На море в Турция - тема 78

• 65 151
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Дано се притеснявам излишно, но нормално ли е, при положение,  че летим в петък, все още да нямаме документи за пътуването? От агенцията казаха, че вероятно това ще се случи в началото на следващата седмица.  Не съм ползвала досега услугите им - Тюркоз, фирма Адвентур. Договорът е с Тез, чрез тях. Отворих сайта на Тез и за 2 юни не ми дава оферти за почивка. Дано се притеснявам излишно,  но... 😕

# 661
Била съм с бебе на самолет. Носих си храна. И сега ще си нося, но се притеснявам дали ще стигне чак за навръщане. Ще взема малко, за всеки случай. Не ми се мъкнат пюрета за 7 дена. Надявам се, че ще си яде в хотела в ресторанта. На почти 10 м ще е тогава и си яде всичко. В хотелите, които съм ходила до сега си имаше кухня за малки дечица, та дано и тук да е така. Последния път и нашата количка я счупиха, та пак ще сме със същата, че да не чупя и друга. Все пак в жест от страна на Емералд, че ни предлагат вариант. Никой не ни ката да приемаме 😀
Роже, не знаех, че октомври може да се резервира. Тази година ще пробваме. Благодаря.

# 662
  • Beyond the Frontiers
Дано се притеснявам излишно, но нормално ли е, при положение,  че летим в петък, все още да нямаме документи за пътуването? От агенцията казаха, че вероятно това ще се случи в началото на следващата седмица.  Не съм ползвала досега услугите им - Тюркоз, фирма Адвентур. Договорът е с Тез, чрез тях. Отворих сайта на Тез и за 2 юни не ми дава оферти за почивка. Дано се притеснявам излишно,  но... 😕
Няма проблем. Ще си получите документите. Проверете и папка спам на имейла си. И двете фирми са читави.
Няма места в полета. За това не ви излиза нищо.
Ако в понеделник не ги получите през деня просто им звъннете, може пък грешен имейл да имат....
За полета на 30.05 получих на 25.05. документите.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 16:20 от Galactic Voyager

# 663
Galactic Voyager, благодаря!🌹

# 664
  • софия
Хора как е времето към Фетие ?Някой има ли там?Гледам прогнозата и хич не ми харесва с тоя дъжд и гръмотевици.Нали знаете кой го отнася 😂 организатора на почивката .В чуденка съм бански или дъждобран да взимам в куфара 😤.Ние тръгваме утре и живот и здраве в понеделник трябва да се настаним.

# 665
  • sofia
Имам една молба- моля ви, пишете малко по- подробни отзиви за хотелите! Нека не пълним първа страница с кратки отзиви, от по три, четири изречения, в стил'' времето е топло, храната е супер, много ми харесва''!

# 666
  • Sofia
Аркадия, не се притеснявай, Тез Тур изпращат документите два или три дни преди полета. Ползвали сме ги  6-7 пъти за Анталия и нямат грешка (лично за мен това е фирмата с най-добрата организация). Полетът е запълнен, затова не ти излиза датата.

Ние днес се прибрахме от Сиде (тези дни ще напиша подробен отзив за хотела). За първи път бяхме с друга агенция, ние ли се разглезихме, не знам, но за мен на това пътуване нещо му куцаше  организацията. Изпратиха ни документите близо 10 дни по-рано, което ме изненада приятно, но дотам. Досега бяхме свикнали щом излезем от терминала, отиваме на гишето на Тез Тур, където ни чакат минимум 3-4 техни представители, разпределят ни по автобусите, във всеки се качва и представител на туроператора, който придружава гостите до рецепцията на всеки от хотелите. На следващия ден има уговорена среща в хотела. При проблеми имаш непрекъсна връзка с агента по Вайбър. При връщането, ако на информационното табло в хотела няма информация за часа на трансфера, агентът го изпраща по вайбър. В деня на прибирането техен представител пътува в автобуса до летището, дава информация за номера на гишето за чекиране, придружава те до него и изчаква докато започне чекирането. Сега беше различно, при пристигане в зависимост от това на кой терминал си кацнал търсиш определен номер гише. Номерата са различни за двата терминала, признавам си, че не се ориентирах много добре на кой терминал сме и не бях единствената. Половината самолет се събрахме и се чудехме, кое гише да търсим (с ниския или високия номер). А такова с името на нашия ТО нямаше, да търчиш с куфарите от гише на гише, не е най-приянтното нещо. Накрая видяхме човек с малка табелка с името на нашия туроператор и си отдъхнахме. Бяхме два или три автобуса, ние извадихме късмет, че представителят се качи в при нас, (доколкото разбрах в другите не е имало). По време на трансфера ни разказа за Анталия и Сиде, и за екскурзиите, на които можем да запишем. Започнаха да ни разкарват по хотелите, слизаха само пътниците, без агента, каза ни, че няма да ходи до последния хотел, а ще слезе в някой от предищните, защото автобуса ще ходи на друго място. Ние бяхме трети поред, какво е станало после, не знам. Нямаше инфо среща в хотела на другия ден, каза ни, че вечерта преди прибирането на рецепцията ще има информация за часа на трансфера, така и стана. В деня на отпътуването дойде автобуса, който трябваше да ни закара до летището, представител нямаше, разтовариха ни и ни оставиха да се оправяме. Като за седми или осми път на това летище, мога да кажа, че го познавам, но имаше хора, които бяха за първи път и се лутаха, помагахме си взаимно. Не, че се оплаквам, прибрахме се живи и здрави след хубава почивка, имахме телефон за връзка с агента при проблеми, но се чудя това нормално ли е? Или Тез Тур много са ни разглезили? Simple Smile Ще се бъда благодарна тези, които споделят за организацията при техните туроператори. Simple Smile
Приятни почивки на всички, на които им предстоят! 😎

