За тези, които четат любовни романи № 44

• 82 295
  • 820
  •   1
Отговори
# 300
ProBook подготвят и специално издание на "Железния крал" на Кагава.

И още нещо ново от Софтпрес.

Да открием радост на най-неочакваното място, не си ли пожелаваме всички точно това?

Саманта Кейси е училищна библиотекарка, която обожава работата си и го показва всеки ден с широка усмивка. Но невинаги е било така. Дънкан Карпентър е новият директор на училището, който живее по железен график, воден от съзнанието, че лошото дебне зад ъгъла. Но невинаги е било така.
Сам го знае най-добре. Защото тя познава Дънкан. От друго училище. От друг живот. Тогава го обичаше, но беше невидима за него. Всъщност за всички. Дори и за себе си. И сега, когато най-после е получила шанс да започне нова страница, точно Дънкан е назначен за директор. Изглежда като най-доброто, което може да се случи на учениците, и най-лошото, което може да се случи на Саманта. Но се оказва точно обратното. Някогашният слънчев Дънкан е заменен от костюмиран сухар, толкова твърдо решен да защити училището, че е напът да го съсипе. Докато хаосът завладява малката общност, Сам и Дънкан трябва да намерят вярната посока един към друг. И да си отговорят на най-важния въпрос: Струва ли си да дадат шанс на любовта, като рискуват всичко друго?
Топъл, сърдечен и изпълнен с надежда, „Какво си пожелаваш“ е поредното доказателство за ненадминатото майсторство на Катрин Сентър да създава истории, които утешават, забавляват и зареждат с вяра в светлата страна на света.

Kaтрин Сентър пише първия си роман в шести клас (фен фикшън за „Дюран Дюран“) и оттогава мечтае да е писател. Днес е бестселър автор на осем книги и е сравнявана с Джейн Остин и Нора Ефрон. „Какво си пожелаваш“ е вторият й роман с логото на „Софтпрес“ след „Сърцето не изгаря при пожар“.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 15:43 от mi666i

# 301
Здравейте,
     Прочетох "Любов от втори поглед" на Меган Куин и бих искала да кажа, че това е историята, която очаквах от дълго време насам. Тоест това е любовен роман, който има всичко, което си представям, че трябва да има.
     На пръв поглед историята е клише - нещо, което сме чели и гледали десетки пъти.
    Но каквото е и заглавието, според мен може би не случайно поставено такова, от втори поглед тази история е невероятна. Влюбваш се в нея от втори поглед - просто ти трябва малко време, за да се усетиш, че си влюбен.
     Има от всичко в нея - за всеки читателски вкус. Страхотни и забавни реплики - въобще отличен хумор, като разсъжденията на главната редовно те даряват с усмивка тип "чиклит", но иначе не се заблуждавайте - жената хич не е чиклит. Мултимилионер - алфа мъжкар главен, който обаче не е типичен по никакъв начин и направо и ти ще се влюбиш в него, защото се оказва, че хич не е дразнещ, а завладяващ и както се оказва - прекрасен.
     Драма - на нужното ниво.
     Напрежение между героите - на нужното ниво.
      И най-накрая, но не на последно място - черешката на тортата, която авторката поднася наистина по страхотен и много чакан начин - изпепеляваща любов, която въпреки, че четеш в роман и знаеш, че е измислена, ти се струва все по-истинска с всяка следваща страница.
     Сексът - истинският - е дълго чакан, но всъщност не е секс, а правене на красива любов - тук авторката прави остър контраст с предишните сексуални игри на двамата преди да стигнат до истинския акт.
     Ако не ви се чете история за презервативи и предпазване от забременаване - това е вашата книга. Тук главните дори не се сещат, че им трябва нещо подобно.
     Накрая, когато затвориш тази уж на пръв поглед банална история, вече си мислиш, че си прецакан жестоко от авторката, защото знаеш, че скоро едва ли ще четеш пак нещо такова. Особено, ако не знаеш английски достатъчно добре, че да си четеш свободно на този език, се оказва, че май няма друг преведен на български роман от нея.
     Лично аз ще се пръсна от яд, че не намерих нищо друго от тази жена на български.
Ако вие имате нещо друго и знаете къде да го намеря, моля пишете ми в отговор, че наистина много ми хареса.
     В заключиние - това не е роман за почитателите на "тройки" и всякакви съвременни извращения, които на мен ми нагорчаха от предишната книга, която прочетох.
Добре, че веднага след него попаднах на нещо толкова прекрасно.
     Има я в Рулит, в случай, че някой иска да прочете тази история.

