Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 080
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Това със симптомите при бременност е строго индивидуално.С първата ми бременност нямах никакви симптоми и се роди едно прекрасно човече.С тази ми бременност понякога ми се гади и гърдите ме болят.Така че дали има или няма симптоми не трябва да ви стряска.При всяка жена и всяка бременност е различно.Споко момичета и не се вкарвайте в излишни филми ❤️

# 211
Момичета, нормално ли е на 21.03 трябваше да съм 6г.с + 5д според календара, а АГ каза че отговаря на 6г.с + 1 д?

# 212
На последния преглед АГ ми каза, че върви по-малко заради по-Краткия месец февруари.
Аз съм утре на преглед с таткото, надявам се всичко да е наред Heart

# 213
Здравейте ! Моля посъветвайте ме как да постъпя тъй като не съм наясно какво да направя . Бременна съм в 7 г.с от самото начално съм със леко зацапване - почивам си и пия нош па , бусколизин и утрогестан . Гинеколога при който ходя на консултации не сметна за нужно да пусна някакви изследвания ( а вече имам един мисед аборт) . Снощи получих силно кръвотечение и болки и ме приеха в болница . Състоянието ми се подобрявя и плода е добре .
Работата е там , че лечението ми е същото и никой не ме опътва какво да правя от тук нататък . Моля ви посъветвайте ме на ендокринолог ли да отида ? Какви точно изследвания за хормони да си заплатя ?
… или поне откъде да започна .. ?
По принцип съм здрава , без заболявания .
Благодаря ви

# 214
Здравейте ! Моля посъветвайте ме как да постъпя тъй като не съм наясно какво да направя . Бременна съм в 7 г.с от самото начално съм със леко зацапване - почивам си и пия нош па , бусколизин и утрогестан . Гинеколога при който ходя на консултации не сметна за нужно да пусна някакви изследвания ( а вече имам един мисед аборт) . Снощи получих силно кръвотечение и болки и ме приеха в болница . Състоянието ми се подобрявя и плода е добре .
Работата е там , че лечението ми е същото и никой не ме опътва какво да правя от тук нататък . Моля ви посъветвайте ме на ендокринолог ли да отида ? Какви точно изследвания за хормони да си заплатя ?
Благодаря ви

Привет!

При мен преди години назначиха разширен пакет за тромбофилия, изследване на НК клетки, изследване за инсулинова резистентност, от хормоните - поне ТСХ+ФТ4, витамини Б12, Д и фолат. На първо време се сещам за тези. Много неща са, но дават широк поглед върху цялостното състояние. Потърсете АГ или друг специалист, който работи по този начин - въздържам се да цитирам имена, тъй като не знам дали е позволено. Всичко ще Ви обяснят и ще Ви насочат. Стискам палци за бързо отшумяване на симптомите!

# 215
Аз вече 10 дни не оздравявам напълно и се чудя какво ми е 😵💫 Изследвах се за грип, ковид, цитомегаловирус - отрицателно. Нямам температура, не ме боли вече гърлото, не кашлям, но ужасно ми е запушен носа, а сопол също няма. Чувствам се като пребита - не знам това дали е от настинката или от бременността. Кофти ми е на корема, но не повръщам (никога не съм), но някак ми е гадно. Ям на сила. Ако случайно ми се дояде нещо - то е само боклук (бърз въглехидрат), а по принцип гледам да ям подходящи неща. Направо като видя зелева салата и ми се подгажда още повече. Не ми де гади. Гадно ми е. Не мога да го обясня. Не знам какво ми е 😒 и тоя нос, той ме мъчи най-много 🤐🤐🤐 оф оф оф

# 216
Здравейте момичета Simple Smile Аз съм бременна в 6 или 7 г.с като вече имах преглед миналата седмица и чухме пулса. Тогава ехографа определи 6 седмица и 4 ден, но това не е толкова важно. Нямам никакво гадене или повръщане, както и при 1вата ми бременност. Имам дете на 6г и единствено чувствам умора. При вас има ли жълто течение ? От два дни забелязвам такова и четох, че било от хормоните. Имам и леко дразнене отвън, но го отдавам на прекомерното миене. Мисля да посетя гинекологавсе пак за една микробиология, защото още с забременяването си имах стрептокок в оскъдно количество. От месеци се боря с всякакви бактерии и дано вече съм ги победила.

Не те съветвам точно сега да правиш микробиология. На практика, докато не влезнеш в 4 месец / докато не се образува плацентата не можеш да ползваш нищо против гъбички. И го казвам като човек, който с предходната си бременност лекува 5 пъти гъбички, при това, без да съм правила секс през тия 9 месеца! Намали сладкото, даже ако можеш не го консумирай, веднага ще усетиш подобрение. Помисли и, дали не е възможно да изпитваш някаква непоносимост към това, с което се миеш. Пий и повече вода. Аз усетих, че имам дразнене, като не пия много вода.

Иначе по повод секса... к'ъв секс, бе братче, вкъщи сме се натръшкали болни, мъжа съм изгонила в детската, детето спи при мен на спалнята, че още поддържа темперстура... егати упорития вирус! Иначе желание имам, но с тоя Утрогестан за сега не става...

