Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 095
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Ние сме с Britax romer, Божидар заспива в него докато тръгнем. Доволна съм.

Милото аз приготвям царевичното нишесте с вода (става на прозрачно кремче). После довабавям две лъжици АМ и плод. Става страхотно и аз си хапвам и Божидар го обича много.

Още се мъчим на попара и качамак. Дъвче попарата много, харесва му, но повече от 60-70гр не е изяждал.

Картофи не обича и това е. Има ли повече от 20% картоф в пюрето НЕ.
Вчера едвам пробутах рибата с картоф, само на тавана не се качих са танцувам и пея.

Бях споменала, че имаме българка която скоро направи кухня, обаче за малко по големи. Тази седмица понеделник и четвъртък се вписваме и днес Божко ще яде червена леща и баница по бебешки (третото го забравих). В четвъртък ще има киноа в менюто. Аз затова я поръчах, защото вкъщи няма да има никога най вероятно.

Вчера му правих овесени ядки с банан за закуска, пак ново пак физиономии. Зле  сме със закуската ме виждам скоро да мога да я заместят. Проблема му е, че му омръзва май и то мноооооого бързо. Не иска да стои на едно място.

И сега се сещам ище нещо. Жената която готви кухнята, слага много малко сол (готви за по големи както казах). Аз помолих да му отдели без. Тя вметна, че е хубаво да се слага по мааааааалко сол, за да започват работят бъбреците на децата както трябва. Въпрос на личен избор....
Играчките..... Мъка мъка.
Интересни са му в началото, всеки ден ги въртим. После вземаме три колички и един самолет и отиваме в коридора на друга настилка да караме коли и пускаме самолета и така там с часове стоим.
Нищо не му е интересно почти. Не знам и какво да купя. И "домашните играчки" не са интересни.
Трябва да отида в железария и да накупя, панти, дръжки за врати и подобни. На такива места седи и чопли по половин час.
Вчера му изкарах, цял шкаф кутии, торбички за храна, кухненска хартия, фолио какво ли още не... Оставих шкафа отворен да си вади още, а той отиде на пантата и си игра с нея...
Каква е дозировката?

# 601
Не е фатално ако ядат една каша , но предполагам ако е разнообразно ще е по - добре.Закуска понякога предлагам , например както днес пи мляко в 3 през нощта, в 8 дадох каша.Столчето за кола ни е Авиатор на Лорели май беше.Много е удобно.
Любими играчки са гумени патета, кулата на фишър прайс, уоукъра ,  топка ,  но и аз искам да взема нещо ново , а не знам какво.
И сега да кажа новината :
Имаме си първо зъбче ,което се е подало и положението е крясъци , писъци и неспокоен сън.

# 602
  • Варна
И аз ще проучвам сега за столчета. Благодаря за препоръката за Деца на борда, запазих си този линк да прегледам после:

https://kidsonboard.bg/8-stolcheta-za-kola-koito-chesto-preporachvame/

# 603
  • Бургас / Славейков
Честито ви зъбче Орехче.
За столчето и ние имаме на Лорелли още не съм го сложила и сме с кошчето от Стокито.А и някой тук се беше произнесъл относно столчето ни.Че съм била потенциален убиец на детето си като съм го закупила това столче.И смятам да не  казвам нищо повече.относно столчетата.За играчките Митко играе с капачки от буркани ,торбички ,най -много играе с едни пластмасови ключове от един сортер къщичка.И топчета пластмасови.Попарата я яде с вода и сирене и масло,правя иза закуска качамак ,кус кус или овесени ядки с плод.Проблема при нас е че се събужда рано ,рано 5,6яде мляко и после заспива и закуската е към 9.Много ми се щеше да си поспа до сутринта.Буди се поне по един път на вечер.Незнам чудя се дали да не му вкарам някаква вечеря към 7и в 8.30млякото и да заспива ,дали ще се събужда пак рано.?

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 10:05 от pupelina

# 604
Каква е дозировката?
[/quote]

Милото, слагам 150мл вода в незалепваща малка тенджерка.
После две лъжици царевично нишесте, с малко връх. Бъркам с дървена лъжица, докато стане прозрачно почти и се сгъсти. Прехвърлям в неговата купа. Добавям две лъжици АМ (колкото искаш). Бъркам пак, става бяло отново, и добавям накрая плод по вкус. 😊

Честито зъбче на Ади Heart

Ние имаме 5 Animal See No Evil
С тази скорост до годинката ще са излезнали всички...

