На море в Турция - тема 78

• 64 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря. Как стоят нещата с директните полети, кога пускат сезонните линии?

# 76
Включвам се с 2 питания. Установих, конкретно за едни хотел (може и за други да е така) Емералд са дали по ниска цена с автобус, отколкото със собствен транспорт. Говорим за голяма разлика 500-600лв 🤷🏻♀ Някой да знае защо?
Много харесах хотел в Бодрум за септември, но имаме резервация за Анталия, както и купени самолетни билети Истанбул - Анталия от Пегасус. В случай, че решим да ходим в Бодрум, може ли да анулираме билетите или изгарят (хич не бяха евтини)?

# 77
Включвам се с 2 питания. Установих, конкретно за едни хотел (може и за други да е така) Емералд са дали по ниска цена с автобус, отколкото със собствен транспорт. Говорим за голяма разлика 500-600лв 🤷🏻♀ Някой да знае защо?
Много харесах хотел в Бодрум за септември, но имаме резервация за Анталия, както и купени самолетни билети Истанбул - Анталия от Пегасус. В случай, че решим да ходим в Бодрум, може ли да анулираме билетите или изгарят (хич не бяха евтини)?
Много пъти съм повдигнала този въпрос / това не се наблюдава само този сезон и не само в Емералд е така/, но до сега не съм получавала смислен отговор.

# 78
  • Beyond the Frontiers
Аз пък го обяснявам няколко пъти...
Цените за групово пътуване са едни, за индивидуално други.
Емералд имат контингент, т.е. предварително запазени и платени стаи, определен брой. Логично цената за тях е една.
Индивидуалното настаняване е на база заявка - потвърждение, цените са други.

Логично ако гарантирано плащам Х стаи за цял сезон, да получа по-добра цена.

# 79
Аз пък го обяснявам няколко пъти...
Цените за групово пътуване са едни, за индивидуално други.
Емералд имат контингент, т.е. предварително запазени и платени стаи, определен брой. Логично цената за тях е една.
Индивидуалното настаняване е на база заявка - потвърждение, цените са други.

Логично ако гарантирано плащам Х стаи за цял сезон, да получа по-добра цена.

Тоест мога да вземе пакета с автобус, но да не го ползвам. И транспортните разходи няма да се приспаднат? За Бодрум колко са горе долу на седалка?

# 80
  • на село
Ами не, не е ясно и няма нужда от този назидателен тон.
Ако се наема стая от квотата, без транспорт се калкулира по-скъпо, което за мен, като турист, не е редно и съответно ще потърся по-добра цена, примерно. Аз, де факто пак ще съм от групата в хотела, но ще съм дошла със собствен транспорт.

# 81
Не знам какво му е на тона ми, като питам чисто информативно, за да си изясня за себе си този казус.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 12:10 от viliiianka

# 82
  • Beyond the Frontiers
Дали ще ползвате транспорта си е ваша работа.
Естествено, че няма да ви се приспадне транспорта.

Фирмата е поела целия финансов риск по тези запазени стаи. Логично ги е предвидила да са част от пакетите й.

Няма назидателен тон. Пиша в тази група от близо 14 години. Няколко години съм поддържала и първия пост. И всяка година коментирам и обяснявам.

Не знам какво му е на това ми, като питам чисто информативно, за да си изясня за себе си този казус.
Мисля, че към мен беше насочено това...Simple Smile
Надявам се, ви се е изяснило. Ако не, с удоволствие мога да съм по-подробна и на лично съобщение...

Потребителят винаги иска най-изгодната цена и условия за плащане и анулация. Нормално.

# 83
Благодаря ти Galactic Voyager!

Ще видия сега с Пегасус какво ще правя, ако успея да анулирам билетите, ще сменяме за Бодрум, защото догодина децата стават по-големи и цената вече отива още по висока, та сега ни е моментът Simple Smile

# 84
Тук не става въпрос само за транспорта, а и за застраховката. Оказва се, че ако не искам да пътувам с още 40  човека, ако не искам да плащам за автобус, почивката ще бъде по-скъпа. Не може хората да плащат за услуга, която не получават. В такъв случай няма смисъл да пускате оферти със собствен транспорт.

# 85
Не се заяждам, а просто ми е любопитно. Ако искате да си пътувате с колата, защо ви е изобщо да ползвате агенция. Резервирате си хотела директно или през Букинг или подобен сайт и готово.

# 86
Не се заяждам, а просто ми е любопитно. Ако искате да си пътувате с колата, защо ви е изобщо да ползвате агенция. Резервирате си хотела директно или през Букинг или подобен сайт и готово.

Не ги разбирам много тези неща, но в конкретния случай и хотел, Емералд са го обявили за ексклузивен, което според мен означава, че са договорени цени и права. Може и да не съм права, но така предполагам. През абсолютно всички познати от мен сайтове, излиза доста по скъпо, от колкото с програмата на Емералд с автобус.

# 87
  • Beyond the Frontiers
Тук не става въпрос само за транспорта, а и за застраховката. Оказва се, че ако не искам да пътувам с още 40  човека, ако не искам да плащам за автобус, почивката ще бъде по-скъпа. Не може хората да плащат за услуга, която не получават. В такъв случай няма смисъл да пускате оферти със собствен транспорт.
Имате избор: резервирате с транспорт и плащате цена Х или без и плащате цена У.
Ако цена Х ви устройва, не виждам, каква е драмата.
Така или иначе потребителят е този, който решава, каква част от услугата да ползва.

Viliiiianka, именно. Ексклузивните им хотели са така.

# 88
Обърквам се с толкова много възможни дестинации. Тези към Анталия обитаеми села ли са, или курорти тип Слънчев бряг?
Не държим на олинклузива, по-скоро бихме искали да опитаме повече регионална кухня, да разглеждаме, не искаме и да сме закотвени в резорта без възможностт да се разходим извън него. В Гърция обикновено си наемаме цяла къщичка, пазаруваме и си готвим сами, но сме винаги в обитаем район.
Толкова ли е сложно да се организираме сами, език ли трябва да говорим?

Къщи/вили може да наемете в Олудениз. До Даламан има летище оттам трансфер до вилата или кола под наем. Района е интересен има какво да се види. Има пазари, магазини и всичко за което говорите. Пред всяка вила има басейн, морето е на ръка разстояние. Проверете в района дали ви допада.

# 89
Привет!Някой за края на май?SmileАнталия?Сиде или Белек?

Общи условия

Активация на акаунт