Здравейте, гъбички Кандида в оскъдно количество излезе микробиологията. Предписаха ми Макмирор комплекс за 6дни. Вие в началото ли ги лекувахте или след 4тия месец ? Докторката каза,че не пречат и не знам вече на кого да се доверя. Четох, че има лекари които препоръчват лечение в ранна бременност, но и такива които го отричат.

# 217
Благодаря ви
Щом имате мисед аборт - задължително генетични изследвания за тромбофилия. Вижте къде се правят във вашия град. Аз направих след вторият такъв аборт и излезе лека форма на тромбофилия, която изисква само аспирин протект.

# 218
Ох, много се е изписало тук... няколко отговора имам и ми е трудно да тагна. Та ще пиша ей така, пък дано стигне до когото трябва.

1. За тоя гнусен грип АГ ми даде Авирон Рапид (много добре ме повлия!), витамин Ц, хомеопатия ми позволи, аз добавих и шуслерови соли, парацетамол (така и не стигнах до него) и мажа с един домашен крем носа си, че трепе гадовете гарантирано. Подобрение вече имам, но още лекувам носа си от тоя гаден секрет.

2. За гъбичките - аз ги лекувах след 4 месец. АГ прецени, че е рисковано преди това. Лекувахме ги с Гинопеварил от 150мг. Но просто бременността ми беше такава, предразполагаща към гъбички, ядеше ми се мнооого сладко и въпреки, че консумирах трушии и кисело мляко, нищо не ми помогна... (също бях с Кандида - това е и най - масовото)

3. На дамата, която пита за изследванията - когато на мен се случи, АГ каза, че няма да чакаме и веднага ми пусна пълен панел тромбофилия в Геника. Мутации нямам, поне знам, дс не се плаша от това, но разбрах, че не мога да усвоявам обикновенната фолиева киселина и трябва да пия метилирана. Товща изследване е важно. Носи или спокойствие, или решение, на нещо, което е сериозен проблем!

4. Дамата със зацапването - честно казано... нормална е терапията която са дали лекарите. Внимателно следене и може би също изследване за тромбофилия ми се струват разумни стъпки.

И накрая да кажа, че утре ми предстои преглед, а след тоя грип дето изкарахме в семейството ми е страшно нервно и притеснено. Моля се и стискам палци всичко да е наред!
Между другото това със странното усещане ми се случва и на мен. Не мога да разбера, газове ли са, какво е, напрежение някакво, пристягане... пия по едно но шпа за всеки случай, пък утре ще видим какво ще ми каже леларката...

Прегръдки и кураж на всички с техните казуси, аз вярвам, че всичко с всички ни ще се развие добре! Heart

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 22:40 от Petya42

# 219
Пускам ъпдейт за моите тревоги. Вчера бяхме на лекар, всичко е наред, бебето си е там хаха. Мъжът ми беше с мен и го видя за пръв път и нашето много е порастнало и ревахме и двамата хах видяхме го 3д има си всичко и ръчички и крачета и очички и ушички Simple Smile голям бонбон, направихме и пренатеста и ще чакаме вече резултати другата сенмица.  Пожелавам ви скоро и вие да видите вашите бебоци, много е готино, голямо щастие. На фетална сме на 21.04. Simple Smile

# 220
Аз вече 10 дни не оздравявам напълно и се чудя какво ми е 😵💫 Изследвах се за грип, ковид, цитомегаловирус - отрицателно. Нямам температура, не ме боли вече гърлото, не кашлям, но ужасно ми е запушен носа, а сопол също няма. Чувствам се като пребита - не знам това дали е от настинката или от бременността. Кофти ми е на корема, но не повръщам (никога не съм), но някак ми е гадно. Ям на сила. Ако случайно ми се дояде нещо - то е само боклук (бърз въглехидрат), а по принцип гледам да ям подходящи неща. Направо като видя зелева салата и ми се подгажда още повече. Не ми де гади. Гадно ми е. Не мога да го обясня. Не знам какво ми е 😒 и тоя нос, той ме мъчи най-много 🤐🤐🤐 оф оф оф
Това с корема е истински кошмар. Все едно съм изяла света , а почти нищо не хапвам. Гледам, уж ми се дояжда нещо солено и после като си помисля да го сложа в устата ми се появяват слюнки като за повръщане. Намалила съм количеството на храна на половина, въпреки това ми се струва, че съм доста подута (по дрехите) и не смея да се претегля. В стомаха ми е гадно, много, все едно съм яла развалено.

# 221
Здравейте, вчера бях на преглед. Бебето е пораснало от предния път, вижда се как му тупка ясно сърчицето (не ми е пускано да го чуя) водя се в 7.5 г.с. АГ ми каза само да взема направление за женска консултация и на 18.04 съм на преглед, като тогава ще пуснем първите изследвания.
Имам следния въпрос: Кога се прави първата фетална морфология? С първото ми дете я правих някъде към 23г.с ако не бъркам.

# 222
Здравейте аз съм в 6 седмица и 6 дни  чухме пулс леко се беше отлепила плацентата и ми увеличи утрогестана въпроса ми е от кога се записва женската консултация ?

# 223
На мен ми казаха след 12г.с

# 224
Аз БХС и първа (ранна) фетална ще правя първата седмица на м. Май (тогава ще бъда 12г.с. живот и здраве). Втората е към 22г.с.

Общи условия

Активация на акаунт