На море в Турция - тема 78

• 66 388
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Напишете някой отзив за хотел,малко да ни стоплите в тези студени майски дни.
Хайде, нека аз да съм Stuck Out Tongue Winking Eye
В Белек сме в Selectum Family. Пристигнахме в събота сутринта с автобус на Емералд до Анталия и след това с индивидуален трансфер до хотела. Времето е супер! Сутрин е свежо, по обяд вече си става жега, за вечер си намятаме по нещо. В морето не сме се къпали, защото ми се струва студено, но в басейните си се къпем.

Звучи страхотно! Ние ще сме там другия месец. Ще очаквам с нетърпение отзив за хотела:) Хубаво време и прекрасна почивка ти желая!

# 421
  • София
И аз съм любител на началото на юни, 5-15ти ни е идеалното време за море. Тази година се наложи да е малко по-рано за да сме се прибрали до класирането на първокласниците, надявам се от 27 май също да става.
С Тез тур резервирахме хотела, полети Истанбул-Анталия с Анадолу и Пегасус (да ги тестваме и двете). Трансфера до Белек с геттрансфер. ММ знае кога тръгваме и толкова, даже за хотела все ме пита как беше.
Преди морето ще поостанем в Истанбул за Леголенд и аквариума, дано им хареса.

# 422
  • Варна
Здравейте, извинявам се, ако е обсъждано вече - тази година ще празнуваме два рожденни дни в семейството в хотел до Сиде /Arcanus Side Resort/. Имам идея да направим една разходка с лодка до някое красиво място около Сиде. Има много предложения в Booking, но ще ми е полезно, ако някой има лични впечатления. Благодаря предварително!

# 423
Здравейте, извинявам се, ако е обсъждано вече - тази година ще празнуваме два рожденни дни в семейството в хотел до Сиде /Arcanus Side Resort/. Имам идея да направим една разходка с лодка до някое красиво място около Сиде. Има много предложения в Booking, но ще ми е полезно, ако някой има лични впечатления. Благодаря предварително!

Ще следя! Ние на 20.05 летим за Арканус.

# 424
Понеже и ние ще сме на почивка в началото на юни тъкмо днес гледах клипчета в ютюб с времето в момента. Показват хората какви са температурите на въздуха и водата в морето. За вчера, за района на Сиде, бяха 28 С през деня на въздуха и около 23-23,5 С на водата. Вечерта, към 9-10 ч. въздуха беше 22 С. Същото горе-долу беше и за Алания. Преди 2-3 седмици морската вода беше 18-19 С, но тогава беше по-хладно, ветровито и валеше често. Предполагам, че ако времето се стабилизира температурите трайно ще се повишат. В едното клипче казаха, че това е най-студеният април за последните 10 години.
Направи ми впечатление обаче, че няма много хора. Не знам дали е обичайно, защото все пак е още ранен сезон. Дали е заради по-високите цени или заради изборите, които са в момента, но коментиращите също казваха, че в сравнение с други години туристите са доста по-малко.

# 425
  • Пловдив
https://bg.seatemperature.net/current/turkey/belek
Интересно къде е тази температура 23 градуса на водата? За времето гледам https://www.gismeteo.ru/weather-belek-3788/3-days/

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 21:23 от slavei4e

# 426
Както казах гледах клип, заснет вчера, на който показаха електронно табло пред входа на един ресторант или хотел беше, който показваше дата, час и температура на въздуха, а после измериха водата на плажа отпред. Някакъв термометър със сонда беше, която потопиха във водата и отчете 23 С.
Клипчето беше на немски, а аз не го говоря, та за съжаление не мога да кажа какво коментираха.

# 427
  • Русе
И на мен ми е интересно къде са тези 23°? В петък в Лара водата е била 20°. Сега сайта ми дава, че в Сиде е 19,3°.
Дано до 25.06. стане 25-6-7°, че аз съм си зиморничава. Миналото лято през август ми беше идеално в Кемер.

# 428
Клипчето беше за някъде около Сиде.

Ето подобно клипче, макар, че то е за Кемер. Някъде след 10-тата мин. показват температурата на водата измерена вчера.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 22:52 от 2в1

# 429
  • Sofia
Тези температури не са необичайни за този период, като изключим миналия май, който също беше студен, температурите винаги са били около 33-35°С на въздуха, и около 23,5-24°С на водата.

# 430
Liyan@,от Сиде сме ходили до Green Canyon на екскурзия с корабче. На първа страница в отзива ми за Barut Hemera съм писала за това. Ако Ви интересува го прочетете. Беше много красиво и си изкарахме чудесно.

# 431
  • Русе
Гледах клипчето, но въобще не мога да повярвам, че в Кемер, в този камъняк водата е 23°. Пък и с рускоговорящите не мога да се сравнявам. Те са си моржове. Така, де... Тези дни в Москва е 4°. Аз днес в Русе при 18° и вятър умрях от студ.

# 432
  • София
Както казах гледах клип, заснет вчера, на който показаха електронно табло пред входа на един ресторант или хотел беше, който показваше дата, час и температура на въздуха, а после измериха водата на плажа отпред. Някакъв термометър със сонда беше, която потопиха във водата и отчете 23 С.
Клипчето беше на немски, а аз не го говоря, та за съжаление не мога да кажа какво коментираха.
23 градуса показва, защото потапят термометъра/сондата на около 5-10см. под повърхността на водата и в самото начало на плажа, където дълбочината на водата е около 50см. Ако влезе навътре да има дълбочина около 2 метра и да потопи термометъра на поне метър надолу температурата ще бъде не повече от 20 градуса. Вие нали не се къпете на 50см. дълбочина на водата.
То е като термометрите изложени на слънце и показващи 45-50 градуса при реална температура около 30-32 градуса.
Затова че не се лъжете, в момента температурата на водата поне в Средиземно море, в района на Анталия наистина е около 1- 1,5 градуса по-ниска от средната температура за изминалите две три години.

# 433
  • София
И ние заминаваме в събота за Сиде. Температура на водата 23....малко студеничка ми идва🌞🤔

За Великден моите родители и сина ми бяха в Сиде. Освен че им е харесало много, бяха почернели доста за седем дни, а и са се къпали в морето всеки ден - съвсем поносими морски температури. 26 градуса в първия ден и после 32, това на въздуха, придружени с лек ветрец.

Не се безпокойте, всичко ще бъде наред!

# 434
  • Варна
Има много предложения в Booking, но ще ми е полезно, ако някой има лични впечатления. Благодаря предварително!

Винаги на най - близкото пристанище има предостатъчно лодки/яхти/катери за разходка , също всички местни ТА предлагат - в Сиде са десетки , а също и на рецепция. Хванете долмуш до Манавгат и там на водопадите.

Общи условия

Активация на акаунт