АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 546
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
След Моята любов от звездите реших, че при корейските сериали е като при турските - снимат и излъчват. Пък как е в действителност не съм чела...

Бел, срещала съм го сериала с поне 3 заглавия - Дошъл от звездите, Моята любов от звездите и Моята любов от друга планета.
Свикнала съм най-вече с второто, но което и да употребим става ясно.
Недоволствам си аз, но кой знае, финала може ти да го възприемеш по различен начин и да не ти е чак толкова тъп. Аз май се бях настроила за нещастен, но логичен 🤪
Бел, все ми идваше да го напиша това за химията, но сега като гледаш вече може да сравниш - нали, за разлика от Мин Хо с този определено се усеща привличане 🔥
Една сладка и чувствителна глупачка е тя, често се смеех с нея - все наконтена излиза независимо до магазина или съседния апартамент, но щом ще се засича с нейния човек 😂 Или етапите на скръбта и как минава през всеки поотделно. Разкри чувствата си, беше отхвърлена и запази самообладание, а после като се развихри.😂
Съперника ще ти става и по-симпатичен, приема загубата с достойнство.🙃
Пиша си напосоки, въобще не се ориентирам докъде си, въпреки че посочваш номера на епизода 🤣

# 316
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Моята любов от звездите е излъчен в периода от 18 декември 2013 г. до 27 февруари 2014 г. , като епизодите са по 2 седмично - сряда и четвъртък в 22:00 ч. Корейско стандартно време (KST). Временни промени в тази схема е имало в края на януари и началото на февруари заради излъчването на зимните олимпийски игри.
През август 2013 г. медиите съобщават, че Kim Soo-hyun и Jun Ji-hyun участват във фантастичен rom-com. Първото четене на сценария е проведено на 14 октомври 2013 г., а снимките започват в началото на ноември 2013 г. Забавянето от август до октомври е поради нараняване на един от актьорите и предприетото по тази причина разместване на ролите между актьорите.
Толкова по въпроса кое, кога и как се снима и излъчва.
Впрочем, в Китай този сериал е излъчен с различен край, заради местните рестрикции.
Смята се за сериалът довел до възраждането на корейската вълна (или „Hallyu“) в цяла Азия с повторното ѝ запалване в Китай.

# 317
За Бел

Вграден не се отваря...
https://youtu.be/k_JIuXHHlLw

И за всички в темата

Скрит текст:
Моята любов от звездите е излъчен в периода от 18 декември 2013 г. до 27 февруари 2014 г. , като епизодите са по 2 седмично - сряда и четвъртък в 22:00 ч. Корейско стандартно време (KST). Временни промени в тази схема е имало в края на януари и началото на февруари заради излъчването на зимните олимпийски игри.
През август 2013 г. медиите съобщават, че Kim Soo-hyun и Jun Ji-hyun участват във фантастичен rom-com. Първото четене на сценария е проведено на 14 октомври 2013 г., а снимките започват в началото на ноември 2013 г. Забавянето от август до октомври е поради нараняване на един от актьорите и предприетото по тази причина разместване на ролите между актьорите.
Толкова по въпроса кое, кога и как се снима и излъчва.
Впрочем, в Китай този сериал е излъчен с различен край, заради местните рестрикции.
Скрит текст:
Смята се за сериалът довел до възраждането на корейската вълна (или „Hallyu“) в цяла Азия с повторното ѝ запалване в Китай.
Хм, интересно 🙃

# 318
Здравейте дами и честит празник.

Случайно попаднах на темата ви и вчера цял ден ви четох. Върнахте ме 15 години назад, когато започнах да гледам азиатски филми и сериали. Припомнихте ми всички онези тръпки от първия досег с една доста различна от нас култура. Мъничко ви завиждам, че сега имате достъп до толкова много заглавия, както и за това, че тепърва ще откривате още много актьори и актриси, а списъците ви с любимци ще стават все по-големи.

Поздрав за всички с една песен на любимката ви IU. Това е първата нейна песен, която чух.

# 319
  • Варненска клюкарка
Марги благодаря  Heart ама китките ще ги сложа в следващо мнение, толкова писах, да не вземат да ме изрежат. Честит празник на всички🌷🌷🌷

2в1 Добре дошла. На нас това всъщност ни е четвърта тема в която ги къдрим корейците Joy

Аз коментирам сериала, ама да взема да сложа и линка където гледам, че този на първа страницза е за една серия а и субтитрите са черни, когато картината е тъна става голямо мазало, за другата тема ще трябва да го сменим.
https://www.vbox7.com/play:168172872f?p=playlist&id=2315182

Проф, нямам предвид конкретно въпросния сериал (трябва да се върна да видя какви съм ги омотала в чаршафа по нощите) а че там историята засяга кухнята на кинопроизводството, следователно описваха методите на работата в сериала който снимаше главната в момента и  става ясно че много заглавия се работят именно по този начин - снимат поредна серия и тя излиза на екран след няколко дни. Като ги знам колко са откровени, показват нещата каквито са, явно моделът им на работа в сектора е и такъв.

