АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 525
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Варненска клюкарка
Марги, много харесвам тази песен, от сериала ли е?
Аз с това извънземно ще досасдя на всички ама съм така като ми хареса нещо, обсъждам си го. Преди малка изгледах и 17та. Посмях се когато  извънземното се напи и неволно се телепортира в леглото на главната, угаси тока на половин Сеул, а на сутринта с разредени батерии не успя да се върне в своя апартамент, та се наложи да минава през терасите Joy Взеха да позабиват с наближаването на финала няма много рацзнообразие, но като цяло беше добре.

# 331
Бел, от сериала е. Много я харесвам и аз.
Ето я и с кадри от Лечителят. Ехх, нищо не се отваря вградено https://youtu.be/DygkRXtI53g

# 332
Честит празник момичета.
2в1 благодаря за предложените заглавия. Оказа се, че имането на много сериали за гледане, си е по-сериозен проблем и от това да търсиш къде можеш да гледаш нещо. Joy
Бел, "Лечителят" го има с превод в плейлистите където е "Ки". Там е и "К2" пак с него. Щом ти хареса Ушо, ако искаш погледни и "Един обикновен ден" - не е романтик, хич  и "Ок е, да не е ок" -  шантав микс от психо, драма и романтика.
   И това беше леко и приятно сериалче
https://youtu.be/5EvRTc9q8OQ
пак от него
https://youtu.be/A1aRHQ6EnXE

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 20:43 от Krissttinna

# 333
Марги, аз разбирам съкращенията ви, но изписвам целите имена, че да не сбъркам със съкращенията, които имаме в другата тема Joy.
Там Джи е Со Джи Соп, Извънземното е Звездолин, Чи Чан Ук е Императорчето (заради Императрица Ки) или Хилъра, И Мин Хо е Мими, гаджето на АйЮ е Суки, Хьон Бин от ТГ е Бини, Пак Хьонг Шик от Хуарангите е Шики... и т.н.
Някой беше споменал Катерицата (Сонг Джунг Ки) и Бясното (Ю А Ин) от Скандалът в Сонгюнкуан, но повечето от вас май не са стигнали до тях. Обаче като почитатели на Минка (Пак Мин Йонг) неминуемо ще ги опознаете. Сериалчето е забавно и макар, че е на историческа тематика, политиката и дворцовите интриги са на заден план, а в основата е приятелството, малко романтика и любов, малко екшън, малко драма, доста комедия и донякъде порядките в най-старото учебно заведение, което съществува и до днес, а Сонг Джунг Ки дори е негов възпитаник. Всъщност него вероятно го познавате от сериала Потомци на слънцето, който също е излъчван у нас. Прякорът му в оригинал не е точно Катеричката Wink, но българският преводач доста добре се е справил.

Че Джин Хьок споменавахте покрай Наследниците. И с него има какво да се гледа.
Gu Family Book - чосонска приказка с фентъзи елемент, две невъзможни любови, митични същества, битката между доброто и злото и кой всъщност е чудовището...
Emergency Couple/Emergency Man and Woman - романична комедия, чието действие се развива в една болница. Медицинската част не е водеща, а взаимоотношенията между стажантите и лекарите. Леко, забавно и доста често комично. Няма кой знае какви драми.
Fated to Love You - тука не е баш главният, но ролята му не е малка, а сериалчето е много готино, ако се абстрахирате от откачения смях на главния. Една пиянска нощ, грешна стая в хотел, брак по договор, комедия, трагедия и отново комедия, любов и пеперуди в стомаха. Хепи енд.
I Need Romance - tvN разби мита, че в Корея си лягат с палтата и бебетата ги носят щъркелите. Оказа се, че и там необвързаните млади жени говорят за мъже, за секс, че го и практикуват даже, а целувките не са само докосване на устните Joy

И да не съм съвсем голословна, визията в Книгата на семейство Гу.

Ох, много още мога да предлагам, но няма да ви товаря излишно Innocent.

