Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 79

• 50 121
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Кафе без захар и мляко можеше ли? Около три-четири часа преди изследването?

# 256
  • Русе
Аз пия кафе с мляко сутринта ореди тръгване, но тъй като пътувам от Русе минават 6 часа до изследването.

# 257
  • София
Не е ок кафе:
Certain factors or conditions may interfere with the accuracy of a PET scan, including:
High blood glucose levels in diabetics.
Caffeine, alcohol, or tobacco consumed within 24 hours of the procedure.
Excessive anxiety (may affect brain function)
Medicines such as insulin, tranquilizers, and sedatives.

# 258
luce, ами в началото на март ми се обадиха, че документите ми са при тях, и когато имат свободен час ще ме насрочат. И ето, чак за средата на май.
Дими, браво за резултата. Аз не съм имала никакви странични ефекти от ЯМР. 
А болките от срастванията при теб постоянни ли са? На мен ми се появяват през определен период, точно както преди цикъл. То ако ще е постоянно от тук нататък е ужасно.

Аз подадох края на февруари в Сити клиник и още нищо... Ще ме карат да звъня да питам какво става 😀

# 259
  • София /Абсурдистан
Не може да се пие кафе преди пет скенер.

# 260
Just mee, и аз оставих там документите в петък, после мислех да ходя да си ги изтегля. След като преспах Simple Smile, в крайна сметка, реших да ги оставя там. На мен ми казаха - до месец ще ги разгледат още се обадят кога е назначена дата. Ако си спешен случай - до месец определят дата, ако не си - юни, юли да  чакам дата.

# 261
  • Sofia
Моите документи за ПЕТ ги подадох на 08.03 в Сити, засега си чакам обаждането. Хем си мислех да направя скенера на друго място този път, хем в Сити всичко ми е познато и по-спокойно някак. Но явно не съм спешна, щом не звънят. Надявам се до месец да имам дата.
Питах за кафето, защото точно в Сити са ми казвали, че не е проблем, ако е чисто и има часове отстояние от самото изследване. Аз съм от тези, които ще станат по нощите да пият, за да има отстояние с изследването, но ще пият. Ще питам пак като ми се е обадят.

# 262
  • София /Абсурдистан
Аз подадох документи в Сити за пет скенера още в началото на февруари, до момента нямам обаждане. Силно се замислям за следващ път дали да не отида на друго място. Моля момичетата, които се лекуват в Онкологията и в Токуда да кажат колко се мака там и има ли смисъл. То бива чакане, бива, ама чак толкова не бива.
А за кафето - може до 16 часа предния ден и после се спира. Имах го даже написано на листче, бяха ми го дали от Сити.

# 263
Child of June, казаха ли ти, че "служебно" ще се оправят с изтеклото направление докато назначат дата ?
Iron lady, когато звънях в Токуда, ми казаха същия срок. Единствената разлика беше, че ще трябва наново да си вадя сама направление защото ще е с изтекъл срок, а в Сити казаха, че те сами се оправят. Но в Надежда ми казаха, че не е така. Ще видим.
Изобщо параграф 22.

# 264
  • София /Абсурдистан
Ама как така изтекло? Ако ще се преглежда при тях, няма проблеми с това.

# 265
Ама как така изтекло? Ако ще се преглежда при тях, няма проблеми с това.
Така ми казаха когато говорих с Токуда .

# 266
  • Sofia
Не са ми казали, че се оправят служебно. Аз даже не знаех, че направлението е със срок 30 календарни дни, разбрах го при един разговор с Щерев. От неговите думи останах с впечатлението, че само издадените от Сити си ги оправят служебно и ако искам направление от него, ще се наложи да ходя поне веднъж да го подновявам. Моето сега е от Недев, така че те ще си се оправят. Всички предишни Ганчева ми ги издаваше, така че и тогава не съм имала грижа.
Това с кафето голямо разминаване явно има. Ще питам пак като му дойде времето.

# 267
  • София /Абсурдистан
Аз само е Сити съм ходила до сега.  Не е имало проблем. Но много се чака, наистина много.

# 268
  • София
Те са си написали на сайта изискванията за пет-скенер, вкл. кафе;
https://acibademcityclinic.bg/mladost/medicinski-deinosti/detail … a-medicina/pet-ct
Мисля, че идеята е, че кофеина забързва метаболизма, а раковите клетки са по-активни метаболитно, та може да се повлияе резултата от това. Вероятността е много малка, но предпочитат да не рискуват.

# 269
  • Sofia
Те са си написали на сайта изискванията за пет-скенер, вкл. кафе;
https://acibademcityclinic.bg/mladost/medicinski-deinosti/detail … a-medicina/pet-ct
Мисля, че идеята е, че кофеина забързва метаболизма, а раковите клетки са по-активни метаболитно, та може да се повлияе резултата от това. Вероятността е много малка, но предпочитат да не рискуват.
Олив, благодаря! Ако раковите са по- метаболитно активни, явно може да се замаскират сред останалите, които кафето ще "засили". Обаче пък това довежда до друг въпрос - кафето ще "засили" и раковите, метаболитно активни и те пак би следвало да се откроят от останалите... Все едно, щом са го написали, си е изискване. На мен ми казаха, че въглехидрати не са ок, защото изотопа се влива с висока доза глюкоза и може рязко да доведе до покачване на кръвната захар. А не защото имало риск от фалшиво "светване" покрай натрупаните въглехидрати в организма.
Както и да е. Ще питам като му дойде времето, да чуя какво ще ми кажат този път.

Общи условия

Активация на акаунт