Боледуване на децата ни-тема 71

• 34 123
  • 822
  •   1
Отговори
# 735
Ох ужасно, дано вече всичко е зад гърба ви. И аз знам, че варицелата много понижава имунитета. Миличките дечица какво преживяват докато пораснат... Sad

# 736
Ох ужасно, дано вече всичко е зад гърба ви. И аз знам, че варицелата много понижава имунитета. Миличките дечица какво преживяват докато пораснат... Sad

Да, и моето дете изкара варицела точно преди месец. После отиде на градина и за 4 дена се разсополиви, зелени сополи. Пак като са само сополи е добре де.. да чукам на дърво. Метнах го с хомеопатия, излезе Мораксела на носния секрет. А тъкмо го бяхме вдигнали и беше добре.  Но, нали знаеш - нищо не е вечно. Имунитета се вдига и след варицела, и след всяко боледуване, просто трябва повече време. Важното е, ако детето е болно лт варицела, да я изкара леко.

# 737
  • София
Evcheto1 в групата на моето дете имаше грип Б и Варицела едновременно в градината.Той изкара грип А 2 месеца по-рано и бях притеснена да не ги смеси двете неща с падналия  имунитет.
На 15-тия ден след контакта цъфна и той с Варицела ,мина леко (на 6 г е).
Сега давам Омега и едни дъвчащи витамини на Alive и се надявам малко от малко да му вдигнат силите.

Димитрова,бързо да минава!Най-гадно е в почивните дни да боледуват ,а то все така става.
За Лечебницата не бях чувала,аз водя в поликлиника България,Вита и Здравето като краен вариант.
 SlanteNSt ако изчакате до утре ,гледам че нашата д-р Мустакова има свободни часове в поликлиника България.Иначе горе съм написала къде пробвам аз,но ако е само за пресипналост не бих бързала да водя и то от ден 1.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 10:44 от *Bubble*

# 738
Evcheto1 при моето дете имаше грип Б и Варицела едновременно в градината.Той изкара грип А 2 месеца по-рано и бях притеснена да не ги смеси двете неща с падналия  имунитет.
На 15-тия ден след контакта цъфна и той с Варицела ,мина леко (на 6 г е).
Сега давам Омега и едни дъвчащи витамини на Alive и се надявам малко от малко да му вдигнат силите.

Димитрова,бързо да минава!Най-гадно е в почивните дни да боледуват ,а то все така става.
За Лечебницата не бях чувала,аз водя в поликлиника България,Вита и Здравето като краен вариант.
 SlanteNSt ако изчакате до утре ,гледам че нашата д-р Мустакова има свободни часове в поликлиника България.Иначе горе съм написала къде пробвам аз,но ако е само за пресипналост не бих бързала да водя и то от ден 1.
Скрит текст:

Bubble, каква Омега даваш? Моето дете е на 3,6г. де , ама ми стана интересно. Аз давам желираните на Алайв премиум и Омега на Ескимо, пак дъвчащи.

# 739
  • София
[
Bubble, каква Омега даваш? Моето дете е на 3,6г. де , ама ми стана интересно. Аз давам желираните на Алайв премиум и Омега на Ескимо, пак дъвчащи.
Бях питала denis от съседната тема,тук може да видиш препоръките й
Пост номер 493
https://www.bg-mamma.com/?topic=1509791.msg46111905#msg46111905

Ескимо давам и аз.
Като първо бях взела

Детето както я глътна,така я повърна.Каза че му е много гадна.

# 740
Педиатърката инфекционист при която ходихме ми  каза че поне 6 месеца им трябва да се възстановят след варицела..

# 741
Аз обаче съм потресена от цените за прегледи... Пази Боже да ти е болно детето, една минимална заплата отива на месец- половината за прегледи, другата половина за лекарства.

# 742
Е, на нас няма да ни се размине антибиотика, температурата естествено продължава, вече 30 часа на 4 часа до 39. Без симптоми, кръвната картина обаче е потресаваща - левкоцитите са 20 млн. При норма 10.5. Виждам и гранолоцитите 73.5% и почти 3 пъти над нормата в абсолютно изражение 14.87 (при норма 6.5). Чакам црп-то още, ама предвид тези, ще е 100% над 50. И естествено ще ходим на доктор, да ни изпише антибиотик. Знаем, че има носителство на хемофилус тип а (в малко количество беше), та и антибиотика изглежда ясен.

