Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 373
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря Кармила. В makeup Семилак е намален в момента и ще се възползвам от това 🙂

# 376
Дано ти допадне, при мен е супер и се надявам да не подведа.
Момичета в мейкъп са пуснали потал бази на Moon. Не мога да кажа как са като консистенция и носене, но са красиви и цената е прилична:
https://makeup.bg/product/757893/
https://makeup.bg/product/757821/
За търсещите флаш лакове -хай хибрид има в мейкъп от зодиак серията и е налоична голяма част. Падат се най0долу в списъка. За всеки случай си ги проверявайте в гугъл как им е цвета точно.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 12:25 от karmilla

# 377
  • София
Момичета, някой ако има това бяло на Коди, може ли да ми обясни къде бъркам? Изглежда нещо не правя правилно, или не нанасям правилно?!?!
Това са три пласта и пак не се разнася равномерно и прозира .

# 378
Това на мен ми изглежда като полу-прозрачно бяло. Аз имам такива лакове и ефектът е много нежен, но някои марки при нанасяне трябва да е прецизно, защото цветът предразполага да става на черти. Ако искащ плътно бяло мисля Коди си имаха отделно само бяло и само черно.

# 379
Всичките цветове от Porcelain серията са една идея с по-малка яркост, приглушени. Не бих ги нарекла точно полупрозрачни, но няма да получиш съвсем плътен и силен цвят. Мен лично не ме радваше този ефект и ги разкарах.

# 380
Направих си поддръжката малко по-рано, но в събота заминавам и няма да имам кога...
Нежно стана, но ми се слива с цвета на кожата. Само база и пигмент. Точно един час ми отнема сваляне с пила, скъсяване и кожички. Лакирането още час...

# 381
След няколко часа пилене, махане на кожички и лакиране, резултата е това: кожичките все едно е имало тексаско клане, а уж с ел пила ги избутвам и после с ножичка изрязвам и пак така се нарязах…. Как успявате вие не знам???
После лакирането, голяма мъка пак, все разливам, трия, почиствам…

# 382
Elzomirka38, добре дошла в темата!
Прочети първия пост добре, по принцип ще имаш въпроси и ще се постараем да ти отговорим. Добавям предварително няколко поянения тук.
1. Не, комплекти по 60 лв. от сайтове от типа на nails.bg, pretty.bg, quadra, krasivitenokti не стават. Ще набиеш пари за слаба лампа и лакове боклук и после пак ще набиваш. Заслужват си стартови комплекти на коди от еленанейларт и на семилак с голямата лампа.
https://elenaartnails.com/store/komplekt-gel-lak-vk-schi/
https://www.notino.bg/semilac-paris/uv-hybrid-love-me-komplekt-z … rfekten-manikjur/
2, Sun5 или Sun five не взимай-слаба е с под 30 сведодиода и мътрва точка. От бюджетни лампи стават sunone(гледай да е с капаак и не Usb кабел) и Sunx. Силни лампи, изпичат и в емаг се намират на цена от 23 до 30 лв. Ако видиш sunone за 19 лв. е тази, която е кофти и не я взимай.
3. Най добре си вземи системата на Коди от фрешер, преп, база, и топ. Ако търсиш по-бюджетна марка може и Palu. Това са марки, от които потребителки са доволни. Трябва ти и обезмаслител+бонд(евентуално, на някои съфорумки им държи без бонд). Важно е базата и топа да са хубави,а  цветове може и по-бюджетни марки. Ако мислиш да заложиш на цветна база под нея задължително трябва да имаш безцветна.
4. В началото бих ти препоръчала да сваляш с киснене, а не пила. Виж дали изобщо ти допада маникюра у дома, да ти свикне ръката и чак тогава парви подобна инвестиция.
Пазаруваме голяма част от лакове и джидавки от makeup.bg  - там има хубави пполски марки на ниски цени, както и пили и инструменти също. Коди оригинални има в https://elenaartnails.com/ и https://www.mynails.bg/. Напоследък си взимам и от алито разни стикери, фрези, избутвачи, безвлакнести кърпи, но от там се чака повече, а ако искаш за начало по-бързо да ти дойдат неща от изброените тук и в началната страница сайтове ще дойдаат и цените са ниски.
Успех и ако имаш още въпроси по заглавния пост - питай.
Подписвам се с две ръце под този пост! Всеки начинаещ трябва да го прочете.👌🫶

# 383
Някой има ли на Клареса Red 419? Дали е от изпичащите се или от калпавите? 😃

# 384
По препоръка от темата си взех линт база на Коди, но за първи път поръчвам от този сайт. Току що я получих, според вас оригинален ли е продукта?

# 385
Някой има ли на Клареса Red 419? Дали е от изпичащите се или от калпавите? 😃
Аз го имам, на тънък слой го нанасям и не е имало гафове Blush

# 386
По препоръка от темата си взех линт база на Коди, но за първи път поръчвам от този сайт. Току що я получих, според вас оригинален ли е продукта?
И кой е сайтът? На някакви гатанки ли си играем? Ако е от официалните вносители и техните дистрибутори (написани в заглавен пост и повторени от Кармилла преди 2 мнения) е оригинална.

# 387
Прилича на оригинален, моите изглеждат по същия начин, купувам само от ЕленаАрт досега.

# 388
Момичета, за да ви е мирна главата взимайте си Коди от легитимти сайтове. Има изброени и бг и украински в заглавния пост. Или ни напишете кой е сайта, търговеца и да си знаем къде какво и ако няко, не е коректен да се има предвид. Така само по снимки да го играем на инспектор Дюдю е малко сложно.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 09:03 от karmilla

# 389
Така си е, не смея да поръчвам от други сайтове и аз.
Да се похваля, че си поръчах фолио за отпечатване с мраморен ефект, както и едно с цветя, че майка ми много им е фен и вместо ваденките ще пробва с него за разнообразие.
Взех и един жълто-зелен лак, понеже същия цвят сако си поръчах, та ще ми е в тон, а и много ми харесва цвета за лак.
Вчера мих печката с един препарат и от него ли не знам, ама си развалих лака, заедно с полигела, затова и го махнах и си оставих моите нокти с един лесен дизайн. Имах счупени и всички малко ги подкъсих.

П.П. За първи път втривах с отделна четка каучуковата база, понеже гледах видеа, където правят така, уж по-добре прилепвала към нокътя, а и на доста по-тънък слой се нанасяла. Не знам вие дали го правите и дали има някакъв ефект или значение за издръжливостта на лака?

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 08:51 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт