АС и други романтични К-драми - тема 1

• 26 778
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Рори, щях да кажа да не би да си го виждала главния от ТГ в Седем първи целувки.😆 През там все познати момчета са минали - ДжГ, Джи, Мин Хо, Суки, истинското зло в Цвете на злото и забравих имаше ли други... Но този явно не е.

Ю Ин На вярно сме я гледали в Извънземното - приятелката/съперница на главната.
Значи тя е близката дружка на АйЮ 😜 А потребители в мрежите се шегуват, че не за Суки, а за нея трябва да се ожени 😝
https://kbizoom.com/not-lee-jong-suk-netizens-think-iu-should-ge … ied-to-yoo-in-na/

Нещо скорошно. На 4.04. Инна ( бързам да съкратя) е била гост в епизода на „IU's Palette“. Не знаех, че АйЮ има предаване... та, обсъждали са песен написана и композирана от самата нея през 2014г. - "Drama". Вдъхновена била от думи за любовта изречени от приятелката ѝ с тъжен тон, но АйЮ като гений и истински артист им е придала различно звучене.

# 661
Марги, не е от 7 първи целувки.
Гледам го и аха да се сетя, но нее, не изплува нищо. Само много силното усещане, че това лице ми е познато от някъде.

Имаше период когато гледах доста интервюта и шоута и попаднах на едно шоу в което самата Айю разказва, че живее с тази си приятелка. Беше разказвала, че са много неориентирани и като ходят на почивка си седят основно в хотела, за да не се загубят. Показаха и Ин На, която разказа, че двете се заричали да не се омъжват, но понякога Айю си променяла мнението и казвала, че ще се омъжи. Струва ми се, че наскоро четох, че Ин На се е омъжила, ама може да съм се объркала с тези подобни имена.

# 662
  • Варненска клюкарка

Не съм 2в1, ама ДА, точно тя е.

Забелязахте ли какви въпроси ѝ задаваше ГГ тази вечер в опитите си да разбере дали каскадьорката отговаря на критериите му за бъдеща съпруга? Laughing   Моментът в днешната серия страшно ми напомни точно за това.
И си заплюх за запомняне и използване "Главата само за височина ли ти служи?". Joy
Проф, това нататък ще има още повече дълбочина. Съвсем скоро предстои една част с една разпадаща се чанта и последвалото "твоето и моето ниво" така както започва да хлътва, ще я направи на нищо - нарече я мърла, че не и пука за имиджа му...Главния ще продължи да ходи по срещи, докато все повече хлътва по главната. В някакъв момент и каза че неговия брак е сделка между много хора и най малко той има думата по  въпроса. Акционерите очакват да разберат с какво семейството на жена му може да допринесе за компанията. След една публична целувка, братовчед му го гледаше с ужас, а на другия ден главния криеше екрана с борсовия индекс, беше го страх да погледне дали не се е сринал. Беше  казал на главната, че ако се ожени за нея все ще се намери  някое легло за тях за да се събуждат заедно, но че ще му отнемат всичко за което се е борил и че  не е сигурен че след няколко години няма да я намрази заради това... Бях ви казала  за дълбочината на диалозите... Е накрая му оставиха само шефската заплата, която явно беше доста голяма, с нея трябваше да изплаща на семейството си  земята върху която беше къщата му, а на финала майка му минаваше край него и жена му все едно бяха дървета край пътя. Но приемаше децата им.

Оо има много хитроумни диалози и лафове😂 Не ги помня всичките... Сещам се когато главния имаше частична амнезия за няколко дни и братовчеда пита главната как са с 21 годишния, до там му бяха замръзнали спомените и главнатя му отговори  че все едно е с перверзен тинейджър, който иска да види и пипне всичко😂

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 23:47 от Беллора

# 663
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
...
Не знаех, че АйЮ има предаване...
Ъъъъъъ, чак се чудя какво да напиша.

# 664
Айю участва в шоута като гост и разказва. И като съвсем млада, и като по-голяма. Даже мисля и че съм слагала видеа с нейни участия в предишните теми.

Отделно тя прави видеа за неин канал. Последното, което гледах беше по Коледа и редеше лего елха, подарено от фен с помощта на брат си, чието лице беше скрито.
Вероятно за някое от тези видеа става въпрос. Това с легото беше в дома на родителите им, но съм гледала видео правено в просторно, светло помещение, вероятно в нейния дом.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 00:28 от Рори72

# 665
Заплюх си една песен от прясно излязъл албум. Пускам ви я за нощно слушане.
https://youtu.be/hDBMvm6gQEc?list=OLAK5uy_kdTQSgNdpFZ1fFrTCArn0dekgyAy2PJJU

Плейлиста с целия албум, че е доста приятен - https://www.youtube.com/watch?v=yO7jNSVNX2o&list=OLAK5uy_kdT … 2PJJU&index=2
Като стигнете до песента с видео, на 0:55 обърнете внимание на пешеходната пътека. Няма шест-пет, половината за вървящите в едната посока, другата половина за вървящите в срещуположната. Laughing

# 666
Крис, а познати имена имаше ли в  тези сериали?
  "Пулгасал" ли? Бяха толкова омазани в кръв и с ядосани физиономии, че и да е имало не успях да ги разпозная Joy Иначе в останалото което минах доста се повтарят.
Нещо такова е , ориентирам се по цифрите дали е филм или сериал и според времето което преценя да си оставя за сън го започвам Joy  

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 11:48 от Krissttinna

# 667
  • Варненска клюкарка
Проф, хубав песен Kissing Heart

Бел, не знам да живеят заедно АйЮ и Ю Ин На. Просто в техните среди се знае, че са добри приятелки, а и те самите си го казват.

Рори, Хьон Бин си е известен и е участвал в много популярни филми и сериали.
Скрит текст:
Преди година се ожени за партньорката си от Crash Landing on You, Сон Йе Джин, а преди няколко месеца се роди и първото им бебче.
Ако трябва да препоръчам какво да се гледа с него, то това ще са:
My Name Is Kim Sam-soon (2005) - абсолютна класика за феновете на корейските драми. Романтика, комедия, любов и щипка драма, естествено.
The Snow Queen (2006) - още една класика, но тук е любов и много драма.
Worlds Within......(2008) - романтика, любов (преминала и в реала Wink) и малко от "зад кулисите" на драмапроизводството.
Friend, Our Legend (2009) - брутален от всякъде. Каст, игра, история - всичко е топ. Но е тежък сериал, който се разбира и осъзнава едва след като си го изгледал целият, че дори и след това, когато е минало малко време. Всъщност сериала е римейк или по-точно разширена история на филма Friend (2001).
От филмите A Millionaire's First Love (2006) е поредната задължителна класика с негово участие.
Confidential Assignment (2017) е приятен екшън
.
Профа и Рори бяха коментирали, та каквото съм запомнила, а то беше че живеела с тази приятеллка, но наистина не знам. АйЮ съм я разцъквала само в контекста на АС. На мен тази актриса ИнНа ми е симпатична. В Извъземното е с малко повече екранно време, но в ТГ е по-сладка. Снощната сцена на тримата в спортната зала трябва да се гледа в оригинал точно заради нейната интонация Joy
Запазвам линковете, макар че май много съм се размекнала и нещо не мога да гледам тежки драми, колкото и популярни да са били.
После ще чета , че сега нямам време, преброих само сериалите и филмите му - чисто количествено е много впечатляващо - 14 филма и 11 сериала. Не съм чела от колко годишен снима, но към сегашната му възраст + 2 г. казарма излиза, че се е  снимал в по повече от един проект на година.... Видях го и в крласация за един от най състоятелните актьори, но не ми се вярваше да е чак толкова заплатен, не че и за другите ми се вярваше де...

