На море в Турция - тема 78

• 64 760
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Руската диаспора в Анталия е много сериозна цифра вече след войната и това според мен малко обърква статистиката. Тези хора пълнят полети, но не почиват в хотелите, а отиват да живеят там и да купуват имоти или наемат дългосрочно, а официална причина за пътуването е туризъм.
Аз си мисля, че по-сериозен отлив би имало догодина, за тази горе долу са ясни нещата. Отпуските са планирани. Дано не са празни хотелите, защото ще занижат качеството.

# 691
  • София
Да не би това да е причината за която писа АIR за празен хотел?
https://blitz.bg/svyat/sezont-v-turtsiya-pred-proval-prazni-plaz … o_news955984.html
Славейче, в тази статия  са препечатали анотацията след видеото на Жанна онлайн, която тя е написала. И от един единичен случай са извели цяла теория.
Колкото до Жана онлайн съм изгледал доста от нейните видеа до някъде, включително и това от статията, което е от преди седмица и в което разказва как хотел Кирман Белазур в началото на май, когато е отишла за два три дни с двете си деца е почти празен. Почти никога не съм успявал да ги догледам докрай, защото говори доста неистини. Нямам представа какво цели с тях, но почти никога не съм бил съгласен с нея.
Но хотелите които следя са пълни и то не от вчера или днес, а от началото на годината.
А руснаците имат проблеми в момента с някои от туроператорите си като Библиоглобус и Анекс, които отменят резервации, направени на ниски цени и предлагат хотели на високи в едни случаи и при втори не искат да отменят резервация на хотел на висока цена и да направят  нова резервация на по-ниска цесна. Не съм се задълбочавал много да следя защо точно и какво, то има две три специални за това теми в руските форуми....

# 692
То може да ти звучи ама не е така, защото се кара само магистрала и то почти без трафик
и едни 830км. със спазване на ограниченята се минават за около 6 часа.

Колко е ограничението на скоростта по Турските магистрали? Колко горе-долу излизат таксите по този маршрут, мост и магистрала?

# 693
То може да ти звучи ама не е така, защото се кара само магистрала и то почти без трафик
и едни 830км. със спазване на ограниченята се минават за около 6 часа.

Колко е ограничението на скоростта по Турските магистрали? Колко горе-долу излизат таксите по този маршрут, мост и магистрала?
130 е скоростта
Миналата година го гледах маршрута и беше доста по скъп през новия мос на Чанакале-Бига-Сосурлук-магистрала О-5 Измир-Кушадъс. За този маршрут беше 400тл.отиване и връщане , а през другия през Истанбул около 1500тл.че и повече по спомен!

# 694
Да не би това да е причината за която писа АIR за празен хотел?
https://blitz.bg/svyat/sezont-v-turtsiya-pred-proval-prazni-plaz … o_news955984.html
        Хотел Клуб Мегасарай е пълен,основно германци и руснаци

# 695
  • Beyond the stars
В момента сме в Utopia resort & residence , Алания (или на 20 км от самата Алания😁). Не съм следила темата отдавна, признавам си. Единствената ни забележка е времето - висока греда за края на май месец Close
Надяваме се на поне ден-два слънце. Полетът ни навръщане е в покъртително ранен час, та петъчно слънце няма да ни огрее.Bowtie Ще уплътняваме с шопинг. Grinning
 Хотелът е пълен с рускоговорящи, ако някой има питания съм на линия. Може би ще отделя време за ревю и снимки като се приберем. За сега едно бурно море в няколко нюанса от мен

# 696
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Снощи бяхме на вечерна разходка из Алания в интервала 21 ч-23.30 ч. Смело мога да заявя, че и градът е празен, буквално празен...По пристанището тук-таме се разминеш с туристи, а по улиците търговците само..Улицата със заведенията - празни. Магазините - тук-таме...Няма ги рускините, които затваряха по цели каси, зада им маркират полупките...Ще видим довечера в Сиде как е...
Аз не намирам логично обяснение..Нашият хотел си е полу-..., което е добре донякъде - няма опашки никъде, празни шезлонги (не, че сме ги ползвали твърде с това време...)...Корпусите са празни и не работят, в единият е настанен персонала...
И днес явно няма да сме по външните басейни, още по-малко на морето. 😞 Поне не вали от сутринта...
Отзив за хотела смятам да напиша цялостен след края на почивката. Доволни сме много...
П.С. Качвам снимка от празна, вечерна Алания (нямам "чиста" 😊) и статистиката от хотела:

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 10:21 от AIR

# 697
  • София
Ние сме в групата за Сиде с полета на 08.06. Simple Smile

Много разочароващо е това с времето... Никой не може да предположи, че по това време на годината в Анталия може да вали и да духа вятър.

