💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 626
  • 737
  •   1
Отговори
# 615

Полиии Heart Eyes, добре си се завърнала!!! Много се радвам, че пак ще гледаме заедно Kissing Heart
Съгласявам се абсолютно!
Ииии трябва да си призная - на мен разкриването на лошите черти на Аслан ми харесва! Не очаквам да е искрен във всяка своя дума към Девин от самото начало, не очаквам и да се откаже с лека ръка от навиците и заниманията си. Вътрешната борба, пред която го поставя жена му, всъщност ме е залепила за екрана. Искам ту да дава превес на едни емоции, ту на други. Да се бори както с останалите, така и със себе си. Да изстрада израстването си като любим човек и съпруг на такава жена, а не да го получи на тепсия.  Искам да видя как ще се развие всичко това. Дори и загубите в тази война ще са интересни и поучителни.  Радвам се, че Къванч ще игрчае за мен (е и за всички, разбира се) , защото не знам колко други биха се справили.
И на мен ми е един от любимите сериали (мисля, че съм ти споменавала преди Wink ). Даването на някои отговори веднага определено много ми харесва тук (в ЧБЛ в един момент малко се уморих от: "какво искаш от мен" Wink и си права, че си проличаха промените). Надявам се сценарият за 30 епизода да е готов, за да не се стига дотам...
Благи, извинявай - закъснял отговор давам - любимият ми филм е Черно- бяла любов. Там имаше една сцена с игнорирането на любимата жена, която много ми напомни сцената от Семейство. Но тук сценарийното решение ми хареса повече, защото дадоха отговорите веднага. В ЧБЛ доста въпроси останаха отворени, заради чести промени в сценаристите и режисьорите.

Айре Heart Наистина е призвание! Не съм съгласна с майката на Девин, че едва ли не се "храни" от нещастието на другите!
...за това да избереш професията психолог-при Девин, да проявяваш емпатия/толкова дефицитна в днешно време/ и да се опитваш да лекуваш душевните рани на хората....за мен е призвание, което заслужава Hands Clap

И на мен не ми харесва накъде вървим!!! Сигурно трябва да се мине през това, за да се постигне катарзис, но все пак...
започват да се раздалечават и противопоставят, не ми харесва.....

Фенче Heart Супер мил подарък си получила Kissing Heart
И на мен ми е странно - дори още не съм изгледала епизода с превод!
Аслан наистина е сякаш две личности - и добър и лош. Отдавна ми се щеше да гледам Киво и в отрицателна роля, знаех, че ще се справи чудесно, да си призная обаче, все още ми е странно усещането Smile Честни, сини очи Stuck Out Tongue Winking Eye

Алинка Heart Eyes, благодаря ти за страхотния анализ и разсъжденията върху Макиавели!!! Дано до края на сериала обичта към владетеля надделее над страха. Аз нямам нищо против и владетелят да се откаже от властта, но в момента не виждам това как ще стане!
...“На въпроса дали е по-добре владетелят да бъде обичан, или да възбужда страх Макиавели отговаря: „Някои отговарят, че е желателно едновременно и едното, и другото. И тъй като тези качества са несъвместими, ако се наложи да се избира, трябва да се предпочете да внушава страх.“, защото „Хората с по-малко колебание отиват против владетел, който буди обич, отколкото простив такъв, който буди у тях боязън.“ ...
Ох, разбирам аз, разбирам - и се стресирах от тези две сцени! И се надявам да е нарочно, с цел да ни подведе да си мислим разни неща Wink !
После дойде в дома ѝ с портокалите.
Ани ще ме разбере, изобщо не ми хареса, в миналата серия се заиграха и с 3-те куруша, надявам се да е само закачка, а не препратка.
Благодаря ти и за превода на писмото - много ценна информация!

Терзи Hug, не бях чувала този цитат, но си е самата истина Wink
както беше май казал Бранислав Нушич като се ожениш свършва твойта автобиография Да видим как тези два остри камъка ще оцелеят в една безмилостна семейна война

Блага Hug, това ще бъде мамма миа Wink
Искам аз да видя Аслан в целият му блясък! Да гърми и да трещи, да разпилява и да се смирява.
Представям си, ако вкарат герой, който да му предизвика ревноста Joy

Себи Hug, липсваш ни! Чакам с нетърпение да споделиш Simple Smile !
  Следя с удоволствие сериала.Невероятен за моя вкус, но ще споделя по- подробно като изгледам и 5-та серия със субтитри.

Димана Hug, ще чакаме да споделиш мнение!
Не съм изгледала още серията с превод, сега намерих време да започна и се отдавам на това удоволствие.

Мира Hug, благодаря ти за чудесния цитат - слагам го отново Simple Smile !
Отношенията между Девин и Аслан ми напомнят за историята за замръзналото езеро, която чух преди години от един сериал
"Замръзналото езеро е името на това, което искаш най-много на света, искаш го толкова много, че ще направиш всичко, за да го получиш... Сърцето ти се намесва... и най накрая всичко това те унищожава... Мечтата ти е в средата на  замръзналото езеро и ти си мислиш, че си достатъчно бърз да отидеш там и да я хванеш, преди ледът да се счупи ... Но това, което не осъзнаваш е, че вече стоиш на леда и той се разпада около теб."
Ще успее ли Девин да прекоси езерото и да спаси поне тези Сойкан, за които все още не е късно преди леда да се счупи или езерото ще я погълне безвъзвратно...

Диве Hug, доколкото разбрах, тази творба е за "смъртта е надвиснала над разказвача, който твърди, че „[ние] сме потомство на смъртта и смъртта ни освобождава от примамливите, измамни притегания на живота”. Значи Девин неслучайно е нарекла Джихан така...
Имам да чета и за иранския поет Садък Хидайет.
С това име Девин е обозначила в телефона си Джихан. [/i]

Нали знаете приказките за сляпата неделя,
така било писано, ...[/i]Сляпата сова ...

Ваня Hug, благодаря ти за задълбочените анализи Simple Smile ! За мое съжаление, още по време на излъчването абсолютно повярвах на Джихан!
Светлата част в Аслан е водеща, но по-голямата тежест в него е на тъмния Аслан. Джихан определи намеренията на Аслан за изчистване на бизнеса за нереални. Това е една реалистична оценка на човек, който има представа за нещата. Сигурно и Аслан знае това, но то само подчертава смелостта да се заеме с такова дело.

Майдрийм Hug, за съжаление така се чувствах и аз по време на излъчването - и това ме накара да споделям спонтанни мисли в ефир Wink.
Много ми се искаше да повярвам на Аслан, всеки път си казвах,  той е преживял, той е в такова семейство, в мръсен бизнес, но и тази вечер ми доказа, че няма как да му се вярва.
Тези двамага , майка и син , се разбират, сдобряват и допълват на секундата.
Лейля е много права- те са си лика-прилика.

Пепи Hug, много, много ми хареса това Simple Smile ! Киво много адаптира гласа си към различните роли и според различните моменти и това винаги ме е впечатлявало - ето го и професионалното мнение по въпроса Simple Smile! За таланта на Тойгар също нямам думи!
Интересни наблюдения на една американка, оперна певица и диригент.
Скрит текст:
AILE #5 ~ (Може да включва спойлери! )
Какъв епизод! Каква дизи! Само няколко случайни наблюдения, които ме накараха да се усмихна... Къванч е напълно трансформиран в ролята си на Аслан. Той дори не показва нотки за прилика с нито един от минали му персонажи. От минали интервюта знаем, че първото нещо, което установява за себе си като характер, е позата. И все пак, това, което ми харесва да анализирам, е начинът, по който използва гласа Поставянето на гласа му за резонанс като Аслан е уникална комбинация от контрол на дишането и перфектен баланс, съчетаваща горния и долния регистри на вокалния му механизъм Той модулира точното количество дишане, така че е почти дишащо, но НЕ. Обичам звука и се чудя колко дълго трябва да е работил, използвайки гласа си по този начин, за да може да го прави автоматично, когато режисьорът каже "Пусни" и камерите работят.
Това, което забелязах в епизод 5 е, че Kıvanı и Nur, който играе майка си Hülya, започват да звучат ПОЛИЧНО! Понякога те изразяват съгласните си по същия начин и правят някои от гласните им да звучат ярко по същия начин. Това може да отегчи някои от нас, но след кариера в оперното пеене и дирижиране, слушане на стотици хора и как те произвеждат звук, намирам го за абсолютно очарова И вълнуващо. Чуйте всичко и ни уведомете какво мислите!
Втората ми мисъл е свързана с Девин на Серенай. Снимката по-долу е израза, който тя има, когато купувачите на къщата на баща й се връщат, след като осъзнаят, че тя е съпруга на Аслан. Изражението на лицето ѝ показва първия ѝ вкус на сила в новия ѝ живот. Това се случва приблизително в 1:47-1:48 в епизода. Гледате ли го, обърнете внимание на абсолютно оригиналното докосване композиторът Тойгар И şıkl ı добавя към музиката със звуците на дъха! Никой не може да докосне Тойгар по талант, вярвам. Като гледам това се чудя как ще бъде Девин в последните моменти на сериала, когато свърши след 30 епизода. Чудя се: ще се превърне ли във версия на Хюля, или ще остане вярна на себе си? Какво мислите въз основа на това, което сте гледали досега?
Наистина: "Ще има ли сили  Аслан да се откаже от властта, а Девин ще успее ли да избяга от нейното изкушение?" Тези въпроси се "забиваха" в главата ми по време на излъчването и още не ми дават покой!!!
Но като че ли вниманието ми беше приковано най- вече от цитатите на Макиавели при разговора между Джихан и Девин  Наистина в първите серии говорихме много за психология, но Макиавели ме изненада .... приятно. Погледнато от този ъгъл образа на Аслан  става още по пълнокръвен , жив и истински. Темата за властта , за това как тя може да промени човек винаги ми е била интересна . Ще има ли сили  Аслан да се откаже от нея , а Девин ще успее ли да избяга от нейното изкушение ? Джихан и каза, че точно заради тази сила е влюбена в Аслан, а ние в началото разсъждавахме над общата им съдба на две деца обичани неправилно. Като че ли Хакан Бономо точно Макиавели е използвал ,за да изгради образите на героите. Във всеки от тях могат да се открият качества, действия, черти от характера, описани от великия италианец.

Като заключение, след този епизод се затвърди впечатлението ми, че Аслан много трудно ще се откаже да властва, а Девин пък може да се поблазни от властта. Да, Аслан е смел, иска да изчисти бизнеса и името на семейството, но по такъв начин, че и след това всички да продължат да го слушат и да изпълняват командите му. Лъвът си е лъв!

Когато изгледам епизода с буквички, може да ми хрумне и нещо друго, но засега ви пожелавам прекрасна празнична неделя!

# 616
Дива, Ани, Поли, благодаря и на вас 🍀

Честит празник на всички красиви имена на цветя 🌼

Всъщност това което ми харесва в историята е, че няма изцяло положителни и отрицателни герои. Дори Хю 😉 Всички се борят със своите демони, всеки е преживял нещо, което го е направило такъв какъвто е...

