Люта зима е дошла, студ не плаши НОЕМВРИЙСКИТЕ деца!

• 13 969
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Бубе,много са хубави снимките.Да не сте давали АБ заедно с мляко?Защото повечето  АБ правят реакция с мляко.

също и с яйца...но пък и от самия зинат може да си е, при нас поне от него си бещше, тогава не бях захранила с нищо още.

# 136
Добро утро от мен!

Мама на работа, бебенце вкъщи и ме изпрати с рев сутринта както обикновено........много ми е криво винаги сутрин, докато преодолея спомена от тъжната муцунка  Cry Айде да не скапвам настроените тук- спирам...

Празниците изкарахме колоритно- за Бъдни вечер Янинка беше болничка, както и за Коледа, та хич не ни беше до празненства. Нова година посрещнахме със дълбоко заспало човече върху мама и мнооого тихичко "наздраве"  Twisted Evil Ще пусна снимков материал за доказатлество  Wink

Много се радвам, че повечето сте си имали весела компания за дечковците на празниците! На мен и през ум не ми мина да каня когото и да било, защото Янинка тъкмо се беше закрепила. Идеята на Майчето наистина е много интересна за догодина обаче  Peace

Папкането- ние така като гледам сме от средната класа ядачи-апетитът и варира и аз напълно се съобразявам с нея. На закуска обикновенно папка: финни овесени ядки с мляко и плодове каша, грис с банан и масло (понякога и там слагам прясно мляко), купешка каша на милупа с бисквити, но това е голяма рядкост, защото избягвам захар под всякакви форми, овесени ядки и елда с маслои сирене, ядълка и банан с малко овед или елда и канела. Обяд- яде сготвеното от мен през почивните дни. Тогава и е най- голям апетитът и хапва добре- супа и второ винаги. Вечерята е от кухнята,като след това преди лягане се опитвам да дам и АМ, но никога неизпива повече от 40 мл., което ме влудява, защото само като пие млякоа спи спокойно!Между храненията хапва доста мандарини (просто ги обожава и само като види започва да крещи АМ-АМ-АМ!!!!), банан гризка като големите- обелвам малко и го давам целия в ръчичка и тя си гризе  hahaha , ябълки и всякакви други плодове, също така давам много рядко кроасани, но само от тези от пекарните, като предпочитам пълнозърнестите на Нилана. Солети, салами и прочие не давам, защото е нещо страшно в съдържанието им. Медът също съм го оставила за след 3- годишна възраст, но давам обикновенни диетични бисквити, които са подсладени с незнам си какъв там мед, който обаче е минал термична обработка. Филиики давам само пълнозърнести, като в повечето случаи са от домашно приготвен хляб- мажа с масло, кашкавал купувам ементал, гауда или някой сходен. Следобедната закуска е плодов дует или пълнозърнести каши на Хип или Нестле. От време на време, когато не е нишистен крем, какъвто е обикновено,  от кухнята давам и от десерта им.

Буба, много неприятно отново положението при вас......стискам палци скоро да му мине на детенцето и стига вече проблеми   bouquet

Жмо, втрисаме като чуя температури и болни деца......стискам мнооого силно палци да се оправяте скоро  Heart Eyes

За среща- ако е в Гудис може да дойдем, но нищо не обещавам, че то няма и смисъл.....ние сме си отнесени  Embarassed

Ами след като вичи пиша това 40 хменути се отказвнам и отивам да работя  Rolling Eyes

# 137
  • София
Didi, почти съм сигурна че ще ви вземат дори веднага. Но ако нямате кола транспорта ще ви е ужасен. Ако решиш ще ти напиша тел на завеждащата, обади и се и ще се уговорите. Ще ви сложат в малката група където е Калинка. Нас ни взеха от днес за утре. Щом ни станаха изследванията, тръгнахме.
Хайде, мързели, на среща. Аз вече разреших на мъжа ми да ходи сам на витоша, какво ще правя сама с тия двамата.
Още нещо имах на ум...ама.

# 138
  • Gabrowo->Sofia
Elspet, ще съм ти благодарна за телефона. Кола имаме, май пътьом към работа ще минаваме през яслата, навръщане пак, ако в Младст не стане.

Днес ходихме пеша до детската кухня. Голямо приключение. Ходене, дърпане, спор за посоката, тръшкане, теглене на една патица, тръшкане, бутане на дрънкалка, носене, спор за посоката, ходене, тръшкане, бутане на дрънкалката...... час и половина! Иначе, отиване и връщане е 20 мин. нормално ходене....

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 13:21 от diddi

# 139
за срещата- не съм много сигурна дали ще успеем. май ще ходим на госи, ама още не са ни поканили  hahaha ако сме си вкъщи, идваме.
за яслите- мисля да ги пропуснем. дано да мога да си го позволя.
за храните- вече й давам почти от всичко, но по-малко. и аз се бях замислила, като майчето, това не, онова не. и лека-полека отпуснах края. нищо няма да му стане на детето от 1-2 залчета, колкото да не примира от любопитство и да крещи неистово. няма да дам скоро мед, боб, гъби. след годинка и половина ще включа прясното мляко.

# 140
Разглеждах старите ни теми и се зачудих къде се е дянала еххо Някой знае ли защо не пише и всичко наред ли е при тях newsm78

# 141
а зеле?
добре са и еххо, и Ния.
а за срещата съм почти за, само дали са оправили детския кът в Гудис?

# 142
за зелето май също е рано. вчера гледах една докторица, дето готви детска кухня при звездев и тя препоръча да се изчака със зелето, ама не каза докога   Thinking предизвиквало газообразуване и подуване на детските коремчета. иначе докато ни носеха още кухня, имаше една супа със звучното име- зайо байо, която се оказа супа от зеле с моркови  Sick

# 143
  • Димитровград
Аз давах зеле-много се хареса и никакво подуване не забелязах.
Малката се наспа и изчезваме на разходка.

# 144
  • София
Зеле не давам. Но бих дала мъничко, ако поиска. Кисели краставици не отказва Mr. Green

А цели яйца, топлинно обработени - например домашен кекс, баница, курабийки и други?

Среща - за! А какво му има на детския кът в Гудис?
Якето го купих от Манго на Витошка и Кърниградска, не че много обикалям, просто една моя приятелка беше с такова и я питах откъде. Намалението е от 10 до 50%, но не знам до кога е. Имаше много народ.

Наех се правя един превод и сега работя, ама съм мноооого бавна. Или ще трябва да работя нощем, или не знам. Така е, човек като няма опит. Айде, приключих с обяда.

# 145
  • Gabrowo->Sofia
На мен не ми се говореше за храните, ама ще проговоря. Давала съм зеле на Иван, но прясно сготвено, не кисело. И зеленчуково асорти със зеле и разни други работи е ял. Не съм забелязала да му действа газообрзуващо или да не му е понесло. Юка, и в нашата кухня се случва да има супа от зеле и моркови.

Току що звъннах в Гудис. Вече нямат и няма да имат детски кът. Давайте друга идея за място на срещата.

# 146
това ще да е заради нашата среща там Simple Smile хората се плашат.

# 147
  • Карлово
Буба, много забавни снимки на Кити, а и на всички празнуващи.
В нашата кухня готвят зеле понякога, но Мартина не го харесва, затова и вече не предлагам. Аз явно съм от най-лошите майки Embarassed. И шоколад е опитвала, и мед, и яйце, и каквото се сетите още. Добре, че нищо й няма.
Сердика, ами честито отбиване! И аз понякога си мисля как ли ще го приема, когато се отбие. Но при нас не се очертава да е скоро, тя е направо пристрастена.
Диди, ние сме така, но когато излизаме на разходка до близката градинка. И все се чудя, кога ще започнат да вървят нормално, в правилната посока newsm78

# 148
 И тук в кухнята дават зеле. Кити не го харесва и не яде. Аз и не готвя за нея зеле по тази причина.
А сега за капак на всичко и аз се разболявам. Тази година трагна ужасно - на болести.
Диди, и Кити така върви. Аз вече и не правя опит да я водя за ръка, когато съм сама с нея.

# 149
  • Димитровград
Само да кажа нещо-пазете се много,че има вирусна пневмония.Току-що са приели племенницата ми и майка й в болницата Sad.

Общи условия

Активация на акаунт