# 605
Бюджетът ни за столче  е почти неопределен,важно е просто да е наистина качествено и сигурно.Тези които качих,отпадат.Сега ми препоръчаха bebe confort 9-18kg,но се чудя.Сестра му на Мм били с такова и го похвали.
Тези на besafe просто ми изглеждат много масивни,не знам то най-добре да се пробва в колата ама едва ли ще стане.
Радост Тодорова беше споделила,че са закупили това axkid minikid 2 и че само то е покрило изискванията и.

# 606
  • Варна
Орехче, честито зъбче! При нас май ще има второ тези дни.

Пупелина, не се ядосвай за коментарите за столчето! За вечерята - аз я кърмя поне 1 път на вечер и пак става маааакс в 7:30 ... та не знам това ще приключи ли някога.

# 607
Ние сме с Britax romer, Божидар заспива в него докато тръгнем. Доволна съм.

Милото аз приготвям царевичното нишесте с вода (става на прозрачно кремче). После довабавям две лъжици АМ и плод. Става страхотно и аз си хапвам и Божидар го обича много.

Още се мъчим на попара и качамак. Дъвче попарата много, харесва му, но повече от 60-70гр не е изяждал.

Картофи не обича и това е. Има ли повече от 20% картоф в пюрето НЕ.
Вчера едвам пробутах рибата с картоф, само на тавана не се качих са танцувам и пея.

Бях споменала, че имаме българка която скоро направи кухня, обаче за малко по големи. Тази седмица понеделник и четвъртък се вписваме и днес Божко ще яде червена леща и баница по бебешки (третото го забравих). В четвъртък ще има киноа в менюто. Аз затова я поръчах, защото вкъщи няма да има никога най вероятно.

Вчера му правих овесени ядки с банан за закуска, пак ново пак физиономии. Зле  сме със закуската ме виждам скоро да мога да я заместят. Проблема му е, че му омръзва май и то мноооооого бързо. Не иска да стои на едно място.

И сега се сещам ище нещо. Жената която готви кухнята, слага много малко сол (готви за по големи както казах). Аз помолих да му отдели без. Тя вметна, че е хубаво да се слага по мааааааалко сол, за да започват работят бъбреците на децата както трябва. Въпрос на личен избор....
Играчките..... Мъка мъка.
Интересни са му в началото, всеки ден ги въртим. После вземаме три колички и един самолет и отиваме в коридора на друга настилка да караме коли и пускаме самолета и така там с часове стоим.
Нищо не му е интересно почти. Не знам и какво да купя. И "домашните играчки" не са интересни.
Трябва да отида в железария и да накупя, панти, дръжки за врати и подобни. На такива места седи и чопли по половин час.
Вчера му изкарах, цял шкаф кутии, торбички за храна, кухненска хартия, фолио какво ли още не... Оставих шкафа отворен да си вади още, а той отиде на пантата и си игра с нея...

А с кой модел точно сте?Сега ги погледнах,много ми допадат и са в списъка с последните краш тестове,но има няколко модела.

# 608
Орехче, честито зъбче и от мен!
То и нашето първо излезе предната седмица, аз бях споменала де....реакция никаква. Е, и аз съм майка и то на второ, но и нас като родители ни вълнува появата на зъбки.

Ние не ползваме високобюджетно столче затова не мога да дам мнение по въпроса.
Играчки за сега й харесват тези, които са удобни за гризане( заради зъбките явно).
Една пееща и светеща книжка с твърди корици получи тези дни и също започва да й е интересно. И най вече тези дни се " гонят ( пълзейки)" с кака й из кухнята.

# 609
Nessa с втория модел сме SWINGFIX I SIZE. И той е доста голям. Ние сме с джип, имам чувството, че в по малка кола не може да се събере. Но само се заблуждавам най вероятно, просто ми се струва много голям, сравнявам с предния може би.

