Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 945
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Аз мисля да започна да захранвам към края на 4, началото на 5 месец. Така ме посъветва педиатъра. Може би и аз ще взема някаква книга за захранването, ще видя какво ще каже педито, че мисля да го слушам първо него.
Относно ританките и аз не ги харесвам, особено в началото като риткаше с крачета и беше по-дребничка, постоянно ги сваляше. Сега основно я обличам с боди(с къс или дълък ръкав), блузка, панталонче и чорапки, ако е хладно и студено времето й обличам и горнище или слагам пелена, но тъй като расте доста пелените й умаляват, затова залагам на жилетки, пролетни якенца и т.н.

Относно кърменето и при мен последното хранене е към 22:00-22:30ч след това има едно събуждане между 4:30-6:00ч, хапва и пак лягаме да спим до към 8:00-9:00ч. Обича да си поспива сутрин(също като майка си Joy ). Мисля, че по едно време имахме лека регресия на съня, защото пак се будеше към 2:00-2:30ч, но бързо мина. Не знам какво беше това Thinking Иначе сучеше през около 2 часа, а сега почна около 2 и половина. Искам да ги направим през 3 часа, но не удържа всеки път толкова дълго..

# 556
Моето е изцяло на кърма и не мисля за захранване преди шестия месец. Ще започна след 6-я месец .
Тя и моята сутрин се събужда към 6-7 и после след час и половина пак заспива 😅 спи до 10:30-11

# 557
Мале, завиждам ви за обличането. 😂 моята дъщеря се оказа зиморничева като мен. Обличаме се с боди с къс ръкав, чорапи, отгоре гащеризонче за в къщи, а като излизам ѝ слагам едни горнички (като жилетки са), и е завита със зимната пелена от комплекта за изписване на angel baby, шапка и още една тънка плетена пелена от баба ми 🙈 иначе започва да мрънка че ѝ е студено. Само единия ден изкарахме само с плетената да е завита (реално тя топли по-малко от другата).

Аз да ви попитам кой какви пробиотици ползва? Малката не беше акала от 4 дена, днес сутринта с триста зора се изака (преди да отвори аптеката, че нямах мелилакс), и имаше бели топченца. Сега на обяд понеже много се напъваше и плачеше ѝ направих все пак клизма, защото реших че не се е изходила добре. След нея изхвърли едни доста по-едри бели топченца. После се успокои и заспа... АМ го сменяме за 3ти път и с това определено е най-добре, и с най-голям кеф си го хапва, та се чудя дали не е от пробиотика нещо.

# 558
Аз давам омнибиотик панда от 20ти ден и мисля, че помага за изхождането, защото бях пропуснала да дам една вечер и на другия ден не се изходи, а по принцип е редовна всеки ден.
Все още не съм купила дъждобран за количката. Има ли разлика дали ще бъде за летен/зимен кош след като пише, че е универсален?

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 13:36 от V.P.

# 559
Аз прибрах все кутии (пластмасови) с умалели дрешки. Имам около две години и право на още няколко опита инвитро - ще си ги запазя ... Знае ли човек, може чудото да ни се случи пак.
Ако след хранене не му се спи, защото всъщност при нас през повечето време се събужда точно защото е огладнял - го глагам корем,
Сега в момента обожаес еднифосфоресциращи звездички
за залепване, но ги държа така и той ги зяпа в захлас, и така се уригва и пръцка ,  и понякога връща мляко, но след това съм спокойна когато спи, че рефлуксът е "обслужен" докато съм наблюдавала.
За сега ... Всичко толкова бързо се мени 🙈

# 560
Аз давах Биогая, но в началото на втория месец започнах с Омбиотик Панда.

Относно дрешките - аз просто ги сложих в два кашона. Мисля, че няма какво да им стане - при следващо ползване от мен или моя приятелка/роднина - перат се и са готови. 🥰

# 561
И аз давам омнибиотик Панда. Според мен върши добра работа.
За дъждобрана за количка- имам 1 универсален, който е с прозорче. Става и за летен и за зимен кош. Според мен тези, които нямат прозорче не позволяват никаква циркулация на въздуха и ми се струва, че ще е твърде парников ефекта.

# 562
Отбягвайте клизмите , защото водят до лениви черва и после бебето не може да се изходи самостоятелно.

# 563
За обличането - най-често го облика с боди къс ръкав, тънка Блузка с дълъг ръкав, панталони и чорапи. Ако излизаме просто смятам отгоре едно тънко одеяло (в последно време си беше доста топло, та и без одеяло става, защото все пак е на завет в зимния кош).
За храненето.... Вече се отказах да следя през колко часа точно яде. Преди месец, два сучеше на 2-2.5,че дори и 3 часа. Ей, сега през 1-1.5 часа. Най-вече яде преди преди лягане (през деня и вечер), защото в повечето случаи така се приспива. Понякога го гушкам и заспива на рамото ми. Ако много се е превъзбудил и реве или мрънка, пускам абсорбатора и това му е като бял шум 😂
Първите му малки дрешки му умаля ха буквално за една - две седмици и ги дарих на неонатологията в нашия град. Някои въобще не бяха носени, други - по един два пъти. Сега ги събирам умалелите в пликове с цип от Юск и ще ги мисля какво да ги правя. Не планувам още деца, а и няма да имам време за повече (на 39 съм), така че или ще ги подаря на някой или... Въобще не знам какво да ги правя 😂
Моят дребчо днес прави 3 месеца, но не сме ходили на преглед. Тези дни ще бъде, но като цяло мисля, че забави бомбастичните темпове на растеж засега.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 00:27 от N333

# 564
Привет!
Вашите бебчета имат ли вече лиги? Ние много се лигавим и дори онзи ден се задави… това малко ме притеснява, тъй като спи самичка в нейната си стая

# 565
Отбягвайте клизмите , защото водят до лениви черва и после бебето не може да се изходи самостоятелно.

Това го чувам ужасно много от както е родена малката, понеже и от АМ се бе запекла, но не мога да я оставям повече 4-5 дена без да се е изхождала. Абсурдно е. А и говорихме с педиатъра точно за това поради притеснение от това постоянно напомняне - Това с клизмите и ленивите черва, е когато клизмата се прави в края на първия или втория ден. Когато се прави в края на четвъртия или петия, когато се води запек, си е нужно и не би довело до лениви черва. Просто трябва да се установи причината за запека, за да не се стига до постоянно запичане.

# 566
Момичетааа, ние (всички) пак сме със сополи Cry Пак пропускаме наксините и взех да се притеснявам, че освен от родилното бебка няма други поставени. Вие успяхте ли с всичко по календар?

# 567
Момичетааа, ние (всички) пак сме със сополи Cry Пак пропускаме наксините и взех да се притеснявам, че освен от родилното бебка няма други поставени. Вие успяхте ли с всичко по календар?

Не, не сме. Сложихме само тази, която е за рота вирусите (не е от задълженителните). Сега на 23. 05 трябва да сложим първата реално.
За лигавенето, много се лигавица, слагам банда че, че иначе цялата близка е в лиги Grinning за задаването, мисля, че е нормално, малкия се задави с лиги на около 2-3 седмици и като го заведох е спешното, казаха, че е нормално.
Ние днес сме на преглед при ортопедия, чакахме цял месец за час... Дано всичко е наред.

# 568
dreaming girl - ние за сега имаме абсолютно всички ваксини, но тук много не се впечатляват дали някой примерно в къщи е хремав 🙈
за лигавенето , започна, но не е толкова много, а очаквах по това време вече да текат "реки" 🤷
кривотия - днес сутринта се събуди с истеричен рев към 6, явно се беше стреснал нещо, замахнал и така си беше одрал носа ... А режа ноктите всеки божи ден (поне по един, доколкото успея). Не знам, има ли скок в разрежа в 13-та седмица обаче е голям рев от сутринта - иначе в къта за игра седи по корем, зяпа си книжката, занимава се , протяга се, следя стриктно да е максимум десет минути - рев та рев ..." Нещо " голямо явно се задава в растежа ... Много е "grumpy".

# 569
И ние почнахме с лигите
Малчугана е роден на 09.02 и онзи ден направихме три месеца
Снощи беше ад един истеричен рев се почна и няма спиране
Цял следобед и вечер не е спал до към 23 часа
Дадох панадол и мисля че ни почват зъбките
Господ здрави нерви и спокойствие да ни дава
Та добре, че сме повече вкъщи, че с две деца особено голямото ако е много палаво си е ужас 😤

Общи условия

Активация на акаунт