Американски колеж - двадесет и седма тема

• 66 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Мисля 220

# 76
  • Sofia
“Колежът приема 180 кандидати, завършили 7. клас и класирани въз основа на техните резултати от приемния изпит. 

След публикуване на резултатите, първите 110 момчета и 110 момичета получават покани за записване.“

# 77
  • София
Значи са 220 , ама все се обърквам с тези малко свръх бройки, които са за отказали се и незаписали се. Горе-долу това си е съотношението последните години 3,5 за 1 място.

# 78
  • София
Приемат 180 кандидата. Канят 220, но винаги сред тях има такива, които не се записват. Така че остават 180 ученика.

# 79
  • Sofia
Приемат 180 кандидата. Канят 220, но винаги сред тях има такива, които не се записват. Така че остават 180 ученика.
Здравейте,
Искам да попитам, освен тезите които са се падали последните години, има ли къде да се видят и останалите части от изпитите?

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 18:45 от Sashy

# 80
  • София
Тук са части от изпитите, които са се падали предишни години
https://www.acs.bg/media/5345/examguide_final2022_3.pdf
На първа страница в тази тема има също снимки на отрязъци от предишни години - погледнете ги.
Имам съмнения, че бях събрала още 3-4 подобни снимки от други години, които ги няма на първа страница, но явно съм ги изтрила и не ги намирам . Това е от оригиналните изпити налично в мрежата.

За намаление на таксата се кандидатства всяка година т.к. в документите се вписват факторите отнасящи се за част от предходната и част от настоящата година, а те биха могли да бъдат променливи (т.е. можете рязко да забогатеете или рязко да обеднеете).

# 81
  • Sofia
Тук са части от изпитите, които са се падали предишни години
https://www.acs.bg/media/5345/examguide_final2022_3.pdf
На първа страница в тази тема има също снимки на отрязъци от предишни години - погледнете ги.
Имам съмнения, че бях събрала още 3-4 подобни снимки от други години, които ги няма на първа страница, но явно съм ги изтрила и не ги намирам . Това е от оригиналните изпити налично в мрежата.

За намаление на таксата се кандидатства всяка година т.к. в документите се вписват факторите отнасящи се за част от предходната и част от настоящата година, а те биха могли да бъдат променливи (т.е. можете рязко да забогатеете или рязко да обеднеете).
Много благодаря!

# 82
  • София
Браво за отличните резултати на есе. Това е максимумът, нали?
За да не си помислите, че отглеждам гении , моя е грешката, не са максималния брой точки на есе.
15% , проверих.
Реално от 20 възможни, са изкарали по 15 , нещо такова.
Но начина на обяснение с хамбургер явно се усвоява Simple Smile

# 83
С гордост и вълнение споделям данни от писмото на директорката, което детето е получило днес: за първия срок 377 ученика са в Президентския списък (успех от 5.9 до 6.00)!!! В почетния списък са 254 деца с успех от 5.5 - 5.89 !!! Това е изключително висок успех и то на фона на усилията, които се изискват, за да се поддържа такова ниво на оценките. Браво на децата и на преподавателите им! Браво и на директорката за пряката комуникация с учениците и за изнесената статистика - аз поне за пръв път виждам такава в колежа.

# 84
Ухаааааа,
Ето на това се казва сериозен резултат! 631 деца от общо 954 са в тези 2 списъка.
Това са 66% от учениците в Колежа😱
Браво за труда и положените усилия!

# 85
  • София
Ние вече два пъти получаваме такова писмо. Няма да крия, приятно е много, особено като са много учениците.

# 86
Ние вече два пъти получаваме такова писмо. Няма да крия, приятно е много, особено като са много учениците.
Сигурно за 8 клас не изпращат, защото ние сега сме в 9ти клас и за пръв път получихме, а успехът не се е променил спрямо миналата година.

# 87
Да, 8 не влиза.

# 88
И моят син е в бройката 377. Запознати ли сте с привилегиите, които дава  този списък и като цяло каква е ролята му?

# 89
Привилегията е "потупване по рамото пред строя", закуска с президента на Колежа и моливче с логото Wink поне така беше допреди Ковид да спре закуските...

Общи условия

Активация на акаунт