АС и други романтични К-драми - тема 1

• 26 772
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Проф къде ги има с качеството на СуперК и със субтитри?
Така, както съм го написала предложението си, къде ги има според теб? Joy

Марги, Белл, ако някоя от вас още е будна, да ми мъцне някоя дума на лични. Искам нещо организационно да обсъдим.

# 676
Криси, десктоп версията на Телеграм казваш е за предпочитане... Аз свалих приложение на телефона, регистрирах се, номера си дадох  макар и с нежелание, но ми се видя разбъркано и не съм се мъчила да го разучавам.
  Удобно ми е защото си ползвам лаптопа като телевизор Joy Когато преди години вайбър и уатсъп дадоха достъп до информацията за потребителските акаунти, а собственикът мисля руснак беше отказа, се прехвърлих там. Не че имам какво да крия, ей така реших да си протестирам по дефолт Joy Иначе е като всички останали - намираш групата която те интересува, последваш и с лупичката търсиш каквото ти трябва. За да не ти излизат съобщения  има опция - муте и така.  Аз специално тази група не съм я заглушила, защото се вижда какво се превежда и кой пореден епизод е готов и качен.  Покрай търсеното излизат и други предложения. Търсиш "Илджиме" , излиза ти и  "Герой".
Да в Телеграм искат телефонен номер, аз  имам регистрация с тел. номер във ВК, но разцъкам ли ги сега ми блокират тел и комп, с различни браузъри, преди не беше така и мен малко ме спира това.
    Създателят е един, но телеграм си е вид месинджър и не товари телефона. Директно отваря файла, не през браузър.
Скрит текст:

на Градината това му е качеството, отпреди 2010 има и по-лошо но повечето са добре.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 16:29 от Krissttinna

# 677
  • Варненска клюкарка
Да, са живи и здрави имениците!

Проф къде ги има с качеството на СуперК и със субтитри?
Така, както съм го написала предложението си, къде ги има според теб? Joy
Голяма съм блейка Joy Благодаря Проф, бих се възползвала от предложението ти ако се преобуеш, че нещо дублажа не ме кефи..Когато имаш възможност.

3та серия беше добре. Напомня ми на Секретар Ким.
Крис беше направила някакво сравнение на характерите на Пако от Секретарката с главния от ТГ. За мен в Секретарката единственото което ставаше за гледане беше точно Пако, вече ми е неудобно да се повтарям за Пако и костюмите - най добре изглеждащия кореец в костюм. Иначе характера на героя му беше на виден нарцис, но към края влиза в пътя, взе си и секретарката си за жена, не и без подкрепа от семеаството си, в това отношение не е имал пречки и не му се наложи да преобръща живота си, а ГГ от ТГ е саркастично циничен сноб и макар че не се променя особено, от предишния му живот му остана само къшата и работата му.

Бих го казала така - най голямата им прилика беше общата им оранжерия в двата сериала Joy

Рори, историята още се завързва, има ощеп герои за представяне, ако не се лъжа след серия-две предкстои сблъсък с мйката на ГГ. В следващата предстои да представят Суки, снощи когато няколко пъти споменаха "гадното хлапе" ставаше въпрос за него. По думите на мениджъра, много айдъли си взимали младо протеже което да обучават и което да ходи по медиите да ги хвали и т.н. Тука понеже всички се подиграват на айдъла че е скандалджия и никой не иска да работи с него, не можел и да пее, героят на Суки ще е по-талантливия от ментора си, та ролите на обучаващ и обучаванще се сменят и "гадното хлапе" ще го научи на някои неща....

Крис, благодаря!  Ще се регистрирам пък да видим. За качеството му, съвсем наред си беше в СуперК и във Войо е високо, но нещо дублажа не ми харесва, да не започвам да мрънкам пак за имената. Досега само сравнение с него мога да направя за дублаж и субтитри, ще видим другата седмица как е АС....

