Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 063
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
А супер, бях я забравила тази рецепта, аз добавям и сода малко... Сега ще си направя, благодаря че ме подсети!

Милото, 17 ембриона уцеляха до 5ти ден, но бяха оплодени с икси, по нормалния инвитро начин, нито една от 8 яйцеклетки не се оплоди.
Мъжкия фактор беше 4 %.
 Болибон, и аз мисля че не винаги е спънката поликистозните яйчници или мъжкия фактор, някой път е до късмет, друг път до психика, не трябва да се мисли за това и така, ние изгубихме 4 години в опити, но има хора с много повече... Аз не вярвах, че ще се получи трансфера, в деня на трансфера си казах " тези жени от вън са направили вече по 4 - 8 инвитро процедури и не се е получило, а на мен ще ми се получи от първото , абсурд, не съм такава късметлийка!"  гинеколожката ми каза след трансфера,  " честито вече си бременна"  а аз кой знае как съм я погледнала, на ум си казах "да бе да", тя почна да ми обяснява, че трябва да вярвам, бях страшно скептична, особено след първия неуспешен трансфер предишния месец ... Но стана даже с две Joy
Спирам по темата... Да не спамя групата излишно Heart

Лизи сега се сетих какво щях да пиша още. Разбъркай си 1:1 мед, ракия, зехтин/масло. Хапваш си го когато те напъне да кашляш. Оставяш го да се разтопи в устата ти. На мен много ми помага. Вчера бях като теб и си разбърках, днес не съм кашляла. И да не помогне, няма какво да ти навреди. Аз лично много си я харесвам тази рецепта, с нея пресякох и кашлицата като бях с Ковид, че аз почна ли да кашлям стигам до пристъпи.
Да допълня моята Плами също е ИКСИ. С морфология между 0-1.5% въобще не ни пробваха за класическо инвитро☺

# 631
Да се поправя, столчетата за кола не са на Лорели, а на кика бо, объркала съм!

# 632
Анчо и Exsberry честити зъбчета, при нас още няма.
I.skela, много добре.
Pupelina, чудесни новини, аз пак съм пропуснала. Дай боже на всеки който иска.
И аз съм с ПКЯ, но при нас от 18 качеството не беше хубаво за сметка на количеството. Голямо изпитание е ин витро то, по много начини.
Милото, Пламенка е късметлийка.

Не знам за столчетата, зависи и от типа евентуален инцидент. Тествани ли са за преобръщане например? Аз бях в такава катастрофа няколко месеца преди да забременея и не съм сигурна кое столче би издържало. Аз се отървах с порязвания, но вратата беше влязла в съседната седалка на половин метър.Дано да не става и оня отгоре да ни пази.
Затова малкия ще ходи на детегледачка до нас за да не го разнасям с мен.
От утре съм на работа, малко ми е нервно. Не знам дали ще си почина или по-скоро ще се натоваря.
Да му мисли мъжа как ще се гледат утре.

# 633
Неса, за столчетата за кола, първо трябва да решите дали и колко дълго ще возите детето в посока обратна на движението. Ако искате да е максимално дълго, то може да си изберете нещо от списъка на Деца на борда. Ние сме с Britax Max Way и Britax Max Way Plus. Каката сега е на близо 3 години и половина и още се вози наобратно Grinning Столчетата от списъка на Деца на борда НЕ могат да се обърнат по посока на движението.

Ако искате да го возите по посока на движението, то може да прегледате столчетата, които са минали краш тестовете на ADAC. Другото нещо, което е от голямо значение е, дали колата ви има изофикс или ще монтирате столчето с колана на колата. Това е друго важно нещо. Нашите коли са без изофикс и поради тази причина много столчета отпаднаха.

Пускам една разкошна рецепта за палачинки с тиквички. За бебо бяха първите две, а в оставащата смес добавих сол за нас Grinning
https://poliyordanova.com/palachinki-s-tikvichki/

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 15:49 от Барбалена

# 634
Барбалена, нямам търпение да вкарам глутена и да пробвам да им правя такива неща за хапване Heart

# 635
Имаше питане за играчките.
От типа направи си сам капачки от буркани в пластмасова купичка са ТОП. 🤣 Бяха любими на каката, а сега и Ники много играе.
От тези за закупуване, тази топка е много интересна. Закупена от емаг.

# 636
Нашата кола също е без изофикс система, но то се оказа, че е са планки между седалката и облегалката. Взе от морга такива планки и ги монтира на нашата кола. Та сега си имаме и изофикс.
До колкото помня консултанта в магазина ни обясни, че всички столчета могат да се монтират с колана на колата. Просто няма да се ползва изофикс системата. Т.е тези с изофикс имат и възможност да се монтират с колан.

# 637
Ние мислехме,че нашата няма изофикс,но една мама от юлската група ми каза да проверя на вътре хубаво,че били скрити и с много пипане се оказа че имаме изофикс

# 638
Барбалена, с тази рецепта ме подсети, че мога да дам на бебка от рулото от тиквички, което правя. Изглежда по същия начин като от снимките в линка, само че аз не слагам мляко и брашно. Настъргвам няколко тиквички (зависи от големината на рулото), изцеждам ги и ги смесвам със същия брой яйца и копър. Мятам омлета върху намазана хартия за печене във фурната и като изстине мажа с мус от сирена. Ще направя тези дни и ще ѝ дам от омлета.
А за утре ще направя мъфини с малини, ако ММ открие овесени ядки в кварталния магазин 😃 ако не, ще закусва качамак госпожицата 😃 качвам рецепта на мъфините в коментар.

# 639
  • София
Лелее, вие сте изписали света.
За играчки - малката има три кошници (аз им казвам панерчета) с играчки и ги редувам из стаите. Тя си сяда, вади и играе. Не успява още да пълзи и това с кутията с играчките и е достатъчно, може да изкара така и 40-50мин. В момента най-много харесва едно плюшено агънце на Чиполино с бял шум и песнички и гризалки и дрънкалки. Общо взето всичко, което издава шум. Днес я оставих с пакет мокри кърпи в леглото, за да отида до тоалетната и като се върнах беше махнала лепенката и я дъвчеше, направо се препотих от черни мисли какво можеше да се случи.
Вчера една приятелка ми пробута проходилка, реших, че ще я слагам за по 10-15мин за разнообразие. Обмислям обаче да купя уокър. Харесах на Чиполино един вариант, който е 3в1, от уокър може да не преобразура в интерактивна масичка. Така поне, ако не го ползва по предназначение, да играе на масичката. Някоя от вас виждала ли е такива, дали са стабилни? Вчера в нашия Хиполенд го нямаше да го видя.
Аз казвах и преди, много съм зле и назад със захранването, но и ковида доста и помогна да не иска твърда храна. Все още предлагам пюре само покрай обяд 🤣. Е, през останалото време хапва с нас хляб, банан, бисквита, кюфтета и правих. Днес баткото я захрани с принцеса, оставил си чинията на пода при нея да си играят и като отидох при тях тя гризеше коричка с Народна Кайма. А то това е такава Кайма, че май е захранена вече с всичко 🤣.
Много се радвам за Пламинго, стискам палци и на Милото и на други, които искат дечица с по-малка разлика. Аз се отчетох на държавата и себе си 🤣. Две деца са ми тамън, както се казва. С тези кредити и ипотеки нямаме и възможност за трето. Ако се случи, естествено, че няма да го върнем, аз съм против абортите, но предпочитам да си останем с двечки. Иначе забременявам лесно, с баткото на 4-5м не много упорити опити, а с малката от първия месец.
Малката ще я прехвърлям в столчето на големия, а за него ще купуваме ново. Трябва обаче да се консултирам дали само такава седалка отдолу или бустерна, защото той е вече 26кг.
Честито на всички озъбили се бебета. Йоана има два и се белее трети долу.
I.skela, браво за добрите резултати. Доволна ли си от доцентката? За едни познати питам, тяхното детенце има нужда от преглед, че откриха ешерихия коли в урината.
Аз продължавам да кашлям, явно е някакъв Лонг пост мост дъра бъра ковид, обаче е ужасна. На малката почти и мина кашлицата, но е до четвъртък на инхалации и вече само като види накъде я нося и почва да реве. Правя и ги с детски, иначе просто няма шанс.
Та така, пописах си и аз повече.

# 640
Оле имаме бременна ли Simple Smile
Изтървала съм някъде по трасето Simple Smile
Честито ,и пожелавам на всички, които искат, лесно забременяване.
Аз съм категорична, че искам само 1 дете Simple Smile
Освен ,ако не ми щукне друго след някоя друга годинка.
По темата със столчетата, и аз съм с Чиполино.
Много съм си доволна от него , на малката много й харесва и виждам , че се вози с кеф.
Днес бях решила, че ще замествам закуската вече, обаче Стефи ме саботира.Бях й направила овесени ядки с кисело мляко, такова плюене и стискане на устата беше, че си ги изядох аз.
Утре мисля да дам попара, дано я хареса, че иначе трябва и сутрин да е на каши.
Вие какви закуски давате?

# 641
От толкова търсене цял ден в интернет,накрая клоня към сайбекс за столче за кола.Хайде сега моля майките,които казаха че са със Сирона,да споделят мнение😄❤Виждам,че има няколко модела,май S и Z size?

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 20:37 от Nessa

# 642
От толкова търсене цял ден в интернет,накрая клоня към сайбекс за столче за кола.Хайде сега моля майките,които казаха че са със Сирона,да споделят мнение😄❤Виждам,че има няколко модела,май S и Z size?

Ние сме с този модел. Не знам разликата каква е !Аз съм доволна. Монтиран е вози се на обратно на движението.Аз го избрах ей така на майтап. Принципно като се събудя сутрин и имам прозрение за нещо то трябва да се случи. Така беше и със стола. Имаше 20% намаление в Raya Toys и го поръчах. Изключително коректни дойде за 3,4дни! Много съм доволна☺Удобен е на Плами.

# 643
  • Велико Търново
Оле имаме бременна ли Simple Smile
Изтървала съм някъде по трасето Simple Smile
Честито ,и пожелавам на всички, които искат, лесно забременяване.
Аз съм категорична, че искам само 1 дете Simple Smile
Освен ,ако не ми щукне друго след някоя друга годинка.
По темата със столчетата, и аз съм с Чиполино.
Много съм си доволна от него , на малката много й харесва и виждам , че се вози с кеф.
Днес бях решила, че ще замествам закуската вече, обаче Стефи ме саботира.Бях й направила овесени ядки с кисело мляко, такова плюене и стискане на устата беше, че си ги изядох аз.
Утре мисля да дам попара, дано я хареса, че иначе трябва и сутрин да е на каши.
Вие какви закуски давате?

Благодаря ☺️ , аз бях писала във фейса, ама май не всички имат 🙂

Неизвестна, направо ми става жал като видя Вики как мята ръце и иска да бяга като ѝ чистя нослето.
Още малко е останало, дано вече да се оправите и да ви подминават болестите

# 644
Редактирам се:Имате ли мнение,лично или от ваши познати,за тези две ванички?

Тъкмо и аз това се чудя,каква е разликата.Но сигурно ще посетим магазина им във Варна.Благодаря ти за съдействието🌸
Честито ,Пламинго❤аз не съм в тази група във фейсбук и съм пропуснала.Чудесна новина.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 23:45 от Nessa

Общи условия

Активация на акаунт