Аз нямам сирене за днес. Ще правя пак овесени ядки. Но мисля да ги добавя към едно готово пюре на Холи в което има малко, пък да видим. Какво ли ще стане ако добавя още две лъжици, той си го харесва това...

# 610
Ние сме с britax romer dualfix 2r, мисля че не покрива само най-тежкия краш тест, но него не го покрива нито едно столче, което има опция за возене по посока на движението. А dualfix 2r се върти на 360 градуса и може да се вози и в двете посоки детето и е много удобно за самото слагане и нагласяне на бебето. С изофикс основата си е обемен. Ние го поръчахме от немския Амазон чрез превозвач и ни излезе много изгодно.
Вчера Ава стана на 8 месеца и започнах да предлагам попара за закуска, хапва си, но не ѝ е любимото. Скоро мисля да направя мъфини, ще включа кус кус, качамак, палачинки, някакви подходящи банички и ще гледам да я разнообразявам закуската.
Вече е абсурд да я доприспивам, като се събуди директно си сяда на леглото 😃 Постоянно е на 4 крака, но стъпва на петички вместо да седи на колена и пълзенето може да ни се размине. Започна и да се изправя като се набира по мен най-често, но краката ѝ са разкрачени почти на шпагат😃
Любима играчка май няма, радва се на кученцето на Фишър Прайс, заиграва се с низанката и напоследък много обича да дърпа връзки. Последната играчка, която ѝ взех - музикална топка я ужасява 😃 за сега сме я прибрали надълбоко в кошчето за играчки.

# 611
А попарата в колко часа я давате?Тя попринцип яде в 7 и после в 10:30,но днес яде първо хранене в 9 и не знам как да ги наглася.

# 612
Ангелова рецептите моля ги пиши тук като правиш нови нещица ,моля😀Черпя си идейки. Нашия стол на Сийбекс също няма последния краш,но това го разбрах вече като е купен😀В предвид,че е скъп няма да купя скоро нов,поне докато не се наложи. Пламена вече яде вечер когато и падне. Днес яде в 4часа сутринта АМ. Закуската и е в 9:30 (днес кус кус)за да огладнее добре. Обяд между 13ч/13:30ч днес ще е зеленчукова спаначена супа. Каша яде към 17ч/17:15ч(днес ще е каша просо с плод) и в 21:30 АМ и спинка. Устройва ме режима и за сега ще е така☺
Честито зъбче,Орехче! Много е сладка☺
Пуполена всеки си решава какъв стол да вземе,така че не се връзвай. Всеки си знае възможностите и  да  пази Бог децата ни и нас на пътя ,пак кой каквото иска да си говори☺

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 11:09 от Милото

# 613
  • Варна
Еее Анчо, знаем вече, че не всеки коментира всичко, вече сме се “дращили” за това. И на Габи излезе преди 10 дни, аз се вълнувах много. Не знам дали някой ми е честитил чак. Но знаеш, не е било умишлено! И за 5ти път да си майка, пак ще се вълнуваш 🤗

Ох, ние сме с кошница на сайбекс и беше скъпа, ама много пищи вече и тайно се надявам да може да се вози, ако купим друго.

От тази седмица сме в следващата група на Киндиру за пълзене - много яко! Тя не вдига дупето де, някакво странно плъзгане прави, но се движи по някакъв си начин.

# 614
Еее Анчо, знаем вече, че не всеки коментира всичко, вече сме се “дращили” за това. И на Габи излезе преди 10 дни, аз се вълнувах много. Не знам дали някой ми е честитил чак. Но знаеш, не е било умишлено! И за 5ти път да си майка, пак ще се вълнуваш 🤗

Ох, ние сме с кошница на сайбекс и беше скъпа, ама много пищи вече и тайно се надявам да може да се вози, ако купим друго.

От тази седмица сме в следващата група на Киндиру за пълзене - много яко! Тя не вдига дупето де, някакво странно плъзгане прави, но се движи по някакъв си начин.
Нали си в дилема за столче. Имаш време да разгледаш ,да почетеш и другия месец на намаленията да вземеш. На Плами го взех на намаление 20% което от 800 и нещо си ми седна на 660 някъде(ноември на черния петък го взехме)☺

Общи условия

Активация на акаунт