На море в Турция - тема 78

• 64 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Тази вечер заваля и захладня. Вчера прогнозата беше за дъжд следобяд, но се размина само с вятър и бурно море. Днес обаче си познаха за дъжда. Ще видим утре какво ще е. Аз ще стискам палци да е слънчево, че ще ни вземат от хотела към 16 ч. и ще е хубаво да сме на плажа до тогава Sunglasses .
Редактирам се, че забравих да кажа за водата в морето. Последно се къпахме в морето в сряда следобяд, водата беше с температура каквато е нашето море през юни. На следващия ден заради вятъра водата се обърна с такава от вътрешността и стана по-студена. В басейните обаче с всеки ден температурата се покачваше. Не знам доколко може да се вярва на това, което пишат по таблата, но в Selectum Family от сряда там са отбелязани 27 градуса. Реално при влизане почти не ти трябва да свикваш тялото, стига да си седял под чадъра.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 22:14 от mistery

# 541
  • София
Малко информация за пътуващите в следващите десетина дни към Анталия.
Съвсем нормално е най-много да ни интересува температурата на морската вода. За съжаление тя е с 2 градуса по-студена отколкото е средната стойност за последните няколко години. Месец май е студен за съжаление не само в България. Успокояващото е че водата в басейните е вече по-топла и че турският ол инклузив, заради когото основно почиваме там / иначе нашите плажове са доста по-хубави от турските/ е с все същите високи стойности на удовлетворение!

# 542
Нереалистично, но силно си мечтая, че в средата на юни, ще задухат Сахарски ветрове, Гълфстрийма ще си промени посоката и току-виж, морето стане 25-26 градуса. Да дадеш "една торба пари", както е тази година и за какво - да се преместя от стола вкъщи на лежанката на плажа /все пак температурата на въздуха по-бързо се променя/, да ям /вярно, сготвено и сервирано от друг, но без да ми е голям приоритет/, но да не мога да плувам 2-3 ч. на ден, защото ненавиждам студена вода.... Е,  все пак стават чудеса, хаха.

# 543
Може би моите притеснения са неоснователни, аз ще изкарам два часа във водата, ако седя две седмици на море и това ще е общо 😂 За мен това, че ще се преместя от стола вкъщи на шезлонга на плажа си е от значение. Ако държах на 26 градуса вода щях да отида август.

# 544
  • София
Абсолютно съм съгласна с Буболита. Който иска топло, да отива юли-септември. Не че и ние не сме на същото дередже заради компанията, с която ще ходим, но от тук насетне изобщо не ме интересуват другите. Все пак отивам на море и искам топло време и топла вода. Заради едни 500 лв надолу сега ще се намятаме с одеала на шезлонгите. Grin

# 545
Аз пък съм оптимист и искрено вярвам, че в началото на юни ще е идеално за къпане в морето, както винаги до сега🙏 Гледайте по-позитивно, всичко ще бъде наред.
Предполагам, че щом до сега не са писали за доплащане на горивни такси към Тез тур за полета (02.06), тази година ще си спестим тази "екстра".😄

# 546
  • София
Дреме ми на тииииииит какво ще е времето, като не става у морето, ще отида на басейн, като и там не става, ще отида на закрит, ако няма, ще маам кафета, мохито, бира и мента и спрайт. Само да изскубна от милата ми Родина, нищо не може да ми помрачи настроението, па камо ли шибаното време. Тука ли да стоя, по цял ден Гешев, Тротинетката, избори, смърт на пътя, мигранти, Боко, Кирчо&Кокорчо, два пъти седмично Левски фалира, и за цвят Ергенът. Някой нещо положително да е чул по новините? Те това ни залива ЕЖЕЧАСНО. Не мож избяга от тая помия, па ако ще камъни да падат от небето предпочитам да съм в Турцията в студеното море, в студения басейн със студена бира в ръка, прегърнал топлата жена и загърнал се с якето.

# 547
И аз нещо подобно исках да напиша, но реших да съм по-обрана +, че с две малко деца така или иначе  няма да ми се получат плановете, поне няма да сме в София.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 20:48 от Bubolita88

# 548
Здравейте! Кацнахме в Анталия и бързам да напиша,че времето е прекрасно. Грее слънчице и е много приятно. Дано се задържи така. Ще напиша подробно и за Арканус Ризорт тези дни.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 16:52 от Anelia20

# 549
  • Пловдив
Приятна почивка!!Ще очакваме с нетърпение да се включвате с отзиви и да не чакате края на почивките .Повечето вече броим дните до нашите и се вълнуваме.

# 550
  • Някъде в Европа...
Валерко, споделям мнението ти!
Просто искам да се откъсна от всичко тук, дори и с баналното си ежедневие, просто да се "зануля". Да не мисля за абсолютни нищо освен евентуално кой басейн да избера..Обожавам концепцията ОИ, точно защото нищо не правиш, от теб се иска само да вземаш от всичко, което ти се предлага...
Свикнах с мисълта, че ще е по-хладно, вече само чакам вторник - сряда да получа последни подробности за пътуването...

# 551
  • Варна
ми хора  не пускайте нито ТВ , нито даже по малоумните социални мрежи - обърнете се към природата - и на 2 януари бях в морето и на 20ти май Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 09:51 от peterky2002

# 552
Цените само малко ме стреснаха.

# 553
Здравейте! Кацнахме в Анталия и бързам да напиша,че времето е прекрасно. Грее слънчице и е много приятно. Дано се задържи така. Ще напиша подробно и за Арканус Ризорт тези дни.
Ще ви следя с нетърпение, че и ние на 27.05 пристигаме на същото място. Ще се радвам на повече информация от вас, как е времето, водата в морето и басейните и вечерните и дневните забавления. Пожелавам ви една слънчева и ползотворна почивка 🤗

# 554
  • София
След малко сме на границата...
Нетърпеливо ми е. И хич не ми пука за времето, знам че ще е страхотно! ☺️

Общи условия

Активация на акаунт