Насилник или жертва е Вергов?

• 60 773
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 480
Не знам историята на всичките милион форумци - за мой голям късмет, но в предната тема няколко жени доброволно разказаха от собствен опит защо не и вярват.

# 481
Аз останах с обратното впечатление, че преживелите насилие жени, се съмняват в нейните думи.
Може да си виждал лицето на страха и без да си бил лично жертва на домашно насилие. Може да разпознаваш определен поведенчески профил и без да се вписваш в него. А да не забравяме и простичките неща, наречени здрав разум и критично мислене. Предполага се, че всички ги притежаваме. Макар че след такива теми това започва да изглежда съмнително.

# 482
Не знам историята на всичките милион форумци - за мой голям късмет, но в предната тема няколко жени доброволно разказаха от собствен опит защо не и вярват.
Има логика, защото преживелите насилие усещат кога някой се преструва на жертва.

# 483
Именно. Аз изчетох в предната тема всичко, което беше наистина преживяно, за да видя на каква основа човекът се съмнява. Както също споделих, че според мен, ако една жена е в шок, не е адекватна и не можем да я съдим като човек с нормално поведение или реакции. След случката също. Моят шок не е бил от бой, но няма значение, била съм в ситуация, в която да не мога да реагирам адекватно няколко минути и дори ми се губят първите моменти.

Тоест, ако актрисата казва, че той я е ритнал, тя наистина мисли, че това се е случило и няма да се откаже от тези думи (според мен). Жалко, че свидетелката е само една. Както и да е, грозна история от всички засегнати, а и са реагирали грешно на поне три нива. Дано всяка една жена е разбрала, че без медицинско, свидетели и оплакване в полицията, ситуацията става още по-непреодолима. Това е реалността.

# 484
Не мисля, че има някаква значение дали си бил или не потърпевш на насилие, и от там дали вярваш или не на Диана.
За протокола:
била съм потърпевша на домашно насилие;
вярвам ѝ на Диана, че е била насилена от Вергов на работното място, и че ѝ е бил оказан натиск от работодателя да си трае и мълчи, както е оказан натиск и на останалите от екипа да си мълчат за случая.

# 485
  • София /Абсурдистан
И аз не вярвах, но преди време прочетох едно интервю с него, в което казва “ ако трябва, още веднъж ще я пребия”. Сега, дали наистина го е казал, или е някаква журналистическа
измислица, не мога да знам със сигурност, но това прочетох.
Като дете не си сядах на парцалките и вършех върховни простотии, част от които и много опасни, за което съм изяла много пердах в къщи. Мъж ако ми посегне, аз ще стана насилникът. Ама не мислех, че е възможно точно той да я намлати.
В крайна сметка, дали наистина е станало така?

# 486
Вергов не е говорил за случая, освен поста във ФБ, камо ли пък интервю и то уличаващо го.

# 487
  • Другата България
Как се оказва натиск на 30+ човека, едновременно, да си мълчат за каквото и да е?
Ето това не мога да си обясня аз. И нито един няма достоен, всички са платени “мижитурки“, които си трайкат заради......какво? Пари? МилУшев ще да е много /все/могъщ човек.......

# 488
  • София
Възможно е да не е преценил силата си, ако е вярно, че се вкопчила в него. А социалните мрежи наистина правят от мухата ако не слон, то поне кокошка и ето как ти се лепва етикет "бияч". Не зная сигурна ли е причината, но Нова тв политкоректно го е махнала от Капките, може би за компенсация, че е станало при тях

Знам как аз се биех от сърце и безконтролно с по-големия ми брат, докато той е внимавал да не прекали, 8 години по-голям и момче. Как няколко пъти се разпищявам, защото по време на борбата нещо ми влиза в окото, съответно той отнасяше овикването. Пиша го по повод, че не съм сигурна как мъж би могъл да отстрани жена без травми и за двамата жена, ако тя му се нахвърля да го удари.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:48 от Cuckoo

# 489
  • София /Абсурдистан
Е може като и хване китките на ръцете и не и позволи да го удря.

# 490
  • София
Тя като се извие насам - натам и хоп - китките й посинени
Сещам се за един разказ на Джек Лондон "Ползата от съмнението". Героят си самонанася няколко рани, за да има оправдание да натупа един съдия, който е бил срещу него в подобен случай и е допуснал лъжесвидетелстване.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:54 от Cuckoo

# 491
Е може като и хване китките на ръцете и не и позволи да го удря.

И това води до гарантирани синини по ръцете Wink
Да не говорим, че хванати ръце не пречат да рита. Изобщо истерясала жена, нападаща с нокти и зъби, не може да се спре без ответно насилие, като минимум блъскане за да бъде отдалечена.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:56 от Черна станция

# 492
  • София /Абсурдистан
Може тогава и да излезе вярно това, което бях прочела. Паднало му е пердето когато тя е казала нещо за детето му, така пишеше. Не се споменаваха подробности какво е казала.

# 493
  • София
Е, има разлика между "пада ми пердето и удрям първи" и "докато се опитвам да озаптя лудата насреща, я посинявам".
Ако е първото - определено съм против, каквото и да е казала. На неговите години би трябвало да се владее повече.

# 494
Не се е нахвърлила да го бие и не е пращала голи снимки на дъщеря му. Хвърлила се е да му се извинява, защото в съобщенията очевидно говори лошо за семейството му.

Официалните документи:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт