Люта зима е дошла, студ не плаши НОЕМВРИЙСКИТЕ деца!

• 13 973
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
свинчо добре похапва, спор няма.

моя задочна роднина (всъщност майката на снаха ми) е учителка в дг. била е и в ясла. тя твърди, че за детето е най-добре да тръгне на ясла на около 2-годишната с възраст, защото преди това нямало никакви социални аспирации или уклони. минимумът, ако имаш право на избор, бил година и половина. и като иде реч за съветите й, тя казва, че около година и 2-3 месеца е време детето да се запознае с гърнето, а най-добре било направо върху нормална тоалетна чиния да се слагало като се използват тези детските седалчици. мисля да я послушам и като се върна в софия да започна с опитите.

а за яслите - ново 20. в едната казаха да подаден мова молба, като прикачим и стария входящ номер от предишната, а в другата казаха да не се занимаваме с глупости и че молбата ни е валидна. просто да сме проверели през март какви документи и неща трябват, за да започне детето през април. явно в таз държава всеки сам е началник и директор - луда работа.

# 181
  • Димитровград
Гащи ползвам аз на либеро.А има едни турски Canbebe и са същите като стария памперс без зелена лента,ако ги намерите тях ги препоръчвам с две ръце.И да допълня,за нощтно време ползвам Молфикс,само с тях не се опикава.
Майче,а майка ми е в детска градина+ясла и казва,че е добре направо на градина да се дават децата.Всеки с различно мнение,ама нали тр. да обменяме опит.

# 182
  • Gabrowo->Sofia
Канеста, мерси за инфото!

# 183
замислихте ме сега с тази зелена лента  Thinking напоследък и на кейти дупето е все червено. а досега не сме имали никакви проблеми. диди, а аз най-безразборно хвърлям опаковки и не събирам никакви мечета  ooooh! даже се чудех какво значат тези мечета с някакви цифри.
докато сме на вълна памперси, я кажете, до кой номер памперс стигнахте на памперс. ние от доста време сме на 5, но нощно време едва издържа памперса. сутрин тежи поне кг. има ли 6 размер или са вече гащичките.

# 184
Знаете ли , чеи Рая имаше екзема на венериния хълм- малко червено кръгче, което е малко по-бледо по средата. Мина с мазане с кортикостероид за 4 дни и от тогава няма(1 седмица) вече. Появи се преди 2 месеца, а и от толкова ползваме тези памперси със зелената лента. Май има нещо гнило #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 185
Здравейте!
Днес стояхме 2 часа навън-аз бях пред замръзване, а Елица само беше зачервила бузки-иначе нос и ръце много топли  Shocked Учудва ме това дете-аз обикновено се вкочанясвам от студ като не е включен радиатора, а тя е почти потна!Явно е като  баща си-той цяла зима вкъщи е по тениска и по къси панталони.
За памперсите-аз отдавна не купувам на Памперс, защото много пропускаха и често беше мокра.Канбебе съм ползвала-добри са, също и Мамия-с тях сме от около 4 месеца и не се мокри или подсича.Аз я мажа с крем против подсичане, който приготвят в една аптека при нас-съдържа доста ланолин и дори леко да се зачерви дупето, ако е постояла наакана без да забележа, само за няколко часа и се оправя кожата.
Ще ми се да питам нещо-простете ако вече сте го коментирали- но миете ли вече зъбите на децата и с какво.Чудя се дали да купя детска четка за зъби или от гумените напръстници (не че знам те къде се продават  Confused) Въобще който вече има опит по този въпрос да дава съвети!Аз теоритично знам, че от първото зъбче трябва да се мият, но на практика е трудно въобще да бръкна на Елица в устата, та затова ми се иска някой с повечко опит да даде съвет!

Моан, благодаря ти  Blush

# 186
Ние нямаме оплаквания от новите памперси. Още ползваме номер 4. Гърне отказваме категорично, та сега купих дъска за тоалетна чиния, от там поне не може да слезе Mr. Green
Четка за зъби ползваме, ама без пастата, търка и дъвче сам. Оставила съм го да се самообразова, поне ще свикне да има четка в устата.
Днес му купух едно подобно на четка за зъби, ама накрая има гумени изрстъци, да си чеше венците назад, че постоянно си бърка в устата, хапе ни по ръцете и точи лиги.
За протокола, имаме 2 зъба отдолу, 4 отдоре и два горни кътника

# 187
Oще ползваме 4-ка на Памперс(7-18)кг. И при нас сутрин тежи едно кило Grinning, а наакан памперс не съм махала от много отдавна, това го върши само в гърнето.....оох благодат.

За четка -все ми се види рано. Аз ако реша да и бръкна в устата наймного да ми отиде някой пръст......ей много хапе това дете...ама с кефф

# 188
Здравейте и от мен Flutter
ама какви са тези памперси с зелената лента? Тук не съм видяла още такива Thinking

# 189
  • Карлово
Ние също отдавна сме на 5-ца. Но сутрин е почти сух, като се има впредвид, че все още суче през нощта понякога. Замислих се и аз за зелената лента. Тъй като понякога попадам и на старите пакети, май наистина има нещо такова.

# 190
  • София
а ние проблем със зелената лента никакъв нямаме. Изобщо от памперсите на памперс съм си супер доволна. Не ми пропускат (изключение прави като бяхме в болницата и му наляха цяла банка глюкоа, хич не се сетих, че горкия памперс няма да го понесе. На следващите вече знаех и сменях 2 за една банка.). Виж от кърпичките им - друга работа - веднъж му бърсах д-то с такава и после 2 седмици лекувах обринато д, с пъпки и рани...ужас, втори път не пробвах, просто се ужасих....

# 191
Да се разпиша и аз.
Ноща беше спокойна. Дай Боже повече такива нощи. Praynig
Днес е игрива.
За възпитанито - аз съм лукова глава. Въобще не ме слуша. Даже ми прави напук и се хили доволна, че ме е ядосала. Бабите си и баща си ги слуша. Мрънка, реве, но ги слуша.
За памперсите - ние сме на 4+-Памперс. Не съм забелязала да има промяна по дупето и с лентичката, но то винаги се зачервява, когато и никнат зъби. Все още я мажа, с правен крем против подсичане. Но когато и изникнат зъбите, червеното минава и не се налага да я мажа често. Сега ще следя и за лентичката.
Щях да пиша още, но забравих какво. ooooh!

# 192
Ние нямаме проблем с памперсите(ползваме Либеро).Вярно че сутрин тежи малко повечко,но не е изпускал досега.
Зъбките мия от около месец насам с Nenedent-baby.Първите няколко пъти наистина беше трудно да й бръкна в устата и все се опитваше да ми отхапе пръста,но бързо свикна и сега даже сама отива вечер до мивката и посяга към напръсника.Сутрин е малко по сложно,тъй като още не се е разсънила достатъчно и й е трудно да си отвори устата.Но вечер като я видя до мивката знам че вече иска да си ляга.

# 193
памперси - хъгис 12-20 кг; 31 ст./броя
мокри кърпи - памперс сензитив 2 пакета за 7.38 от рамстор или нивея за към 5 кинта от аптека
крем за дупе - бюбхен, нивея или мазило от аптека. всеки път мажа.
миене на зъби - купих комплекта напръстник с паста, но не им се кефи. купих ги от аптека за 6.50.

# 194
..... та сега купих дъска за тоалетна чиния, от там поне не може да слезе Mr. Green

мислиш ли  Thinking според мен отвсякъде вече могат да се измъкнат. Ние имаме седалка, но засега отлагам - сигурно до пролетта.
Ползвахме Кан бебе - много добри, но в София се намират трудно и са по-скъпи, отколкото в Бургас и Сливен. Стигнахме до 5 и от 1 седмица сме на Памперс 5, кое+то си беше грешка, понеже те са от по-високи килограми и са ни големички. тази зелена линия ме дразни, а сега и вие ме замисляте с тези подсичания....ще го видим.

ей сега ми потвърдиха, че детската пулмология е претъпкана с болни от пневмония деца.

Общи условия

Активация на акаунт