💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Напълни ми душата, Серенай. Какъв глас извади, браво 👏
Ще имаме хубави моменти.

# 631
Певицата много свойски с Асланчо 😁

- Благодаря ви много! Нека ръцете ви, които аплодират, не виждат проблем! Между другото, ще изпеем ли "Между нас всичко да остане"?
- А сега ти! Искаш ли да пеем?
- Не, няма! Продължавай все така, пееш прекрасно!
- Чудесно. Девин?
— Девин не може да пее, но сестра й има много красив глас. "

Песента
"Не казвай на никого, нека си остане между нас. Не се вписвахме в градовете, бягахме оттам. Пак не забравих. Аз самият ще бъда мъдър. Ах, съдба, ах! Днес тя ти се ядоса"

# 632
Честит прекрасен празник на цветята , красотата и надеждата мили момичета.

Голям и неустоим чаровник е нашето момче.Да е жив и здрав и винаги усмихнат.

# 633
Честит празник на всички!
На вас и цветята около вас...
Седмичната доза Аслан Сойкан от мен
Тази седмица се движда по бавно,че чок иш чок тръстика.

Серенай Саръкая без да пее в дизи не е дизи...
Пак нямам думи.Какво да кажа малко е вече за нещата които умее.
Да изпеят един дует с Киво няма да откажа.

# 634
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Добро утро 🍀🌞🍀

Диди, благодаря, големи красоти си направила😍

Аз вчера си направих малък маратон с мишката на сериите до сега. Аслан е ясно със себе си. Знае какво иска, знае и много добре своята тъмна страна. Не случайно на няколко пъти той говори, че отношенията с Девин могат да ги отведат в ада, но той я иска. А и тя се съгласи да тръгне с него. Девин също усети неговата тъмна страна, когато й направи предложение за брак, тя му каза, че дори тя не е толкова луда да направи тази грешка, но думите на Аслан пред баща й я накараха да промени решението си. Всъщност тя видя силата на човек, който е силно влюбен, а не силата на семейство Сойкан.
Майдрийм, и аз се зачудих от думите на Хюлия, че не е необходимо да прави велики дела, за да дойде Девин в имението, а само едно телефонно обаждане. Аслан се учуди, когато отиде при Девин и разбра, че майка му се е обаждала и се сети за нейните думи. В същото време още преди Аслан да убеди Девин да се върне, Хюлия се разпореди да сложат на масата сребърни прибори и всички да се съберат. Тя беше сигурна, че Девин ще дойде. Първото, което си помислих беше, че тя може да изманипулира Девин със снимките от посещението на Джихан. Другото, което ми се струва по вероятно е, че тя много добре знае на какво е способен Аслан. През целия ден след сватбата, когато Аслан не отиде при Девин, тя я посети, говори с нея по телефона и на няколко пъти "загрижено" за Девин говори с Аслан.
Не знам доколко Девин ще може да гледа на ситуацията в семейството като психолог имайки предвид, че тя не е успяла да помогне на своето семейство. Трудно е да се прави трезва прецака, когато нещата станат лични.
Алинка, благодаря за превода на писмото. Съгласна съм, че Джихан е като червена линия за Аслан и заиграването на Девин там ще донесе много проблеми. Джихан на практика не е изпълнил нищо от завета на баща си. Това ли е причината да не е преживял още неговата смърт?

Добре, че пуснаха снощи и новия фраг, че предишния не обещаваше нищо друго за нашите герои. Мира, певицата, като че ли е бивша на Аслан. Сигурно повече певици в заведението са били негови, но тази изглежда без задръжки, а и едва ли в нейната представа Аслан може да бъде верен на една жена, дори неговата собствена. Но пък това накара Девин да изревнува и да покаже талант и да изненада Аслан.
А ако сценариста е решил да даде и на Аслан да попее ще бъде супер. Танцуващият Аслан/Къванч е прекрасен, а ако запее само...
Толкова много харесвам Къванч в тази му роля, а и по принцип, толкова добре ни манипулира, че и аз се хващам как търся оправдание за неговите постъпки.
Отново искам да отбележа колко много ми хареса изпълнението на Серенай. Много таланти има това момиче. Намери най-добрия и правилен начин да затвори устите на хейтърите, чрез своята работа.

Хубав ден, момичета 🤗🤗🤗

# 635
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Стоплихте ми душата, че не сте ме забравили във вчерашния празник. Благодаря ви от сърце.
Макар и закъсняла с почерпката, нещичко малко виртуално от мен за Цветница...
Скрит текст:

# 636
Здравейте на Велики понеделник. Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за споделеното!
За красивата седмична доза и сюрприза от Серенай! Green Heart
Интересна идея на Аслан да заведе жена си на работното място. Grinning

В момента има трима кандидати за трона на Сойкан.

