Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Ние се кърмим само с протектор,не иска без.На консултацията докторката каза че вкарваме въздух по този начин .Много го измъчих горкото,но не иска по друг начин.Има ли мами с подобен проблем?

# 106
Аз не скъсявам времето заради т.нар. задно мляко - за да стига до него. То и без това едната гърда ми се пълни повече, каквото и да правя Grinning

# 107
Аз кърмя с протектори от самото начало.
Пробвах да кърмя без тях, но не се получи и си продължавам така вече втори месец.
Притеснявам се, че не успява да се нахрани добре и по препоръка на педиатърката от месец давам АМ на едно хранене вечер, но през деня не знам дали  му стига кърмата. Освен това на гърда го държа по около 25 минути,  като от едната гърда тече една слаба струя и не знам какво да направя за да се засили притока на кърма.
Има около 4-5 напишкани памперса на денонощие и 1-2 наакани.
Първия месец наддаде само 500 г.

# 108
  • София
Аз кърмя без протектори, вече нямам никаква болезненост, в началото зърната много ме пареха. Grinning Сега са станали явно по- издръжливи, адаптирали са се към малкия.
А иначе и аз предлагам винаги и двете гърди, суче по около 10 мин на всяка, вечер ако много му се спи обаче не стига до втората гърда Grinning голям мързелан е.

# 109
Хинт, за слаба струя може да пробваш слънчогледов лецитин. Отпушва много хубаво каналите.

# 110
Благодаря ти, ще опитам и това, че мъка е така.
Да питам започнахте ли да правите гимнастика на бебчетата и кога е препоръчително да се започне?

# 111
От втория месец. На първа страница съм сложила снимка какво се прави и кога.

# 112
Относно предно и задно мляко - според Ася Демирова то още в началото, като зацока, се смесва. Затова е окей и по 5 минутки на гърда. Поне така ми обясниха. 😊

Едит: добавям въпрос. Вие всеки ден ли къпете бебчетата си и използвате ли измивен продукт? Ние всеки ден го къпем с измивно, но четох, че може да се изсушава кожата повече ии реших да ви попитам. Как процедирате?

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 09:03 от Daisy1

# 113
Всеки ден го къпя, най-вече защото му харесва и му действа отпускащо и помага за заспиването. Спи като къпан, нали Simple Smile Бочко ползвам, тялото всеки ден, главата през ден. След баня го мажа с хидратиращ балсам на А Дерма.

# 114
Момичета колко време будуват вашите бебета. Моето напоследък не иска много да спи, не знам какво да го правя, опитвам в ръцете, люлка, количка и не става. Днеска правим 50 дни! Мисля, че будува доста повече от нормалното. Как е при вас? И как заспиват след хранене, в ръцете или оставяте само да си заспи?

# 115
Диана (утре става на месец) будува изключително много още от втората ѝ седмица - спи общо между 10 и 15 часа на ден. Ако не заспи до час и половина след събуждането става кисела. Преди това си разглежда, "чете" книжка за визуална стимулация, говоря ѝ, пея ѝ, чета ѝ приказки, а вече започна да си забелязва и играчката над кошарата. Когато започне да ми дава сигнали, че ѝ се е доспало пускам бял шум, милвам коремчето и я люлея в кошарата. Ако се разплаче много, взимам на ръце докато се поуспокои.
Ние имаме друг проблем - събужда се изключително гладна с истеричен плач и едва смагам да сменя памперс, камо ли да я сложа по коремче и да тренирам стъпването. Не съм пробвала да я слагам по корем след хранене, защото връща, ако малко я разклатя, дори ако е минал един час. Знам, че упражненията са много важни за развитието ѝ, но все още не мога да намеря точното време кога да ги правим..

# 116
Диана (утре става на месец) будува изключително много още от втората ѝ седмица - спи общо между 10 и 15 часа на ден. Ако не заспи до час и половина след събуждането става кисела. Преди това си разглежда, "чете" книжка за визуална стимулация, говоря ѝ, пея ѝ, чета ѝ приказки, а вече започна да си забелязва и играчката над кошарата. Когато започне да ми дава сигнали, че ѝ се е доспало пускам бял шум, милвам коремчето и я люлея в кошарата. Ако се разплаче много, взимам на ръце докато се поуспокои.
Ние имаме друг проблем - събужда се изключително гладна с истеричен плач и едва смагам да сменя памперс, камо ли да я сложа по коремче и да тренирам стъпването. Не съм пробвала да я слагам по корем след хранене, защото връща, ако малко я разклатя, дори ако е минал един час. Знам, че упражненията са много важни за развитието ѝ, но все още не мога да намеря точното време кога да ги правим..
При нас е същото положение със ставането от сън, става със страшен рев, а ако съм навън , не знам какво ще го правя, затова гледаме да обикаляме около нас и не ходим на дълги разходки. Иначе ние сменяме памперси след храна, че винаги ака по време на кърмене, може би затова  не иска да заспи след това, хич не обича тези памперси , винаги го сменяме с рев. Аз също не успявам да го слагам по коремче, не намирам подходящо време, дано да се оправят нещата, че тези дни съм доста изморена🤯

# 117
Нашето бебче днес е на 51 дена,
Също взе да бъдува повече,
По време на хранене гледам на оригвам няколко пъти, след това сменяме памперс, и го държа изправен колкото е възможно повече,
През деня - Малко на активната гимнастика, малко по корем, и също като V.P., гледам до час вече да се ориентира към заспиване,
Преди седмица ни "подари" няколко вечери с по 4-5 часа сън, но беше за кратко, педиатърката ни обясни сега в четвъртък че при скок в растежа и "активиране" на ново умение ще се буди по-често за хранене и така и стана 😣 снощи се буди на 2-3 часа 🥴 но пък се протяга все повече (хаотично) към висящите играчки, гука много изразително, и дори плачът му стана някак си много по-ясен (особено при коликите).

Момичета колко време будуват вашите бебета. Моето напоследък не иска много да спи, не знам какво да го правя, опитвам в ръцете, люлка, количка и не става. Днеска правим 50 дни! Мисля, че будува доста повече от нормалното. Как е при вас? И как заспиват след хранене, в ръцете или оставяте само да си заспи?

# 118
А по колко време спят през деня вашите бебоци? Моето освен че будува по повече от час, като заспи спи по максимум 1 час. Само в количката спи повече.

# 119
За къпането-къпем го целия през 2 дни,а всяка вечер тялото. Винаги с измивен лосион,след това масажче с олио. Мн му харесва.
След хранене го оставям на шезлонга,ако иска спи,ако иска играе. Не го приспивам. Режима си го направи сам и яде така:
08:00,12:00,16:00,20-21:00.04:00ч
През деня рядко дремва , спи на обяд около 3ч,през останалото време както му харесва. Единствено вечер ако има някакви драми, го взимам да спи върху мен,и след това го оставям в легълцето му.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 16:28 от Karina-88

Общи условия

Активация на акаунт