Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 053
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Много сте се разписали, не мога да изчета 😂

Миша ми спрятока - вади зъбче, но то расте супер бавно и аз спя супер малко 😂
Отделно нещо става и с дневният сън, май минава на 2 дремки, но понякога са кратки и аз се занимавам само със сметки на интервали.

Ангелова, искрено благодаря за рецептата за мъфините, тьрсих нещо такова, а мерилките на лъжици и чаши са ми любими, че нямам везна.

Неса, бях купила това второто корито като се роди Миши и не измислих как да къпя новородено там 😂 стори ми се много тясно за по-голямо дете, но го виж на място. Моето го върнах.

За столчетата, аз в сряда прибраз любима а ми Doona, защото просто едвам го напъхвах вътре и то само с дрехи, без якета и жилетки, а се води до 12кг (той е сигурно 11вече). Сега сме с BRITAX RÖMER car seats, DUALFIX 2 R, Миша се кефи че е на по-високо и си гледа през прозореца, докато не заспи, което вече е проблем. С дуната беше супер - вадя и возя, а сега трябва да го сложа в раницата или на количката в магазина. И за басейна ще ми е неудобно да го разнасям…

За второ дете нямам емоционален и физически ресурс, поне за сега, но си мисля, че ако ми се подобри материалното състояние и имам възможност за клининг и бавачка, може и да се замисля. За това съм с имплант в ръката, да не се изнервям излишно 😂

И на мен на 22г ми слагаха диагноза СПКЯ, имах разни хормони извън границите, но след години явно или са се саморешили проблемите, или са били грешни диагнозите.

# 646
  • Велико Търново
Имам много познати с СПКЯ , които си имат по няколко дечица, та това мисля, че не е чак толкова голям проблем.
То като се случи не връщаш , особено след години опити 😁. Да сме здрави, да изкарваме пари и да можем да си гледаме дечицата.
Онзи ден си говорихме, че още едно искаме, но само ако стане по естествен път, и баба му ни погледна и вика , че сме били луди, кога сме щели да живеем. Ама за мен това е смисълът на живота, вече и място имаме, поне това няма да мислим 😁.

Вчера мусаката много се хареса, но днес ще дам готово пюре, че не ми се готви нищо. А не искам пак да давам леща или мусака, затворила съм по 4 бурканчета. Утре ще мисля какво да сготвя за разнообразие.

# 647
Аз днес и готвя булгур с телешко, морков, пипер и домат. Дано да става за ядене. Утре и е ден за риба и ще видим какво ще е.

# 648
Аз днес за закуска по идея на Анчо,дадох корнфлейкс с АМ+ манго и ябълка(пюре),обаче нещо ябълките са ми кисели доста и стана като кисел😀Хапна го разбира се🙄За обяд ще и правя пилешка супа,а за СЗ ще е каша 3 зърна и плодово пюре☺

# 649
Pupelina, честито, честито, честито, страхотна новина!!! Мъжът ми сякаш иска още едно бебе, аз не, стигат ми толкова 😄 Макар, че често си мисля какво ще е ако имам още едно, ама вече да е момченце. Nessa, и ние взехме това столче, изглежда сякаш й е удобно, само на мен ми е трудно закопчаването на коланите, дано на нея пък да й е трудно разкопчаването 😄. Мъжът ми не беше доволен, че предната седалка не може да се бута много назад, защото столчето заема повече място заради изофикса. Аз се возя на седалката пред столчето, висока съм 1,70 и ми е добре, нямам драма, но той от време на време си мърморка.

# 650
Не знам защо няколко поста виждам да  честитят на Pupelina като Пламинго е бременна,но според мен е знак от съдбата Pupelina,че скоро може и ти да си в кюпа😀😀😀Както се казва три за щастие 😘😀😀

# 651
Ven4e44 точно се чудех къде се изгуби.
М.Ангелова мъфинчетата и рулото как ще и ги даваш - на дребни парченца или голямо парче тя да си го държи и яде ? Аз от последния път с оная бисквита вече ме е страх бая да и давам нещо сама да си го държи.Вчера една приятелка и даде солета - припотих се три пъти и накрая и я взех 😀 А киселото мляко чисто ли и го даде , сравнително добре се е приело Simple Smile
Междудругото и аз мисля да дам малина - ако не днес , то тия дни , само че в купвшко пюре.А да ви питам не е ли добре да си имаме вкъщи нещо противоалергично , в случай на ухапване от насекомо или ако прояви реакция към храна ? Специално за ядките си мисля като започна да въвеждам тахани.
Ади днес опитвайки се на повивалника да седне от легнало положение, стигна до някъде и се метна по корем да си вземе кремовете.Направо става опасна.Отделно , че лази бързо(по нейния си начин с издърпване с ръце) из цялата стая и само да изляза замалко е докопала някой кабел, или гърнето ако е било в стаята, или сушилника ....
Честити зъбки и на останалите !
Пламинго мина ли вече БХС или още е рани?

# 652
  • Пловдив
И аз малко се обърках коя мама е бременна, но Милото изясни въпроса 🙂
2-3 месеца след като родих, исках второ дете, сега не съм чак толкова навита, но ако се случи, няма да го върнем. Хубаво е да са поне две дечица, да се пазят след време, че света и без това е едно гадно място, а да си сам никак не е хубаво.

Тази сутрин дадох фурми (взех сушени от ДМ) за закуска, заедно с овесени ядки и банан.
Шапка ви свалям на тези, които разнообразявате със супи, мъфини и други. Аз готвя от самото начало на захранването и на моменти съм пълен парцал. Правя лентички на фурна от тиквичка, морков, които Йони гризка (стига мама или тати да държат лентичките), тя още не може да държи храна и да си я сложи в устата. Мачка я, сякаш е нещо мнооого странно и дотам.
Почвам да се замислям да я запиша на кухня, за да се пусна малко айляк и аз.

# 653
Орехче, давам храната с различна консистенция от пюре/каша на едри парчета - цял мъфин, палачинка, ягода, да си ги държи и яде сама. Вчера ѝ правих пюре от картоф, пащърнак и морков и оставих на пара няколко дълги парчета, които да гризка, докато ние обядваме. Първо хапваме ние, слагаме и я на стола и даваме коричка хляб или парче зеленчук да гризе и после храня нея. И тя мачка, но все нещо стига до устата ѝ. Дори вчера като давах попара си събираше трохичките с пръстче 😃 киселото мляко го дадох чисто, ужасно потресена беше от вкуса му 😃
Трети ден не я приспивам на гърда през деня, замести и закуската от раз. Мисля, че ще се ориентирам към приключване на кърменето малко след годинката и сега гледам да ѝ направя режим с твърдите хранения. Солети, гризинки и бисквитки изобщо не мисля да предлагам на този етап, освен ако не са част от някое хранене.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 13:00 от M.Angelovaaa

# 654
Моя бъркоч тотално беше отказан. Изяде 4 лъжици, ревна и започна да плюе, викам си може да и е едро случайно. Пасирах го. Същата работа. А го опитах, вкусно е. Или я дразни домата заради зъбите или не и хареса. Може пък и с пипера да съм прекалила, но вчера с почти същото количество нямаше проблем. Та от цялата работа го изхвърлих. Преди да го пасирам можех да го ям, ама пасирано не ми харесва. Приемаме, че домата е опитан и ще си се захранва с него на  детската кухня.  Като се прибера след Великден трябва да отида да пробвам да говоря дали ще я запишат, че да знам да вземам ли бележка на консултацията.

# 655
  • Велико Търново
Вики не харесва много киселите храни, гледам да слагам по - малко домати. Аз тъкмо се зарибих да ѝ готвя и то почти дойде време за кухня 😃😃.