Аслан е заел мястото на наследник на Юсуф. Но няма легитимност от него. Такава създава Хюлия като съпруга на Юсуф и майка на Аслан. Мястото на Аслан на масата - под портрета на Юсуф и до Хюлия, нагледно изразява това. Ще видим какво пише в писмото до Аслан. Но същественото е двамата братя да разберат как баща им е гледал на всеки от тях. За майката знаем.

Вторият кандидат за трона е Ибо. Не знаем защо той е пропуснал реда си, който е имал по право. Но явно се опитва да се върне в играта чрез Хюлия. С портрета на Юсуф зад гърба, засега Хюлия го отпрати. Но не изключвам съюз между двамата по друго време. В тази сцена за кратко Ибо стана друг човек.

Третият възможен претендент е Джихан. Той има легитимност от Юсуф, за която никой, освен Айсел, не знае. Въпросът на Девин: защо не може да преживее смъртта на баща си, го е сломил. Защо? Според мен, Джихан преживява това, че не е изпълнил предсмъртните заръки на баща си: „Не забравяй никога думите ми… Спази даденото на баща си обещание”. Както се разбира от разговора в кабинета на психолога, Джихан има много точна представа как са стояли нещата по времето, когато баща му се е самоубил. Джихан казва, че Аслан е бил винаги престолонаследникът в семейството. Странно е да казва това, когато знаем, че тази роля баща му е възложил на него. Но в същото време няма нищо странно, защото Джихан винаги е бил  наясно с това, че Хюлия е втори център на властта. „Оставиш ли другите да добият сила, правиш път на собствената си гибел.“ Това изречение на Юсуф казва същото, от което се страхуваше Аслан и затова направи предбрачния договор. Освен това, от дете Джихан знае, че Аслан е любимият син на майка му. И той не е искал да противоречи на това, защото през целия си живот е чакал  нейната любов.  Джихан е изпитал ролята на Хюлия на собствен гръб и след смъртта на Юсуф, когато е бил обвинен и изгонен от семейството.
Книгата на Макиавели се появи неслучайно в момента, когато Джихан обсъждаше Аслан и - в кабинета на психолога. Докато обясняваше на Девин какво ще се случи с нея след време, Джихан всъщност описа какво се е случило преди това с Хюлия. Към „тъмната тройка“ психолозите отнасят нарцисизма, макиавелизма и социопатията. Ако отнесем тези личностни маркери към Хюлия и Аслан и сравним, е ясно, че те важат с пълна сила за Хюлия, която при това преследва свои цели – тя иска да запази властта си, докато Аслан има конкретни цели в полза на другите и проявите им са в ограничена степен, а последния изобщо липсва. Прави впечатление, че в този разговор, който даваше повод Джихан да разкаже на Девин за писмото от баща си, той дори не спомена за него. Насочи Девин към война с Хюлия. Целият разговор показва, че Джихан е наясно със ситуацията в семейството и ролята на Хюлия, но той сам няма да води тази война.

Последва сцена, в която Джихан замислен си повтаря въпроса на Девин: защо не може да преживее смъртта на баща си. В този момент идва Айсел и го пита: пак това писмо ли… Самото повторение на сцени с присъствие на Айсел и разговор около писмата вече навежда на мисълта, че  Айсел ще участва по някакъв начин в събитията нататък. След първото гостуване Девин отново пое към дома на Сойкан, но този път вместо със синя чанта – с червен куфар. Такъв куфар има и в дома на Джихан и без да искам, мисля си, че при някакви обстоятелства Джихан и Айсел може също да се окажат в Сойкан. Така, както Девин и Айсел бяха тръгнали по едно и също време в еп. 1. Още не знаем нито какъв ще бъде Джихан, когато преодолее смъртта на баща си, нито изненадите, които могат да последват от дългото съжителство на Джихан и Айсел. 

