Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 48 715
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София /Абсурдистан
На мен ми правиха отворена биопсия без никакъв ехограф. Извадиха целия тумор, но имаше мети на много места, за съжаление. После химията изчисти всичко и чак тогава беше операцията. Не се занимавайте с джипита, направо се търси хирург онколог.

# 166
Момичета, току-що мама ми съобщи, че ще се оперира идната седмица.
За биопсия неще и да чуе. Според нея така се разпространява рака...
Опитах се да я разубедя, но все пак окончателното решение е нейно...
Мнението на д-р Янчева, която наистина е с име в града, наклони везните към това.
Честно казано, на мен също ми вдъхва доверие тази жена, адекватна ми се стори.
Идеше и да набие мама, когато разбра, че приема хормонални таблетки и се ядоса на гинеколога, който каза на мама да не ходи на мамография.
Много ме е страх, много...
Моля, ако някой се е оперирал при Хинев да даде мнение.

# 167
Хинев ме оперира, ама аз вече писах, та предполагам, че за още хора питаш...
Ако ми се наложи операция, пак към него ще се обърна. Спокоен е, обяснява, не всява паника... Не знам, но му имам пълно доверие🤗

# 168
Благодаря за отговорите момичета🍀Бъдете здрави 🍀🙏🍀🍀

# 169
Хайде и аз да се похваля с чиста сцинтиграфия 🙏
Лейди, радвам се, че всичко е наред !
Записах си час при Консулова, не мога да я издържам тая хормонална терапия, много ми е зле, та ако има някакъв вариант ?
Отказах се да правя теста Maintrac, щото Трифонова каза, че той не включен в стандарта на лечение, не е достатъчно надежден и какъвто и да е резултата няма да ми спре хормоналната. Спестих 2100 лв, ако не друго 😂

# 170
Момичета, задължително ли е ако тумора е разположен зад зърното премахване на цялата гърда?

# 171
  • Русе
Колкото и компетентни момичета да има в темата, отговор на този въпроса би трябвало да даде само лекар, на база ясни и точни изследвания. + второ мнение, за всеки случай.

# 172
Това е, че лекаря, който ме оперира ми направи квадрантектомия. Сега ходя на профилактични прегледи при друг доктор и последния мът ми каза, че трябвало да се премахне цялата гърда, защото така се правело.

# 173
Момичета,чудех се,трябва ли задължително да използвам 180 дни болнични?Мога ли да ходя на работа и да си пускам отпуск за химиотерапия и лъчетерапия след това?ЛЛ ми говори за някаква пенсия като се върна на работа Hushed

# 174
Не е нужно да си в болничен, щом се чувстваш добре! Ще си вземаш само за процедурите!

ЛЛ говори за инвалидна пенсия. След като ти свърши лечението,си подаваш епикризите в картотеката на ТЕЛК.
От там ти дават % и телково решение.
С него отиваш в НОИ и социалните.
От едните ще вземаш пенсия, а от другите интеграционни.
Имаш ли стаж?

# 175
DZ, стаж имам 15 години,но се зачудих да съм с пенсия на 36. Минала съм само една химиотерапия,имам още пет.Надявам се да не ме измъчат много и да си ходя на работа.

# 176
Аз станах пенсионер на 33г😉
Достатъчни са ти годините стаж за пенсия🤗
Пенсия + интеграционни около 400лв.
Може и повече.
+ винетка
+ данък за кола, за куче
+ още 6 дни отпуск
И още облаги!
Ползвам си ги всички без да се притеснявам и срамувам!

# 177
Dz, а какви са тези интеграционни, какво представляват ?

# 178
Месечната финансова подкрепа имам в предвид.
И аз като бабите използвам старите имена на помощта😂😂
https://www.asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/ … nansova-podkrepa/

# 179
  • София
Аз станах пенсионер на 33г😉
Достатъчни са ти годините стаж за пенсия🤗
Пенсия + интеграционни около 400лв.
Може и повече.
+ винетка
+ данък за кола, за куче
+ още 6 дни отпуск
И още облаги!
Ползвам си ги всички без да се притеснявам и срамувам!
Намаление за картите за транспорт - в София например месечната карта на човек с увреждане е 10 лв. за всички линии, досега не бях ползвала, но оня ден си извадих. Мисля, че имаше и някакво безплатно пътуване с БДЖ. Данък имот ти е на 50% /само данъка, без такса смет/. Всякакви театри, филми, опера/балет, музеи - имаш намаление /на каса обаче, онлайн не се получава/. Има на 1 стр. мисля всичко описано. (Пенсията би могла да мине и 1000 лв., в зависимост от стажа и осигуровките, при дългогодишни осигуровка на макс осигурителен стаж със сигурност минава 1000 лв.).

Общи условия

Активация на акаунт