Рори, ами хайде де, не знам и аз що решихме от един сериал че всички се снимат само така🙄 А АС вероятно заради местенето между дворцовите комплекси си изисква такъв метод на работа- спазват се графиците докато се изнесат другите продукции от терена, сценарият трябва да е изцяло готов, защото не снимат серия по серия, а сцените които трябва да се заснемат на конкретното място, защото после няма как да се върнат на същото място  и така примерно сцени от 16-та серия на АС, са снимани в последния снимачен ден на ДжГ а сцена заснета с декор от 2-ра серия е излъчена в 17-та с актуално съдържание 8 г. след случилото се във 2-ра серия.... Случая обаче със снимки в съвречменните истории не е такъв, терените се осигуряват по-лесно, при забавяне, може да се наеме друго място и така, ресторанти, хотелски стаи, апартаменти,  улици и вили дал Господ за разлика от дворцовите комплекси.... В сериала който гледам понеже  историята е свързана с кухнята на кинопроизводството ясно се показва че се работи и по начина по който описах по-назад, а именно че снимат и пускат серията на екран веднага. Не съм търсила сроковете на производство, на конкретното заглавие, гледам да не се зачитам много, че съм любопитна и отиде та се не видя, няма да остане време за ни един сериал 😂 По едно време по същата причина дори имената на актьорите не търсех, но някои сами ме намериха Joy На времето когато в България се излъчваха масово латино сериали бях чела че първо се заснемат около 10-15% от предвидените серии и тогава излиза пилотния епизод, а междувременно процеса на снимки продължава и така до към финала снимат и излъчват като запасите се стопяват. В Турция преди около 12-13 г. заснемаха около 8 серии предварително и така излизаха на екран с първа серия, като този запас постепенно намаляваше, но откак започнаха да ги спират на 3-та серия заради нисък рейтинг вече никой не работи по такава схема. В АФК в 6-7 или 8-ма серия, забравих вече Хазал е с тежка бъбречна инфекци я и на места се вижда че едва ходи, една седмица в болница и добре че е бил този запас от серии, за да се наложи да спрат.   При корейците явно се работи и така и иначе- явно както казах при историческите, или при сериалите със специални ефекти технологично е нужно повече време.
Другото което отдавна се каня да коментирам е че явно в ЮК нямат велики традиции с разни еко движения, че гледам по сериалите им зимните им моди са богато гарнирани с истински кожи- то са едни яки, едни наметки и явно никой не прави трагедии зарасди чантите от крокодилски кожи.

Марги и аз не съм много сигурна за сериите кое в коя беше, че в работни дни гледам по 2 до 3 като на последната едва си държа очите оворени, а вчера стигнах до цели 4, но кое в коя беше.... та и аз съм хаотична в коментарите си... 🤪
Днес изгледах една особено романтична целувка в 15-та, та на главната викла окончателно и се изясни че стила на пича не прилича на нищо земно Joy Посмях се с момента когато безгрешния главен  метна телефона назад и без да иска и прати съобщението което беше набрал че му липсвала. Какви финтажи направи да го изтрие, то телепортация в стаята и, време ли не спира, ама удари на камък с паролата на телефона и, а времето си тръгна докато се опитваше да извади храна заплетена в косата и Joy И как се омота докато за пореден път се опитваше да я излъже, тя пък си припомни  какви ги е говорила за него и вероятно че за нейн ужас и това е чул и видял 😂🤣 Нямам забележки към специалните ефекти, но историята с брата на кандидат жениха ми е малко в повече- като например че убитата е била бременна, вече го подозират и стига едно ДНК  изследване от материала от аутопсията или повторна аутопсия, за да го свържат с тази бременност и евентуалните причини за смъртта на актрисата. Иначе доста добре е показан момента как скандалът набира скорост като снежна топка и колко е важно да си добър, смирен, възпитан и уважителен с феновете, и особено с антитата си, както и да криеш личния си живот, ако искаш да имаш кариера, и че ако не си по тези правила, какви са последствията.... Още в първите серии главната за пореден път отряза кандидат жениха си и така вече 15 г. каза му че не и се играе все още в романтични комедии или лели и майки. Други пък коментираха че за исторически сериали не ставала, че не можерла да запомня дълги реплики, за лекарски драми същата работа, бъркала терминологията и вирееше само в мелодрами. Забравих вчера да коментирам мис 15 секунди как искаше да тества способността си да омайва за толкова време и как нямало мъж коойто да и устои и как пича при цялата му сдържаност не издържа даже и въпросните 15 секунди, а после с достойнкство си изкара треската на легло😂🤣 Ох, много хаотично обяснявам наистина, но каквото се сетя -това...
Сега съм на тема че най-после когато извънземното има възможността да си иде след 400 години на емята, вече не му се иска. Влюби се, ревнува, лъже, плаче от любов (много красиво му се получава, два пъти го показваха досега)

ПП Аууу при мен става все по-страшно с вдъхновението  Joy

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 12:57 от Беллора

# 320
  • Дубай
2в1,приятно ми е да те видя и тук...Твоите препоръки в китайската и корейската тема ,винаги са ми били много интересни.
Аз доколкото знам всичко азиатско се снима предварително,минава преглед , одобрение и тогава излиза на екран.
Малко по-късно ще ви черпя за Цветница,че закъснявам за тренировката по зумба.

# 321
Благодаря ви за посрещането.

I.V, Hug.

Беллора, видях аз и предишните теми Wink.

Китайците снимат предварително всичко, след това минава одобрение от Партията-майка и чак тогава излиза сериала/филма. През това време може да минат и 2-3 години, докато заглавието види бял свят.

При останалите е различно. Корейците до преди няколко години снимаха почти само текущо. Имат няколко готови епизоди за начало и от там нататък снимат в движение седмица за седмица. Следят рейтинги, нагласи на публиката, променят сценарий според коментари на зрителите и от това се водят как да продължат. Случвало се е да удължат или намалят броя на предварително обявените епизоди в зависимост от отзивите. Напоследък започнаха да имат изцяло предварително заснети сериали, предимно от частните канали и платформи в нета. Държавните канали по-рядко процедират по този начин.

# 322
2в1 добре си ни дошла 🙃🌺

Бел, колкото и да е хаотично, който е гледал сериала няма начин да не те разбере 😉
Братът на съперника чудовище го изкараха направо, това с убитата актриса не е единственото му престъпление, има и още две тежки... Наистина идва в повече...
А ефектите като цяло са си супер, външните белези при главния ( ушите например, подсилват въздействието, като ги наостри ме кара да повярвам в силно развития му слух😅). Ще се смееш и на неуспешните му опити да се телепортира 😂

Ив, честит имен ден! 🌹

# 323
  • Дубай
Сега си обяснявам ,защо корейците направиха 2ри сезон на Алхимията на душите ,който не съм гледала все още.Всъщност незнам дали изобщо ще го изгледам,защото повечето мнения бяха,че не е бил нужен.
Марги,прибирам си подаръка😁✌️

За здраве и късмет!Честита Цветница!

# 324
  • Варненска клюкарка
За имениците да сте живи и здрави Ив, Марги и за празника!

Ив сред корейските със сигурност има заглавия които са пускани на екран още докато се снимат, веднага се сещам за едно, а Рори спомена че знае за няколко от тези на ДжГ. Мисля че практиката с първо заснемане и после пускане не е много от отдавна и във връзка със засилването на влиянието на социалните мрежи, поне в Турция, това много наруши познатите в миналото схеми на работа.

Стигнах и до втората треска от целувка, но май му мина по-бързо, започна да придобива имунитет. На главната и се искаше и друго, но главния и каза до къде мже. Брат и, малкия келеш и се накара къде била цяла нощ, естествено разбра от къде идва, взе да и говори за стени, покрив, завивки и че на мъжа повече не му трябвало, тя взе да се оправдава че няма такова нещо и че съседът бил болен и едва го домъкналадо тях, а малкия отиде да и варди честта при, той пък го почерпи с шоколадово мляко, но там малкия видя телескопите му и си загуби акъла, напълно забрави за сестра си и с такова възхищение гледаше съседа че не знам какво точно му се завъртя в главата ....Joy
А на мен ми се догледа Джи. Ще видим ако свърша скоро този сериал, може да имам време да превъртя 1-2 серии от Лечителят

# 325
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честита Цветница на всички!
Честит имен ден на ИВ! Flowers Hibiscus
Убедена съм, че Марги няма имен ден днес.Stuck Out Tongue Winking Eye
И добре дошла на 2в1! Grinning

Малко Пако, ей така за неделен вкус. Joy
https://www.youtube.com/watch?v=x8k3rUy6H_w
Не дава да го вградя.

