За тези, които четат любовни романи № 44

• 79 397
  • 820
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Малко инфо

Кралицата на „romantasy“ жанра се завръща със съвсем нова поредица, която обещава изпепеляваща страст, вълнуващи приключения и незабравими герои. В края на лятото, едновременно със световната премиера, очаквайте и на български език „Fall of Ruin and Wrath“, първата книга от сагата на Дженифър Л. Арментраут „Ruin and Wrath“. Преди много години светът бил разрушен от боговете. Само девет града били пощадени. Разделени от необятна пустош, пълна с чудовища, всеки един от тях се управлява от пазител – кралска особа, хранеща се със смъртни удоволствия. Родена с интуиция, която никога не я е подвеждала, Калиста знае, че способностите ѝ са безценни за властимащите, затова и се крие в дома на барона на Арчууд. В замяна на неговата закрила, тя му предлага информация. Когато вниманието на барона е привлечено от странстващ принц, а това на принца – от Калиста, младата жена трябва да избере дали да последва интуицията си и да се спаси, или да последва зова на сърцето си, който заплашва да я погуби. За почитателите на хитовите поредици „Кръв и пепел“ и „Плът и огън“ също има добри новини. През юли ще излезе историята на Кастийл – „A Soul of Ash and Blood“, а през ноември и последната част от тази на Серафина и Никтос – „A Fire in the Flesh“.

Търсете в книжарниците и онлайн от 16 септември 2023 г.

Шарлиз и Сайлъс са най-добри приятели откакто се помнят. Влюбени са от четиринайсетгодишни. Но една сутрин се събуждат… като напълно непознати. Първата им целувка, първата им караница, моментът, в който са се влюбили… всеки спомен за тях е изчезнал. Шарлиз и Сайлъс трябва да обединят усилия, за да разкрият какво се е случило с тях и защо.

Търсете в книжарниците и онлайн в края на септември 2023 г.

В заключителната, трета част на „Последните часове“ Джеймс и Корделия, трябва да спасят Лондон. Ако Корделия и Веселите крадци искат да освободят града от Белиал, всички те трябва да съберат смелост, да преглътнат гордостта си и да се доверят отново един на друг. Защото ако се провалят, могат да загубят не само животите си, но и душите си.

Търсете в книжарниците и онлайн в края на август 2023 г.

Всичко, което е останало на Меган от обичния ѝ дядо, е къщата му на остров Хатерас край бреговете на Северна Каролина. Тя дълго отлага завръщането си там, защото все още скърби за загубата на най-близкия си човек, но накрая решава да се изправи срещу сенките от миналото. Меган се надява на острова да открие отговорите на въпросите, които не ѝ дават мира, за да повярва в себе си и да се осмели да превърне страстта си към кулинарията в професия. Още първата вечер на приказния остров с бял пясък и тюркоазени води тя се запознава с бизнесмена Тоби. Той вечеря с дядо си, който страда от деменция и решава, че Меган е неговата любима, холивудската звезда от близкото минало Хестър Куин. Но дали е възможно актрисата и Меган наистина да имат нещо общо или визуалната прилика е чиста случайност? Разравяйки миналото, младата жена разкрива неподозирани тайни за семейството си, които ще преобърнат живота ѝ. Тя все повече се сближава с Тоби, но дали може да му има доверие? Или възмутителните слухове, които се носят за него из острова, ще се окажат истина?

Търсете в книжарниците и онлайн от 11 юли 2023 г.

# 511
lina_bs, не е кой знае какво филмът, даже леко претупан ми се видя… поне не напряга, но и да не го гледаш нищо няма да изгубиш. 😁🤷🏻♀
Иначе аз от Замунда го свалих, има и бг субтитри, които са си средна работа.

# 512
  • Бургас
Така като гледам нито една от качените книги от Hrisi няма да прочета Simple Smile
Sugarchen , не ме притесняват какви са субтитрите на бг, даже не ми и трябват. Ама ще помисля още дали да го гледам този филм
Не ми върви тоя King of heartbreak...трети ден го мъча. Но ще го добутам до края ,за да разбера кои е убиеца.

