Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 077
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Моята прави вече опити за пълзене. Цяло чудо е, че за четирите дни, в които батко и си беше вкъщи не я научи. Добре, че не знае как. Но е въпрос на дни да тръгне. Но пък от вчера се научи да сяда сама. Минава от седнало в легнало положение, това си го можеше, и после като и писне да се търкаля сяда пак. Вчера си мислех в началото, че или каката или баткото са я сложили седнала, но излезе, че само си сяда детето. И тази нощ за първи път от около седмица може би спа спокойно. Явно съвпаднаха ваксина, зъб и скок в растежа. Като се замисля даже леко ми се размина, ако беше кака и тази една седмица едва ли щях да съм спала и 5 часа общо.

# 616
Честито ви зъбче Орехче.
За столчето и ние имаме на Лорелли още не съм го сложила и сме с кошчето от Стокито.А и някой тук се беше произнесъл относно столчето ни.Че съм била потенциален убиец на детето си като съм го закупила това столче.И смятам да не  казвам нищо повече.относно столчетата.За играчките Митко играе с капачки от буркани ,торбички ,най -много играе с едни пластмасови ключове от един сортер къщичка.И топчета пластмасови.Попарата я яде с вода и сирене и масло,правя иза закуска качамак ,кус кус или овесени ядки с плод.Проблема при нас е че се събужда рано ,рано 5,6яде мляко и после заспива и закуската е към 9.Много ми се щеше да си поспа до сутринта.Буди се поне по един път на вечер.Незнам чудя се дали да не му вкарам някаква вечеря към 7и в 8.30млякото и да заспива ,дали ще се събужда пак рано.?
Не е ли рано за вечеря? В смисъл в 19 часа вечеря и после в 20:30 АМ,няма ли да му стане натоварено на коремчето?🙄Все пак ти си решаваш де☺Да ти кажа Плами заспиваше в 20 ч и ставаше към 7:30,8 ч сутрин. Сега заспива в 21:30,,22ч и пак става между 8 и 9. Днес се събуди даже в 7 ч изхака ми един в окото,не  я отразих. Въртя се говори си и пак заспа до 9ч😀Тя яде последно в 21:30 ч и наспедък от 3ч до 5ч търси АМ,но общо за 24ч има 5 хранения и не ми е проблем. Писна ми да и сменям режимите,така че ще е така в близкия месец😀

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:28 от Милото

# 617
За пластмасовите шишета не съм се замисляла, аз преди време имах много пластмасови купи в кухнята, в един момент всичко изхвърлих и взех стъкло, но за детските води, не съм виждала в стъкло.

За играчки, харесва ми една в амазон https://www.amazon.com/dp/B06XKMSMBF?ref=ppx_pop_mob_ap_share
Една майка ми праща клипчета на рехабилитация в Америка, страхотни играчки има на тази рехабилитация, това е една от тях.
Мислили ли сте за зъбчетата  трябва ли да се почистват вече или е рано, те мойте не ми дават да им бръкна в устатата, само стискат, но да питам... същата майка ми прати нещо което е взела за почистване на нейните деца, ще пусна линк и към него. https://www.amazon.com/dp/B09RQK8RKF?ref=ppx_pop_mob_ap_share

Столчетата за кола и на нас са ни ниско бюджетни на лорели с функция сън, още не сме ги ползвали. Изказа за убиец на деца или какво беше, няма да го коментирам Joy
Тази нощ беше много гадна, храних децата към 00:30 и си легнах, Сами се събуди в 1:30 и се изака, та сменях памперс, после към 3:00, но не исках да го храня, нали мъча да махам нощните хранения, той не плака много и се възползвах, но за сметка на това се будеше от всякакъв шум и само го подрусвах с кошарката, отделно съм още с хрема и не знам алергия ли е, настинка ли е, но ми идваше постоянно да кашлям, а  знаех че като се изкашлям ще ги събудя и през 20 мин ставах и ходех да кашлям в коридора... Накрая в 4:10 се предадох и нахраних Сами, а  Яна в 6:10.... Та почти не съм спала и ми е много криво, ММ също се ядоса, че не може да спи, от постоянното ми ставане, а е на работа...  И така, никой не спа, общо взето.

Редактирам се: забравих кой се чуди за вечеря, но да кажа, на едни познати с близнаци, педиатърката им е препоръчала, вечер преди лягане да слагат бисквити в млякото, от тези счупените на плазмон +4 и децата са спрели да се будят нощем, аз още не смея да им давам бисквити, защото има захар в тях, но някой ако знае нещо подходящо, нека каже.

Милото и ние изпихме доста витамини преди инвитрото, но мисля че имаше ефект, имах 32 фуликула и 30 извадени яйцеклетки, сега като ходим в София трябва да минем да подпишем документи за унищожаване на 14 ембриона, честно казано не искаме повече деца, но ми е много трудно да се съглася да ги унищожат.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 12:26 от Lizi:) :)

# 618
  • Варна
Аз имам такава четка за зъби накрайник за пръст и започнах сега с първия зъб да я ползвам с идеята за някакъв навик в бъдеще

# 619
Само Плами ли няма още зъбче?!🙄
Лизи ти си като мандра за яйцеклетки😀С какъв фактор сте били,много ембриони много нещо. Ние сме с мъжки фактор,но и резерва не ми е добре. Аз бях с едва 7 яйцеклетки и един ембрион оцеля до ден 5-Плами. Имам трансфер на два три дневни отрицателен. Пламена беше замразена година и половина. Живота и почна племенно и ударно и смятам,че ще е късметлийка в живота. Сънувах я още преди да я родя. Казвала съм сънят ми. Не се пазим от както стм родила,но не забременявам. Пламинго да се включи и да раздаде от бременния прашец за тези като мен,които искат още деца😀Като се замисля ако стане ралзиката с баткото докато се роди (в най-добрия случай ако стане скоро) ще е 16 години. Пак ще има подхвърляния от околните,че разликата е уау огромна😀Аз съм решила докато съм в майчинство да не се пазим,но после почна ли работа няма да се връщам пак отново в първи клас с бебе☺За инвитро повече не ми се мисли. Нямам излишни  финанси и стимулациите не ми действат Ок.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:26 от Милото

# 620
Милото, с мъжки фактор + поликистозни яйчници.
Пожелавам ти скоро пак да видиш две чертички!

Да ти кажа не е много добре да имаш толкова яйцеклетки, боли в пъти повече от секциото и много по дълго и е опасно... Препоръките на лекарката бяха две седмици на легло и да внимавам как се завъртам в леглото за да не усуча, огромните ми възпалени яйчници, при усукване се налага отстраняване на ячника. Дълго не можех да си седна на дупето, защоти имах усещането че яйчниците са ми там и ме болеше.
За секциото се бях подготвила за по голяма болка, а то се оказа песен, в сравнение с пункцията,за сравнение, на 7 ден след секциото бях в кауфланд да пазарувам, на 36 ден от пункцията още не бях излизала от апартамента.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 12:56 от Lizi:) :)

# 621
Милото, с мъжки фактор + поликистозни яйчници.
Пожелавам ти скоро пак да видиш две чертички!

Да ти кажа не е много добре да имаш толкова яйцеклетки, боли в пъти повече от секциото и много по дълго и е опасно... Препоръките на лекарката бяха две седмици на легло и да внимавам как се завъртам в леглото за да не усуча, огромните ми възпалени яйчници, при усукване се налага отстраняване на ячника.
Ужас! Важното е че всичко е в миналото и всичко си заслужава☺

# 622
  • Велико Търново
Ние сме вече на заместени закуска, обяд и СЗ, остана млякото преди лягане и през нощта.
За закуска днес направих овесени ядки с кисело мляко и много се хареса.

Вики отказва картофите в  пюре, откакто започнах да ѝ готвя манджи няма проблем и си го хапва. Днес правя мусака, дано да я яде, че направих доста за затворя в бурканчета. Вчера беше на леща , хареса я, не съм я пасирала, но трябва да видя следващия път какво да направя за тези пусти люспи, на тях много се цупи и си ги складира под брадичката 😃.

Ние сме със столче на Чиполино, който каквото ще да казва, както и Милото каза всеки според възможностите си, а и Бог да ни пази по пътищата!

След смяната на времето, Виктория започна да спи два пъти на ден по над 2 часа, обаче излезем ли на разходка дрямката ѝ е 40 минути, не знам как да съчетаят хем ядеше у дома, хем разходка преди времето ѝ за сън ..

Милото, раздавам и пръскам наред , само да не опраша някоя мама която не иска повече 😃😃.
Гледай да не го мислиш, аз определено не съм си и помисляла че мога да забременея след 4 години , ама уви, явно наистина човек като се успокои особено след ин витро и нещата се получават. Ние също имаме 3 замразени ембриончета, хич не искам да ги унищожаваме, но за сега всичко върви съвсем различно от предната бременност и ако тези болки са били от ин витрото просто не мога да си го причиня отново ☹️.

Лизи, вие ако не мислите повече за дечица, внимавайте, че и ние сме с мъжки фактор 😃.

# 623
Според моето лично мнение и опит поликистозните яйчници не са проблем за забременяване. Бях на 24г когато един лекар ми каза, че съм с поликистозни яйчници и не мога да забременея нормално, да съм се насочила към инвитро, а аз бях на профилактичен преглед и хич не съм се канела да забременявам тогава, то нямаше и от кого. Да не говорим, че спори с мен, че нямало начин да имам редовен цикъл, била съм се объркала. Как по дяволите мога да се объркам кога съм в цикъл така и не можах да разбера. Повече и не стъпих при този лекар. Та със същите тези яйчници успях да забременея и то три пъти, че и без усилия. Като ходих за потвърждаване на последната бременност докторката чак се учуди.

# 624
Много зависи от мъжкия фактор като цяло. При нас морфологията винаги е била между 0-1,5% което е най-важно. Всички са ни дефектни в главичките. Отделно и количеството на сперматозоиди в еякулята ни са малко,но пак са подвижни тип В,които принципно отдават като пол момичета. Бързо подвижни от тип А са момчетата☺Лизи 14 ембриона освен яйцеклетката за да се оплодят е важен и сперматозоида и то да преживеят  до ден 5 или 3-ти.Първите три дни от оплождането зависят от яйцеклетката. Ако преживят ембрионите първите дни смятат че яйцеклетката е добре,след това отговаря сперматозоида. При нас само един оцеля на 5 ден от 5 които чакахме☺Извинявам се на останалите,че се отплеснахме от темата за бебоците ни.
Пламинго аз не го мисля,ако стане стане ако не имам две деца вече. Много искам да си осиновим,но моят мъж се дърпа и не иска. Аз бих обичала още едно дете не зависимо дали е мое с генетичен материл или осиновено,то всъщност пак ще е мое де☺По критериите едва ли ще се впишем за осиновяване,но си го мисля доста често☺
От къде ще купувате тениски за бебчетата? Гледах в Зара ама май малко скъпички идват🙄

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:31 от Милото

# 625
Здравейте дами. Днес много сте се активизирали. 😁
Аз ще се хваля, днес водих Никол при доц. Гайдарова отново. Единия бъбрек вече не задържа урина, а другия е с намалено количество на за дръжка. Иска да я види пак след 6-7 месеца. Очакванията са ѝ да изчезне и за другия. Нараснали са нормално за възрастта си.
Днес направих и първия си успешен трансфер от стола за кола в леглото. 🥳

По темата за яденето, аз мисля да заместят вечерята след месец 2, а закуската и млякото преди ядене да запазя до годинката. После ще давам твърда закуска.

# 626
Благодаря ,момичета! Анчо , честито зъбче и на вас, нормално е да се вълнуваш!
i.Skela чудесни новини!
Пожелавам на всички ,които искат лесно да забременеят!Аз искам , но малко ме е страх пак да пия аспирини , да раждам и да мина през колики и зъби 😀
Аз не харесвам тениски , защото кръста остава голичък, но щв трябва да се заредя с боди тениски и потници.

# 627
Лизи сега се сетих какво щях да пиша още. Разбъркай си 1:1 мед, ракия, зехтин/масло. Хапваш си го когато те напъне да кашляш. Оставяш го да се разтопи в устата ти. На мен много ми помага. Вчера бях като теб и си разбърках, днес не съм кашляла. И да не помогне, няма какво да ти навреди. Аз лично много си я харесвам тази рецепта, с нея пресякох и кашлицата като бях с Ковид, че аз почна ли да кашлям стигам до пристъпи.

# 628
Аз отдолу ще и слагам бод потник под тениската,но може и боди тениска типа да взема.
Днес видях на Плами на три места по тялото и има грапаво. Самата кожа е малко по грапава отколкото по цялото тяло. Не е зачервена или разранена,а само малко по груба. Утре сме на консултация и ще питам ЛЛ. Дали е от глутена? Започнах с глутен на 8 март,но те са три петанжа типа суха кожа🙄🫤Сега цял ден и цяла разходка ще мисля това🫤

# 629
А супер, бях я забравила тази рецепта, аз добавям и сода малко... Сега ще си направя, благодаря че ме подсети!

Милото, 17 ембриона уцеляха до 5ти ден, но бяха оплодени с икси, по нормалния инвитро начин, нито една от 8 яйцеклетки не се оплоди.
Мъжкия фактор беше 4 %.
 Болибон, и аз мисля че не винаги е спънката поликистозните яйчници или мъжкия фактор, някой път е до късмет, друг път до психика, не трябва да се мисли за това и така, ние изгубихме 4 години в опити, но има хора с много повече... Аз не вярвах, че ще се получи трансфера, в деня на трансфера си казах " тези жени от вън са направили вече по 4 - 8 инвитро процедури и не се е получило, а на мен ще ми се получи от първото , абсурд, не съм такава късметлийка!"  гинеколожката ми каза след трансфера,  " честито вече си бременна"  а аз кой знае как съм я погледнала, на ум си казах "да бе да", тя почна да ми обяснява, че трябва да вярвам, бях страшно скептична, особено след първия неуспешен трансфер предишния месец ... Но стана даже с две Joy
Спирам по темата... Да не спамя групата излишно Heart

Пламинго, ужасно е да се пазим, след толкова време бях забравила какво е Joy

Лизи сега се сетих какво щях да пиша още. Разбъркай си 1:1 мед, ракия, зехтин/масло. Хапваш си го когато те напъне да кашляш. Оставяш го да се разтопи в устата ти. На мен много ми помага. Вчера бях като теб и си разбърках, днес не съм кашляла. И да не помогне, няма какво да ти навреди. Аз лично много си я харесвам тази рецепта, с нея пресякох и кашлицата като бях с Ковид, че аз почна ли да кашлям стигам до пристъпи.

Общи условия

Активация на акаунт