На море в Турция - тема 78

• 66 278
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, има ли някой в Сиде в момента? Утре летим, но прогнозата за времето е ужасна Sad
И ние сме в тази ситуация, не мога да повярвам какъв късмет имаме. Дали при толкова лошо време ще подгряват басейните? Направо се чудя какъв багаж да приготвям, то не е никак лятно. Започвам да мисля за екскурзии и странични развлечения. Иначе гледам разни клипчета от Сиде качени тези дни, изглежда нормално, но кога точно са снимани няма гаранция.

# 526
Аз пък гледам от уеб камерите, поне е в реално време.

# 527
  • Берлин
Вилианка, в частна вила съм. Бяхме няколко дни в близост до Измир. Сега доста по на юг, но хич не е морска работата.
В Сиде е такова положението:

# 528
Здравейте! Ние също утре пътуваме за Белек и супер много се притеснявам за времето. В две групи членуван на Ефталиите във Фейсбук и почти всеки ден публикуват клипчета от басейните и на термометрите. Днес гледах, че е 32 гр на слънце и 27 гр на сянка. Всеки пише. че на приложението за времето му дава дъжд, а е много топло и не вали. Дано да е така. Водата в морето може и да е студена, но ние така или иначе до там не стигаме. Стоим основно на басейните. Стискам палци за слънце, така го чакам това море.....

# 529
Вилианка, в частна вила съм. Бяхме няколко дни в близост до Измир. Сега доста по на юг, но хич не е морска работата.
В Сиде е такова положението:

А в Измир студено ли беше.

# 530
  • Sofia
Офф това време ме побърква! В събота летим, за първи път ще сме в Сиде, "изневерихме" на Белек, и имам чувството, че времето ми отмъщава. 😂 Чудя се какви дрехи да слагам... 
Приятни почивки на всички, и дано са объркали прогнозата! Simple Smile

# 531
Офф това време ме побърква! В събота летим, за първи път ще сме в Сиде, "изневерихме" на Белек, и имам чувството, че времето ми отмъщава. 😂 Чудя се какви дрехи да слагам... 
Приятни почивки на всички, и дано са объркали прогнозата! Simple Smile

Не се протеснявайте! На прав път сте, Сиде е по-на юг и би трябвало да е по-топло Wink
Времето ще се оправи , там е друго, нали планината Торос е преграда за Анталия и времето там си е топличко по подразбиране.

# 532
Моя приятелка е в Алания в момента.Каза ми че е много топло.

# 533
  • Някъде в Европа...
Оххх, и аз съм в чуденка какви дрехи да събирам за другия петък (не съм вадила ни летни дрехи, още по-малко сандали), а както виждам, имаме и няколко съфорумки, които утре заминават...Въпреки времето, прекрасни почивки ви желая!
По принцип за началото на юни съм вземала само 1 летен панталон и една лека лятна жилетчица, с която пътувам, всичко друго ми е било потници, къси гащи, сандали и чехли..Сега наистина съм в абсолютна чуденка - не мога да си представя да тръгна другия петък по къс ръкав дори, та и по чехли..А пък, че другата събота ще легна на плажа - това направо ми е непонятно как ще се случи 😀...

# 534
  • Варна
По принцип за началото на юни съм вземала само 1 летен панталон и една лека лятна жилетчица, с която пътувам, всичко друго ми е било потници, къси гащи, сандали и чехли.по чехли..А пък, че другата събота ще легна на плажа - това направо ми е непонятно как ще се случи 😀...

СПОКО И СЕГА ЩЕ Е ТАКА  Simple Smile
Много пъти се е случвало да четем ужасни прогнози ............. от плажа Simple Smile
и за шофирането е така - шанса да ви спрат и да имате неприятности е минимален
граничаря УЖ преглежда багажа и ни вика за сирената и хранителните продукти  '' покривайте ги с нещо , ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО''  , а УЖ ТОЙ контролира

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:45 от peterky2002

# 535
  • София
Аз имам познати сега в Камелия- по снимките са с летни дрехи, бански, къпят се в басейна. През деня времето явно си е хубаво там

# 536
  • София
Не се притеснявайте, времето през май си е такова- променливо.
Аз няма да забравя как преди 10 тина години бяхме от 27 май в Сиде.
Вечерта беше полета и пилотът наистина направи чудеса, за да приземи самолета. Такава буря и грамотевици високо в небето не бях виждал дотогава. Беше великолепно зрелище.
Като кацнахме в Анталия дъждът валеше толкова силно, че всички бяхме мокри. На следващата сутрин нямаше и помен от бурята. Слънчево и топло. Така че не се притеснявайте лятото идва.
Може да е малко по-хладничка водата, ама пък и цените са по-хладнички /ниски/ в момента, отколкото тези които са през юни. Водата в басейните в следващите дни ще става все по-приятна и ще може да се къпе спокойно човек.
Ето и температурата на морската вода за вчера.

# 537
  • Където морето целува небето...
На сайта на МВнР е обновена информацията за пътуванията. Няма да я поствам, да не досаждам, но знам, че има хора, които ги интересува.

# 538
  • Sofia, Bulgaria
Което ще рече че може да се сменят шофьорите от едно сем.при пътуване,поне аз така го разбрах!!!

На мен ми е интересно как ще докажете родствената връзка? Преведено на турски брачно свидетелство, акт за раждане ли ще носите ?

# 539
Здравейте! Някой знае ли дали с лична карта може да се качим на вътрешен полет в Турция (напр. Истанбул-Анкара) или задължително ни трябва паспорт?

Общи условия

Активация на акаунт