Лек път към небесата Орфе, вече си ангел 💔

Орфе с Хектор преди години. Все едно ще заговори 😔

# 617
Добро утро, дружки! Hug

Цветница е! Да ви цъфтят душите и да са ви цветни мечтите!
Честит празник на всички именици! Айре Heart Eyes Алинка Heart Eyes Диве Heart Eyes Гости Heart Eyes

Благодаря ви за всичко споделено, дружки! Kiss
Аничко Heart Eyes така хубаво си обобщила всичко, че няма какво да се добави, благодаря, джанъм! Kiss Аз не съм изгледала серията от липса на време само, но ще го направя днес.
Мире, благодаря! Kiss
Абсолютно!
Цитат
Всъщност това което ми харесва в историята е, че няма изцяло положителни и отрицателни герои. Дори Хю 😉 Всички се борят със своите демони, всеки е преживял нещо, което го е направило такъв какъвто е...
Съжалявам за Орфе, много е тежка такава загуба, съчувствам и на Серка Cry

Весел празник и прекрасна неделя! Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 11:00 от queen_fenka

# 618
Честит празник, момичета 🤗🤗🤗

Честит имен ден, Айре, Фени, Алинка, Гости !🌼🌼🌼

# 619
Пепи, благодаря , мила! Kiss
Да ви почерпя!
Скрит текст:

# 620
Здравейте!

ЧЕСТИТА ЦВЕТНИЦА!

За всички, които носят цветните имена, а и за всички жени, нали сме цветя,
пожелавам здравето и издръжливостта на многогодишните цветя, уханието на ранните иглики, красотата на
зюмбюли, нарциси, лалета, люляци, рози и много други! Бъдете винаги разцъфнали, поддържайте се, за да не увехнете бързо, раздавайте уютното ухание на живот и надежда!
Пожелавам прекрасен  ден с много усмивки и любов!

# 621
Привет!
Щастие и сбъднати мечти за всички цветенца в темата!

Със закъснение - пожелания за здраве и благослов на рождениците в темата! Flowers Hibiscus Flowers Four Leaf Clover Flowers Cherry Blossom

На момичетата, които ни радват по най-експресния начин с превода на "Семейство" - бъдете много щастливи!

Беше удоволствие да изгледам преведената серия! Много ключови неща се изрекоха:
- чрез Джихан - това, в което Девин е влюбена - силата на Аслан и блясъка на очите му, когато я проявява и войната с Хюлия, от която не трябва да се отказва;
-  чрез Лейла - кое е нормалното и кое не е в този живот;
- чрез Девин - за загубата на близък човек и загубата на богатството  и това, което е съкрушило Джихан в неговия случай.
Както и чрез лъжите на Аслан...Къванч, отново ще го кажа, така е влязъл в кожата на героя си...Спокоен и приемащ външно, а вътрешно - огън, буря, кръстопът. За играта му - тази тънка линия, която успява да постигне между нежността и грубостта, между бинесменът с пари и власт и човекът, готов да помогне на всеки, между строгостта и толерантността. Все по-интересен ми става!
Нямам идея какво е замислено за образа на Девин! Много човешки образ, разкъсана душа, в същото време склонна към анализи, към наблюдения, решена да не се отказва, но в името на какво - да опази любовта им с Аслан - такава каквато може да бъде между тях, или да помогне на себе си и на Аслан да променят живота си  света около себе си, да се излекуват. Дано сценаристът не изпепели душата и!
Хюлия - за първи път в тази серия, манипулациите и са ми разбираеми. В минималистична степен. По нейния начин. Хареса ми достойнството, което показа в сцената с Ибо, пред портрета на Юсуф.
Такаа...става ясно, че Юсуф ще е бил добър човек. Той /благодаря за превода на писмото!!! Flowers Hibiscus / има много повече доверие на майка си, отколкото на Хюлия. В такъв случай Сехер е имала много трески за дялане, но и Хюлия ги е вършила някакви тъмни...Предстои да научаваме. Оттам очаквам всичко!
Благодаря за всички коментари! Не се наемам да изброявам имена, за да не пропусна някого, но ми е много интересно да ви чета и да гледам на героите през други очи! Heart

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 16:50 от Mydream

# 622
Flowers Herb Честита Цветница! Flowers Herb
Мир и любов във всеки дом!
На имениците – честит имен ден! Hug Hug Hug
 Flowers Hibiscus Носете си с радост красивите имена на цветя! Flowers Hibiscus
Хубав празник на всички!

Благодаря за интересните размисли около нашето общо Семейство. Green Heart
Става все по-интересно.

# 623
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Ама какво Семейство, а!? Случихме!!!
Благодаря ви за интересните постове!!!
Честито на всички именници!!!
Да се сбъднат пожеланията!!!
Балът на цветята в темата продължава,
и както е в приказката "Цветята на малката  Ида"
първо Розите >>>

Накрая тортата >>>
Скрит текст:

И само едно цветно яйце, че тук съм напред с една седмица

Остават два дни до новите изненади
на Семейството>>>

# 624

да се почерпим.......Благодаря за поздравите!! Hearts

Скрит текст:

В темата ни има доста именички- Фенче Kissing Heart, Алинка Kissing Heart, Диве Hug, Гости Hug- Честит празник!! много здраве и късмет Flowers Four Leaf Clover

Прекрасни постове сте споделили- Аничка Heart Hands Plus1, Фенче Heart Мира, Пепи, Дими, Майдрийм, Ваня Kissing HeartHug
Диве, очаквах такава украса от теб, много е красива! Flowers Rose
..................
аз съм на вълна КБТ Heart
видео-
https://twitter.com/KT_Fans/status/1644416434833956866

Oя Доан: „Случвало се е да присъствам на няколко сватбени тържества, където присъстват
Къванч и Башак и искам да кажа, че те наистина имат невероятна любов. Те са много привързани един към друг, не могат да спрат да се докосват и са много  щастливи един с друг.
Начинът, по който Къванч танцува в тази сватбена сцена в новия му серил е същия по който съм го виждала да танцува със съпругата си в действителност. Може би за това  тази сцена беше толкова красива и реалистична."
P1 : права си, една от моите приятелки също ги видя заедно на рожден ден на Evirgen и ми каза същото.
Тя каза, че можете да видите колко много се обичат, като просто ги погледнете
те се обичат така, сякаш са ученици в гимназията. те винаги се докосват, подават си ръка или се гледат в очите.
P2: Има някои двойки, които пропускат страстта и вълнението в тяхната връзка и минават на друг етап, докато други, като Къванч и Башак все още стоят на този етап да си бъдат незаменими.

Пупу!!

.......................
новия анализ от този блог/ Simay DEMİR
Червено и черно (Семейство, част 5)
https://mycapella.org/2023/04/08/kirmizi-ve-siyah-aile-5-bolum/

и Хакан Бономо ги оценява
https://twitter.com/HakanBonomo/status/1644763328026144768

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 16:14 от Airra

# 625
Здравеейте Благодаря за споделеното,красотите и превода на писмото
Честит имен ден на всички с имена на цветя и особено на цветята в темата Фенче,  Диве , Алинка , Гости

В сериала започна мафиотстка война като тази у нас в началото на деветдесетте години  Тук много герои имат не само нужда от психолог но и от психиатър Аслан обича ли Девин Дава обещания но не спазва нищо На сватбата бяха наредени много венци за поздравления по оградата на имението  но на мен ми запралича на погребение Дали ще се избият взаимно членовете Сойкан Тази Назарет майката на Еко не е ли сестра на Юсуф Хюлия е толкова подмолна и отмъстителна но ще си намери майстора в лицето на Девин Как се погледнаха майка и син когато на табелката на името беше премахната буквата С А Джихан накрая да не се ожени за Девин Но има много време А и дали всичките деца на Хюлия са от Юсуф

https://halktv.com.tr/yasam/kivanc-tatlitug-yeni-yatirim-icin-ha … in-gozden-730280h

Kıvanç Tatlıtuğ предприе действия за новата инвестиция! Той пожертва 20 милиона TL за това място: Като чу инвестицията, той беше изненадан...

Kıvanç Tatlıtuğ, който се завърна на екрана със семейния сериал, привлече вниманието с инвестицията, която предстои да направи. Къде ще инвестира Kıvanç Tatlıtuğ? Каква инвестиция ще направи Kıvanç Tatlıtuğ? Ето подробностите...

Красивият актьор Kıvanç Tatlıtuğ, който обикновено инвестира в недвижими имоти, започна да търси нови инвестиции, след като стана негов син.

Красивият актьор Kıvanç Tatlıtuğ отвори кефа за сина си Kurt Efe. Според обвиненията; Tatlıtuğ, който започна да инвестира след раждането на сина си, търси земя в Мармарис за 20 милиона TL.

Татлътуг и съпругата му обикновено прекарват летните месеци в своите двуетажни вили или лодки в Бодрум.

Явно лятото няма да снимант

https://www.birsenaltuntas.com/dizi/serenay-sarikaya-yeni-dizisi/19560/

Ще вдъхнете ли живот на герой?

Серенай Сарикая се подготвя за сериала на Bambini Film, част от Ay Yapım.

Серенай Саръкая се завърна на екран като буря след 8 години със сериала "Семейство". Сериалът, в който Саръкая си партнира с Къванч Татлътуг, остави отпечатък в рейтингите още с първия епизод, който излезе на екран. Докато продължават снимките на сериала по сценарий на Хакан Бономо, известният актьор се ръкува с телевизионния сериал „Кой дойде, кой мина“ (KGKG) на Bambini Film, собственост на Ay Yapım.

Серенай Саръкая се срещна с Едже Йоренч, сценаристката на сериала, който ще се излъчва по Netflix, където на режисьорския стол ще седне Мерт Байкал. В сериала, който ще се снима през лятото, Саръкая ще даде живот на адвокатката Лейля Тайлан. Започнала е и работа по актьора, който ще изиграе любовника на Саръкая, Омер. Името и героите на новозапочналата серия може да се променят. Междувременно се разбра, че сериалът "Şahmaran", заснет от Серенай Саръкая в Адана, ще се състои от 2 сезона, а трети сезон няма да бъде заснет, тъй като историята му приключи.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 16:54 от dterziiska

