Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 51

• 77 438
  • 728
  •   1
Отговори
# 390

Пица

Сладките са от магазина

# 391
Мързелива баница с готови кори

"Стекове" от карфиол и печен Камембер

Бейби спанак, Литъл джем, червен лук, орехи, медено-горчичен дресинг

# 392
Ориз със спанак.

# 393
Свински ребра с картофи на фурна.

# 394
  • In transit
Дени, честита да си. Бъди здрава, щастлива, обичана и все така лъчезарна и усмихната. Heart

Данифин, честит празник. Много ми хареса тортата ти. Heart Eyes

Омлет с шунка и пушена скаморца

Свинско рагу с горчица на фурна

Мъжка порция Joy качамак със сирене и домашен суджук на тиган

# 395
# 396
  • Варна
Честито на празнуващите, от добро да не се отървете!
Селска лучена каша с рохко яйце

картофи по селски мое производство

Купешки пилешки пръчици, то пастет в панировка, изобщо не ги харесах.

# 397
  • София
ТЕЛЕШКО С ТЪМНА БИРА. Ползвала съм идеята, на https://beautifulkitchen.net/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%b … 0%b8%d1%80%d0%b0/, благодаря,
но доста промених рецептата спрямо моята кухня.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/04/blog-post.html

# 398
Наздраве на празнуващите! Wine Glass

У нас ориз със свинско и пица калцоне. ММ помага в приготовлението на пицата, казах му да настърже кашкавала, добре че го погледнах навреме, той награбил пармезан и половината вече минал през едрото ренде, та пицата имаше лек аромат на стари чорапи 🤣

# 399
Картофени кюфтета, таратор, тиквеник

# 400
Дени , честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива! Бъди обичана и уважавана! 🌹
Данифин , честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива! 🌹

Козуначени бухти по рецепта на Морена. Благодаря за рецептата! Чудни станаха.

# 401
  • При децата ми
От мен една баница от почивните дни:

# 402
Дени, Данифин, честити бъдете!  Здраве и много щастие покрай вас!
Мама Яси, честита ви радост! Да ви радва много малкото човече!
Мики, много ти е апетитна мъжката чиния!

Човек и добре да живее, все някога се прибира в къщи  и готви.  Но разходките в Йордания ше ми топлят душата поне до есента Simple Smile
леща чорба

тарама хайвер с пушена риба https://pep-4o.blogspot.com/2021/12/blog-post_22.html

хумус (добре, ходихме в арабския свят, та мъж ми прояде )  https://pep-4o.blogspot.com/2021/02/blog-post_25.html

и заешко с ориз и спанак.

# 403
Дени и Данифин, честити бъдете и само хубави неща да ви се случват! Heart
Ястие с картофи на тиган бе обядът у дома днес. Лесно и бързо се приготвя и е с чудесен вкус. 😋🥔🥘🍴☺️

Скрит текст:

# 404
След вкусните отчети на Пепчо и Бени се нареждам и аз.
Един месец нищо не пуснах, ама като се "гледам" сега в снимки, ми то аз и малко съм снимала за месец, и пак тестото играе хорото Smile Някакви бърканици все. Предимно закуски май.

Честити да са рождениците! Много щастливи, здрави и да ни радват с вкусотии в темата Simple Smile
И честито на останалите имали поводи за празник! Много общо, ама така е - несериозна съм последно време и никак не ми идва да се взема в ръце и да съм активна.

Почвам с капамата. Това е най-вкусната ми капама. Не заради рецептата. Просто се получи вкусна. Зелцето, което бях отписала вече в топлите дни и вкусните партиди месо я направиха страхотна - да си оближеш пръстите.
А за компания на капамата имаше Марокански плосък хляб

Същите хлебчета в компания на салата с печен пипер, варени яйца и сирене. Напълно достатъчно за мен за вечеря Simple Smile

Бразилски царевични хлебчета и останали ми кори, които направих на нещо си като баница.

Крем карамел, хляб и Рогчета /забравих дали съм правила моите или на Петя от блога "Ухае на..."Satisfied Нейните са под името - Улични рогчета

Свинско с картофи в тенджерата под налягане; Сандвичи; Кебап на тиган

Овесени ядки на фокус - в палачинки и с кисело мляко. После има копривена супа и картофени кюфтета на фрайъра. Станаха сухи, ама ми харесаха. Почти не се разпаднаха Satisfied

Закуски разни. Последното е палачинка с пълнозърнесто брашно, а вътре съм я напълнила със сирена разни.

Първото, неугледното, е дробчета по селски. Домати, печен пипер, лук, чесън...
Следват пълнени палачинки с пилешко и кашкавал. Накрая имам огретен. Мисля че рецептата беше от "Приказна кухня с Ани". Огретенът беше много вкусен!

Първото е дояждане на огретена + кебапче и зелена салата с кисело мляко. Банички разни.

Салати (щракнах си ги от РД гости Satisfied), добруджанки с пълнозърнесто брашно; Бисквитена торта от снощи. Правих с обикновени бисквити, крем от рикота, заквасена сметана, пудра захар и ванилия. Имах и малко изостанал шоколад, който се превърна в шоколадов сос. А отгоре има къпини.

Това е за РД на дружката ми (чиито салати фотнах Smiley) - Червено кадифе, но с добавено малиново сладко, бял ганаш и руски маслен крем. А букетчето е от зефир (руски маршмелоу). Няма да изпадам в подробности, след толкова неуспехи, но ако на някой му е интересно - Зефир

И последно Пастет от свински черен дроб, Баничка, и едни маршмелоу бонбони "Златна есен", които ми донесоха награда от журито на "Престиж"- еър фрайър. Фук Satisfied

Надявам се малко да съм досадила Blush

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 14:02 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт