Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 109
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Още не съм решила, защото навигацията ги дава почти на еднакво разстояние, единия е на 10 мин, а другият на 11мин.

Видях пост в септемврийската група "  рецепта за бебета, ам с ориз" и една дама ме тагна за мнение , написах това което съм чела преди време за ориза ще копна направо коментара ми, ще ми е интересно вие какво мислите по въпроса, давате ли на малките ориз и обработвате ли го по някакъв начин?

"и аз съм чела, че ориза съдържа много арсен и е вреден за бебетата, предвид количеството изядена храна към теглото им, те приемат доста по голямо количество арсен от възрастните, а и те са по чувствителни към арсен, което е вредно за развитието на нервната им система. Бебешките храни БИ трябвало да са тествани за арсен и да нямат голямо количество, за това им давах на мойте оризова каша, но вече ще въвеждам други видове. За готвенето на ориз за бебе, знам че арсена се извежда с водата, трябва да се кисне оризът 48 часа, като му се сменя водата на 6-8 часа, за да излезе арсена и да се вари в съотношение 6 към 1 и пак  да се сменя водата няколко пъти докато се вари.   Наистина се готви трудно за бебета ориз! Трябва да се накисва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за бебета , дори и за възрастните е препоръчително, за да си спестим поне малко отрова на организмите ни!"
  ето и един линк взет от същите коментари, за вредни храни за бебето.
https://edition.cnn.com/2019/10/21/health/avoid-toxic-metals-bab … llness/index.html

Lizi, до кой befit ще ходите?

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 20:44 от Lizi:) :)

# 586
Ами аз мисля , че ако не яде ориз всеки ден няма проблем.Аз лично не съм варила ориз все още(само оризова каша съм давала)  , но като цяло гледам да редувам храните - ако днес съм дала попара със сирене утре давам извара с банан, ако днес съм дала сутринта каша пшеница/ръж, следобяд ще дам елда , ако пюрето днес е било с картоф, утре ще е с тиква ,  в други ден примерно с ориз.Предполагам всички правим така и не би трябвало да има голямо натрупване на определени вещества .

# 587
Чудно защо като е толкова вреден го слагат в повечето пюрета🫤Не го знаех.Иначе водата в пластмасовите бутилки е доста,доста токсична😀Ама за нея не се развиват теории. Аз давам веднъж седмично ориз,готвя и както писах,но се случва да дам на четири дни веднъж понякога🤷♀ Чакам другият месец като” Балканче на баир” и я записвам на кухня☺Нямам търпение😉Не знам какво да и правя вече. Днес беше на броколи,киноа и пиле,а утре е на спаначена супа. Мисля да я застроя с кис мляко,а жълтъка ще си е варен. В други ден ще дам телешко. ММ взел и направих сурови заготвоки. Смятам така като готвя че е по добре месцето да ври със зеленчуците,да си пусне сосчето☺

# 588
Даа , бебешката вода би било редно да е в стъкло.Междудругото преди да забременея бях минала изцяло на стъклени бутилки с вода(на работа).Тогава четох колко е вредно за яйцеклетките да се пие вода в пластмаса .Разбира се покрай водата бях намалила на минимум алкохол и цигари , пиех пчелен прашец , че и Мака 😀 луда работа.
Малко се отплеснах от темата 😀

# 589
Даа , бебешката вода би било редно да е в стъкло.Междудругото преди да забременея бях минала изцяло на стъклени бутилки с вода(на работа).Тогава четох колко е вредно за яйцеклетките да се пие вода в пластмаса .Разбира се покрай водата бях намалила на минимум алкохол и цигари , пиех пчелен прашец , че и Мака 😀 луда работа.
Малко се отплеснах от темата 😀
Много точно. Аз пшеничен зародиш доста консумирах за качество на яйцеклетките. Иначе съм пила витекс,мака,коензим ,селен и други глупости. Репродуктивния беше ни изписала едни хапчета за двамата Профекунд,та курса беше тогава солиден,но ефект май нямаше особен😀

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 22:05 от Милото

# 590
Аз като отворя една каша,давам само нея и сега ме замислихте дали в грешно?🧐Примерно тези дни е само на пшеничен грис и някакъв плод по избор.Дали е вредно?Не се бях замисляла,че трябва да редувам кашите.
Иначе от утре започвам попарата.На 7м и 10 дни е Даяна.

