dating-facts-from-k-dramas/
https://rollingstoneindia.com/the-kiss-of-cherry-blossom-in-k-dramas/

Рапа в сериалите
https://rollingstoneindia.com/8-k-drama-rap-songs-that-are-all-time-hits/

3 в 1
https://youtu.be/ituljmoY2n0
Едно видео с трима любимци. Джун и Пако на сцената, а Минка в публиката.
Интересно дали е с някой от двамата там (няколко месеца след Бонбоните и няколко месеца преди Секретарката) или заради себе си.

Сладко видео микс от кадри с Джун и актьора с който си партнира в Моето момиче
https://youtu.be/tq0VdazXtmk

Танцуващи актьори
https://youtu.be/O_7akwctVdg

И пеещи, изпълнили OST в сериал, в който изпълняват главна роля
https://youtu.be/69OuzN7nY4U
https://youtu.be/PscZDVMplCw

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 09:55 от Рори72

# 112
Рори, първия линк с Пако не ми се отвори, но надолу си събрала интересни неща 🌺
Саундтрака на Легендата вече ми е сред любимите, пък Джи навярно пее хубаво, но аз харесвам най-вече изпълнението му на песента от Лечителят 😁

Това за символиката на черешовия цвят ми е ново, сред изброените обаче се сетих за сцената от Цвете на злото и обяснението в любов, което дръпна главната героиня.😍

Рори, Мин Хо спечели ли си симпатиите ти след Легендата?🤪

# 113
Вече не ми е антипатичен, красив и харизматичен не е според моите очи и възприятия, но симпатичен да. След 9 еп. и двамата като двойка са ми по-симпатични. И все пак в този сериал от мъжкия каст вниманието ми бе привлечено от момчето в ролята на Те О. И като водещ на награждаването 2016г. също ми хареса.

Ще проверя кой линк се отваря и кой не. В единия има нещо като бързо представяне на Пако, а в другия 5 музикални клипа от негови сериали.

Като прочетох за символиката на черешовия цвят се замислих, че може би в Илджиме неправилно превеждат, че е сливов цвят или в този сайт неправилно превеждат че е черешов. Заради символиката мисля че в Илджиме точно затова толкова са важни тези цъфнали дръвчета. Ти разбираш от цветя и растения. Можеш ли да разпознаеш сливов или черешов цвят от видео?
Иначе в този или друг материал специално се дава за пример сцената от Цвете на злото под съответния черешов цвят.

Да видим сега ще работи ли линка
https://rollingstoneindia.com/actor-you-need-to-know-park-seo-joon/

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 13:35 от Рори72

# 114
В унисон с настъпващата пролет 🙃

Рори, линка вече работи.
Но да се върна към предишните  където е описано как двойките демонстрират любовта си - в единия линк от познатите ни двойки видях ДжГ и Че Уон в Злото, но кадри от Илджиме не. Възможно е и да разгадаем какъв е цвета.
Прочетох и за отбелязването на 100 дни от запознанството на двойката, в някои от сериалите също се споменава 🙃

# 115
Предполагам, че в този клип цветчетата не са много ясни, но го слагам заради момченцето. Това същото момченце е партньорът на Айю в хотела. Колкото го харесвам като дете как играе, толкова не го харесвам в Хотел дел Луна
https://youtu.be/rj51Z884ukI
Музиката е от сериала, затова предполагам и че цветчетата на екрана са от дървото на Гийом/Йонг
https://youtu.be/Mh4uAvTyQZQ
Още един клип с детето актьор. Много по-добре стои на екрана от порасналата си версия като партньор на Айю.
https://youtu.be/sG4eCCJas8o
Днес съм на вълна Илджиме. Цветчетата ме подлудиха. Извинете, ако досаждам.
И като съм почнала да сложа началото и края с мелодия, която не е романтична, но много харесвам
https://youtu.be/8RcPJMPb1MU

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 16:20 от Рори72

# 116
  • Варненска клюкарка
Много е нежна тази Ера, не знам какво си е правила, но чертите и изобщо не са монголоидни, а с Пако са много сладки Heart

Не съвм гледала видеата, че на работа ми е по-сложно....Ще наваксам после.

Преди време нали търсех една песен от Илджиме в по-чисто изпълнение на ДжГ и Рори обясни нещо за сливовия цвяг летящ из въдздуха и романтиката от видеото.... Още тогава се зачудих дали не е грешка и да става въпрос за вишнев цвят. Примерно в Япония имат празника Сакура (Празник на вишната) Нацъфтели вишни и вишнев цвят изобразяват в гравюри, бродерии, навремето стана скандал в София, когато новите собственици на т.н. Японски хотел изкорениха двете вишни пред хотела, засадени по социалистическо време от някаква делегация от Япония, ама направилите го си нямаха идея че става въпрос за дипломатически подарък и после се наложи да ги възстановяват..... Двете култури, японската и корейската са близки, защо не и в ЮК да честват и празника на вишните, както е в Япония. Примерно и в двете страни едни от любимите цветя, носещи голяма символика  са божурите и се изобразяват често, навремето са се използвали и като мотиви в облеклото, бродирали са ги по кимона, а в АС ширитите по възглавницата която подари Йонка на краля бяха божури, в облеклото на кралиците и на ДжГ още докато беше принц имаше божури. Та защо не и в двете страни да се почита вишната. Сега не мога, но който има възможност да изпише Сакура в Гугъл и да сравнява цвета..
Сещам се че преди няколко години Дуда беше ходила по време на сакурата в Япония и беше пуснала снимки, много красиво беше с нацъфтелите дървета и летящия във въздуха цвят.

