На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 44

• 123 320
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • here and now
От всичките съобщения  по медиите, разбрах, че трябват задължитени застраховки за Турция. Здравни застраховки ли се правят ? В един сайт попаднах на здравна застраховка  на 1 човек, за 1 ден-20 ерво. Правилно ли съм разбрала? /Никога не съм ходила на пазар в Турция ./
Не е вярно. В неделя ходих, не са ми искали никаква застраховка.
Вие си преценявате дали ще си направите, но не е задължително.

# 451
Здравни застраховки искат на хората, които отиват на лечение, не на тези, които отиват на пазар.

# 452
А те как  разбират кой с каква цел влиза с страната?

# 453
Защо им е да разбират? Предполагам, че застраховките ги искат в болниците.

# 454
  • Димитровград
Здравейте, искам да ви попитам може ли да ме ориентирате къде се намира магазина от снимката. По описание бил до паметника на Ататюрк, но аз и него не знам къде. И ако някой е пазарувал от там да сподели отзиви.
Благодаря Ви предварително!
3 Darüleytam Sk.
https://maps.app.goo.gl/yLCx4Aj6JXugjzTX9
От всичките съобщения  по медиите, разбрах, че трябват задължитени застраховки за Турция. Здравни застраховки ли се правят ? В един сайт попаднах на здравна застраховка  на 1 човек, за 1 ден-20 ерво. Правилно ли съм разбрала? /Никога не съм ходила на пазар в Турция ./
Вчера ходих до Одрин, няма такова нещо като задължителна застраховка. Поредната фалшива информация. Иначе когато ходя за повече дни си правя доброволно здравна в сди на смешни цени.

# 455
  • Бургас / UK
Много хора си правят здравни застраховки , но повечето отиват на почивка за 10-15 дена. На пазар за ден- два мисля , че няма нужда. Да чукаме на дърво де , че белите стават за секунди и всеки си решава сам за себе си как ще постъпи.

# 456
Аз и за 1 ден си правя застраховка. Път е, багаж, всичко се случва. Загуба на документи, ужили те пчела, знам ли и аз. За 5 лв си осигурявам някакво спокойствие. Бях от 10ти до 13ти в Турция, застраховката ми струваше 10 лв за този престой.

# 457
В неделя мои приятели се прибираха от Одрин. На КА са ги върнали да минат през Лесово, не са разбрали защо са ги пренасочили.  На Лесово са ги проверявали нашите за нарушения на пътя и на двама са връчени фишове за превишена скорост в България. Постоянна практика ли е това на Лесово? Винаги минаваме през КА и не са ни проверявали там. Помня, че на Кулата имаха такава практика преди година-две и бих искала да знам дали е възобновена.

# 458
  • Бургас
1. Кой ги е пренасочил към Лесово - турските гранични власти, или нашите?
2. Защо не са питали?
3. На всички ГКПП има практика за проверка и връчване на фишове. Зависи от потока хора и дали имат достатъчно персонал за проверка и връчване. На Лесово персоналът е в изобилие и затова се случва по-често от останалите пунктове.

# 459
Турски митничар ги е върнал, още преди да стигнат границата. Питали са го, но е говорил само турски, а те не разбират.

# 460
Здравейте, харесала съм едни мебели от Турция. Нощно шкафче, скрин и тоалетка. Понеже не съм ходила до сега да пазарувам от Турция, въобще не ми е ясно нищо. Идеята е да отидем с колата, да си ги купим и натоварим. Стойността им е някъде въм 20000 турски лири. Ще мога ли да ги внеса в България? Ще ме карат ли да плащам нещо, ДДС,Мито?

# 461
  • Бургас
Може и да те накарат, зависи от настроението на митничарите. А може и късмет да изкараш.
До 300 евро на човек е безмитният внос. 200000 лири са 1000 евро.

# 462
  • Русе
Може и да те накарат, зависи от настроението на митничарите. А може и късмет да изкараш.
Аз видях 20 000 лири, а не 200 000.

# 463
Ето така тръгват фалшивите новини -как така някой "пренасочва" друг да мине през Лесово вместо през КА? Въз основа на какво точно?

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 22:21 от Pали

# 464
  • Бургас
Аз видях 20 000 лири, а не 200 000.

Да, 20 000 лири - 2000 лева.
Една нула съм сложила на лирите, ама сметката накрая пак е вярна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт