💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Честит Лазаров ден!! Flowers Leaves

Мира, ЧРД! Hug много здраве и щастие за теб и близките ти хора!! Flowers Four Leaf CloverFlowers Tulip

Алинка Kissing Heart
на мен Хюлия не ми е особено интересна, банален ми е образа на злата свекърва, толкова често срещан в дизитата.
Понеже скоро си гледах пак Истанбулската невеста, там имаше и лоша свекърва и лош брат, които пък претърпяха такива метаморфози, дали и ние ще видим подобни в нашето Семейство
Пепи Hug
Цитат
Сега прочетох, че сцени между Аслан и Девин били изрязани заради месец Рамазан.
ее много тъпо Expressionless

за март.....

хубав празничен ден!

имаме нови снимки
https://www.showtv.com.tr/show-tv-dizi/galeri/503426-aile-6-bolum-fotograflari

много готин Аслан в черно Heart Eyes

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 13:45 от Airra

# 601
Честит Лазаров ден!

Мире, честита да си! Много здрава, усмихната и щастлива!

много готин Аслан в черно Heart Eyes

Той май не само в черно е  много готин Simple Smile

Интересно ми е каква е хронологията на събитията във фрага, дали Аслан чува разговора между майка си и Девин преди или след като е намерил писмото и какво ли има в него. Дано излезе още един фраг преди вторник.

Приятни почивни дни!

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 15:24 от Бл@гуна

# 602
Здравейте Честит Лазаров ден
Мира Честит Рожден Ден

https://www.youtube.com/watch?v=9r3C3Z8QsLs

https://www.showtv.com.tr/dizi/haber/3581012-aile-nin-6-bolumunde-neler-olacak

Какво ще се случи в Епизод 6 на Семейството?
Когато Девин и Аслан започват да живеят във фермата, Хюля предприема действия, за да покаже, че има власт над семейството.Той запознава Девин с правилата на Сойкан. Девин, който смята, че тези правила нарушават собствената му свобода, се изправя лице в лице с Хюля.

Аслан планира една вечер насаме с Девин. Нощта, която прекарват заедно във Волта, Девин изправя Аслан лице в лице с реалност, с която не е успявал да се изправи досега, и това ще промени всички баланси.

След пожара Ибо влиза в нова битка с Аслан и прави голям ход. Той ще изправи Аслан пред най-големия си страх, писмото, което Юсуф Сойкан оставя на сина си. Аслан обаче не е единственият, разтърсен от спомените за баща си. Джихан чука на вратата на Девин със същите чувства. Докато Девин е добър за Джихан в това отношение; Това ще нарани Аслан.

От друга страна, Ати, който продължава да управлява тъмния план, който създаде зад Аслан; Той се сближава с Джейлян на партито, което кани. Човекът, когото Yağmur среща на същото парти, ще накара тъмните тетрадки от миналото да бъдат отворени както за Yağmur, така и за Soykans.

Докато голяма битка между Девин и Хюля на семейна вечеря предвещава бурята, която ще избухне, Аслан става свидетел на тази битка. Срещу Девин стои Лъв, когото не е срещал досега. И сега е ред на Девин да се изправи срещу него.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 14:45 от dterziiska

# 603
Здравейте!

ЧЕСТИТ ЛАЗАРОВ ДЕН!

Фенче, макар и на патерици Честит рожден ден! Бъдете с брат ти здрави, подкрепящи се, винаги празнуващи заедно в обкръжението на любими хора и много дълги години напред!
Мира ЧРД , нека този хубав ден, съчетан с християнския празник Лазаровден ти донесе много радост, хубаво настроение, весели емоции и бъди много здрава! Наздраве!

Прочетох всичко написано от вас и ви благодаря за хубавите и стойностни постове. Разкошни сте!
Не съм изгледала още серията с превод, сега намерих време да започна и се отдавам на това удоволствие.