Майката Хюлия и бащата Юсуф са имали всеки свой фаворит за властта, съответно Аслан и Джихан. Това е доста странна ситуация. Тя е продължение на разделянето им като деца, превърнати сега вече във врагове. Хюлия демонстрира авторитета на Юсуф, ползва се от него, но на практика върви срещу Юсуф. Засега не знаем как това е започнало. Но се виждат много добре разликите между двамата родители.
Юсуф познаваме от писмото: мисли за широк кръг хора при това конкретно за всеки, мислите му са топли и за душите на тези хора, вкл. за Джихан, чието бъдеще е обмислил доста подробно, предстои да разберем какво е мислил и за Аслан, запазил е чувството за нужда от душевна чистота и когато е разбрал, че вече такава няма, е сложил край на живота си, няколко пъти употребява думите „уважение“ и „обич“.
Хюлия познаваме доста по-добре от нейните действия. Ако сравним двамата съпрузи, се вижда колко различни са били. За Хюлия може да се каже, че страда и от трите елемента в „тъмната тройка“ и е точно обратното на Юсуф. Може и двамата да не са били такива в началото.  Хюлия е поставила портрета на Юсуф и така легитимира властта си, но всъщност тя действа против неговите разбирания, които със сигурност е знаела, защото веднага след смъртта му е взела мерки: окачила е портрета и докато всички са чакали Джихан като наследник, тя го е обвинила и така елиминирала. Същото може да се каже и за Аслан: тя има нужда от него, за да има власт, но тя не се съобразява с неговото мислене и чувства. Хюлия употребява властта за себе си и използва всички средства, за да я запази.

След писмото на Юсуф до Джихан гледам с други очи на този портрет и на цялата идея за интериора и подреждането около масата. Горкият Юсуф! А какво ли си мисли Джихан докато седи точно срещу него?

Когато сериалът започна, под портрета на Юсуф беше мястото на Аслан. Сега там е мястото на Девин. Нейното присъствие в семейството започна да прочиства  главата на Джихан. Това е далече от волята на Юсуф, но е в такава посока – с мисъл за Джихан.

# 637
Ваня, благодаря.
Подсети ме за цветовете. Девин е със синя чанта при първото идване в имението и облечена в бяло. Хюлия и Джейлян са в червено

Лейла и тя в синьо.
В последния епизод, куфара на Девин е червен, но вече Хюлия и Джейлян са в синьо, Лейла прави изключение.

Сигурно има някакво значение.

# 638
Щом има закъсняла почерпка, значи не е късно и за закъснели поздрави за всички, които празнуваха вчера.
Айре, Фени, Алинка, Гости, Дева, бъдете здрави и много щастливи!

Хюлия каза, че само едно телефонно обаждане и Девин ще дойде и го изпълни като й каза, че я разбира, че я е страх и за това не иска да дойде в къщата, след събитията на сватбата. Директно й натисна бутоните и Девин стегна куфара. Е, и начина по който Аслан я убеди не е за пренебрегване Simple Smile Доста беше убедителен, не може да се отрече.

Дива, мнгоо ти благодаря, че даде приблизителна възраст на героите. Това, което ми прави най-голямо впечатление е, че явно Хюлия е родила на 17, значи се е омъжила на 16, това и обяснява, защо е била такава към онзи момент. Но пък разликата в годините между Джихан и Аслан малко не ми се връзва със събитията.

Много хубаво пее Серенай. Много. А тази певица нали уж само за един епизод влизала, явно няма да е треаен дразнител, но достъчно, за да провокира някой скандал. Не е като да не им се получават качествени кавгите на А и Д.

Успешна и Светла седмица ви пожелавам!

Да се допиша, че все нещо забравям.
Поли, благодаря, че сподели за любимият ти сериал.
И аз много го харесвам Черно-бяла любов. След Любов на заем, този ми е вторият, който гледах и ми остана завинаги на сърце. Да си призная обаче в първите епизоди, колкото ми харесваше главният "злодей" толкова бях в шок от вида на Бирдже. Не бях виждала актриса с толкова много филъри и ботокс, но после свикнах. Гледах нейни интервюта и много ми хареса. Имам и там любими моменти.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 13:04 от Бл@гуна

# 639
Забравих за тази сцена, но сега Хакан Бономо е споделил тази снимка в ИГ .

Нарът, плода на Персефона, царицата на подземното царство. Но пък от нея зависи да дойде пролетта и плодородието.

