На море в Турция - тема 78

• 64 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Номер на паспорт или лична карта, с която е регистриран HGS стикера ми е трябвало за 2 неща - за да се регистрирам за приложението, където следя сумите и за да заредя пари в стикера онлайн. Идентификацията е по номер на автомобил+документ за самоличност.
Вече дали може да се смени единия компонент в някакъв момент, не знам.

# 181
Ние сме имали такъв случай-смяна на паспорт и тогава стикера не може да се презареди, защото номера на паспорта е водещ.

# 182
  • Русе
Нашият стикер е купуван през 2018 г. Съпругът ми си смени паспорта през 2020 г. Нямаме никакъв проблем. Даваме малкия талон и по номера на колата зареждат. Миналата година три пъти зареждахме.

# 183
  • Sofia, Bulgaria
Ще използвам поста да попитам и аз ( тъй като август за първи път ще ходим в Анталия с кола) , какво става след време като се смени личната карта или паспорт, по какъв начин е свързано това с последващото ползване на стикера, или не се отразява и той е свързан само с номера на колата?

Нищо не се променя, единствено Ви препоръчвам да си запазите някъде в архивите номера на паспорта с който сте купувала стикера за да може да захранвате онлайн (https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs) ако ви се наложи.

# 184
Нашият стикер е купуван през 2018 г. Съпругът ми си смени паспорта през 2020 г. Нямаме никакъв проблем. Даваме малкия талон и по номера на колата зареждат. Миналата година три пъти зареждахме.
да, точно това се чудих и аз, че тези лични документи все някога се сменят

# 185
  • Варна
И да смените паспорта, не е проблем. Изровете номерът му и пак може да зареждате през интернет. Ако не можете да изровите номерът на паспорта с който е купуван HGS стикера, тогава може да зареждате на място в Турция. Друг е въпросът по колко години траят физически стикерите, защото нашият го взехме преди 6г. и вече е взел да се прокъсва и разпада. Не че е проблем, и без това е време за смяна на автомобила, ще сменим и стикера съответно.
Да се похваля, готови сме с резервациите за тази година, като цяло пак по обичайните ни места за ходене ще сме. Има едно но, обаче. Цените тази година са определено още нагоре спрямо миналата, когато пак бяха нагоре, и това започна да става тенденция. Говоря за цените в евро. Ако преди 5-6г. една нощувка ни идваше средно по около 30-40евро за трима ни, това лято вече сме на нива около 70-80евро, като цените са за едни и същи места където сме били и условията са все същите, както и времето за което говоря, все към края на Юли/началото на Август. Че има инфлация в евро, има си. Но явно и Турция започна да става желана дестинация и въпреки покачващите се цени се пълни и не остава празно. За това лято вече е решено, но за следващото може да се огледаме за друга дестинация извън Турция, както и извън Гърция. Или поне за някой по-забутан район на Турция.

# 186
  • София
Рекорден брой полети за всички времена били регистрирани за първото тримесечие в Анталия- предимно немски, английски и руски туристи. Цените явно ще растат.

# 187
  • Варна
Миналата година сме срещали основно англичани, французи и руснаци по местата където обикаляме, което обяснява нарастването на цените, все пак там стандарта на живот е висок, както масово и почиват за 3-4 седмици, т.е. заемат по-дълъг период. Но не толкова нарастващите цени ни отблъскват, а по-скоро промяната на обстановката. От едно спокойно и отпускащо място, всичко започна да се препълва и да заприличва донякъде на слънчака у нас. А ние точно заради спокойствието много хресвахме Турция. Все още успяваме да намерим спокойствие тук-там, но положението започна да се променя прекалено бързо в лоша посока.

# 188
И да смените паспорта, не е проблем. Изровете номерът му и пак може да зареждате през интернет. Ако не можете да изровите номерът на паспорта с който е купуван HGS стикера, тогава може да зареждате на място в Турция. Друг е въпросът по колко години траят физически стикерите, защото нашият го взехме преди 6г. и вече е взел да се прокъсва и разпада. Не че е проблем, и без това е време за смяна на автомобила, ще сменим и стикера съответно.
Да се похваля, готови сме с резервациите за тази година, като цяло пак по обичайните ни места за ходене ще сме. Има едно но, обаче. Цените тази година са определено още нагоре спрямо миналата, когато пак бяха нагоре, и това започна да става тенденция. Говоря за цените в евро. Ако преди 5-6г. една нощувка ни идваше средно по около 30-40евро за трима ни, това лято вече сме на нива около 70-80евро, като цените са за едни и същи места където сме били и условията са все същите, както и времето за което говоря, все към края на Юли/началото на Август. Че има инфлация в евро, има си. Но явно и Турция започна да става желана дестинация и въпреки покачващите се цени се пълни и не остава празно. За това лято вече е решено, но за следващото може да се огледаме за друга дестинация извън Турция, както и извън Гърция. Или поне за някой по-забутан район на Турция.
70-80 евро на ден за 3 ма си е топ цена за края на 07 м . За къде и от къде резервирате за тези суми и като Бг турист ли😁че и на мен свят  ми се е завило от гледане вече.

# 189
  • Варна
70-80 евро на ден за 3 ма си е топ цена за края на 07 м . За къде и от къде резервирате за тези суми и като Бг турист ли😁че и на мен свят  ми се е завило от гледане вече.
Вече може и да е добра цената наистина, но преди 5-6г. си беше висока цена. Обикновено резервираме по обичайните начини, основно през booking.com, но се е случвало и директно към хотела. Както и обикновено резервираме някъде около Февруари/Март, защото след това цените обикновено се вдигат, но това зависи от сезона, случвало се е и да спадат ако нямат резервации. Като места обикновено ходим в района от Мармарис на запад до към Анталия на изток, като избягваме по-големите градчета. Един вид повече клоним към селски туризъм, търсим спокойствие и добра храна, това което ни липсва, както и обичаме да обикаляме района и да разглеждаме местните забележителности и музеи. Иначе обикновено ходим по семейни хотелчета, в Турция на по-малките такива им викат пансиони, но реално значението на думата там е коренно различно от значението ѝ тук в БГ. Обикновено са си много прилични хотелчета, и цената за която говоря обикновено включва и закуска, единственото хранене на което държим, че сутрин ни е тегаво да ходим да търсим къде да закусим.

# 190
  • София
Мария, тоест вие тези пари ги давате само за нощувките, като търсите по-различен тип почивка от масовката, в която влизам и аз.
Моят мъж паркира ли веднъж колата в комплекса и край. Но нас това ни устройва напълно.

# 191
Здравейте и от мен. Миналата година за пръв път почивахме в Турция , по - конкретно в Utopia Resort & Residence в Алания. Затутахме се с резервирането тази година , поради независещи от нас причини и сега ме стряскат цените. Добра оферта гледам имат Емералд за Megasaray Side , но още се колебаем и очакваме да ни потвърдят летните отпуски , пък до тогава ще разгледаме и други опции разбира се . Приятни почивки на всички 🥳🥳

# 192
  • Варна
Тонка, парите ги даваме за нощувка + закуска, което е идеалния вариант за нас. Реално, ние също следваме все един и същ начин на летуване: сутрин закусваме, после плаж до обяд, а следобед отиваме да обикаляме забележителности, като сме свободни да вечеряме където си решим. А места за вечеря има много и то добри, реално рядко повтаряме место за ядене, просто защото има избор, а и ресторантите не са скъпи, или поне не бяха преди няколко години. За тази година още не знам как ще е, но със сигурност ще са нагоре цените. Но си трябва да сте с автомобил, иначе трудно се разглеждат нещата.
Честно, не си представям да отидем на ол инклузив и да прекараме отпуска си на 1 място цялото време. Като бяхме млади сме го правили тук в БГ, но определено не ни допадна. Предполагам е до нагласата и очакванията.

# 193
  • Sofia
Megasaray е хотел с доста добри отзиви, не мисля, че ще съжалявате. Simple Smile

# 194
Тонка, парите ги даваме за нощувка + закуска, което е идеалния вариант за нас. Реално, ние също следваме все един и същ начин на летуване: сутрин закусваме, после плаж до обяд, а следобед отиваме да обикаляме забележителности, като сме свободни да вечеряме където си решим. А места за вечеря има много и то добри, реално рядко повтаряме место за ядене, просто защото има избор, а и ресторантите не са скъпи, или поне не бяха преди няколко години. За тази година още не знам как ще е, но със сигурност ще са нагоре цените. Но си трябва да сте с автомобил, иначе трудно се разглеждат нещата.
Честно, не си представям да отидем на ол инклузив и да прекараме отпуска си на 1 място цялото време. Като бяхме млади сме го правили тук в БГ, но определено не ни допадна. Предполагам е до нагласата и очакванията.
И аз така харесвам.Големите хотели с безкрайно много гости някак си не са моето.Ол инклузива ми идва в повече , особено като видя 100 човека да бъркат в една тава.Но , разбира се  всеки трябва да почива така , както му хареса. Иначе обичам басейни.

Общи условия

Активация на акаунт