# 604
  • Plovdiv, Bulgaria
Терзи, благодаря за резюмето и снимките. 🌸🌸🌸

Айре, благодаря за снимките. 🌸🌸
 На мен Хюлия ми е много интересна.
Аз се изненадвам, че направи толкова елементарен за разчитане от Девин ход, който и да даде желан резултат, няма да ѝ бъде от полза в дългосрочен план.
Явно наистина се пообърка и действа прибързано.
Не я сравнявам с никоя друга сериална свекърва, защото всяка има различни мотиви и реакции.
Темата също ми е много интересна, особено връзката и взаимоотношенията родители- деца.

В последния епизод Девин и Лейла зададоха един и същи въпрос.
Що е нормалност? Как и кой определя кое е нормално?
В психологията се смята, че терминът за нормално и не нормално се употребява безразборно и много опасно.

"Нормалността е павиран път: удобен е за разходка, но върху него не растат цветя." — Винсент ван Гог

Най- голяма емпатия изпитвам, както вероятно и повечето тук, към Девин.
И няма да крия, че ако беше моя близка, бих реагирала като Илкай. Бих я посъветвала да бяга далеч и бързо.
Но ако не е достатъчно смела, за да се бори за тази любов, ще трябва да се подготви да бъде достатъчно силна, за да бъде сама, както досега. Или като Лейла.
Мисля, че паралелът не е случаен, това, което животът без любов би бил, сам, или с човек, когото не обичаш, е това, което виждаме с образа на Лейла.
Ще си позволя да споделя още един цитат, който срещнах в резюмето на друг сериал, Присъда, но някак свързах и с героите в нашата история
“Това, което прави любовта истинска, е борбата. Не можеш да оставиш тези, които обичаш, да се грижат сами за себе си. Лев Толстой

Тъй като в историята се явява писмото на Юсуф до Аслан, направих превод на видимите части от писмото до Джихан.
Писмото на Юсуф до Джихан

На първия лист, докато Айсел го разглежда, се чете многократно да се погрижи за семейството, за Джейлян, описана като малко луда и да е много внимателен за Лейла.
Втората част
“В тази сфера, в която сме ние,……
вижда. Да чуеш това(зачертано) Това, което човек иска да чуе.
……чух вашите благословии. Тези хора…
….. Ръцете ми са мръсни, покрити с кръв…
….боли ме, не издържам. Сега…..има. Аз съм в края на този път. Още си млад. По- наивен си. Пътят, който ще извървиш, е дълъг.
Не забравяй никога думите ми. Ако сведеш глава, спомни си съветите ми.
Имаш всичко, което ти е необходимо, за да извървиш този път. Погрижи се за земите на баща си. За имота в Адана. Не продавайте имот. Не затваряйте работно място. Земляците ни се хранят от тях. Не пий. Погрижи се за семейството. Поверявам брат ти и сестрите ти на теб. Майка ти….. сестра ми и семейството ѝ……баба ти.  Особено баба ти. Цени я много. Теб не майка ти, а тази жена те отгледа.
Уважение, обич…… уважение, обич” (четат се на няколко места).
Следва частта със  завета, която Айсел прочете.
Финалната част
“…… за последен път ми дай мъжката си дума. Разплаканият син на Юсуф.
Някои хора се оплакват. Силните хора воюват.
Спази даденото на баща си обещание”.

# 605
Привет, скъпи дружки! Hug Айре, Терзи, Алинка, Диве, Ванче, Пепи, Мире, Благи, Диме, Себи, Поли - Благодаря ви от все сърце за хубавите ви пожелания, прекрасни сте! Направихте денят ми още по- красив и цветен!
Честит Лазаровден! Бъдете здрави и щастливи с любимите си хора, това е най-ценното в този живот - Семейството и добрите приятели! Благодаря ви, че ви има! Kiss
Мире, Честит рожден ден, скъпа! Kiss Супер, имаме си още едно овне в къщичката ни! Много, много здраве, щастие, любов и късмет ти пожелавам от сърце! Радвам се, че си в нашата компания!