За 100 дни от окорло седмица почти не отварям Шортс,защото са ме налазили видео след видео с този срок от рождението на бебето на главния от ТГ. И фотосесия има по случая 100 дни от раждането . Нито съм търсила инфо, до скоро и името му не знаех, но както казах напоследък такива видеа ме налазват, предполагам са заради бисквитки свързани с някои от песните от сериала, които слушах. Има явно някаква символика в цирата 100 или в 100 на брой дни свързани с важни събития.  
Но нямам идея защо ме налазиха и някакви агррни видеа, както и такива с маймунки и хирургични операции. Нищо такова не съм търсила в интернет.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 16:53 от Беллора

# 117
Вишнев цвят е като гледам, Рори. Макар и в заглавието, и в коментарите да са писали сливов.

# 118
През целия сериал го водят сливов цвят, но като попаднах на материала за черешовия цвят и символиката му в любовта се усъмних, че има грешка в превода. Може в английския да са близки думите и преводача да се е объркал. И в Легендите, или/и в сериала с Пако го имаше този цвят. И обувките разбира се присъстват и в двата сериала, като в Легендите предвид проблема на девойката с водата даже гумени ботуши й обува по нататък.
Белл, ти за младежа дето бутна Русалката с колата ли писа, че ти е направил впечатление? Той е може би по-лош и от тъста на 10и, макар че донякъде има извинение да е такъв.

# 119
  • Варненска клюкарка
Ами май за него, но точно там пропуснах момента, но в снощната серия се разбра че той я е блъснал. Засега не изглежда лош. Харесва ми  историята, макар че почти нищо не се случва, русалката е забавна, вече показаха и символиката с първия сняг и че главния за втори път и обува обувки, явно ще има и още.....Харесвам и МинХо, даже много. Много беше въздействащ в сцената с разбитата снимка-  просто с мълчание и треперещи устни показа обидата от ситуацията с реакццията на баща си. Харесах го и в някакво видео с Минка. Вчера цъкнах на първа серия на Наследниците и там ми хареса началото, но не можах да продължа, ще видим кога.... Пробвах се с т.н. извънземно, както го нарича Марги, но за пръв път попаднах на черни субтитри и очите ми се изморяват от взирането и после ме боли глава, ще се наложи да го търся другаде. Ох, много ме е яд за Супер к-драмата, като за последно, така се беше отпушила при мен и набързо превъртях там 3 сериала, а с това нещо Вбокс не ми върви хич, ама ще стане дълго да обяснявам...

По нагоре Марги е сложила гифчета от По моя начин как Пако прегръща и притиска глава към тялото на главната
 - за тази сцена кзвах че я има същата в Хуаранг и че предполагам че може да е по  идея  на Пако, на двете места сцената е 1:1  просто.

Тъста на 10-ти ми изниква навсякъде- явно много оборотен е бил през онзи период- първо го видях в АС, после в Хуаранг, сега го гледам и в Легендата, макар и засега с по-малка роля, за разнообразие, този път отрицателна..

Скрит текст:
Снощи след Легендата цъкнах на Капките, някой пя песен на Сай, това е правилното, без П отпред.  Фънки го нарече "този глупак" човекът , кой пръв е направил милиард посещения на видео в ЮТ, толкоз си му е капацитета явно, но друго ми направи впечатление. Хилда каза че докато е гледала концертно изпълнение на съответната песен която беше обект на имитацията в шоуто, е забелязала че през повечето време той е на чист плейбек и често дори не си прави труда да си отваря устата. Нещо което бях ви казала че забелязах на т.н. срещи на ДжГ с феновете, които са си едни доста прилични концерти. Понякога само танцуваше и тук там отваряше уста. В ТГ главния беше подкачил айдъла че записвал преди концерт песните да звучат малко по различно от оригиналите и ги пускал на плейбек на концертите, като пеел върху тях, а на високите дори изключвал микрофона и оставял само плейбека. Айдъла му каза нещо от сорта "е и?!? моите си ме знаят и пак си ме обичат"  Явно има такава практика в ЮК и не се приема така, както един плейбек би се приел на запад. За сметка на това движението и шоуто на сцената е много по-важно и него не могат да го фалшифицират. Пак в ТГ на една репетиция колежка на айдъла му каза че явно последния път са му били ботокса в краката, щото били като гумени и не искала да се излага така с него на сцена

Общи условия

Активация на акаунт