На Великден е най-вкусно с Président!

  • 21 346
  • 631
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 943
вода - 100 мл топла
кисело мляко - 5 с.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
суха мая - 1 пакет
царевично брашно - 5 с.л.
бяло брашно - около 500 г
яйца - 2 бр.
масло - за намазване
сирене - 150 г
олио - за топене на ръцете
Маята се разбърква в топла вода със захарта и 3-4 с.л. брашно и оставяме да бухне.

Смесват се двата вида брашно и в средата сипваме маята, кисело мляко, олио, сол, разбити яйца.

Разбърква се добре и като загребваме от брашното се замесва средно меко тесто, леко лепне. Сипва се малко олио в купа, топим пръсти и късаме малко като кайсия топче тесто.

Сплесква се на мекичка поставяме бучка сирене, може и натрошено и свиваме краищата на вързопче, а после се оформя топче.

Нареждат се бухтичките в тава върху хартия, намазваме с олио и оставям за бързо втасване на 50 градуса във фурната за 30 минути или докато удвоят обема си.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 20 минути. Изваждат се, намазваме с масло и покриваме с кърпа за 5-10 минути.

# 571
  • Мнения: 943
Бухти
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 50 г
заквасена сметана - 50 г
бакпулвер - 1 бр.
сирене - 100 г
сол - 1/2 ч.л
брашно - 1 и 1/3 ч.ч
олио - за пържене
В голяма купа изсипваме двата вида мляко и към тях прибавяме бакпулвера. Разбъркваме с телена бъркалка и оставяме настрана докато шупне.

Към тях прибавяме яйцето и отново разбъркваме. След като сме си натрошили сиренето и него прибавяме към тях както и солта.

Добавяме и брашното и месим докато се получи лепкаво тесто.

Нищо, че е лепкаво - продължаваме да месим докато се оформи нещо като топка.

Изсипваме една супена лъжица брашно на плота и го разпръскваме като върху него изсипваме тестото от купата.

Завъртаме самото тесто няколко пъти, за да поеме от брашното и ще видите, че няма да лепне повече.

Оформяме си самия лист от тестото с помощта на ръцете .не ползваме точилка .

Разрязваме го на 8 парченца.

Поставяме си тигана с олиото на котлона и го загряваме.

Изпържваме бухтите до златисто.

# 572
  • Сливен
  • Мнения: 4 255
Биздерми

Необходими продукти:
За тестото
1ч.ч. хладка вода
2 яйца
2с.л.олио
щипка сол
брашно-1кг

Плънка
350гр.сирене Президент
разтопена мас или олио

Меси се тесто,което след това се бие 70 пъти,до меко тесто.Престоява 30 минути.За биздермите се точи по на тънко.Слага се от олиото и след това от сиренето.Пекат се в сач,който трябва да е загрял много добре преди това.





Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 10:34 от сикрет

# 573
  • Мнения: 1 044
Още една любима пица със пълнена коричка Président

Споделих преди няколко поста рецептата на тестото. Доста често го приготвяме и със пълнена коричка с топено и крем сирене (Président топено сирене Синьо сирене и или Чедър)Придава страхотен аромат и вкус

# 574
  • София
  • Мнения: 883
Любимата закуска, която ни събира на масата са макарони с масло и сирене и палачинки.

# 575
  • Мнения: 2 518
Много обичаме баница за закуска - с повечко сирене, разбира се.

Необходими продукти:
Кори за баница
Около 300-400гр. сирене
4-5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. газирана вода
Сол (по желание)
Масло/олио

Начин на приготвяне:
Редим две кори, като между тях мажем с масло/олио, и ръсим сирене. Редуваме кори с масло и сирене, като накрая завършваме с кора. Разрязвам на квадрати/ромбове и разпределям предварително разбитите яйца с кисело мляко и газираната вода. Ако сиренето е по-солено, не слагам сол в сместа. Ако не е, добавям на вкус.

Печем на 180 градуса за около 30-35 минути.

# 576
  • Мнения: 151
Любими семейни закуски- палачинки със сирене или с шоколад. За празниците - баничка, печени филийки с яйца и сирене. 
Пиша ви и бърза рецепта за палачинки ... стават много вкусни и могат да се ползват и със сиренце и със сладко

яйца - 2 бр.
прясно мляко - 250 мл
брашно - около 200 г
Всичко се смесва и се пече ...

# 577
  • Мнения: 199
Препечени филийки, варени яйца, краставици, домати маслини, масло и сирене!

# 578
  • Мнения: 2 529
Една много любима закуска в много домове, която се приготвя бързо и винаги върви в компанията на ароматно масло и сирене, е:

Домашна юфка

400 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч. л. сол
1 кг брашно

Прави се кладенче в пресятото брашно и се слагат течните съставки. Може да се използва и пълнозърнесто брашно, но тогава млякото е с около 50 мл повече. Бърка се хубаво и се омесва на плота. След това се разточва с помощта на малко брашно на кора с дебелина около 1/2 см. Разточената кора се слага върху кърпа и се оставя на слънце да изсъхне. При невъзможност, може да се поставят на етажи във фурна и да се сушат на 40° с вентилатор, докато не започнат да се чупят. След изсъхването (независимо къде) се запичат за кратко на 180° до зачервяване. Съхранява се в торби от плат или плик от хартия.

# 579
  • Мнения: 821
Любима закуска са ни сандвичите с кашкавал, сирене и яйце.
За 6 сандвича са необходими 6 филийки хляб, 3 яйца и по 200гр настъргани сирене и кашкавал.  Печа на горен реотан до апетитен загар и надигане на сандвича 😍

# 580
  • Мнения: 190
Бутер банички със сирене
500 гр бутер тесто
3 яйца
200 гр сирене

Бутертестото се нарязва на правоъгълници. Яйцата исиренето серазбъркват, слагат се в тестото. Тосе прегъва и се реди в тава. Пече се около 20 мини готово

# 581
  • Мнения: 2 529
Бързи филийки с яйце

6 филийки от "тостерен" хляб
6 яйца
магданоз
сол
масло

Във филийката с чаша се изрязва кръг. Слага се в загрят тиган с масло и се чукеа яйце в дупката. Посолява се и се слага капак. Като яйцето леко се стегне, внимателно се повдига с шпатула филийката, слага се още масло в тигана и се обръща да се запече и от другата страна.  Сервира се с накълцан магданоз и допълнения по желание.

# 582
  • Мнения: 1 044
Любими еклерчета със топено сирене Président

Необходими продукти за еклерчетата
Половин чаша олио, една чаша вода, 200 гр брашно и 4-5 яйца. Общо взето на око. В тенджерка слагаме да заври водата и олиото като заври дърпаме от котлона и добавяме брашното. Става парено тесто, към което като изстине слагаме яйцата. Шприцоваме или сипваме с лъжица върху хартия за печене и печем на 170 градуса. Пълним с крема сирене, което сме разбили с малко майонеза

# 583
  • Мнения: 5 397
Любими закуски са ни тестените :  пържени питки със сирене,  принцеси с яйце, сирене, сминдух, червен пипер,  филии с лютеница и сирене, палачинки със сирене и плодово сладко, най-вече
  Добруджанките
Продукти : 1 ч. ч. кисело мляко, 1 яйце, 1 ч. л. бакпулвер, щипка сол, 200 г сирене, 1 с. л. олио, краве масло  за отгоре, 2 ч.ч. и половина брашно.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 01:11 от *Камея

# 584
  • Мнения: 1 145
Палачинки и мекици

Общи условия

Активация на акаунт