# 626
Здравейте пак!

Изгледах серията с голямо внимание и удоволствие. Благодаря за превода! Златни сте! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Не ми излиза от ума разговорът между Ибо и Хюлия.
Ибо казва на Хюлия, че Девин сега се чуди къде е попаднала. Хюлия му отговаря, че Девин е била длъжна да знаае, че попадането в това семейство си има цена. Тогава Ибо я попита:
- А ти, знаеше ли Хюлия? Че за избора ти на Юсуф Сойкан следва разплата?
Разбрах казва Хюлия
-И можеше да е различно, Хюлия.
-Ако на времето беше избрала правилни мъж, то нямаше да има нужда от разплата.
-Това не те засяга, Ибо.
-В своето време избрах правилния мъж, на който мога да разчитам.
-Хайде, със здраве! Така приключи диалога Хюлия.
Ибо остана нацупен и  с много смразяваш поглед към портрета на Юсуф.
От този диалог ми се набива действието "нужда от разплата".
Нещо е станало в миналото между тримата Ибо, Хюлия и Юсуф. Бракът на Хюлия някаква разплата ли е?
Тези взаимоотношения тлеят у Ибо и може би ще се разгорят. Интересно е какво е било между тях. Може би Сахер ще си спомни.
За Девин и аз съм на мнение, че тя хареса силата на Аслан и се влюби в него, точно в защитника. В периода, в който се запознаха тя получи много твърда помощ от него и хлътна. В това влюбване въобще не беше психолога Девин, а момичето Девин. Тогава тя беше много истинска и точно това й качество хареса Аслан, закрилника, свикнал като глава на семейството да бъде винаги защитник и да оправя всеки проблем. Това е доста натоварващо, но той не го осъзнава , а го знае, че му е дълг. Така е научен.
Да видим Девин ще може ли да го отучи от наученото.
Когато купувачите на къщата се оттеглиха, Девин изпита радост не от властта, която има Аслановото семейство, а излорадства над баща си, един вид побеждавайки го, всъщност това което искаше - да го спре.
Това ,че стана с името на Аслан беше бонус, който тя не осъзнава на този етап, че това в бъдеще винаги ще се появява, нали вече се знае от медиите, че е Сойканова снаха.
Идва момент, в който Девин ще почне всичко да поглежда през погледа на психолога, ще търси обяснения, в които ще бъде и действащо лице.  Но не се знае докога ще издържи да ги наблюдава отстрани като психолог.
Тя вече влиза във водовъртежа на семейство Сойкан. Трудно ще разделя професионалното от личното. Трудно ще се поглежда отстрани, въпреки че ще си го налага. Манипулаторът Аслан много фино започна да я работи.
И да, Аслан, оказа се близнашкото у него - двойнствеността, прави едно, на Девин казва друго.
Голям изкусител, но който никоя жена не може да устои. Говоря за Аслан, а не за Къванч. Но пък Къванч толкова умело прави всичко това, че чак се хващам, че оправдавам Аслан.
Дива направи много хубав "криминален" анализ на случилото се в края на серията- пожарът.
Ами да, пожарът спира незаконната дейност на чичото Ибо, колко е справедливо да се спре  нещо незаконно, обаче по случайност там се е намирал и стрелеца по Еко. Какво невероятно съвпадение. Е, това ако не е изкусен манипулатор, здраве му кажи.
По ми хареса факта, че Аслан вече има угризения, спомняйки си какво е казвал на Девин, че няма да отмъщава.
Направи добро, като с властта си и със страх, успя да осуети продажбата на къщата от бащата на Девин.
Девин си помисли дали това не е дело на Аслан, което той най-убедително отрече, въпреки, че го направи, а тя  беше се разбунтувала точно от предположението, че той го е направил. А той така се "изненада "от факта за продажбата, че да му повярва човек и Девин повярва. Просто тя така го възприема и иска да е такъв. Не напразно хората казват, че чуваш това, което искаш. А страхът й от властта  и истината ще дойдат по-късно, след някое друго драстично събитие около семейството, което се очаква в следващата серия.
Да видим дали неговата власт ще се канализира към добри дела.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 16:55 от Dimana-nova1

# 627
Дружки, благодаря ви за поздравите и споделеното! Kiss Използвам, че сестра ми отиде да се види с приятелката си, за да се разпиша Stuck Out Tongue Closed Eyes
Много хубави коментари сте написали отново, браво!
Нещо интересно ми попадна:
Цитат
Семейната реликва, подарена на Девин от баба Сехер, е проектирана специално за сериала Aile от бижутерската компания Bendis Design.
Червеният камък в пръстена символизира белега, проникнал в чистотата (невинността). Новото семейство е нова история, а историите черпят сила от бедите, които носят със себе си ... Дори една малка капка кръв насред чистия живот може да промени невинните.
Този изключителен пръстен е ръчно изработен, предназначен за телевизионния сериал „Семейство“ и патентован от Ay Yapım.
P.S.: този пръстен се продава и със зелен камък

Айре Heart Eyes благодаря за поздрава и споделеното! Kiss Много ми харесаха думите на Оя Доан за КБТ! Heart Пу пу пу!
Ето и превода на поредната статия от Симай Демир
Цитат
Червено и черно (Семейство, част 5)
АВТОР: Симай ДЕМИР

Даването на власт на някого и какво могат да правят човешките същества с контрола върху тази власт е привличало вниманието на хората през цялата история и дори са били провеждани много експерименти, за да се изследва тази ситуация. Затворническият експеримент в Станфорд, например; Мисля, че това е един от експериментите, който най-добре показва какво могат да направят хората с енергийно отравяне. В този експеримент психологът Филип Зимбардо възлага на две групи ученици специфични роли, едната като затворник, а другата като пазач. Докато затворниците бяха задължени да слушат заповедите на пазачите по време на експеримента, пазачите бяха помолени да действат възможно най-сурово, за да предадат думите си на затворниците; той обаче ги предупреди да не прибягват до насилие. Докато на втория ден от експеримента надзирателите прилагат психологическо насилие върху затворниците, когато през следващите дни се забелязва, че директорът на затвора не се намесва, насилието започва да се използва първо тайно, а след това явно. Въпреки че някои от пазачите първоначално бяха против това, което беше направено, те скоро загубиха ролята си под влиянието на властта, която им беше дадена. Експериментът, който беше планиран да продължи 15 дни, излезе извън контрол само за 6 дни и трябваше да бъде завършен. Тъй като, докато повечето от затворниците се страхуваха от потисничество и насилие, проявяваха потискащо личностно поведение и започнаха да изпитват психологически проблеми, надзирателите се превърнаха в потисници, които изпитваха удоволствие от нанасянето на насилие и сплашването на другия човек. Този експеримент и много други като него показват, че дори тези, които показват нормално човешко поведение в началото, могат да се трансформират в напълно различен човек със силата, която придобиват.

Този и подобни експерименти минаха през ума ми, докато гледах Aile тази седмица. Аслан, Хюля, Джихан и дори Ибрахим са наясно с тази сила, а Девин вече е започнала да се влияе от силата на тази сила, въпреки че не осъзнава степента на тази сила. Но това, което наистина се чудя, е какво ще направят Аслан и Девин с тази сила? Ще бъдат ли затворници или пазители на тази власт? Ще изберат ли да бъдат жестоки в тази история или ще изберат да останат невинни?
Всъщност, въпреки че засега отговорите на тези въпроси изглеждат очевидни за Аслан, за Девин това е пълна мистерия. Девин е човек, която е успяла да оцелее сама, без влиянието на никого или каквато и да е власт, и се опитва да продължи това от момента, в който я познаваме. Дотолкова, че винаги се отричаше от придобитата власт, сякаш искаше да докаже обратното на казаното от всички, тя дори не искаше името "Сойкан". Докато не я използва срещу баща си. Разбира се, това не означава, че тя все още иска тази власт. Защото Девин вече беше в разгара на битките за власт без тази фамилия.
Виждала съм Девин да се бори за власт срещу двама души досега; единият е нейният баща, а другият е Хюля Сойкан. Фактът, че тя беше на печелившата страна, когато години наред не можеше да приеме съществуването си срещу баща си, едновременно ласкае гордостта и и дава посланието „Дори и да не го приемеш, аз също съм тук“. В крайна сметка треперещият глас на Девин, когато купувачите дойдоха за първи път в къщата, и увереността и, след като се отказаха, защото тя е Сойкан, много добре показаха колко и хареса това положение, според мен. Искам само да подчертая едно нещо тук. Девин не се гордееше, че е Сойкан тук. Имаше гордостта да триумфира над баща си за първи път и радостта, че осъзна, че всъщност вече не е сама. В противен случай властолюбието на Сойкан и всичко, което Хюля направи, за да сплаши Девин, все още остава проблем.
Говорейки за Хуля, мястото, където най-силно усетих тихата война между нея и Девин; След паник атаката на Девин, те двете си говориха. За първи път Девин стоеше до нея с отпуснати рамене, превита и безпомощна шия, докато не осъзна истинското намерение на Хуля, за да дойде. В този момент тя отново извади бойните си брадви. Езикът на тялото е много важен за доминирането над някого и Девин го използва много добре над Хуля. Тя изправи рамене, изправи се на мястото си на дивана, кръстоса крака, сякаш казваше „Това е моето владение“, и каза последната си дума. Освен това тя беше съвсем сигурна в себе си, когато заяви, че е дошла в тази къща не като Девин Сойкан, а като „Девин“. Да, Девин беше шокирана от случилото се, беше в ситуация да получи паник атака, но според мен тя е много силна жена и без силата на Сойкан или Аслан. Можете да кажете сега, но защото тя също води борба за власт срещу Аслан. Но не съм съгласна с това. Тя не е във война с Аслан; тя просто иска Аслан да знае, че тя също е индивидуална, че може сама да взема решения и не иска да се меси в живота му. Затова, макар да и харесваше, все пак попита за къщата на майка си. Защото тези проблеми са съществували преди Аслан и ако дойде денят и те си тръгнат, ще продължат и след това. Да бъде под крилото на Аслан сега не е за него, след като досега се е справяла сам, това е всичко.
Иска или не, Девин навлезе в света на Сойкан с кървава сватба и това беше много трудна стъпка за нея. Тя остана сама в хаоса. Любовта, която изпитваше към Аслан, чувствата, които имаше, след като осъзна, че не знае какъв всъщност е, я принудиха да получи паническа атака. Но мисля, че най-предизвикателното нещо в този период; Фактът, че Аслан не беше до нея, когато имаше най-голяма нужда от него. Помислете за това, откакто срещна Аслан, Аслан винаги е бил до нея, когато е имала нужда, дори и да не го е искала. Защити я от баща и, спаси живота на сестра и, той никога не я е карал да се чувства сама. Но този път го нямаше, когато тя имаше най-голяма нужда от него. Това я караше да се чувства като безполезен парцал и той не направи никакво движение, за да покаже обратното. Всъщност много си мислех, защо Аслан пренебрегна Девин в тези моменти? Защо поне веднъж не отиде при нея? Когато не можах да намеря отговор, който да ме задоволи, реших да го послушам, но отговорът на Аслан не ме задоволи. Въпреки че Аслан казва, че прави това, защото се срамува, аз по някаква причина не мисля така. Аслан не искаше да погледне лицето на жената, която обичаше, преди сърцето му да стане студено, гневът му да утихне и тази ситуация, която го правеше слаб, да изчезне. Всъщност смятам, че е болест да не проявяваш слабост дори към най-близките.

Юсуф и Хюля така са внушили на Аслан любовта си към властта, че винаги, когато Аслан е слаб, той стига до точката на загуба на ума си. Разстрелът на Еко също разклати силовия механизъм на Сойкан и Аслан беше разпуснат. Освен това, това не е първият път. Аслан беше направил това, когато избухваше, но тогава Девин счупи прозореца и влезе вътре. Така че беше против волята му. Сега нека ти кажа защо мисля, че не е защото той се срамува. Дори ако Аслан беше смутен, той беше смутен не защото сватбата на Девин беше в кръв, а защото изглеждаше слаб. Иначе никога не е така да не може да обясни ситуацията на жена си, защото от първия ред видях какъв майстор лъжец е той и не изглеждаше много смутен.

Когато лъвът беше описан в първа глава, беше казано; манипулатор. Той вече е започнал да използва тази функция над Девин. Той се престори, че не знае, въпреки че я излъга. Той обеща, че не го е направил и няма да го направи, въпреки че си отмъсти, в което беше достатъчно добър професионалист, за да убеди Девин. Тогава в съзнанието ми започна да циркулира един въпрос; ами ако го използва за всички? Аслан е толкова наясно със силата в ръката си, че никога не се колебае да я използва. Спомнете си първата му битка с чичо му; строежът му беше избухнал за една нощ. Сега, за да го сплаши, изгори цяла циментова фабрика без да се замисли. Освен това, въпреки че каза на всички, че ще изясни нещата, той го направи според собствените си правила, вместо да ги направи законно. И така, кой всъщност е Аслан? Дали Принцът на мрака е нарцисист или жертва, която се опитва да изчисти живота си? Може би и двете. Но ако има нещо, което знам сега, то е, че има аспекти на Аслан, които все още не знаем, и ще станем свидетели на тях много скоро.
Аслан Сойкан е скъпоценното семейство на неговото семейство, но той е и защитник на това семейство. Въпреки че Хюлия има силата, нейният основен източник на сила все още е Аслан и тя го осъзнава добре. Всъщност той не е единственият, и Ати, и Ибо знаят този факт, затова се опитват да вземат такива предпазни мерки. Защото, както го описва Джихан, той ще умре за близките си, ако трябва или ще го убие. Все пак мисля, че Аслан е този, който използва силата си най-добре в тази борба за власт. Защото имаше възможност, но само наплаши Ати, макар че ако искаше можеше да го елиминира и да се разбие в канала. Можеше да вземе имуществото на чичо си за себе си, да присъства на сватбата, а не Джихан, и да гарантира, че няма да минава през квартала, в който се намира. Но той не направи нищо от това. Да, той използва силата си, за да отмъсти, но също така я използва до минимум. Не мисля, че Аслан е маниак на властта като майка си или чичо си. Тъй като Аслан поема защитна роля срещу близките си, той не се колебае да използва силата, от която иска да избяга, когато те са изложени на риск. Аслан е под влиянието на властта като семейството си, но мисля, че това не е на нивото на Хюля. Никога досега не сме виждали Аслан толкова ядосан. За първи път го виждахме да прави такива стъпки, защото беше застрашен животът на жена му, на брат му. Въпреки че не одобрявам това, което направи, мотивацията на Аслан бяха неговите близки, а не борбата за загуба на власт.
Ако попитате кой е най-могъщият лунатик или дори маниакът на контрола в семейството, моят ясен отговор ще бъде Хюля. Няма нищо, което да не може да направи, за да запази контрола над семейството. Това включва прекарването на децата им, мисля. Една мисъл за Хюля в този епизод ме накара да настръхна. Въпреки че за момента нямам нищо освен съвестни погледи и действията на Хюля, идеята, че Хюля е убила любовника на Лейла, смразява кръвта ми. Но като се има предвид, че се опита да убие Айсел без да и мигне окото в първия епизод и че нареди да убият дори сина и, ако се опита да влезе насила, е напълно възможно да го направи.Всъщност, честно казано, смятах, че това убийство ще е от полза най-много за Хюля, но моето мнение е все в същата посока. Хюля задържа сина си във фермата, докато чичо му загуби имуществото си, канала на Ати и репутацията си. Нещо повече, по този начин тя даде на сина си посланието „Аз мога това, което ти не можеш“. Между тях беше Лейла, чиято болка не намаля въпреки всичките тези години.

Всичко, всички настрана, тази седмица сърцето ме болеше за нещастието на Лейла. Тя показа с една дума как е била разбита с татуировката, която написа, за да изрази себе си и любовта си; Саудаде . Когато погледна значението на тази дума, това е мястото, където вряща вода се изля от главата ми; „Дълбок копнеж по човека, когото знаем, че не можем да срещнем.“ Каква смислена дума и дума, която показва колко болка е претърпяла Лейла. Знаеш ли, Лейла попита майка си : "Защо се срамуваш от мен? ". Мисля, че майка й се срамуваше от нея в този момент, срамуваше се от това, което й причини, това видях в очите на Хюля Сойкан.

Животът някак си върви за всички тях, не знам дали Аслан ще живее без Девин от тук нататък, но е ясно, че има нужда от нея.

Девин също се нуждае от Аслан и иска да се погрижи и за него. Ситуацията става все по-трудна за Девин, докато става свидетел на семейството си. Сътрудничеството и с Джихан също показва колко безпомощен е той. Между Джихан и Аслан обаче все още има сянка от спомен, който никой не знае. С изключение на Юсуф Сойкан, Аслан, от двамата братя, той не издържа. Всъщност усетих нещо относно проблема с алкохола, но все още не съм сигурна. Но има само едно нещо, в което съм сигурна: Джихан е червената линия за Аслан. Мисля, че Девин се скита на много опасно място.

Ако Девин не беше толкова влюбена, сигурно щеше да разбере манипулациите на Аслан. Любовта и логиката обаче не са от едно село. Дойде ли едната, другата излиза на почивка, поне докато минат сладките месеци. Поради тази причина мисля, че Девин ще остане в неизвестност за известно време. Ще победи ли любовта всичко?

Тогава това е от мен за тази седмица, ще се видим отново следващата седмица.
Терзи, благодаря за споделеното! Kiss Как Девин ще се омъжи за Джихан на края, абсурд! Не това ни обещаха. Не я давам на Джихан, тя си е на Аслан Stuck Out Tongue Closed Eyes
Аз не се учудих за венците, в Турция така се поздравяват, не с букети като при нас.
Диве, голяма красота си донесла в къщичката ни, благодаря! Kiss
Диме, Майдрийм, благодаря за хубавите постове! Kiss
Още само 2 дни ...
 Не ви ли се струва, че в тези серии Киво значително е отслабнал ? Thinking Явно първите са снимани наистина преди земетресението или пък се готви за снимките на МАВИ Thinking

Харесах си два колажа!