# 591
Аз като отворя една каша,давам само нея и сега ме замислихте дали в грешно?🧐Примерно тези дни е само на пшеничен грис и някакъв плод по избор.Дали е вредно?Не се бях замисляла,че трябва да редувам кашите.
Иначе от утре започвам попарата.На 7м и 10 дни е Даяна.
[/quote
Аз редувам кашите елда,просо и една с 3 зърна(спелта,овес и ечемик)Повече видове не вземам,защото ги хвърлям нали имат срок от 3 седмици☺

# 592
Аз предлагам и грис ( обожава го) и нишесте. Може ли са споделите идеи за играчки, на Ники като че ли взеха да му омръзват неговите и трябва нови да му купя.
Заместихте ли закуската, чудя се дали му е време вече, на 7 ++ е и много лакомо се облизва на всичко

# 593
Аз предлагам и грис ( обожава го) и нишесте. Може ли са споделите идеи за играчки, на Ники като че ли взеха да му омръзват неговите и трябва нови да му купя.
Заместихте ли закуската, чудя се дали му е време вече, на 7 ++ е и много лакомо се облизва на всичко
Какво нишесте и как го приготвяш? А и грис какъв? Пламенка е със заместена закуска вече 20 дни. Обожава попара и кус кус,но докато стигнем до тук не ме питай какво беше😀Иначе играчки си има доста тя,но мисля другия месец на намаленията да и взема такава интерактивна масичка😀

# 594
Какво нишесте и как го приготвяш? А и грис какъв? Пламенка е със заместена закуска вече 20 дни. Обожава попара и кус кус,но докато стигнем до тук не ме питай какво беше😀Иначе играчки си има доста тя,но мисля другия месец на намаленията да и взема такава интерактивна масичка😀

Предлагала съм нишесте банан и грис на Слънчо и много ги хареса. Днес хапна грис  халва, която в последствие видях, че е с канела, но пък всичко си изяде и нямаше проблем. Иначе съм купила грис съвсем обикновен и вече 2 пъти му правя и си го изяжда с удоволствие. Следвам инструкциите от опаковката , като заменям млякото с вода и накрая добавям АМ ( за да не губи протеина). Нишесте домашно му приготвих и му направих бисквитена торта, хапна ама не беше неговото ( може би стана доста гъсто или бисквитите не бяха подходящи )
Чудя се за кус куса , взела съм на бебелан -звездички за 4+ но се чудя, той като не може да ги дъвче, така ли ще ги гълта ( като пуйче🤪). Преди няколко дни си изкарах ангелите, баткото му дал няколко топченца от неговия кус кус, и детето си ги изака както си ги е преглътнал. Та докато ми каже какво е направил ми побеля косата.
С чай ( какъв?) или с вода правиш попарата?

# 595
Аз също и правих бискв торта онзи ден и да ти кажа изяде я,но я правих с царевично нишесте. Ама нишестето го направих с вода и стана блудкаво. Бисквитите ни бяха на Холе без захар от спелта супер твърди и ги сюрпирах с АМ,станах на много гъста каша.Намачках малко банан и сложих. Нишестето нямаше как да го приготвя с АМ,защото ще си загуби полезните съставки. Аз също имам бананово нишесте,но нещо не ми се дава все още😀Пламена мрази парченца,но яде от същия кус кус на Бебелан,който си взела,но нашия е 5+. Той е супер миниатюрен така ме споко☺

# 596
А какви столчета за кола сте взели?Или ако не сте все още,тогава какво сте си набелязали?
Мен нещо ми е много трудно да избера
С количка на сайбекс сме,но не ни харесват столчетата,съответно търся сега и ми допадат тези,но не знам какво точно да гледам..мнение имате ли ?
Реално коя марка се води най-добра в тази сфера?
За besafe съм чувала,но толкова.

# 597
А какви столчета за кола сте взели?Или ако не сте все още,тогава какво сте си набелязали?
Мен нещо ми е много трудно да избера
С количка на сайбекс сме,но не ни харесват столчетата,съответно търся сега и ми допадат тези,но не знам какво точно да гледам..мнение имате ли ?
Реално коя марка се води най-добра в тази сфера?
За besafe съм чувала,но толкова.

За съжаление в това отношение няма как да ти помогна,защото ние сме със Сийбекс. На Плами и е удобен доста,аз също съм доволна,но ние пътуваме предимно градско☺

За по нататък мисля да вземем Britax,Besafe или такъв който има последните краш тестове. Ако имаш фейс виж в страничката “Деца на борда”. Там има инфо кои столчета са след последния краш. Тези които си качила мисля,че не са,но този който казваш Besafe го имаше в списъка☺Това д разбира се ако си решила,че имаш възможност да отделиш повече финанси за столче☺

# 598
  • Пловдив
Информацията за арсена в ориза е полезна, благодаря за споделянето.
Аз не приготвям много ориз на Йоанна, тя не го харесва особено (все още 🙂 ) и вместо него предлагам елда, просо. Киноата и амаранта са много ситни и тя ги гълта, но не се усвояват от организма ѝ добре, защото в какъвто вид влизат, в същия излизат.
Както е написала Орехче, и аз се опитвам да давам глутен и без. Днешното ни меню изглежда така:

Закуска: попара (спелтови сухари + кърма, масло и сирене)
Обяд: Пюре от тиквичка, картоф, червена чушка и пуешко
СЗ: Просо с ябълка и канела
Вечеря: Кърма 220 мл

Столчета за кола аз не гледам, натоварила съм ММ с тази задача, но най-вероятно ще се спрем на някой модел на Maxi Cosi, който се върти на 360 градуса.

За играчките..Йоанна си има "фаворити", които ги слагам малко по-далече от нея, за да се опитва да стигне до тях (когато е спокойна, че тази сутрин е сърдитка голяма 😄 ). Една пластмасова низанка (гризка основата, на която се слагат ринговете), един охльов на Fisher Price (гризе му рогцата) и един комплект играчки за баня от Комсед (ейй много си ги обича тях)

# 599
Ние сме с Britax romer, Божидар заспива в него докато тръгнем. Доволна съм.

Милото аз приготвям царевичното нишесте с вода (става на прозрачно кремче). После довабавям две лъжици АМ и плод. Става страхотно и аз си хапвам и Божидар го обича много.

Още се мъчим на попара и качамак. Дъвче попарата много, харесва му, но повече от 60-70гр не е изяждал.

Картофи не обича и това е. Има ли повече от 20% картоф в пюрето НЕ.
Вчера едвам пробутах рибата с картоф, само на тавана не се качих са танцувам и пея.

Бях споменала, че имаме българка която скоро направи кухня, обаче за малко по големи. Тази седмица понеделник и четвъртък се вписваме и днес Божко ще яде червена леща и баница по бебешки (третото го забравих). В четвъртък ще има киноа в менюто. Аз затова я поръчах, защото вкъщи няма да има никога най вероятно.

Вчера му правих овесени ядки с банан за закуска, пак ново пак физиономии. Зле  сме със закуската ме виждам скоро да мога да я заместят. Проблема му е, че му омръзва май и то мноооооого бързо. Не иска да стои на едно място.

И сега се сещам ище нещо. Жената която готви кухнята, слага много малко сол (готви за по големи както казах). Аз помолих да му отдели без. Тя вметна, че е хубаво да се слага по мааааааалко сол, за да започват работят бъбреците на децата както трябва. Въпрос на личен избор....
Играчките..... Мъка мъка.
Интересни са му в началото, всеки ден ги въртим. После вземаме три колички и един самолет и отиваме в коридора на друга настилка да караме коли и пускаме самолета и така там с часове стоим.
Нищо не му е интересно почти. Не знам и какво да купя. И "домашните играчки" не са интересни.
Трябва да отида в железария и да накупя, панти, дръжки за врати и подобни. На такива места седи и чопли по половин час.
Вчера му изкарах, цял шкаф кутии, торбички за храна, кухненска хартия, фолио какво ли още не... Оставих шкафа отворен да си вади още, а той отиде на пантата и си игра с нея...

Общи условия

Активация на акаунт