# 513
  • София
Скрит текст:
Мissence, ти си прочела по-трудното
Скрит текст:
Тази книга чета.https://www.goodreads.com/book/show/152675552-king-of-heartbreak … Q3mFNlNdI2&rank=1
Някой ще ми напише ли на лично името на кукуригуто дето ги убива? Имам усещането, че е свързано с историята на майката на главната, но книгата и не съм я прочела
Знам, и супер много съжалявам, че така се обърках. Познавам се и през цялото време докато чета "Ракъс", ще си представям края от "Раненият рицар".
Аз съм малко като mi666i. Знам, че в живота не е така, ама някак в книгите и филмите ми се иска да е еинствената, неповторима любов, след която няма друга и която не свършва с края на книгата.
"В рокля на кралица" май също беше така.
Скрит текст:
Последната глава е след смъртта на главния и малко преди смъртта на главната.
[/spoiler]

"Рискът" е зареден, защо я бавя, не знам. Значи ще се чете и то скоро.
Написала съм една глупост. "Преследването" е заредено. Заблуди ме корицата.

След Artful Lies (Hunt Legacy Duology, #1) на Малпас, не знам за главния, ама аз съм за терапия.

# 514
Така като гледам нито една от качените книги от Hrisi няма да прочета Simple Smile
Sugarchen , не ме притесняват какви са субтитрите на бг, даже не ми и трябват. Ама ще помисля още дали да го гледам този филм
Не ми върви тоя King of heartbreak...трети ден го мъча. Но ще го добутам до края ,за да разбера кои е убиеца.

Never Never я има на фен превод от доста отдавна. Странно е, че ще я издават. И самата книга е странна, поне за мен беше. Мисля, че Фишър внася тази нотка и затова все още не смея да прочета другите ѝ книги, издадени у нас.

# 515
Здравейте момичета, някоя от вас прочете ли Южни бури на Бритъни Чери? Аз съм чела една нейна Въздухът, който той диша и много ми хареса! Какви са вашите наблюдения?

# 516
  • Варна

Една сутрин репортерката Брит Шели се събужда до Джей Бърджис, детектив от полицейското управление в Чарлстън. Младата жена почти не помни как се е озовала там, но тези притеснения остават на заден план, когато разбира, че Бърджис е мъртъв.
Джей и още трима от колегите му са се превърнали в местни герои преди пет години, когато проявяват изключителна смелост при голям пожар в полицейското управление. Те рискуват живота си, за да изведат хората от горящата сграда. Рейли Ганън е назначен да разследва причините за пожара, но не успява да доведе случая докрай. Последствията от една бурна и безпаметна нощ преобръщат живота му и той е принуден да напусне работа. Бившият пожарникар се оттегля да живее в уединение, търсейки начини да отмъсти на четиримата мъже, използвали славата си не само за лична изгода, но и за да разрушат репутацията му.
Когато Рейли разбира за шокиращата смърт на Джей и версията на Брит за случилото се, той решава, че моментът за разплатата е настъпил.
Разтърсваща история за корупция, предателство и отмъщение, в която двама души се изправят срещу всички в търсене на истината...

Когато съпругът ѝ умира при нелеп инцидент, Алисия наследява семейната винарна на остров Майорка и кучето му. Единственият проблем е, че тя няма никаква представа как се прави вино. Също така не обича кучета.
Шест години по-късно винарната е изправена пред финансов крах, а домашният ѝ любимец се отнася към нея с безразличие. Алисия се чувства безкрайно самотна. Нима съдбата е толкова жестока, че не иска да ѝ даде втори шанс за щастие?
Тогава в живота ѝ се появява Марко: млад и привлекателен корсиканец, а на всичкото отгоре и агроинженер, който е готов да даде на Алисия всичко, от което тя се нуждае. Въпреки това интуицията ѝ подсказва, че Марко е твърде добър, за да е истински. И се оказва права – сексапилният мъж с мистериозен поглед крие минало, което може да разруши всички надежди на Алисия, както и крехката ѝ любов.

Не знам какъв и е проблема на Алисия, но корицата е яка.

# 517
Не съм сигурна кога излязоха има ли ги някой
Когато си в Рим
Любов на теория

# 518
  • в сърцето на един мъж...
Ох, тая "Димна завеса" ми прозвуча много познато, оказа се, че е издадена преди и съм я чела.

Скрит текст:

# 519
  • Бургас
И още една нова книга предстои

Скрит текст:
Името ѝ е Моти. Момиче от Индия, чието семейство живее в Чикаго. Още от раждането си е белязана от предсказание, че сродната ѝ душа ще има три палеца, ще се срещнат близо до вода, от която обаче тя трябва да стои далече, защото в нея ще изгуби живота си. Ако не се омъжи за човека с трите палеца, майка ѝ ще загине. Думите на Ма Анга преследват Моти през целия ѝ живот, докато един ден не среща наистина сродната си душа.

Моти прекарва две седмици на круизен кораб около гръцките острови на сватбеното тържество на своята братовчедка. На пръв поглед нормално семейно пътуване, но животът ѝ през тези две седмици се преобръща с главата надолу.

Три месеца преди сватбения круиз Моти среща Никос Манолас – целунатия от слънцето гръцки бог, който е надарен не е с какво да е, а с втори палец на едната си ръка. Той е единственият мъж, за когото майка ѝ би приела Моти да се омъжи. Мъжът, когото цял живот е чакала да срещне. Само с него Моти ще се спаси от тегнещото върху нея предсказание на Ма Анга. На яхтата „Абигейл Роуз ⅠⅠ“ тя започва с опитите си да спечели сърцето му, докато в един момент нейното не е откраднато от друг.

Главният готвач на круиза, шеф Александрос, се опитва да омагьоса Моти с всяко ястие, с всяка дума или жест, отправени към нея. Алекс събужда най-големите ѝ желания и най-дълбоките ѝ страхове. Дали Моти ще устои на магията на красивия главен готвач, или думите на Ма Анга ще я застигнат?

История за любовта, семейството и неизбежните избори, които едно момиче трябва да направи в името на своето щастие и свобода.
Авторката е Лейла Атар /"Мъглите на Серенгети"/. Такааааааааа, двете книги нямат нищо общо. Нищо! "Моти" е нещо като романтична комедия, каквито аз по принцип обичам, но тук от стемежа си към смешното и забавното Лейла малко е "пресолила манджата"
4.30 рейтинг в ГР и е също твърде много. Не съм сигурна защо точно не ми допадна, вероятно очакванията ми към авторката са били други. И нсе пак препоръчвам, не е "Серенгети", но не е и пълна загуба на време.

# 520
  • Разпиляна във въображението
Не харесах "Серенгети", значи и тази ще пропусна.

Алисия по-горе изглежда интересно, но защо маймуна, а не куче? Simple Smile

# 521
Ох, тая "Димна завеса" ми прозвуча много познато, оказа се, че е издадена преди и съм я чела.

Скрит текст:
А аз се зарадвах,  че е издала нова книга. Харесвам книгите от този стил, хем има любовна история,  хем малко интрига.

# 522
  • Бургас
Добре де, на какъв  принцип решават да издадат точно тези книги? Какви са тези истории, някой чете ли ги? Предсказания, три палеца, тъпотии разни.

# 523
Предсказания, три палеца, тъпотии разни.
Аз до "момиче от Индия" стигнах и ми приключи интереса.
Тая "Димна завеса" ... толкова ли няма нови книги?! И с тия теореми вече е банално. Пак нищо за четене.

# 524
  • Бургас
Рина Кент взе да ни подготвя за следващата книга

Общи условия

Активация на акаунт