# 667
Благодаря и на теб, Кристълче!🌹
Наистина бях започнала да се притеснявам,  защото освен за нас, съм резервирала за още две семейства... С Тез не ни е първа резервация,  но чрез този представител - за пръв път и започнах да се вкарвам във филми... 😊 Успокоихте ме. Ще чакаме подробния отзив и снимки от теб, и от останалите🥰
Слънчеви почивки на всички,  които им предстоят!

# 668
  • София
Ние пък тръгваме в петък и още не са ни изпратили ваучерите. В понеделника ще се разправям, че не искам да си развалям уикенда. Уж една седмица преди тръгването да ги получим, но засега нищо.

# 669
  • Beyond the Frontiers
Една седмица преди тръгване се стартира изготвянето. Нормално е 3-4-5 дни преди пътуване да се изпратят.
Събота и неделя са си почивни дни.

# 670
  • София
Тез тур още при пълното плащане ми казаха че ще изпратят пакета с ваучери и документи два дни преди полета.

# 671
  • Някъде в Европа...
Славейче, посочих само времето от граница+минаването й до последна почивка преди обикаляме по хотели, смятам, че така е най-реално, защото всеки пътува от различно място в Бг, а оставянето по хотелите после е относително време..
Също не мога да си обясня, защо е празен хотела, но е факт...А работи от края на април, не е като да е отворил сега...

Днес вали засега, ама хубаво вали и небето е хубаво сиво, подухва. Хладно е. 😭..Не ми се беше случвало тук да вали по време на почивка за 7 г. 😭...Родителите ми са почивали дори и от 12.05 няколко години ..Като гледам прогнозата -така го дават до вторник 😭...Вече се чудя дали въобще ще вляза в морето на тази почивка 😥...Явно ще се оправи след сряда, за пътуващите другата седмица...

# 672
  • София
Една седмица преди тръгване се стартира изготвянето. Нормално е 3-4-5 дни преди пътуване да се изпратят.
Събота и неделя са си почивни дни.
Вояджър, ако ни бяха казали, че ще ни ги изпратят 3 дни преди пътуването, нямаше да се притеснявам. Просто от тяхна страна имаше поставен срок, който към момента е нарушен и затова се притеснявам. Некоректността ме напряга иначе казано, особено когато става въпрос за предстоящо пътуване.
Сега ще извадя и договора да проверя какво и дали пише нещо по въпроса.

# 673
Снощи спахме в Ескишехир на път за България. И се сетих, че някой по напред в темата беше коментирал високите цени на кюнефето в Одрин. След вечеря седнахме в една сладкарница на главната улица и за 3 трилечета( огромни бяха порциите) и един сладолед 2 топки платихме 9лв. Направо се изумих от ниската цена. Купихме си за вкъщи бисквити по 1 лв., големи колкото десертна чиния. В Гратиса си напазарувах стабилно. Цените бяха с около 50% по ниски сравнени с Гратиса в Одрин. Явно високата цена се определя от тълпите българи изливащи се там през уикенда.

# 674
Привет има ли някой в Кушадасъ тези дни как е времето водата може ли да споделите

Общи условия

Активация на акаунт