За Джи излезе инфо миналата седмица, че е напуснал агенцията, с която е работил и основава своя, която изцяло ще се грижи за проектите му.
Белл, ако имаш нужда да си осъвременя панталонките по някакъв начин, свирни на лични, че да видя дали имам наличност от нужния плат. Wink Stuck Out Tongue Winking Eye

# 326
  • Варненска клюкарка
Проф, аз знам че няма имен ден, но не съм убедена че няма право на поздрав с едноименното цвете след толкова време с този никнейм  Kissing Heart
Благодаря за крачолите, но засега няма нужда, още не съм изгледала нещата които съм решила.Темпото на Легендата ме устройва, нещо не ме предизвиква да я подкарвам на скорост. Както казах вчера, ГГ нямат химия, не и в сравнение с това което гледам със същата актриса и  Kim Soo-hyun (Боже как се оправят с тези имена, неговата последна сричка е като нейната последна) С Минхо са ми направо в телеграфен стил, равни почти като телевизионни говорители, а за Лечителят ако имам време бих прецъкарла тук-там любими моменти, даже и без субтитри, искам да ги видя и чуя гласовете им, това се канех да направя преди време на СуперКдрамата, но закъснях...
Канех се тази седмица да си поспя но къде ти, миналата неделя прецъках първа серия на Моята любов от звездите и ей ме на пак. После имам желание да видя Градския ловец, не си падам по отмъщения и мафии, но щом на Марги и харесва, има вероятност и на мен.

# 327
Не видях да сте споменавали Warrior Baek Dong Soo с Чи Чанг Ук. Може би ще се хареса на почитателите на историческите сюжети. Тук малкото Илджиме (Йо Джин Гу) играе детските години на героя на Чанг Ук, а партньорката му от Suspicious Partner играе детската версия на една от героините. Сериалът никак не е лош, а и участват доста популярни актьори от по-старото поколение.
Five Fingers също не е лош, но той спада към по-драматичните сериали.

Извънземният, както си го наричате тук, участва в два сериала с АйЮ - The Producers и Dream High. Вторият бих го препоръчала с чисто сърце, ако ви се гледа нещо ученическо, пълно с айдълчета, песни, танци, първи любовни тръпки, приятелство... с две думи приятно и лежерно.

И последно, да не ви досадя Blush, за сериала, който почва във вторник по Лейдито. Приятен е, забавен е, има романтика, има драма, има екшън, главните имат химия, а и ще се запознаете с още един сладур - бодигарда на главния Wink. Към края малко дотежава с ненужните обрати и драми, но това си е традиция на корейските сценаристи.
Иначе главният, И Джонг Сок, има доста добри сериали - I Can Hear Your Voice, Doctor Stranger, Pinocchio, While You Were Sleeping, School 2013. Последният е ученически, но засяга толкова човешки теми, че няма начин да не те  докосне. А, тези, които са гледали ТГ ще си го спомнят като музиканта тайно влюбен в Оска.

# 328
  • Варненска клюкарка
Май не беше много тайно, каза му че е гей и че е влюбен в него, а айдъла му каза че и такива има в техния занаят, но че няма да спи с него а ще работят заедно Joy Тези дни го видях в 2 видеа които донесе Марги от награждаването на Наследниците, но там беше почти неузнаваем, силно изрусен. В ТГ е тъничък като фиданка с много нежна външност, точно като да е от другия бряг. Аз смятам да погледна сериала по Лейди утре. Нищо корейско вече не отхвърлям просто така дори началото да не е кой знае какво и някой от главните да не ми харесва особено - гледам да пробвам поне до 5та серия, при някои действието започва малко по-късно. Всъщност досега момчетата винаги са ми харесвали, много са поддържани, атлетични, лицата им са красиви, а ако историята я бива главните девойки не ме бъркат особено. Досега не се е случвало фентъзи елементите или приказните да са ме дразнили- ето в Моят любим от звездите има доста такива моменти, но са ми забавни, на моменти даже много....

# 329
2в1, със сигурност няма да досадиш, дано само не се измориш от нашите съкращения - Чи Чанг Ук за нас е Джи, Ким Со Хьон е Извънземния, Лий Джун Ги накратко ДжГ, но ти си прегледала назад и ще започнеш още малко да разпознаваш почерка на всяка от нас 😁
Благодаря за предложените заглавия. Всичко, което споделяш ми е ново. Младежките всъщност и те никак не са лоши, засягат важни житейски проблеми.

Профче, Бел, приемам китки и с повод и без повод. 😜

Бел, много се смях на момента, който описа по-нагоре - братът на главната героиня е възхитен от съседа🤣 Колко бързо забрави за сестра си, взе да се радва на телескопа и си намериха общи теми 🤣
Мисля, че Ловеца ще ти хареса. Но доста хора има въвлечени в събитие от миналото и на мен лично ми е на моменти объркващо. Ще преговарям, видяло се е 😂

Моменти с ГГ, да добиеш бегла представа 🤪
https://youtu.be/1Tc2iYZFWx8

Общи условия

Активация на акаунт