Крис, ясно и аз не мога да гледам кървища. Вчера в 19-та серия на Градския ловец ме свариха неподготвена и се стреснах като убиха прокурочето. Бях сигурна че ще се случи заради начина по който се раздели с бившата си жена, дадоха знак за това, но не очаквах озвучаването на хрущящия череп и рукналата кръв ме потресоха, че и каква агония докато говореше....

# 668
Тайната градина, 2 еп.
https://mega.nz/file/R1kwCKbB#BjNmLdwf0TcQA2haMDcCh90iIegLeF3xetafPeK-ls4
Замислих се преди да го сложа. След подробния преразказ на Бел снощи разцъках 1 еп. и видях, че качеството не е много хубаво и забиваше на няколко пъти.
Плейтюб е по-добър вариант, довечера там ще продължа.

И мен така, Бел. С убийството на прокурора в Ловеца ме свариха неподготвена макар на раздяла с бившата му да се усещаше, че това е последната им среща.

# 669
  • Варненска клюкарка
Марги, мисля че наистина няма смисъл, едва ли някой ще го тегли, а скоро на първа страница ще има два линка за него- има го във В-бокс и в Плейтюб,  субтитри, дублаж....И аз имам да наваксвам с него- формално може да се каже че съм го гледала 2 пъти, но първия път от 10-та серия нататък, историята вече се беше развила + няколко сцени преди това, втория път заедно с Хуаранг преди 2 месеца малко преди да закрият СуперК, но от бързане  и гледане с едно око до среднощ пак прескочих половината от историята....

Израза  от снощната серия наистина става да се ползва Joy За качеството след няколко сериала изгледани във В-Бокс вече свикнах...

# 670
И мен така, Бел. С убийството на прокурора в Ловеца ме свариха неподготвена макар на раздяла с бившата му да се усещаше, че това е последната им среща.
    Да , неприятен момент беше. Все се надявах, че ще го спасят "трудно, но все пак".  И ако решите вместо мъки във вбокс /картината понякога ме връща във времето на видеотеките и най вече опцията 2 филма на една касета/  декстоп версията на телеграм. Там са с много прилично качество и ............  наистина са много Joy

# 671
Искаше телефонен номер ли телеграм за регистрацията там? И без регистрация не можеше да се гледа, търси и т.н.?? Спомням си, че имах някакви задръжки да го налазя тоя сайт.

Марги, при положение, че качените в мега епизоди на ТГ с дублаж са с ниско качество, наистина няма смисъл да слагаш линковете. Имам го целия сериал с качеството на СуперК, но със субтитрите. Ако има желаещи, мога да се "преобуя", стига Белл да е приключила с ровенето в гащите ми. Wink За да сложа нещо ново, трябва да изтрия старото. Peace

# 672
3та серия беше добре. Напомня ми на Секретар Ким.

# 673
  • Варненска клюкарка
Проф къде ги има с качеството на СуперК и със субтитри? В Плейтуба е с високо качество и с БГ аудио. До тук в дублажа са поомазали имената на главната по всички възможни начини - единият дубльор изговаря името и по един начин, другият по друг, сменени букви, изговарят първите две срички вместо както е правилно  втората и третата, или всичките три  наведнъж.
Да в Телеграм искат телефонен номер, аз  имам регистрация с тел. номер във ВК, но разцъкам ли ги сега ми блокират тел и комп, с различни браузъри, преди не беше така и мен малко ме спира това.

# 674
от бързане  и гледане с едно око до среднощ пак прескочих половината от историята....

Познато ми е, случва се да подремвам докато гледам и изпускам важни моменти 🤣 Миналата вечер уж щях да напредвам с Пинокио, а се събудих сутринта със слушалки в ушите 😳🤣

Криси, десктоп версията на Телеграм казваш е за предпочитане... Аз свалих приложение на телефона, регистрирах се, номера си дадох  макар и с нежелание, но ми се видя разбъркано и не съм се мъчила да го разучавам.

Общи условия

Активация на акаунт