Себи, благодаря, скъпа! Трогна ме, наистина! Kiss
Айренце Heart Eyes благодаря за колажа, мила приятелко! Kiss
В тази връзка да ви покажа какъв подарък получих от най - добрата ми приятелка Heart Eyes
Скрит текст:
С моите двама любимци, на яхтата на Киво по Темза Stuck Out Tongue Winking Eye

Кажете, че не е луда за връзване Stuck Out Tongue Closed Eyes Ама и заради това си я обичам толкова Heart
Благодаря ви и за всичко споделено, невероятни сте! Kiss Страхотни снимки и фраг, чака ни още един вълнуващ епизод! Все още не съм изгледала серията.
Сладурчетата ми! Heart Да видим какво ги чака, а и нас покрай тях Thinking

Приятна вечер, милички! Hug

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 18:54 от queen_fenka

# 606
Фенче, уникална дружка имаш! Много ме развесели подаръка Simple Smile

Алинка, респект! Много жокери ни даде, от прочетеното обаче не виждам Джихан да е изпълнил и една от заръките на баща си. И пие, и за никого не се грижи, (защо това се надявам да разберем).

Пак да питам, ако някой е обърнал внимание, колко е разликата в годините между братята, че бащата поверява Аслан на Джихан?
Много ми е интересно Аслан дали знае за това писмо или пък госпожа Хю?

# 607
Терзи, Айре, благодаря за резюмето и снимките за еп.6. Green Heart

Фенче, много оригинален подарък си получила. Букетът сигурно е завит с партитури на Фреди.
Приятно плаване! Hug

В началото Хюлия се опитваше да отблъсне Девин. След сватбата се опитва да я вкара в наследения ред. Основната задача на Хюлия сега обаче е Девин да остане трайно в имението. Това е единственият начин да остане в имението и Аслан, а това е, което интересува Хюлия. Девин обаче се е хванала за мястото с върха на пръстите и е готова всеки момент да напусне. „Заплатата за снаха“ е опит на Хюлия да накара Девин да осъзнае служебното си отношение към семейството на Аслан. А то е такова, защото Девин има в главата си само индивидуално семейство. Ще видим какво е вменил Юсуф на Аслан по отношение на семейството, какви отговорности му е поставил и дали Аслан ще се съобрази с тях.
За мен образът на Хюлия е много интересен. Тя е била и снаха, и свекърва не в обикновено патриархално семейство, което е достатъчно сложно, а в такова, занимаващо се с мафиотска дейност. Това допълнително натоварва ролята на жената в семейството, а мъжете, които воюват и навън, и вътре в семейството, усложняват много отношенията. В момента ние не знаем Хюлия през какво е минала, виждаме я само в един кратък отрязък от време, но тя е прекарала 40 години от живота си в това голямо семейство.

Алинка Hug, не знам как да ти благодаря за превода на писмото. Отлична идея. Много хубаво писмо. Юсуф е такъв, какъвто го виждах и досега, но дори още по-добър човек. Бил е чувствителен и не е издържал. (Между другото: за мръсните ръце на Юсуф мислих в болницата, когато Аслан не посмя да спре и да прегърне Девин с ръцете си, изцапани с кръв; можа да направи това само с майка си: Аслан е същият чувствителен човек като баща си.) Юсуф се е погрижил за семейството си, а също за земляците си да не останат без препитание. На Джихан е поверил: Аслан, двете им сестри,  Хюлия и сестрата на Юсуф с нейното семейство и особено Сехер, която го е отгледала.
Фактически Юсуф е оставил за свой наследник Джихан.
Юсуф изобщо не е имал представа какво ще стане след смъртта му:  Джихан, не е допуснат на погребението на баща му и не е допускан свободно в дома. А Джихан не дава дори знак за последното желание на баща си. Явно никой, освен Джихан и Айсел, не знае за това писмо. Сега става още по-интересно какво Юсуф е завещал на Аслан. Останах с впечатление, че Ибо е знаел за писмото в сейфа и той е насочил Аслан към него, дали го е чел или може би е знаел намеренията му? Ибо може да оспорва чрез това писмо властта на Аслан, за да я поиска за себе си. Тогава обаче Джихан може да покаже писмото, което Юсуф е написал до него, а така всички ще разберат каква е била волята на Юсуф. Но никой няма да е доволен. Самият Джихан иска покой. Става много интересно. 