И да вдим дали ще познаете ГГ от клипа

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 01:20 от 2в1

# 334
Пакоо Joy  може би в гимназията като е бил.

# 335
Точно той е, Криси Hands Thumbsup.
Всъщност това е дебюта му. Той е един от малкото актьори, които започват кариерата си след казармата. Влиза на 20 г. и едва след това се захваща с актьорството.
За пръв път го отразих в една семейна съботно-неделна драма - I Summon You, Gold!, където играеше едно разглезено келеменце, най-малкият син в богаташко семейство. Имаше си някакво гадже и не искаше да се жени за девойката, която му бяха избрали. В крайна сметка го направи, но се държеше безобразно с жена си. Тя, обаче, с много търпение и такт в крайна сметка го превъзпита и го накара да се влюби в нея.
А с ролята си в A Witch's Love съвсем си затвърди положението като разпознаваемо за мен лице. Там вече беше в главна роля и си партнираше с една кака. Голям смях падна, когато се наложи да изпрати пияната кака до дома ѝ, а тя като се напие става палава Satisfied. Тъкмо се разгорещиха, когато тя видя личната му карта и изпадна в ступор като сметна, че имат 14 години разлика. И като взе да пресмята, че когато тя вече е мислила за момчета, той е бил още в памперси ѝ се изпари и желание и всичко. Набързо го нарита от леглото и го изгони Joy.

# 336
Вече на патерички китки за всички. Белл, за теб кътам едни лаленца от няколко дни

Ив, още не знам кои са ти любимите цветя затова ти поднасям от моите любими

И на двете пожелавам много настроение и радост всеки път когато чуете името си!
Марги, за мен ти си нашата виртуална именичка, но освен това толкова обичаш цветята, че имаш двойното право на този ден да бъдеш поздравена

Пожелавам ти един ден да имаш свой цветарски магазин и да сбъднеш всичките си мечти
За останалите: Проф, Крис, 2 в 1
с пожелание за много усмивки и пролетно настроение

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 08:55 от Рори72

# 337
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря, Рори! Grinning

... Тъкмо се разгорещиха, когато тя видя личната му карта и изпадна в ступор като сметна, че имат 14 години разлика. И като взе да пресмята, че когато тя вече е мислила за момчета, той е бил още в памперси ѝ се изпари и желание и всичко. Набързо го нарита от леглото и го изгони Joy.
Ето заради такива моменти корейските сериали ми допадат. Wink
Макар че ... точно Пако, аз не бих го върнала. Joy

# 338
  • Дубай
Мале ,Пако къв е млад на клипчето от 2в1,а пък тази история с каката ми се стори много забавна...
Благодаря, Рори! Ето заради такива моменти корейските сериали ми допадат. Wink
Макар че ... точно Пако, аз не бих го върнала. Joy
и аз ,и аз!Признат грях ,не е грях 🤣
За Emergency couple и аз потвърждавам,много забавно и леко сериалче!Без никакви драми, единствено смях и забавни случки между главните герои.Историята се развива в болница ,и паралелно с това ни показват  случаи от спешното отделение,което за мен внесе малко сериозност в цялата сладка  история.
Рори,обичам всякакви растения,които цъфтят,някога ще ви покажа и  градината си.

# 339
  • Варненска клюкарка
Рори, благодаря за лаленцата Heart
2в1, посмях се за Звездолин. много му отива 😂 Ох и това Мими Joy Аз много си падам да ги кръщавам и все ми идва отвътре МинХо да го нарека Мишо, но понеже доскоро нашата групичка друг наричахме така, та още се въздържам, но когато Марги ги нарече в Ловеца  Мин- Мин, за мен прозвуча като Мишо и Минка Joy
Повече от 2 месеца не мога да се отърва от Сонг Джунг Ки в Шортс, по едно време ми беше само той на всяко трето видео със сватбата му с някаква американка, или просто снимани някъде двамата с маски на лицата, т.е. дори не го виждах как изглежда в лице. Нито го бях гледала в нещо, нито знаех кой е, нито го бях разцъквала, ама му запомних името де 🤪 Даже бях се оплакала в темата че не мога да се отърва от него и булката му И с Хьон Бин така - него пък не знаех че съм го гледала вече, не го разпознах, но сватбата му ми заливаше Шортс-а, че и все още...После на някакви кадри от тази сватба разпознах МинХо и някакви други познати лица видях, позагледах и жениха и се светнах че е момченцето от ТГ.... Та така някои сами ме намират и в последствие научавам кои са Joy

Досега честно казано не съм забелязала да имат някакви теми табу, да не се целуват като хората (е, девойките понякога се стискат, но паргньорите им  нямат грешка) или да се правят че ги е донесъл щъркела. Това за щъркелите го коментирахме в контекста на едни други дето реагират като ощипани по теми по тънката част. Иначе да, лягат си с дрехи, но и вкъщи и на закрито често снимат много облечени, даже направо с връхни дрехи, но предполагам че е заради големия студ. Като разцъквах видеа зад кадър, на едно място главната беше с 2 якета едно върху друго, щом започнаха снимки, просто махна едното яке и си продължи на закрито с другото....

