Дровелис противозачатъчни - мнения.

• 15 316
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, и аз да се вклча в темата.
Пия ги от 9 нни за регулиране на цикъла, изписани от доктор след преглед.
Вече 9ти ден продължава да ми кърви и цикъла не свършва.
Никога до сега не съм пила подобни хапчета, но ми се струва не нормално.

И как протекоха нещата после? Цикъла спря ли ? Продължи ли с приема им? В момента съм в същото положение ,кошмарно е.

# 31
Като ми го бяха изписали лекарят изришно ме предупреди, че при някои жени се повява леко зацапване, което си върви до края на приема и преминава в цикъл. Аз лично нямах такова, но казаха, че е често срещано. Даже в листовката го пише.

# 32
Аз пия Drovelis от почти две години. Преди това пиех Lindinet 20 с цел предпазване от бременност. Когато отидох на гинеколог ме попитаха дали съм пушач. След като казах ,,ДА’’ ми обясниха, че Lindinet 20 са стари контрацептиви, които са доста силни и е възможно да предизвикат тромб, когато сме пушачи. Изписаха ми Drovelis, тъй като са с много лека формула и много щадящи. Първите 2-3 месеца имах зацапване 1 седмица преди цикъл. На 7 месец пак ми цапаше в неопределено време. Всички тези симптоми ги водят за нормални. Тъй като все пак са хормонални лекарства.

# 33
Здравейте, дами! Вече седмица пия Дровелис, тъй като от 3 месеца нямам цикъл (нямам овулация). Цял живот цикълът ми беше като часовник. Засега не наблюдавам странични ефекти.
Бих искала да попитам дамите, които вече са го пили от по-дълго време (повече от 2-3 месеца), как Ви се отрази?
Постигна ли се търсеният ефект от лечението и преживяхте ли някакви странични ефекти?
Споделям с вас моят страх от качване на килограми, защото съм го преживявала назад във времето с други противозачатъчни.

# 34
Здравейте! Пия хапчетата от малко повече от 2 седмици, изписани ми бяха за предизвикване на цикъл, гинеколожката ми ми обясни, че задържам фоликули, които трябва да се изчистват. (цикълът ми не е редовен от повече от 2 години, идва ми през няколко месеца, много рядко два поредни), след първите 4-5 дни от хапчетата започнаха да ме обливат някакви горещи вълни и бях изключително раздразнителна, нещо нетипично за мен, сега тези симптоми отминаха, но се появи УЖАСНО подуване на корема и невъзможност да отида до тоалетната по голяма нужда.. поръчала съм си пробиотик за такъв тип проблем, тези дни ще почна да го пия, та въпроса ми е има ли други от вас, които са имали такъв проблем, за да направя справка дали е от хапчетата или трябва да променя нещо в храненето си, благодаря:*

# 35
Като свърши опаковката почива ли се няколко дни или директно се започва новата?

# 36
Здравейте! Пия Дровелис заради киста на яйчник. Първата опаковка започнах в края на май от първия ден на МЦ. Беше някакъв кошмар- 16 дни обилен цикъл. Дойде ми по разписание на 27 юни, на предпоследното хапче - 3 дни и общо за трите дни 5-6 капки. На прегледа гинеколожката каза Даааа, цикъл е било, нямаш лигавица. Кистата си стои и ми изписа пак за месец. Почнах го на 4 юли. Та сега съм в голяма чужденка кога и какво ще ми дойде. Ако не отчитам Дровелиса - на 22-23. Ако смятам от първия прием - на друга дата, по време на белите хапчета. Как да смятам🙈Лекарката ми е в отпуска, пък и малко ме е срам да звъня да питам. И ако се наложи да забавя МЦ дали може да се комбинира с Примолут нор?

# 37
Здравейте, някой изобщо успял ли е да излекува киста с Drovelis? Днес ми ги предписаха за киста на яйчника, но съм скептична…

# 38
Здравейте, някой изобщо успял ли е да излекува киста с Drovelis? Днес ми ги предписаха за киста на яйчника, но съм скептична…

Аз лично пих Дровелис през 2024 от януари до септември, с цел да стопи киста ...и на контролният ми преглед се установи, че кастата си е там. Последва отстраняване на яйчника контрол м.год. Този февруари се видя,че и на останалият ми яйчник също има образувана киста  .... може пък моите кисти да са доста упорити
Grinning
Иначе от самите хапчета като усещане и странични ефекти нямах проблем.

# 39
Здравейте. Имам още 7 дни прием на розови таблетки, но от днес много ме боли корема, точно както ме боли 1 ден до няколко часа преди да ми дойде, също съм доста емоционална, което също ми е основен симптом точно 1 ден преди да настъпи менструацията. Струва ми се доста рано за такива силни симптоми, предвид, че “кървеното” настъпа през 4-те дни прием на белите таблетки, а пък и нали противозачатъчните ги дават и при жени с тежък пмс, та на някоя от вас случвало ли й се е?

# 40
Здравейте, момичета!

Пия Drovelis вече 7 месеца. Бяха ми изписани заради често образуващи се фоликулярни кисти и много болезнена менструация.

През първите 3 месеца имах постоянно кафяво течение и менструации, които траеха по 10–14 дни. С времето тези странични ефекти изчезнаха и в момента цикълът ми е по-кратък, по-слаб като количество и почти без зацапвания между менструациите.

Проблемът е, че болката, заради която реално започнах да ги пия, почти не се е променила. Един ден преди да ми дойде започват силни болки, които продължават през целия цикъл. Приемам обезболяващи, но не се повлияват особено.

Някой имал ли е подобен опит? Дали да им дам още време за адаптация (вече е 7-ми месец) или да поискам смяна на противозачатъчните?

Общи условия

Активация на акаунт