# 698
Вие пак имате надежда за слънчеви дни . Аз май се отказах да тръгваме инцидентно в неделя. Гледам прогнозата за Сиде и реално дават топло време , но морето едва ли ще е топло.

Ние сме в групата за Сиде с полета на 08.06. Simple Smile

Много разочароващо е това с времето... Никой не може да предположи, че по това време на годината в Анталия може да вали и да духа вятър.

# 699
silvushka, пекне ли слънце нещата на момента се променят. Като пристигнахме водата беше ледена, след това извадихме късмет и имахме три много слънчеви и топли дни и водата се стопли, даже аз влизах. Последния ден беше облачно, но много топло и пак ставаше за къпане.

# 700
  • Бг-мама
А някой да пътува от Пловдив на 07.06. ? Ще бъдем в TUI MagicLife Jacaranda от 7 до 14.

# 701
  • Sofia
А някой да пътува от Пловдив на 07.06. ? Ще бъдем в TUI MagicLife Jacaranda от 7 до 14.

Ние сме там по-късно през годината, но се надявам да споделите отзиви Simple Smile

# 702
Моля почивалите в Шандор Топкапъ или Кремлин да си спомнят как се отива в Анталия с автобус или долмуш? Къде има разписание, ако има сайт някакъв. Много искам да отидем до стария град, яхтеното пристанище и Адриановата порта, но не знам как точно. Пред хотела спира автобус номер 7, но все пак допълнителна информация ще ми е от полза.

Отговарям си на въпроса, докато още помня, защото днес се прибрахме. До Анталия отидохме преди три дни. Искахме да разгледаме Стария град, Адриановата порта и пристанището. До там най-лесно е с автобус номер 7, който спира пред хотела и уж бил на 20 мин., но го чакахме 45. Слиза се на спирка Мурат паша Марканталия след около час път и след като слезете, се тръгва в посока, обратна на МОЛ Марканталия (ние не знаехме и загубихме време). Върви се по широка улица с много магазини от двете страни и след около 10 мин се стига до стълбите, които водят до стария град, криволичейки стръмно надолу, с типична архитектура, подобна на нашите възрожденски къщи. Има асансьор, с който може да се изкачите до горе, вместо да се връщате обратно по баира. Гледката отгоре си заслужава, възхитително е, целият залив с яхтите в него е като на длан. Спирката на автобуса  за връщане е точно пред входа на Марканталия. По улицата с магазините имаше едно заведение, в което се предлагаше кюнефе, приготвено по автентичен начин пред вас , на един котлон, в тиганче. Струваше 12 лв. Дано е полезна информацията ми.
       И да спомена, че в Кремлин палас всичко беше наред, но освен традиционното руско присъствие имаше изключително много ирански семейства, което дразнеше, защото жените бяха забулени, влизаха с дрехите в морето и басейните и   лично на мен това ми беше притеснително, но се постарах да не им обръщам внимание. Съседният хотел, Венеция палас, беше почти празен, буквално никакви хора не видяхме около басейните, а нашият беше пълен на 100 %. Казаха ни, че са пуснали много изгодни оферти за иранци. И турци имаше много, но те си бяха като нас Simple Smile Не видях пияни руснаци, но можже да е имало след дискотеката. Като цяло, всички се държаха много прилично. Всичко в хотела ни хареса. Повече може да напиша по-късно.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 23:01 от valya_bl

# 703
В момента сме в Utopia resort & residence , Алания (или на 20 км от самата Алания😁). Не съм следила темата отдавна, признавам си. Единствената ни забележка е времето - висока греда за края на май месец Close
Надяваме се на поне ден-два слънце. Полетът ни навръщане е в покъртително ранен час, та петъчно слънце няма да ни огрее.Bowtie Ще уплътняваме с шопинг. Grinning
 Хотелът е пълен с рускоговорящи, ако някой има питания съм на линия. Може би ще отделя време за ревю и снимки като се приберем. За сега едно бурно море в няколко нюанса от мен

Ще чакам отзива ви с нетърпение ! Ние сме в този хотел от 25.08 живот и здраве Simple Smile
 Приятна  почивка и много слънце ви желая!

# 704
  • Някъде в Европа...
Бързичко се включвам от плажа - да успокоя тръгващите близките дни към Алания 😀...От вчера, късен следобед, небето се изясни и закрихме плажния ден със слънце 😀..Ще приложа снимка от тази сутрин...Морето ви очаква! 😀
П.С. Снощи бяхме на разходка в Антично Сиде. Ами и там е полу - празно, което беше идеално, де, за снимки...

Общи условия

Активация на акаунт