С най много прякори засега е извънземния, снощи и Крис ме разсмя с нейното "Ушо" 😂
А този на снимката не разбрах кой е, много е красив.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 12:07 от Беллора

# 340
Бел, този на снимката е Че Джин Хьок в ролята на гумихо в сериала Книгата на семейство Гу. В предишните теми го коментирахте като баткото на И Мин Хо в Наследниците.
По въпроса за темите табу и целувките, говоря за сериалите от преди 2010. Там целувките и скиншипа са доста по-обрани, особено в държавните телевизии. С навлизането на частните, платени канали нещата се промениха и държавните и те намалиха леко цензурата за това до колко е допустимо да се показва това или онова. Но пък вдигат възрастовата граница за гледане на сериали, в които има малко по-разкрепостени сцени. Дори и музикални клипове, в които преценят, че има нещо неподходящо за подрастващата публика може да се сдобият със забрана за излъчване по телевизията.
Вече във филмите, нещата са съвсем различни. Там табута няма, но пък и рестрикциите за възраст си ги има и подрастващи няма как да влязат да гледат.

Вие не връщате Пако, ама и каката в крайна сметка не го върна Joy. Сериалчето е такова, забавно, но за съжаление няма български превод. Може да се гледа на руски или английски.

Скрит текст:

# 341
Белл, виж какво видео ми излезе за Песа и вълка. Девойката Санг Ми ли е?
Явно е някакъв първоначален вариант, който е заснет отново.
https://youtu.be/8W7h9DH8vKg

# 342
  • Варненска клюкарка
Бел, този на снимката е Че Джин Хьок в ролята на гумихо в сериала Книгата на семейство Гу. В предишните теми го коментирахте като баткото на И Мин Хо в Наследниците.

Вие не връщате Пако, ама и каката в крайна сметка не го върна Joy. Сериалчето е такова, забавно, но за съжаление няма български превод. Може да се гледа на руски или английски.

Ааа, ето защо ми се видя че в Наследниците са пообъркали главните, много ми липсваше на мен там акцент на друго място, с тоя строг вид и хлад който вееше от него там, можеше да се получи чудна история, много е хубав, но не за пръв път ме объркват прическите на актьорите, не го познах или поне ми трябват няколко погледа за да свикна  Joy
Да Онагледявам за кого говорим:

И каката и Пако са огън, в същото време се и посмях заради личната карта, та нека  се виждат, ох а в предното видео  и се опъваше ... Joy Вярно че е много млад тука, видях годината в личната карта, но не и към коя друга дата се отнася, та не става ясно на колко е.... Не знам какво има у това момче, 3 сериала съм изгледала с него и ни един от тях не ми е харесал като съдържание, но и не можах да  не ги догледам. Мисля че една драма много би му паснала, гледах такава сцена с него и му се получи много яко, но го виждам все в лекия жанр.

Белл, виж какво видео ми излезе за Песа и вълка. Девойката Санг Ми ли е?
Явно е някакъв първоначален вариант, който е заснет отново.
https://youtu.be/8W7h9DH8vKg
Рори, според мен не е тя. Мина половин година откак го гледах, но съм сигурна че е друга актриса, явно са сменяли нещо в движение, заснели са първо тази, после или се е отказала, но са взели Санг Ми. А и мястото е различно, кафето нямаше вътрешни стълби....

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 14:18 от Беллора

# 343
...........................
...........Не знам какво има у това момче, 3 сериала съм изгледала с него и ни един от тях не ми е харесал като съдържание, но и не можах да  не ги догледам. Мисля че една драма много би му паснала, гледах такава сцена с него и му се получи много яко, но го виждам все в лекия жанр.
......................................
Бел, може би трябва да пробваш Itaewon Class.

Удачно ли ще е да давам такива линкове за сериалите, защото информацията е на английски, а не знам колко от вас се справят с езика. Просто така най-лесно можете да добиете представа за съдържанието и кой участва, а и чичко гугъл внаги може да го преведе. Но, ако кажете, че не върши работа няма да го правя Hands V.

# 344
2 в 1 слагай всичко, което искаш. Не всички знаем английски, но ако има нещо интересно англочетящите ще преразкажат. А и може да се включи автопреводач. Ние се радваме на всичко - инфо, линкове, клипове, снимки, видеа, музика, интервюта, преразкази, анализи, цветя 😜

Общи условия

Активация на акаунт