Египет /Тема 14/

• 57 462
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Мога да дам мнение за Bellagio.  Бяхме там миналия месец. Доволни сме от храната, обслужването, басейните, анимацията. Имат си сладкарница,  работеща денонощно  с еспресо, сладолед и безалкохолно в  кенчета. Не е много голям и не е пренаселен. Планираме другата пролет да отидем отново там.

# 346
  • Sofia
Искам да попитам тези, които следят как се движат цените през различните периоди на годината – ако сега резервирам за идния октомври, според вас, с колко по-евтино ще излезе, отколкото ако запазя места към края на септември, да речем? Знам, че е относително и е трудно да се прогнозира, но все пак, се чудя. Simple Smile

# 347
  • Beyond the Frontiers
Няма гаранция, че октомври ще има last minute оферти. Нито че ще паднат цените.
По мои наблюдения в момента са си цени такива, каквито продавахме през цялата пролет.

# 348
Аз мога да кажа, че букнахме края на март за септември за Шарм, в момента цената е по-висока с около 600 лв. общо за 2-ма възрастни и дете.
 Редактирам: 700 лв след проверката

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 14:50 от Victoria__

# 349
Аз резервирах сега за ноември. Проверявайте си датите и цените. Разликата между 18.11и 22.11 беше общо 300 лв на долу за 22.

# 350
Мисля да приключвам вече с Египет, връщаме от Египет 6та поредна година, но много зачестиха нападенията на акули и вече ме е страх. Прочетохте ли за вчерашния трагичен случай на 23 г руски гражданин. В шок съм, в Хургада

# 351
Не съм била там, тепърва предстои, но все си мисля, че има мрежи или ограждения. Предполагам, че човека е бил след тях.

# 352
Има клипчета в интернет не е. Ние досега като сме ходили питахме спасителите в хотелите мрежите пазят ли от акули, казваха, че не пазят ама то не идвали акулите близо. Ама вече втора година явно идват

# 353
  • Sofia
Риск от нападение на акули има в почти всички морски локации по света, с малки изключения, като например – Черно и Средиземно морета. Щом имате притеснения, препоръчвам ви да се насочите натам (не го казвам с ни най-малка ирония или опит за заяждане, просто това са фактите).

Мир на праха на момчето!

# 354
  • Beyond the Frontiers
До колкото прочетох акулата е заловена. Тигрова акула. Много нетипично.
Забелязвам, че нападенията са в летните месеци, може би има връзка с температурата на водата...поне такива обяснения съм срещала.

Desert rose, Rixos са си с мрежи. Сигурно има и други.

# 355
  • София
В Макади бей няма мрежи. Риск винаги има. Уточнява ли се къде точно е било нападението от акулата?

# 356
  • Beyond the Frontiers
В Макади бей няма мрежи. Риск винаги има. Уточнява ли се къде точно е било нападението от акулата?
Дрийм бийч - поне в египетските медии това пишеше, когато излезна новината. До колкото видях си е супер централен плаж.
Затворени са плажовете между Ел Гуна и Сал Хашиш, т.е. цялата Хургада, за два дена.

# 357
Да доста централно този път, в близост до албатрос white beach,  то си е направо център. От видеото ми се видяха и мрежи навътре, но както казах, ако питате спасителите там в хотела тези мрежи пазят ли от акули ще ви кажат не. Досега във всеки хотел където сме били имаше мрежи, но не мисля, че би ги спряло.
Относно това, че в средиземно море няма, не съм съгласна, ето статистиката за цял свят за нападения на акули.

# 358
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за какъв период е статистиката?
стана ми интересно.

# 359
  • Sofia
Някои от тези статистики са супер фейк, да го имате предвид.
В Средиземно море не е имало нападения от десетилетия. Акули си има, разбира се, но поне не и tiger или bull sharks, които са сред най-проблемните.

Общи условия

Активация на акаунт