Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз не съм писала скоро, но миналата седмица на прегледа АГ ми каза, че вижда малко отлепване и каза, че вижда омфалоцеле и ми препоръча да пусна пренатален тест. Аз така или иначе съм си взела час за 9-и, но честно казано малко ме стресира, въпреки че каза, че може да се израсте до 12-13 г.с.

Вчера ходих при АГ по ЗК, не видя нито отлепване, нито ми спомена нещо за омфалоцеле, но пък тя работи с доста стар ехограф. Аз съм с тромбофилия и я питах за кръвотока, каза че във Варна само Желязкова имала апаратура да следи кръвоток към бебе и то чак след като плацентата се образува. Има ли някоя по запозната, защото съм почти сигурна, че с първата ми бременност д-р Нешев ми следя кръвотока в Св. Климентина.
Както и да е де, така или иначе нищо не мога да направя освен да чакам и да се надявам, че ще си имаме здраво бебче. Иначе го видяхме - махаше си с ръчички, с краченца, правеше кълбета - съвсем като истинско. В 10 г.с. и зверската умора сякаш намаля, но все пак гледам да си почивам възможно най-много.

Та, сега съм поставена пред голяма дилема. Иска ми се да се следя по ЗК и на частно, защото няма да издържа да виждам бебето веднъж месечно, предвид миседа ми миналата година. Знам, че и през ден да се следя, пак не е гаранция, но бих се чувствала по спокойна. Та, чудя се дали мога да ходя успоредно по ЗК и на платена ЖК или няма как да се случи? Grinning

В крайна сметка, ако няма такъв вариант ще си ходя на платената ЖК и евентуално при доктора, който съм си харесала за раждане веднъж месечно. Но всичко това, след като, живот и здраве, се окаже, че всичко е наред. По принцип съм позитивно настроена, гледам да не се стресирам излишно и нямам търпение да дойде 18-и за ранната ми ФМ и се надявам до тогава да са излезли резултатите от пренатеста и всичко да е наред!

Та, някоя да има опит с диагноза омфалоцеле? Доколкото четох е нормално до 12-13 г.с. и заради това АГ даже не го споменават, но пък моята изрично ми го каза, написа го на ехографската ми снимка и каза задължително, че ще проверим следващия път дали се е затворила коремната стена.

Едит: И другото, което ме мъчи е събуждането през ноща за тоалетна и последващата невъзможност да заспя. Кокоря се по час, два и заспивам малко преди да трябва да ставам за работа, супер неприятно.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 09:34 от Katstyr

# 571
Моят коментар за майките геройни също е изтрит, аз не съм трила нищо. Дори не знам как Satisfied
Имам близки с репродуктивни проблеми, знам през какви изпитания минават, години наред, надежди, мечти, разочарования. За финансовия аспект дума не отварям дори. Но това, че някоя бъдеща майка трудно е достигнала до бременността си, не омаловажава чувствата и емоциите на друга, която е успяла лесно да забременее, но има други 'дертове'. И за мен някои проблеми на някои хора изглеждат изключително маловажни и незначителни, но това не ги прави по-малки. Те са си проблеми за тези хора и те имат право да говорят за това толкова, колкото искат. Това, което не ми хареса, е липсата на толерантност и емаптия. Нямаше откровени нападки, но се усещаше тонът на пренебрегване и подценяване на едни проблеми на фона на други. А никой няма право да съди. Винаги ще се намери някой, който да размаха пръст.
Много ми е горчиво в темата от вчера. Надявах се както с предишните момичета от другия ми термин, да си имаме група и да си продължим напред, но някак атмосферата стана много неприятна. За съжаление Sad

Katstyr, в коя седмица си сега? Кога ще ти е първата фетална? Намери добър специалист пренатална и направи консултация с него, аз така бих постъпила. Ако трябва бих пътувала до друг град.

# 572
Минавам малко да разчупя темата. Преди малко мина ранната фетална морфология при доц. д-р Петър Игнатов в Ортогин. Отговаря си отвсякъде, всичко е наред, но понеже съм отказала БХС не може да каже дали няма аномалии. Относно пола ми каза 80% вероятност за момиче.

# 573
Минавам малко да разчупя темата. Преди малко мина ранната фетална морфология при доц. д-р Петър Игнатов в Ортогин. Отговаря си отвсякъде, всичко е наред, но понеже съм отказала БХС не може да каже дали няма аномалии. Относно пола ми каза 80% вероятност за момиче.

Чудесни новини!
А как така не може да каже, защото си отказала БХС? Аз явно продължавам да не го схващам докрай - БХС не е ли просто кръвния тест, след който излиза статистика 1: еди колко си за отделните синдроми?

# 574
Ами доколкото разбрах той може да измери нухалната гънка, но трябва и да се вземе кръв за самото изследване. Можел да види органите, сърцето, мозъка, бъбреците и кръвопотока, но не и дали например има предпоставки за аномалии.

Чудесни новини!
А как така не може да каже, защото си отказала БХС? Аз явно продължавам да не го схващам докрай - БХС не е ли просто кръвния тест, след който излиза статистика 1: еди колко си за отделните синдроми?

# 575
Ами доколкото разбрах той може да измери нухалната гънка, но трябва и да се вземе кръв за самото изследване. Можел да види органите, сърцето, мозъка, бъбреците и кръвопотока, но не и дали например има предпоставки за аномалии.

Чудесни новини!

Ок, благодаря. От всичко, което прочетох, бях решила и аз да си спестя БХС (като емоция), особено след като направих и пренатален тест, но явно ще се наложи все пак да отида.

# 576
Аз също се замислих след днес дали да го пусна, но няма да ме следващите няколко дни в града, а доктора ми каза че имам време до 13,5 г.с. А съм във 13,2 г.с.

Чудесни новини!

Ок, благодаря. От всичко, което прочетох, бях решила и аз да си спестя БХС (като емоция), особено след като направих и пренатален тест, но явно ще се наложи все пак да отида.

# 577
О, и аз съм при доц. Петър Игнатов, но за втора фетална морфология на 18.05. Нямам търпение. Принципно съм с термин Октомври, но ми е първа бременност и имам доста какво да уча. Затова хвърлям по едно око и в групите с термин съседен месец. Мен АГ ме изпрати за втората ФМ в Ортогин и съм си записала час. Първата я правих в Марковс. Доволна ли си? Simple Smile

# 578
И аз днес бях в Ортогин при Игнатов 🍀 за пръв път ми се случва подобно нещо и беше мноого вълнуващо 🥰 а доктора е… безупречен… спокоен, усмихнат, обяснява всичко супер подробно, няма въпрос на който да не ми се отговори конкретно, на края на прегледа ни попита и мен и ММ дали имаме други въпроси, даде ми и обясни подробно резултатите от БХС… аз лично останах очарована, надявам се и следващия път да е така 🍀

О, и аз съм при доц. Петър Игнатов, но за втора фетална морфология на 18.05. Нямам търпение. Принципно съм с термин Октомври, но ми е първа бременност и имам доста какво да уча. Затова хвърлям по едно око и в групите с термин съседен месец. Мен АГ ме изпрати за втората ФМ в Ортогин и съм си записала час. Първата я правих в Марковс. Доволна ли си? Simple Smile

# 579
И аз съм доволна, както по-долу в коментарите CandyMandy е споменала. А, преди съм казвала, че го посещавам за втори път. Първият с дъщеря ми.

# 580
  • София
Изпуснах ви няколко дни и са станали някакви неща.....момичета, големи и разумни хора сме. Тук сме за да споделяме и хубаво и лошо. И да посрещнем заедно раждането. Нека не се обиждаме и да продължим заедно.
Аз вчера бях на БХС с ФМ. Изчака ми се чакалото, защото се оказа, че пак закъсняваха с часовете, но все пак си заслужаваше чакането. Всичко е ок с бебето. За сега ни казаха на 85% момче. Зарадвах се, защото имаме 3 момичета. 😂😂😂😂 макар, че ако беше казала момиче пак щях да се зарадвам.
althea, аз бях като теб с предната бременност. Мислех и се надявах на момче и като казаха момиче и посърнах яко. След няколко дни ми мина тази емоция и всичко си дойде на мястото. Simple Smile изживей си емоциите и те чакам с нови отново тук Simple Smile

# 581
Изпуснах ви няколко дни и са станали някакви неща.....момичета, големи и разумни хора сме. Тук сме за да споделяме и хубаво и лошо. И да посрещнем заедно раждането. Нека не се обиждаме и да продължим заедно.
Аз вчера бях на БХС с ФМ. Изчака ми се чакалото, защото се оказа, че пак закъсняваха с часовете, но все пак си заслужаваше чакането. Всичко е ок с бебето. За сега ни казаха на 85% момче. Зарадвах се, защото имаме 3 момичета. 😂😂😂😂 макар, че ако беше казала момиче пак щях да се зарадвам.
althea, аз бях като теб с предната бременност. Мислех и се надявах на момче и като казаха момиче и посърнах яко. След няколко дни ми мина тази емоция и всичко си дойде на мястото. Simple Smile изживей си емоциите и те чакам с нови отново тук Simple Smile

Мислех си за теб тези дни, че не си писала как мина прегледа! Много се радвам, че всичко е наред! Чакането си заслужава, а живот и здраве, Юни - пак там! Grinning

# 582
  • София

Мислех си за теб тези дни, че не си писала как мина прегледа! Много се радвам, че всичко е наред! Чакането си заслужава, а живот и здраве, Юни - пак там! Grinning

Дааа, ама голямо чакане падна. От 13:15 ч до 14:40 ч., после още 10-тина мин., че лекарката ме накара да се разходя и да ходя да пишкам, че човека си спеше и не искаше да се събуди. Та малко се поизмъчи докторката, но успя да огледа всичко, което е необходимо.
Иначе преди да тръгна им звъннах да ги питам как вървят с часовете и ми казаха, че са на време, а всъщност не беше така.....

# 583

Дааа, ама голямо чакане падна. От 13:15 ч до 14:40 ч., после още 10-тина мин., че лекарката ме накара да се разходя и да ходя да пишкам, че човека си спеше и не искаше да се събуди. Та малко се поизмъчи докторката, но успя да огледа всичко, което е необходимо.
Иначе преди да тръгна им звъннах да ги питам как вървят с часовете и ми казаха, че са на време, а всъщност не беше така.....

Втората фетална с дъщеря ми беше така... едно хубаво чакане, преглед, а девойката много обичаше на прегледи да се крие... та айде насън на разходка и да ям нещо сладко, че да се раздвижи и в крайна сметка се случиха нещата, но си отне време. Важното е резултата да е добър!

# 584
Момичета вие докога ще пиете фолиева киселина аз съм в 12 г.с и незнам докога да пия.

Общи условия

Активация на акаунт