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 16:47 от Беллора

# 678
И аз бих се възползвала от предложението за ТГ, Профче. Когато имаш време и желание. Хубав е сериала, историята не ми прилича на никоя от досега изгледаните.
Объркана съм малко и как иначе, та връщах се да чета резюмето от Бел, което остана на някоя от предишните страници.
Както и предполагах - Оска и богатата наследница, с която беше на уговорена среща ГГ си имат история.
Харесва ми главната - за кратко си я представих как рови в боклука като една друга (в Наследниците) и позволява да я унижават. Е, изненадана съм приятно.
За чорапите колкото и да се напъвах не можах да се досетя - защо в болницата ѝ ги смъкна онзи самовлюбения 😁

# 679
От ревност. Доколкото си спомням всичките ѝ чорапи бяха с образа на Оска. Joy
Ще се постарая да се преобуя, но малко ще се позабавя, че не става бързо, колкото ни се иска.

# 680
Когато можеш, Проф 😘

Бел, а ти какво щеше да обясниш за името на главната героиня? С дублажа са се пооляли май и звучи различно.

# 681
  • Варненска клюкарка
Така е Марги- с  имената на главната нещо не е наред. Името Кил Ла Им, присъства във всяко изречение и  съвсем ясно се чува от устите на всички във версията със субтитрите .Оска я нарича Лаимши, което превеждат като лимон. Най-често я наричат ЛаЙм. В дублажа е Гил Ра Им. Вече знаем че в корейския Г или К се чете според мястото на гласната ...В серията от петък единият дубльор  изговаряше името като ГилРа, а другият като ЛаИм, както се чува в оригинал Joy Знаем и че се изговарят или и трите срички наведнъж, или частично но тогава са винаги втората и третата, а не първата и втората както в дублажа често е ГилРа. На дубльорите тази важна подробност авно никой не я им я е обяснил и си мажат както им е удобно...Аз днес разцъках четвърта серия с дублаж и съм на момента в кйто главния завлече ЛаИм в една пробна в мала  и отново я насече, тя вярно не се беше погледнала как се е облякла, но и друго го накара да подпали още повече, което ме подсеща че съвсем скоро е историята с една прахосмукачка...Отделно и тясното пространство в пробната, а той има клаустрофобия и изстрела каквото му мина на ум, беше готов и да я съблече и да и облича една рокля, тя го спря....

За чорапите Проф е обяснла. Нали двамата  главни мъже нямат мярка за егот си -  единия като купел яхта, другия карал на едро и купувал пристанище, а Главния нали си падна по главната и се издразни че тя е фенка на братовчед му и и събу чорапите с неговия лик Joy Той е големия шеф и колкото и да е крив братовчеда, главтния успява да го държи в пътя щом става въпрос за бизнеса. Но не си пада нито по пеенето му, пък и има лошо мнение за таланта му въобще, нали почти беше заспал на концерта му и сестра му там го ръчкаше нещо. В един момент нататък самият той случайно се оказа обут с такива чорапки и ги събу с погнуса Joy.
В тази история няма нито едно "обичам те" или "влюбен съм в теб".... но го споделят с други хора- главната, докато майка му я притискаше и започна да вреди на други хора около нея  и каза че се обичат със сина и и не може да го остави, а главния в телефонен разговор с братовчед си му каза че е смятал да се среща с нея няколко месеца, но нещо е изпуснал контрола и се е влюбил... Последва типичното насичане отсреща с "ах ти тъпако, тези неща не могат да се контролират, знаеш ли аз какво съм прежвявал заради жена...." А жената е богатата наследница, която се опита да свали братовчед му, но нататък стана  както е в поговорката че старата любов ръжда не хваща и даже стана  нещо като приятелка на главната и свидетелка на брака на главните.
Много разхвърляно разказвам, но каквото се сетя.
В Четвърта е представянето на  майките на главните мъже и на Суки. Чух и друг свеж лаф - направи си пластична операция на маниерите Joy едната сестра го каза на другата.