# 640
Пепи Hug, не видях тази снимка в Инстаграм на Хакан Бономо, но няма значение, сцената съществува. Не знам чий е коментарът. Но ако трябва да я коментираме в светлината на мита за Персефона, а има възможност за такова тълкуване, моят коментар би бил по-различен.
Съвсем накратко: Персефона е дъщеря на Деметра и Зевс – главните олимпийски богове. Докато беряла цветя, Персефона била грабната от бога на подземното царство Хадес.  Майка и потънала в мъка и природата замряла в зимен сън, неплодородие…После боговете се разбрали и решили част от времето Персефона да прекарва в подземното царство, а после всяка година да се връща на земята при майка си. Хадес обаче, за да е сигурен, че Персефона ще се връща при него, и дал да изяде едно зърно от нар. Така Персефона щяла да остане завинаги негова жена,  но ще се връща ежегодно на земята при майка си. Когато младата богиня е на земята – идват пролетта и плодородието. Този мит, познат в голям географски район, вкл. и в нашите земи, обяснява календарните промени и също така е в дълбинната основа на сватбения ритуал.
Сцената в сериала, според мен, може да се свърже с всичко онова, което Хюлия прави, за да доведе и задържи Девин в имението. И като майка на Хадес/Аслан приготвя нара за младата снаха. Храни я с плода на подземното царство. Тук се разчита на асоциативно мислене, доколкото Сойкан и главният Сойкан – Аслан, се занимават с подземен бизнес – „подземното царство“, съвпадането на историята между настояващата Хюлия и съпротивляващата се да дойде в имението Девин…Има логика, може и така да е мислено. Но това предполага, че, когато дойде времето, Девин ще си отиде – сезонно…Но и още нещо, младата богиня се връща заедно с плодородието, а в сватбата – с дете от брака. Ще видим.
Както и за цветовете, сега ще отбелязваме каквото забележим, накрая ще се види кое е имало смисъл и какъв точно е той.

# 641

Привет в понеделник, момичета Hug
Гости, мерси Hug
Благодаря за споделеното и интересните коментари!!  Flowers Hibiscus
..........................
със сигурност е писано за тази сцена....
но много ми е интересно дали тези думи на Джихан ще станат реалност....

и друга  коментирана сцена- на гробището с Лейла и майка й, за мен със сигурност Хюлия ще се окаже виновна за смъртта на любимия на Лейла.
..................
това за нара е постнато от някаква украинка-Катрин
https://www.instagram.com/katrin_ukrayna

има и още сторита - по сериала.
........................
аз да мина към нещо забавно
от една бивша съфорумка, фенка на Киво- Милена
двамата ни лъжци Grinning

здрава и успешна седмица! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 15:22 от Airra

# 642
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за новостите, коментарите и реакциите!!!

За възрастта на Аслан може да е към момента  35
и разликата с Джихан да е десетина години.
Хюлия каза, че била на годините на Джейлян, когато се е омъжила.

И да си призная, не искам и да знам точната възраст на Аслан.
Както каза Диманка >>>
"Голям изкусител, на който никоя жена не може да устои.
Говоря за Аслан, а не за Къванч.
Но пък Къванч толкова умело прави всичко това,
че чак се хващам, че оправдавам Аслан."
Но и Девин / Серенай много допринася за това!!!

Aile Dizi:
"Не можете да подпалите всяка история обаче.
🙂🔥" 
Според мен, обаче Къванч / Аслан
може да подпали всичко и всеки >>>

Aile Dizi:
"Не означава Не. Но някои не спират да опитват,
не могат да се откажат
🙃" >>>

Остава един ден >>>

Приятна вечер, дружки!!!

# 643
Ново видео от Анна. Лошото момче Аслан Сойкан.

Голям майстор е.
Айре, много ми харесват видеата на Милена. Специални поздрави от мен за нея.
Ох, и аз искам отговор на този въпрос, ще отрови ли властта Девин ?
Днес много упорито търсих най- първата информация, която излезе за сериала , какво ще съдържа той. Не успях да я намеря, а се върнах чак до тема 103. Препрочетох си някои неща, които сме писали и предполагали. Айре, стана ми много смешно на първата ти реакция Money но вече всичко е точно. Алинка, обаче много точно е предугадила, че мафията ще бъде по-скоро фон на събитията, които ще се случат.
Пиша на лаптопа , а на телефона ми излезе, че Серенай е гост на това предаване.

Лека вечер ,момичета HugHugHug

Остава 1 ден .

# 644
Привет, дружки Heart Eyes

Набързо...

✨ Колието Bendis Hülya, носено от Hülya Soykan (Nur Sürer) в сериала "Семейство", е вдъхновено от бръшлян, който е символ на природата, любовта и страстта. Понякога страстта, смесена с любов, може да донесе разрушителна сила. Но природата балансира тази сила. ..

✨ Нашето вдъхновено от природата колие Hülya представлява баланса между интензивна страст и чиста любов.

✨ Сребро проба 925, кварцови бели циркони, червен и зелен нефрит, полускъпоценни камъни.
Издълбани и ръчно изработени от нашите майстори.

✨ Колието Bendis Hülya е специално проектирано за серията „Family“ от бижутерската компания Bendis Design и е патентовано от Ay Yapım.

Чудих се да сложа ли това, но тъй като е обобщеното ми впечатление от епизода, слагам го - със силната надежда да не се стига дотам!!!

И нещо красиво от прекрасната Серенай Simple Smile

https://vk.com/wall-95397133_26742

Чудесен ден!

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 08:48 от AniMae

Общи условия

Активация на акаунт