Май Мони беше питала дали вече се чистят зъбчетата, не съм сигурна дали видях някъде отговор, ако има се извинявам. Долните са излезли наполовина, страх ме е да не ги изкривя ако почна от сега да ги чистя 😃. От горните единия вече се е показал и тази сутрин я чух как скърца със зъби...

Вчера с мусаката нямаше проблеми с картофа, днес намачках обикновен и сладък картоф с масло и сирене, е няма такова отвращение , направо ще ме умори това дете 😃.

Орехче, направо вече са си опасни, ние смъкнахме нивото на кошарата, на повивалника е същата работа, направо се хвърля с главата напред да докопа нещо 😃. А като ме види че отивам да я преместя от земята ако лази където не трябва, така се забързва, че чак ми е смешна 😃😃. Мен би не било страх да дам на чуждо дете храна, хич да не те притеснява да си казваш ако те е страх да не се задави.

Иначе не съм правила скрининг, направо пренатест както и с Вики, всичко е наред, живот и здраве септември месец  ще си има братче ☺️.

Момичета, ей сега като провлача крак и ви подбирам 😃😃

# 656
Вики не харесва много киселите храни, гледам да слагам по - малко домати. Аз тъкмо се зарибих да ѝ готвя и то почти дойде време за кухня 😃😃.

Май Мони беше питала дали вече се чистят зъбчетата, не съм сигурна дали видях някъде отговор, ако има се извинявам. Долните са излезли наполовина, страх ме е да не ги изкривя ако почна от сега да ги чистя 😃. От горните единия вече се е показал и тази сутрин я чух как скърца със зъби...

Вчера с мусаката нямаше проблеми с картофа, днес намачках обикновен и сладък картоф с масло и сирене, е няма такова отвращение , направо ще ме умори това дете 😃.

Орехче, направо вече са си опасни, ние смъкнахме нивото на кошарата, на повивалника е същата работа, направо се хвърля с главата напред да докопа нещо 😃. А като ме види че отивам да я преместя от земята ако лази където не трябва, така се забързва, че чак ми е смешна 😃😃. Мен би не било страх да дам на чуждо дете храна, хич да не те притеснява да си казваш ако те е страх да не се задави.

Иначе не съм правила скрининг, направо пренатест както и с Вики, всичко е наред, живот и здраве септември месец  ще си има братче ☺.

Ох,мила вървите да бременееш летните месеци.На мен баткото ми е роден септември,сега Плами юли все с голям корем в жегите,но аз си качвам стабилно така,че може би заради това ми са тегави бременностите на края,а и бебетата все са ми големи и на края ми е ад спането,ритането им. Пожелавам ти една много лека бременност,едно здраво бебче и Вики да е послушна кака🙂

# 657
  • Велико Търново

Иначе не съм правила скрининг, направо пренатест както и с Вики, всичко е наред, живот и здраве септември месец  ще си има братче ☺.

Ох,мила вървите да бременееш летните месеци.На мен баткото ми е роден септември,сега Плами юли все с голям корем в жегите,но аз си качвам стабилно така,че може би заради това ми са тегави бременностите на края,а и бебетата все са ми големи и на края ми е ад спането,ритането им. Пожелавам ти една много лека бременност,едно здраво бебче и Вики да е послушна кака🙂

Много ти благодаря ☺️☺️. Ами като се сетя колко намразих деветия месец (ако можеше без него) 😃😃. Иначе от една страна е по- добре лятото, че поне си ползвам дрехите, иначе трябва да сменям гардероба 😃 ( ама само това ми е като плюс) 😁. Килограмите ще свалим, да са здрави децата и ние покрай тях 🥰

Кога е твоето момче, ще видим дали ще му уцелим датата 😁.

# 658
Аз домат сложих много малко, около 2с.л и е доматен сок, от бутилка. Как ви звучи киноа с риба, че трябва да я въвеждам и нея.

# 659
  • Велико Търново
Аз киноа от скоро проядох и то само на салати, можеш да пробваш, тя все пак е без вкус и би трябвало да си подхожда .

Общи условия

Активация на акаунт