# 682
Тази подробност ми се губеше на мен, с какво чорапите ѝ го издразниха. Ликът на Оска, ясно 😂 Посмях се още в началото като нацелува Оска едно момиче преди да го зареже и начина по който представи братовчед си - ако той си вземел спортна кола, онзи направо налита на компанията или ако си купи яхта, другия купувал пристанище 🤣

Ау, много непрофесионално и голямо мазало с имената... Ако разчитах изцяло на епизодите с дублажа и нямаше до кого да се допитам първоначално Гил Ра и Ла Им със сигурност ще ги мисля за две различни жени - все пак двете имена нямат нищо общо помежду си 🤣

# 683
И при преводите със субтитри съм попадала на объркване на имената, но не конкретно ТГ, защото този сериал нямам зор да го гледам със субтитри. Сериите явно се разпределят между няколко преводачи и кой както го разбрал така превел. Не помня кой от сериалите беше, но преводачите се сменяха през няколко серии и съответно и имената на героите отразяваха тези смени. И с преводачите на лейдито може да е така, а дублиращите актьори четат каквото им е написано.

# 684
  • Варненска клюкарка
Рори, с мед да ги намажеш ако беше просто грешка в превода. Лаим/РаИм, горе долу се разпознава какво е, една буква но музиката в името е си остава същата.... В петък грешката беше в кратък диалог от 2-3 изречения  между двама мъже, значи преводът е от един и същ преводач. Говореха за една и съща жена, но единия казваше едно име, другият съвсем различно, както каза Марги все едно става въпрос за две различни героини - Гил Ра и Ла Им. Дето се вика на самите дубльори трябваше да им направи впечтление и редакторът им да се задейства и да оправи каквото е проспал. Оставят отдолу да се чува и оригинала за да знаят кога да говорят и вероятно единият се подвеждаше по оригинала и изговаряше името което се чува съвсем ясно. По голямото мазало се дължи вероятно на интерпретациите на дубльорите, получава се лингвистична грешка- както знаем корейските имена се изговарят по правилото 1+2+3 или 2+3 но никога 1+2. Толкова е грешно, че все едно ако в някакъв фантастичен бъдещо невъзможенмомент в ЮК излъчат БГ сериал, да преведат имената на героинята като Иванова, Петрова Мария. Та горното няма как да е грешка на преводач...
Иначе с дублажа се свиква, но на мен ми липсва богатата интонация на главния, особено когато, набляга на сарказма докато имитира братовчед си .... Joy Днес го загледах на Войото, досега нямах време, макар че активирах платформата преди 2 седмици, даже още не съм прегледала останалите заглавия, не съм ги срещала и по нашите страници....Две седмици гледах Ловеца, но още го смилам и поне още 1-2 друго ново няма да започвам.. Днес изгледах и 18-та и 19-та серия от Легендата и много ми харесаха....
За Паралелни светове днес са излезли 13 и 14-та серия но все още не са активирани. Преди нови две серии излизаха веднага след излъчването на някоя по Лейди, сега се забавиха цяла седмица.

# 685
За мой късмет първата вечер като изпробвах да гледам епизод качен на Мегата много насичаше, на Плейтюб пак така и накрая реших да си пусна със субтитри. Разминаванията свързани с името щяха да ме дразнят като разбера, че и двете споменавани се отнасят за един и същ човек.

Изгледах тъкмо 3 еп. Много е свеж хумора в този сериал, потвърждавам и аз. ГГ изпита нужда да си излее чувствата пред брат'чеда в момент, в който той си имаше по-важни занимания 😆  Пита го случвало ли му се е да харесва жена, която го удря и да е изпълнен със странно чувство на очакване и надежда 🤣🤣🤣Хлътва тузарчето hahaha

# 686
Джи Уон (Ера) в официални тоалети
https://youtube.com/shorts/M9ymvZ8Oiak?feature=share

В по Моя начин я гледахме основно в спортно облекло и да я видя така бляскава ми беше интересно.

# 687
Сладурана! Heart Обаче толкова различно им изглеждат физиономиите с различни прически, че често се чудя това един и същи човек ли е.
И като стана въпрос за тоалети, да знаете, че вече се фръцкам с нови, тайни Wink, панталонки.

# 688
Е, няма да са задълго тайни, нали?
Но защо през телефона не мога да ги виждам

# 689
Прическата ги променя много някои, често се чудя и аз на различните снимки един и същи човек ли е.

Профчеее, благодаря, че и всичките накуп ❤️ Предния път не съм проверявала, но бях останала с впечатление, че са на порции.

Рори, и през телефона ще можеш да видиш, само трябва да минеш на пълна версия. Дай знак ако не се ориентираш.

Общи условия

Активация на акаунт