Диме, много ми хареса коментарът ти, благодаря! И аз мисля като теб и за влюбването и и за властта, която усети. Според мен Девин няма да се промени, да видим Thinking
Цитат
За Девин и аз съм на мнение, че тя хареса силата на Аслан и се влюби в него, точно в защитника. В периода, в който се запознаха тя получи много твърда помощ от него и хлътна. В това влюбване въобще не беше психолога Девин, а момичето Девин. Тогава тя беше много истинска и точно това й качество хареса Аслан, закрилника, свикнал като глава на семейството да бъде винаги защитник и да оправя всеки проблем. Това е доста натоварващо, но той не го осъзнава , а го знае, че му е дълг. Така е научен.
Да видим Девин ще може ли да го отучи от наученото.
Цитат
Да видим дали неговата власт ще се канализира към добри дела.
Надявам се, много се надявам да го промени!
Хубава вечер, дружки! Ще се обадя пак, когато имам възможност! Hug

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 17:01 от queen_fenka

# 628
Няколко неща има като резултат от действията на героите дотук:
Девин крие /т.е. лъже/от Аслан за Джихан, но Аслан също лъже Девин за свои действия и намерения. Така, че е интересно кой първи ще узнае за лъжите, които набират скорост. Считате ли, че Хюлия ще бъде в основата на узнаването?!
Всъщност, тя ще го направи съзнателно, но ще се оправдае със семейството, което е такова - мафиотско и точка. Или пък ще се покаже като майка.закрилница, загрижена за Аслан, който не бива да бъде лъган  от съпругата си и за да бъде предпазен от такъв "позор"!
Аслан  - естествено, че отново ще изманипулира Девин, оправдавайки се - беше ме срам, изпитвах угризения, не можех да ти кажа истината, защото "хванеш ли лъва за опашката, не трябва да я пускаш". Такива са законите на семейството! Тя, Девин, е знаела за кого се омъжва. Това ще и го окачат всеки път, във всяка ситуация.
Забелязвате ли, че Девин спря да казва, ако ми стане скучно - изчезвам. Ами...първо то няма скука с Аслан. Напротив - дори не знаеш дали ще бъдеш жив в следващата секунда, щото не се знае враговете, които стават все повече и повече, в кого ще се прицелят. А те по принцип притискат здраво и до кръв - целят се в най-близките, за да има огромна болка. /на прицел е Джейлян/
Другото...заради грешки и тайни от миналото на родители, дядовци, баби, плащат деца и внуци.
"Връзката", която започна между Джихан и Девин - сякаш няма връщане назад. Първо единият се хвана за другия, защото за първи път спа спокойно, а и още по-първоначално изпълняваше план на Хюлия, в някакъв момент може би ще иска реванш за отношението от страна на Аслан.
После Девин отиде да търси истината от Джихан, за звяра в Аслан и за още по-назад в миналото...
Настъпи го по това, което крие от себе си дори.
Не мисля, че Девин ще стане поредното момиче на Аслан, което отива при Джихан.
 Мисля, че тя не е човек, който би лекувал рани по такъв начин.
 По-скоро допускам, че Хюлия ще и погоди някаква постановка, а Аслан временно ще се хване.
Всъщност какво мислите, че стои зад думите и, че само с едно телефонно обаждане може да накара Девин да извърши нещо?

Лейла вече не е онази мълчалива Лейла. Мисля, че ще има друг мъж в живота си по някое време. Не вярвам да се влюби в Толга.

В темата за Серенай прочетох, че върви информация/слухове/, според която Дефне Каялар /съпругата на Али Билгин/ ще изпълнява лелята на Аслан. Беше леля и в друг неин сериал - страхотна леля, справедлива, модерна, над нещата, светска. Бих се радвала да играят отново заедно.
Бих се радвала и да е на страната на Девин, защото определено нашият психолог не знае къде се намира. Твърдо е решена да стои на краката си, да се противопоставя и отстоява мнението си, но определено и е необходима подкрепа и то отвътре. От човек, който познава Сойкан добре, но също е против техните правила.
Обикновено в 6 епизод на сериалите влизат нови герои и се разкриват важни истини.

Убедена съм в едно - Аслан обича Девин. Девин също по своя си начин. Тя е влюбена в него. Тя видя звяра в него няколко пъти преди да си кажат заветното "Да". Така, че въпреки видяното - стана негова жена. Чувствата са по-силни от нормалните, желанието да бъдат заедно, да споделят живота си са налице.
Аслан също има нужда от нея. Тя е като светлина и глътка въздух за него. Тя е неговата чиста част от живота. По-добрата му страна.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 18:57 от Mydream

# 629
новия откъс, много готин!!
И Серка пее....Blush

https://www.youtube.com/watch?v=yoaEEWKzsc4

Фенче Kissing Heart, мерси за превода!!
Цитат
Семейната реликва, подарена на Девин от баба Сехер, е проектирана специално за сериала Aile от бижутерската компания Bendis Design.
е Bendis Design е на жената на баш шефа-Керем Чатай Wink

Терзи, нормално да не снимат през лятото, да видим Къванч с какво ще се занимава......
Сега ще прочета новите коментари, за които благодаря предварително. Hands Plus1

ще имаме и романтика Heart
Ани Wink

Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 20:18 от Airra

Общи условия

Активация на акаунт