# 743
  • София
Аз обаче съм потресена от цените за прегледи... Пази Боже да ти е болно детето, една минимална заплата отива на месец- половината за прегледи, другата половина за лекарства.
Страхотия е,моят син от година вече е с допълнително здравно осигуряване към Уника (моят пакет е от работодателя и прикачих и детето към него ),замислете се ако имате такава опция.
Ходим на преглед платено (във Вита ни е безкасово) и после с фактура ни осребряват разходите ,покриват и за лекарства,имаме и за зъболекар.Като лежахме в Здравето и взехме самостоятелна стая,не очаквах да ми възстановят 300 лв разход за това,но си ги получих обратно.
Към 50 лв на месец ми е застраховката за детето,към 500 лв годишно ми се връзват.А 500 лв са ни две леки боледувания в най-добрия случай реално.Заслужава си отвсякъде просто и съжалявам,че не съм го направила по-рано.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 14:02 от *Bubble*

# 744
[
Бях питала denis от съседната тема,тук може да видиш препоръките й
Пост номер 493
https://www.bg-mamma.com/?topic=1509791.msg46111905#msg46111905

Ескимо давам и аз.
Като първо бях взела

Детето както я глътна,така я повърна.Каза че му е много гадна.

Благодря. От там ми допадна коластрата, даже писах сега да я питам дали е подходяща за моя юнак.

Ехе чак 6 месеца.. абе в едно съм скгурна вече - индивидуално е. Сумати деца от групата изкараха варицела, нищо им няма. Ходят си по 3-4 седмици. Едното не е боледувало даже след всрицелата… така че явно както винаги си е до организъм и..до късмет.

# 745
3/4 седмици и моя ходи но кога ще мине този праг всеки месец имам 300 400 лв за лекарства първо за него после за нас защото ни заразява просто вече ми идва адски нанагорно и да отсъствам от работа и да го имам този разход всеки месец..

# 746
3/4 седмици и моя ходи но кога ще мине този праг всеки месец имам 300 400 лв за лекарства първо за него после за нас защото ни заразява просто вече ми идва адски нанагорно и да отсъствам от работа и да го имам този разход всеки месец..

Ние откакто сме при хомеопат, само 40 лв й плащаме за първоначален преглед. На вторичен ако ходим, не плащаме.
Повечето хомеопатични ги имаме вкъщи, иначе цената им е няма и 5 лв. Понякога, ако е само с Т, даже не го водя, а му взимам Авирон. Ама преди хомеопата и ние давахме луди пари и за прегледи, и за лекарства..
3-4 седмици искам да изкарва и моето дете, според мен е добре.

# 747
И аз си я застраховам моята от работата, откакто се е родила. Преродих се с това допълнително здравно, взимам си фактура и всичко поемат. Въобще нямам нерви да ходя да се моля на личните лекари за направления, и то дори и с тях, пак си плащаш половината неща.
Благодаря, момичета, че споделихте за боледуванията от варицела + друг вирус в съчетание при вашите деца. Малко се успокоих, че дори и това да стане ще пийне пак антибиотик и така...
Моята си е с много сополи и кашлица, за сега няма температура, жизнена е, играе, има апетит. Ще видим довечера, че тогава се вдига най-много.

# 748
При нас се оказа една хубава бактериална ангина. 95 е црп-то, левкоцити 20, и едно хубаво налепи по сливиците избиха на обяд. Естествено пак сме на антибиотик. Аз също съм на пакет в уника (индивидуален), обаче сме на средна ставка (комфорт) и прегледи вечер и в почивни дни не ми покрива. Вече две години ни е общо 600 лв премията (застраховане сме аз и тя) . Миналата година ударих чертата и за 1 година ми бяха възстановили 1600 лв.

# 749
Evcheto, въобще не е казано, че варицела върви с екстри, камоли с АБ. Не се тревожи. Дани кашляше два дена преди да избият пъпките, много се бях спекла от варицелена пневмония ( защото имат пъпки и по органите), но варицелата приключи и заедно с нея отведнъж кашлицата. Хрема имаше един ден.

Димитрова, бързо оздравяване на малката, бързо да помогне назначеното лечение!

Общи условия

Активация на акаунт