На планина с деца

• 2 624
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте ! Искаме месец април да отидем някъде с децата на 5 и на 1 год . Търся нещо на не повече от 3-4 часа път от Варна , да подишаме чист въздух и децата да се забавляват . Може би хотел с детски кът и изхранване близо до места за разглеждане и разходки Simple Smile Няма да е лошо да има СПА и за мамата 😁 Ако малката можеше да пътува по -дълго ,много бих искала в Родопите , ноооо не издържа в колата и не мога да се сетя за подходящо и близко място .. Хелп Simple Smile

# 1
Пробвайте в Елена, Арбанаси или Трявна, според бюджета. Най-близо до Вас е Плиска, там има хотел с басейн, но не знам зимата работи ли.
В Елена - "Елена Палас" вижте - има басейн. Имаше още един хотел с басейн там, който предлагаше хубави оферти, също с басейн, но нямаше места за междусрочна ваканция. Има голям парк, галерия, музеи. Щом сте с кола и в околността има хубави места за посещение и разходка.
Трявна - "Калина Палас", но цената е висока там. Поне за мен.
Арбанаси също е хубаво място с атмосфера, Търново е близо с много места за забавление и разглеждане.

# 2
Аз веднага се сетих за Котел. Може би защото самите ние планираме да направим един уикенд там. В близост има пещери (Дряновска пещера и пещера Приказна са много близо), водопад Синият вир (който бил на 15-тина мин.ходене пеша от мястото, където се паркират колите) и други приятни местенца за разходка.
В самия град има голям природонаучен музей, на който хлапетата винаги се радват. За историята на града няма да говорим, децата ти са още малки и едва ли ще я оценят, но има достатъчно други занимания.
Хотели и комплекси не съм гледала, но Гугъл ще си каже всичко без бой Wink

# 3
Мила Атова,  в този район няма хотели/комплекси с детски кът и СПА. Точно на паркинга на Синият вир има хотел, лятото има басейн, но е много студена водата. Настаняването в района е предимно къщи за гости. За дете на 1г, което ще ползва количка вероятно, не е много ок. Все пак уличките са с павета.

# 4
Аз обмислям да взема кенгуро и да я носим на гръб , за да не се съобразяваме с настилката и количката ..

# 5
Поздравления за темата! Това е вечният въпрос в нашето семейство, започвам да събирам идеи:)

# 6
  • СИ
Не се сещам за нещо което да отговаря на зададените критерии и да е на 3-4 часа от Варна. Освен това през април е хладно, а може и да е дъждовно.
Може би Чифлика до Троян, без да съм много убеден.

# 7
Поздравления за темата! Това е вечният въпрос в нашето семейство, започвам да събирам идеи:)
Споделете от кой регион на страната сте, както и на каква възраст са децата ви, и ще имате още предложения Wink

# 8
Мислех си за Трявна , заради чистия въздух , нооо не мога да намеря подходящ хотел … Новият хотел Чукара си е скъп а има само закуска в цената .. Някой ако има наблюдения за Трявна Лейк ще се радвам да сподели
В краен вариант може нещо около Пловдив … ако нищо не открия друго

# 9
Мислех си за Трявна , заради чистия въздух , нооо не мога да намеря подходящ хотел … Новият хотел Чукара си е скъп а има само закуска в цената .. Някой ако има наблюдения за Трявна Лейк ще се радвам да сподели
В краен вариант може нещо около Пловдив … ако нищо не открия друго
Ето хотели в Трявна със закуска и вечеря колкото искате на съвсем нормални цени.
https://vsichkioferti.bg/tourism#category%5B%5D=5&sort=1&city%5B … te-from=&date-to=

Арбанаси също е вариант. Дори ще ви е по-близо.
https://vsichkioferti.bg/tourism#category%5B%5D=5&sort=1&city%5B … te-from=&date-to=

# 10
За да не пускам нова тема, повдигам. В търсене съм на хотел в планината, като акцент ми е да е подходящ за деца и допълвам следните предпочитания:
- да има външен басейн
- вкусна храна с изхранване закуска и вечеря
- в близост да има възможност за разходка по екопътека подходяща за деца
- да има интересни забележителности в околността
- да не е супер скъп /нямам органи за даряване/

# 11
За да не пускам нова тема, повдигам. В търсене съм на хотел в планината, като акцент ми е да е подходящ за деца и допълвам следните предпочитания:
- да има външен басейн
- вкусна храна с изхранване закуска и вечеря
- в близост да има възможност за разходка по екопътека подходяща за деца
- да има интересни забележителности в околността
- да не е супер скъп /нямам органи за даряване/

Преди няколко години ходихме с спа хотел Хисар отговаря на изискванията (Хисаря е интересна за разходка и Карлово е близо). Единствено за екопътека не знам, но в тази част на Стара планина би трябвало да има варианти.
Цените не знам как са сега.

Огняново до Гоце Делчев вижте, има варианти. Аз лично предпочитам Терма Вита - за деца е великолепно. Имате и други малко по-бюджетни варианти. За разходка: парка в Хаджидимово (сърнички, зайчета и др. свободно пуснати), екокът в едно близко село (не сещам името), с. Долен, с. Лещен, с. Ковачевица. Отново екопътеките там не ги познавам. Има някакви варианти около Гоце Делчев, но не сме стигали дотам.

# 12
Хисаря няма общо с планина. Ние бяхме миналата година в Огняново, хотел Бохема и басейнът беше с топла вода, ставаше за къпане дори в пет вечерта, което беше идеално след като цял ден сме ходили по села и скали. Ходили сме и във Велинград, но там външните басейни на Двореца определено бяха студени до обяд, а и след това не бяха супер топли.

Затова за басейни на открито през лятото от 13 години ходим в Хисар, но там планина няма. Точно в хотел Хисар, за който е писала потребителката по-горе. Не знам дали е скъп или евтин, субективно е, но басейните са супер и имат и вечеря на шведска маса.

# 13
Аз бих препоръчала Орфей, Пампорово. Единствено проблем е, че няма външен басейн според изискванията на търсещата потребителка.

# 14
Аз бих препоръчала Орфей, Пампорово. Единствено проблем е, че няма външен басейн според изискванията на търсещата потребителка.

Напоследък май отзивите за Орфей не са много добри. Ние сме били веднъж - преди 10 години и не повторихме. Басейнът беше отвратителен - студен и мръсен, храната обаче беше много добра.

Общи условия

Активация на акаунт