Чакам с интерес тази сцена. Аслан знае от баща си, че мъжете не плачат. Но Аслан плаче.
А в края на писмото Юсуф иска „мъжката дума“ от „разплакания син на Юсуф“. Значи, и Джихан плаче.
И двамата приличат на баща си.

# 608
рe04, Алинка, Ваня, Айре, Благуна, Терзи, Димана, Фенче 🍀
 Благодаря ви за поздравления, и за чудесните анализи 🌼

Интересна находка е писмото.

Отношенията между Девин и Аслан ми напомнят за историята за замръзналото езеро, която чух преди години от един сериал

"Замръзналото езеро е името на това, което искаш най-много на света, искаш го толкова много, че ще направиш всичко, за да го получиш... Сърцето ти се намесва... и най накрая всичко това те унищожава... Мечтата ти е в средата на  замръзналото езеро и ти си мислиш, че си достатъчно бърз да отидеш там и да я хванеш, преди ледът да се счупи ... Но това, което не осъзнаваш е, че вече стоиш на леда и той се разпада около теб."

Ще успее ли Девин да прекоси езерото и да спаси поне тези Сойкан, за които все още не е късно преди леда да се счупи или езерото ще я погълне безвъзвратно...

# 609
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за новостите, преводите,
коментарите и споделените радости!!!

Мира, Честит Рожден Ден!!!
Здраве и всичко друго каквото си пожелаеш!!!

Та сега да споделя напред назад някои от нещата в Семейството.

Първо няма полезна и правилна опция при Хю.
И да се извини Девин лошо, и да не се извини пак лошо.
Няма угодия. Падане на нивото на Девин е да се разправя с Хю.
Няма смисъл. Никакъв. И да се изнесат от имението, пак е същото.
И в друга държава да отидат с Аслан, пак е така. "Късмет".  
А за Макиавели - Аслан не го е чел. Чел го е Джихан.
Аслан действа в средата на мафията. Не вярвам да е убивал.
Аслан иска да се изчисти от мръсния бизнес.
Ония пари от бидоните ги връща на хора, които са били ощетени
и изгаря бележките "за дълговете им" от тефтера.
Аслан игра на търга за сградата с корозирали основи
и не спечели заради Толга и затова я взриви.  
Иначе Ибо щеше да я замаже, да продаде апартаментите,
и после при едно земетресение щеше да убие много хора.
Сега Аслан спази изискванията на Девин. Не е убивал никого.
Намери кой стреля, намери поръчителя, но не ги уби.
Не се скри от прокурора, който дойде в болницата.
Поръчителят е Ибо, но той има и бронежилетка марка Сойкан.
Ибо подстави Атила, за да може да се усъмнят в него.
Ибо връчи в болницата бележката на Аслан, която припомняше
част от разговора  Ати - Аслан,  с думите на Аслан.
Ибо беше намислил да принуди Ати като шеф на твканала,
да пере парите от мръсния бизнес в циментовата фабрика.
За целта Ати трябваше да накара репортер да пусне снимки от стрелбата.
и после да се укрие за известно време. Ати не знае подробности за плана на Ибо.
Предполагам, че заедно с прокурора Аслан и Ишкоч  са обменили информация.
Изчистването на бизнеса, което е основната цел на Аслан,
няма как да стане и без сътрудничество с прокуратурата.
Намериха изгорелия мотор и дилърите на Ати, които  бяха принудени
да издадат местоположението му.
На Ати дадоха урок по мафиотски като го пуснаха на гробището.
Ишкоч беше този, който разбра кой е стрелеца и дългото му криминално досие.
Аслан отиде в кебапчийницата на Ибо и му каза за бронежилетката,
но и  кулровата фраза леле си вар,  лолосу вар.
Нещо като - каквото повикало, такова се обадило.
Пожарът във фабриката предотврати голямата мръсна сделка на Ибо.
Стрелецът с дългото криминално досие си намери смъртта в пожара.
Явно там са го криели охраната на  Ибо.
Обидени били на Хюля, че стреля в шефа на охраната на Ибо.
Така е в мафията. Мафиозите никога не ги хващат за убийство.
Тях могат да ги арестуват за неправилно паркиране,
и да ги вкарат в затвора за неплатени данъци.  
Кебапчийниците на Ибо и Джихан ми напомниха за Ичерде.
Бележката "три куруша" сигурно препраща към едноименния сериал.
Благодаря за превода на писмото на Юсуф!!!
Неправилно смятах, че не е предсмъртно,
но правилно предполагах, че ръцете са му изцапани.
А заветите на Юсуф, вместо Джихан ги следва Аслан!!!

Извинете за чаршафа.
Лапито пак искаше да пере до бяло.
Остават три дни  >>>

Приятна вечер, дружки!!!

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 20:04 от * Diva *

# 610
Привет, мили момичета Heart Eyes

Фенче Heart Heart EyesHug, Честит Рожден ден с малко закъснение на теб и братчето ти!!!
Мира Heart, Честит Рожден ден и на теб!!!
Бъдете здрави, щастливи, доволни от живота, обичани, обичащи и благословени KissFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus
Силна овенска група се заформи Wink
Фенче Kissing Heart, не съм те забравила вчера, но няколко дни имахме проблеми с интернет и не успях, съжалявам!

Честит Лазаровден на всички Heart Eyes

Дружки, много съм пропуснала, затова сега ще се върна да ви изчета с удоволствие Hug

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 20:24 от AniMae

# 611
# 612
Чудесни постове, момичета! Благодаря Flowers Hibiscus

Фенче Kissing Heart, суперски подарък си имаш!! Grinning

аз съм на вълна Серенай
очакват я да пее в сериала.

и тъжна за нея новина...........
в ИГ се прости с любимеца си Orphe Worried

....................
Благодаря и за резюмето, доста интересно звучи. Hands Plus1

Лека! Nature Stars

# 613
Мира, честит рожден ден и от мен! Желая здраве, щастие, късмет!

Благи, извинявай - закъснял отговор давам - любимият ми филм е Черно- бяла любов. Там имаше една сцена с игнорирането на любимата жена, която много ми напомни сцената от Семейство. Но тук сценарийното решение ми хареса повече, защото дадоха отговорите веднага. В ЧБЛ доста въпроси останаха отворени, заради чести промени в сценаристите и режисьорите.

Фенчее, страхотен подарък! Преди да се зачета помислих, че е от някой сериал!

Хубава вечер, момичета!

# 614
  • AMS

Aile Dizi : "Най-добрата защита е нападението,
а има и такива, които отговарят на въпроса с въпрос."

Привет пак, мили дружки!!!
Благодаря за новостите, коментарите и реакциите!!!
Влизам да подредя Семейството по възрастов признак,
към днешна дата, с уговорката +/- и приблизително ~
Сехер ~  87; Ибо ~ 67; Юсуф - 1957 - 2018 (61г.); Недрет ~ ...;
Хюля ~ 62; Джихан ~ 45; Лейля ~ 42; Аслан ~ 40; Джейлян ~18;
Та, разликата между Джихан и Аслан е около 5 години.
На някого не му личат годините. Джухан изглежда по-стар,
а Аслан изглежда по-млад. Ибо също го докарва на външност.
Толга ми е извън класацията и в групата тъп и дебел.
Другото, което продължавам да наблюдавам,
е дясната ръка на Джихан и дали е била изцапана ...,
"поради наивността му", и това да е причината
да не поеме управлението на Семейството.
Май пак трябва да включа Кръстникът.
И там най-големият не беше най-голям.

Aile Dizi : "Не спира! Не може да спре!
Девин отново направи "Девинлик"
>>>

Лекинка, дружки!!!
И да сънувате любимата ми приказка >>>

Скрит текст:
Цветята на малката Ида >>>

Общи условия

Активация на акаунт