# 302
  • Разпиляна във въображението
ProBook подготвят и специално издание на "Железния крал" на Кагава.

Книгата хубава ли е?

# 303
  • Галифрей
Да питам имали някой  хубав  роман девойка от съвременният свят пътува случайно във времето и попада в миналото където среща  среща голямата си любов,но той не знае че тя е от бъдещето?  ( не говоря за Другоземец 😁)

# 304
  • Разпиляна във въображението
Ох, имам една книга от историческите романи "Вкусът на рая" - Барбара Бенедикт, а също и "Тес" на Ейми Фетцър

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 13:49 от Miriel

# 305
  • София
"Заседнала с милиардер" - Джесика Клер, серия ,, Клуб на милиардерите 1'' всъщност се оказа доста приятна за четене история.
Започнах "Кралят на гнева", но съм още на първите страници. Да взема да обърна внимание първо на "Любов от втори поглед" след резюмето на ladychar86. :thinking

# 306

Честно казано тази книга ме заинтригува и всички други в сравнение с нея ми се струват еднотипни, скучни и предсказуеми!

# 307
  • Пловдив
"Заседнала с милиардер" - Джесика Клер, серия ,, Клуб на милиардерите 1'' всъщност се оказа доста приятна за четене история.

Всичките книги на Джесика Клер са много приятни за четене. Сега им е сезона Simple Smile

# 308
# 309
Взех та прочетох и "Скривалището" Smiley Да ви кажа доста "софт" вариант в сравнение с "Покварени". Допадна ми, интересна е и има някакво развитие на персонажите, което ми хареса. Интересно ми е как ще се развие историята на Деймън, който е най-счупен от всички, та очаквам в третата част отново да съм в потрес като при "Покварени". Smile

# 310
  • Бургас
Интересно ми е как ще се развие историята на Деймън, който е най-счупен от всички, та очаквам в третата част отново да съм в потрес като при "Покварени". Smile

Да Wink

# 311
  • В къщурката на хълма на феите
Да питам имали някой  хубав  роман девойка от съвременният свят пътува случайно във времето и попада в миналото където среща  среща голямата си любов,но той не знае че тя е от бъдещето?  ( не говоря за Другоземец 😁)
Имаше една книга, но не мога да се сетя как се казваше, нито пък авторът. И аз я търся от известно време, защото я четох отдавна и искам пак да я прочета. По спомен главната героиня трябваше да стане свидетел срещу едни мафиоти и те затова искаха да я убият, а тя избяга и тръгна да обикаля из Обединеното кралство с цел да се скрие. Не си спомням как точно се случиха нещата, но тя се търкулна по един склон (мисля, че беше по време на преследване) и се озова назад във времето при едни шотландци, които първоначално я помислиха за луда, защото им говореше, че идва от бъдещето и т.н, но в крайна сметка любовта се намеси и всичко приключи щастливо. Книгата е изключително забавна и романтична. Силно се надявам да се сетя как се казваше, за да мога първо да я споделя тук и второ и аз пак да я прочета.

Иначе за книгата, която ме запали по сюжета с връщане назад във времето е Пленница на любовта на Джоана Линдзи. Аз като цяло обожавам автоката, но тази нейна книга определено ми е на челни позиции.

# 312
  • Галифрей
mecani Благодаря ти! Надявам се да я намериш. 🩷❤ Ще ми е забавно да я прочета.

# 313
Здравейте, мисля, че книгата, която търсите е Дръзка съдба на Линда Хауърд.

# 314
  • Euskal Herria
Няколко такива книги съм чела. Довечера ще потърся и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт